Compare Listings

Urbani fotograf

Igor Popović: fotografije Reke in Opatije

Fotograf Igor Popović, letnik 1977, se s fotografijo ukvarja skorajda 15 let. V tem času je prejel številne fotografske nagrade. Mednarodno združenje umetniških fotografov mu je podelilo naziv »artist«, sam pa upa, da kmalu doseže tudi stopnjo »excelence«.

Igor Popović: fotografije Reke in Opatije

Igor Popović se je v zadnjih letih specializiral za fotografiranje nepremičnin. Na vprašanje, kaj je najtežje pri fotografiranju, je povedal približno takole: Poznamo številne »zvrsti« fotografiranja. Med njimi je velika razlika. Npr. izzivi in ​​potrebe poročne fotografije se močno razlikujejo od fotografiranja nepremičnin, hrane ali mode. Ko delate nekaj profesionalnega na najvišji ravni, je najbolje, da se odločite za eno ali dve vrsti fotografskega dela. Nekemu fotografu bolj leži neka zvrst, drugemu druga, tretjemu tretja. Vsak fotograf ima svoj, zelo individualen pristop, toda generalno lahko skorajda zagotovo rečemo, da je bolj težko, mnogo bolj zahtevno, narediti odlične fotografije, v katerih na takšen ali pa drugačen način »sodeluje več ljudi«, pa naj gre za modele ali pa samo pomočnike pri fotografiranju.

In kakšne motive Popović izbira najraje? »Ko fotografiram po svojem okusu, za svoj gušt, iščem minimalizem in motive v okolju, kjer prevladujejo črte. Privlačijo me urbani motivi metropol … podzemna železnica, promet, moderna arhitektura, ulična fotografija«.

Reški fotograf Igor Popović se bo na našem portalu www.pag.si, ki je namenjen hrvaškemu turizmu, predstavil s kratko, dokaj naključno, serijo fotografij iz njegove »domače Reke« in sosednje Opatije. Več o njegovem delu ter številne, tudi nagrajene, fotografije pa lahko pogledate, če obiščete njegovi spletni predstavitveni strani: https://www.facebook.com/IgorPopovicPhotography/ in https://www.instagram.com/ein.photo/.

Sorodni članki

Luka Tabako fotografira otok Krk

Luka Tabako fotografira večinoma na otoku Krku. V uredništvu www.pag.si smo veseli in hvaležni, da nam je ustvarjalec Luka Tabako odstopil nekaj desetin svojih fotografij, da smo lahko naredili zajetno in – seveda – čudovito fotogalerijo. Verjamemo, da boste tako kot mi, tudi vi, uživali na foto-sprehodu, ki ga je osmislil odličen fotograf Luka Tabako.

Nadaljujte z branjem

Hiking Croatia: neverjetni prizori narave

Hiking Croatia je v prvi vrsti pohodniški blog (glej spletno stran www.hikingcro.com), ki vas bo navdušil za odhod v gore. Je pa Hiking Croatia zagotovo mnogo več kot le spletni blog, ki poje slavospev naravi. Projekt Hiking Croatia ustvarjata odličen fotograf Mario Jurina in Daria Bedeniković, »deklica za vse«. Blog, ki ga pridno in z navdihom ustvarjata (fotografije so fantastične!), navdihuje več deset tisoč ljubiteljev narave.

Nadaljujte z branjem

Foto zgodba o soli

Soline v Ninu, ki so stare že več kot 1.500 let, so čarobni muzej. V času turistične sezone se je, s fotoaparatom v rokah, po solinah sprehajal profesionalni fotograf Stipe Surać. Poglejmo si zgodbo solin v Ninu skozi oči profesionalnega fotografa.

Nadaljujte z branjem

Povej svoje mnenje

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.