Compare Listings

Dron fotogalerija

Čudovita Istra fotografirana iz zraka

Istra iz zraka. Matteo Kmet in njegov Dji Mavic 2 Zoom sta izključna krivca za tokratno razstavo fotografij. Vzemite si nekaj minut časa, ter si oglejte skoraj stotino izredno lepih, »nebeških« posnetkov Istre.

Čudovita Istra fotografirana iz zraka

Istra iz zraka. Matteo Kmet je za »tarčo« tokratne fotogalerije na www.pag.si izbral naslednje istrske kraje (o številnih si lahko preberete tudi v naših člankih): Boljun, Buje, Buzet, Draguč, Grožnjan, Hum, Kotli, Labin, Momjan, Motovun, Novigrad, Oprtalj, Poreč, Pulj, Rabac, Rovinj, Savudrijo, Vrh, Vrsar in Zrenj.

Matteo Kmet, doma v Buzetu, Istra, nam z mladostniško zagnanostjo, z očitnim darom za fotografijo (iz zraka), s pomočjo svojega Dji Mavica 2 Zomm-a, »letečega fotografskega aparata«, predstavlja prekrasne istrske kraje, bisere na popolnoma nov način, s fotografijo posneto izpod oblakov. Marsikateri (slovenski) turist se je že sprehajal po teh naštetih krajih, toda mogoče boste danes »očarani z novim zornim kotom«.

Matteo, še več njegovih fotografij najdete tudi na instragramu, je o svojem ustvarjalnem hobiju povedal naslednje: »Prvi dron sem kupil pred štirimi leti, ker sem na internetu opazil številne lepe fotografije, ki so bile narejene iz zraka, z letečimi fotografskimi napravami. Sčasoma je bila kakovost mojega fotografiranega materiala vse boljša in boljša.

Istra VrhTudi ljudem je bilo moje delo iz dneva v dan vse bolj všeč. To množično odobravanje, številni pozitivni komentarji pod mojimi fotografijami mi dajejo popolnoma nov zagon, novo dodatno energijo. To me žene, da delam zmeraj nove in nove fotografije.

Moj cilj je vsem ljudem sveta pokazati lepote naše države, Hrvaške. Seveda fotografiram tudi izven meja Hrvaške, fotografskega materiala iz različnih koncev je zmeraj več in več. Vsekakor pa drži, da najraje fotografiram sončne zahode in majhna mesteca, še posebej tista, ki niso tako zelo poznana. Vsekakor želim pokazati, da poleg že znanih (slavnih, turističnih) mestec obstaja še tudi veliko drugih neodkritih, pa vendar izredno lepih, krajev«.

Iz uredništva www.pag.si, slovenskega portala o hrvaškem turizmu, se nadebudnemu fotografskemu mladeniču še enkrat zahvaljujemo za material, ki nam je omogočil to objavo ter upamo, da v prihodnje objavimo še kakšno novo fotogalerijo.

Čudovita Istra fotografirana iz zraka

Sorodni članki

Foto zgodba o soli

Soline v Ninu, ki so stare že več kot 1.500 let, so čarobni muzej. V času turistične sezone se je, s fotoaparatom v rokah, po solinah sprehajal profesionalni fotograf Stipe Surać. Poglejmo si zgodbo solin v Ninu skozi oči profesionalnega fotografa.

Nadaljujte z branjem

Kraljičina plaža, Nin

Kraljičina plaža je najdaljša hrvaška peščena plaža. Ameriški turistično-medijski gigant Travel Channel je Kraljičino plažo v kraljevskem Ninu uvrstil med 100 najlepših plaž sveta. V neposredni bližini Kraljičine plaže je tudi največje najdišče zdravilnega blata na Hrvaškem.

Nadaljujte z branjem

Vodnjan, mestece muralov

Vodnjan ni znan samo po svojih mumijah, največji istrski cerkvi in najvišjem zvoniku v Istri. Turisti Vodnjan, mestece na jugu Istre, tam blizu Pulja, radi obiščejo tudi zato, da si ogledajo številne umetniške murale. Te velike, zanimive in fascinantne slike v Vodnjanu krasijo fasade hiš, pa tudi druge večje, javne in zasebne, površine.

Nadaljujte z branjem

Povej svoje mnenje

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.