Compare Listings

Dron fotogalerija

Čudovita Istra fotografirana iz zraka

Istra iz zraka. Matteo Kmet in njegov Dji Mavic 2 Zoom sta izključna krivca za tokratno razstavo fotografij. Vzemite si nekaj minut časa, ter si oglejte skoraj stotino izredno lepih, »nebeških« posnetkov Istre.

Čudovita Istra fotografirana iz zraka

Istra iz zraka. Matteo Kmet je za »tarčo« tokratne fotogalerije na www.pag.si izbral naslednje istrske kraje (o številnih si lahko preberete tudi v naših člankih): Boljun, Buje, Buzet, Draguč, Grožnjan, Hum, Kotli, Labin, Momjan, Motovun, Novigrad, Oprtalj, Poreč, Pulj, Rabac, Rovinj, Savudrijo, Vrh, Vrsar in Zrenj.

Matteo Kmet, doma v Buzetu, Istra, nam z mladostniško zagnanostjo, z očitnim darom za fotografijo (iz zraka), s pomočjo svojega Dji Mavica 2 Zomm-a, »letečega fotografskega aparata«, predstavlja prekrasne istrske kraje, bisere na popolnoma nov način, s fotografijo posneto izpod oblakov. Marsikateri (slovenski) turist se je že sprehajal po teh naštetih krajih, toda mogoče boste danes »očarani z novim zornim kotom«.

Matteo, še več njegovih fotografij najdete tudi na instragramu, je o svojem ustvarjalnem hobiju povedal naslednje: »Prvi dron sem kupil pred štirimi leti, ker sem na internetu opazil številne lepe fotografije, ki so bile narejene iz zraka, z letečimi fotografskimi napravami. Sčasoma je bila kakovost mojega fotografiranega materiala vse boljša in boljša.

Istra VrhTudi ljudem je bilo moje delo iz dneva v dan vse bolj všeč. To množično odobravanje, številni pozitivni komentarji pod mojimi fotografijami mi dajejo popolnoma nov zagon, novo dodatno energijo. To me žene, da delam zmeraj nove in nove fotografije.

Moj cilj je vsem ljudem sveta pokazati lepote naše države, Hrvaške. Seveda fotografiram tudi izven meja Hrvaške, fotografskega materiala iz različnih koncev je zmeraj več in več. Vsekakor pa drži, da najraje fotografiram sončne zahode in majhna mesteca, še posebej tista, ki niso tako zelo poznana. Vsekakor želim pokazati, da poleg že znanih (slavnih, turističnih) mestec obstaja še tudi veliko drugih neodkritih, pa vendar izredno lepih, krajev«.

Iz uredništva www.pag.si, slovenskega portala o hrvaškem turizmu, se nadebudnemu fotografskemu mladeniču še enkrat zahvaljujemo za material, ki nam je omogočil to objavo ter upamo, da v prihodnje objavimo še kakšno novo fotogalerijo.

Čudovita Istra fotografirana iz zraka

Sorodni članki

Life and Ventures: športno v naravi

Life and Ventures (Andrea in Mario) je izredno pustolovsko-fotografski duo z juga Hrvaške (sedež imata v Pločah). Poletje preživljata v avanturističnih izletih po dolini Neretve in na Makarski rivieri. Svojo ljubezen do narave in športa želita s temi svojimi »aktivnimi turističnimi bonbončki« prenašati tudi na druge ljudi.

Nadaljujte z branjem

Kastavske legende

Kaj dobiš, če „križaš“ ljudske pripovedke in fotografije Kastava? Zanimivo vsebino, ki je zagotovo vredna tvojega odziva. Mogoče celo všečka ali komentarja?

Nadaljujte z branjem

Bojan Širola: hrvaška pokrajina

Tokrat nam koščke hrvaških turističnih lepot razkriva Bojan Širola. 35-letni fotograf Bojan Širola, ki mu je blizu tudi grafičen dizajn, je doma v Pulju. V naši fotogaleriji je objavljenih okrog 50 njegovih čudovitih fotografij, ob katerih vam bo zastajal dih.

Nadaljujte z branjem

Povej svoje mnenje

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.