Compare Listings

Dron fotogalerija

Čudovita Istra fotografirana iz zraka

Istra iz zraka. Matteo Kmet in njegov Dji Mavic 2 Zoom sta izključna krivca za tokratno razstavo fotografij. Vzemite si nekaj minut časa, ter si oglejte skoraj stotino izredno lepih, »nebeških« posnetkov Istre.

Čudovita Istra fotografirana iz zraka

Istra iz zraka. Matteo Kmet je za »tarčo« tokratne fotogalerije na www.pag.si izbral naslednje istrske kraje (o številnih si lahko preberete tudi v naših člankih): Boljun, Buje, Buzet, Draguč, Grožnjan, Hum, Kotli, Labin, Momjan, Motovun, Novigrad, Oprtalj, Poreč, Pulj, Rabac, Rovinj, Savudrijo, Vrh, Vrsar in Zrenj.

Matteo Kmet, doma v Buzetu, Istra, nam z mladostniško zagnanostjo, z očitnim darom za fotografijo (iz zraka), s pomočjo svojega Dji Mavica 2 Zomm-a, »letečega fotografskega aparata«, predstavlja prekrasne istrske kraje, bisere na popolnoma nov način, s fotografijo posneto izpod oblakov. Marsikateri (slovenski) turist se je že sprehajal po teh naštetih krajih, toda mogoče boste danes »očarani z novim zornim kotom«.

Matteo, še več njegovih fotografij najdete tudi na instragramu, je o svojem ustvarjalnem hobiju povedal naslednje: »Prvi dron sem kupil pred štirimi leti, ker sem na internetu opazil številne lepe fotografije, ki so bile narejene iz zraka, z letečimi fotografskimi napravami. Sčasoma je bila kakovost mojega fotografiranega materiala vse boljša in boljša.

Tudi ljudem je bilo moje delo iz dneva v dan vse bolj všeč. To množično odobravanje, številni pozitivni komentarji pod mojimi fotografijami mi dajejo popolnoma nov zagon, novo dodatno energijo. To me žene, da delam zmeraj nove in nove fotografije.

Istra VrhMoj cilj je vsem ljudem sveta pokazati lepote naše države, Hrvaške. Seveda fotografiram tudi izven meja Hrvaške, fotografskega materiala iz različnih koncev je zmeraj več in več. Vsekakor pa drži, da najraje fotografiram sončne zahode in majhna mesteca, še posebej tista, ki niso tako zelo poznana. Vsekakor želim pokazati, da poleg že znanih (slavnih, turističnih) mestec obstaja še tudi veliko drugih neodkritih, pa vendar izredno lepih, krajev«.

Iz uredništva www.pag.si, slovenskega portala o hrvaškem turizmu, se nadebudnemu fotografskemu mladeniču še enkrat zahvaljujemo za material, ki nam je omogočil to objavo ter upamo, da v prihodnje objavimo še kakšno novo fotogalerijo.

Čudovita Istra fotografirana iz zraka

Sorodni članki

Zakaj obiskati Advent v Zagrebu?

Zagreb je super. Advent v Zagrebu je »super truper«. To so ugotovili tudi številni veselo-decembrski obiskovalci, ki so Zagreb v zadnjih letih trikrat zaporedoma razglasili za »najboljšo adventno mesto Evrope«. In to ni kar tako, to je zelo prestižna svetovna nagrada. To je priznanje, ki pritegne nove in nove obiskovalce iz celega sveta. In ti, skupaj z nami, v Zagrebu uživajo »na polno«.

Nadaljujte z branjem

Špancirfest, varaždinski ponos

Špancirfest je ena najstarejših hrvaških kulturno-turističnih prireditev, zagotovo pa je največja, ne le po številu zanimivih programov in privlačnih vsebin, ki jih ponuja, ampak tudi po številu obiskovalcev, ki v Varaždin prispejo prav zaradi desetdnevnega pouličnega festivala.

Nadaljujte z branjem

Sinjska alka, zanimivosti

»Sinjska alka je nastala v času, ko je bilo v Evropi veliko podobnih viteških iger. Danes so večinoma vse prepuščene pozabi, Sinjska alka pa trmasto kljubuje času. Sinjska alka je simbol vsakega boja za svobodo, za mir in domače ognjišče, za vero in upanje. Sinjska alka združuje preteklost in prihodnost, slavi čast in poštenje, običaje prednikov, junaštvo in pogum«. Takšne ponosa polne in podobne visokoleteče besede letajo po zraku, ko se na Hrvaškem pogovarjajo o Sinjski alki. Pa so upravičene? Vsekakor.

Nadaljujte z branjem