Compare Listings

Urbani fotograf

Igor Popović: fotografije Reke in Opatije

Fotograf Igor Popović, letnik 1977, se s fotografijo ukvarja skorajda 15 let. V tem času je prejel številne fotografske nagrade. Mednarodno združenje umetniških fotografov mu je podelilo naziv »artist«, sam pa upa, da kmalu doseže tudi stopnjo »excelence«.

Igor Popović: fotografije Reke in Opatije

Igor Popović se je v zadnjih letih specializiral za fotografiranje nepremičnin. Na vprašanje, kaj je najtežje pri fotografiranju, je povedal približno takole: Poznamo številne »zvrsti« fotografiranja. Med njimi je velika razlika. Npr. izzivi in ​​potrebe poročne fotografije se močno razlikujejo od fotografiranja nepremičnin, hrane ali mode. Ko delate nekaj profesionalnega na najvišji ravni, je najbolje, da se odločite za eno ali dve vrsti fotografskega dela. Nekemu fotografu bolj leži neka zvrst, drugemu druga, tretjemu tretja. Vsak fotograf ima svoj, zelo individualen pristop, toda generalno lahko skorajda zagotovo rečemo, da je bolj težko, mnogo bolj zahtevno, narediti odlične fotografije, v katerih na takšen ali pa drugačen način »sodeluje več ljudi«, pa naj gre za modele ali pa samo pomočnike pri fotografiranju.

In kakšne motive Popović izbira najraje? »Ko fotografiram po svojem okusu, za svoj gušt, iščem minimalizem in motive v okolju, kjer prevladujejo črte. Privlačijo me urbani motivi metropol … podzemna železnica, promet, moderna arhitektura, ulična fotografija«.

Reški fotograf Igor Popović se bo na našem portalu www.pag.si, ki je namenjen hrvaškemu turizmu, predstavil s kratko, dokaj naključno, serijo fotografij iz njegove »domače Reke« in sosednje Opatije. Več o njegovem delu ter številne, tudi nagrajene, fotografije pa lahko pogledate, če obiščete njegovi spletni predstavitveni strani: https://www.facebook.com/IgorPopovicPhotography/ in https://www.instagram.com/ein.photo/.

Sorodni članki

Kraljičina plaža, Nin

Kraljičina plaža je najdaljša hrvaška peščena plaža. Ameriški turistično-medijski gigant Travel Channel je Kraljičino plažo v kraljevskem Ninu uvrstil med 100 najlepših plaž sveta. V neposredni bližini Kraljičine plaže je tudi največje najdišče zdravilnega blata na Hrvaškem.

Nadaljujte z branjem

Vodnjan, mestece muralov

Vodnjan ni znan samo po svojih mumijah, največji istrski cerkvi in najvišjem zvoniku v Istri. Turisti Vodnjan, mestece na jugu Istre, tam blizu Pulja, radi obiščejo tudi zato, da si ogledajo številne umetniške murale. Te velike, zanimive in fascinantne slike v Vodnjanu krasijo fasade hiš, pa tudi druge večje, javne in zasebne, površine.

Nadaljujte z branjem

Stobreč, velika fotogalerija

Marina Blažević se s svojim fotoaparatom leta iz leta sprehaja po svojem domačem Stobreču. Poslala nam je kar zajeten koš fotografij čudovitega Stobreča, ki leži tik ob Splitu. Poglejte si fotogalerijo, me prav zanima, če boste navdušeni tudi vi?!

Nadaljujte z branjem

Povej svoje mnenje

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.