Compare Listings

Urbani fotograf

Igor Popović: fotografije Reke in Opatije

Fotograf Igor Popović, letnik 1977, se s fotografijo ukvarja skorajda 15 let. V tem času je prejel številne fotografske nagrade. Mednarodno združenje umetniških fotografov mu je podelilo naziv »artist«, sam pa upa, da kmalu doseže tudi stopnjo »excelence«.

Igor Popović: fotografije Reke in Opatije

Igor Popović se je v zadnjih letih specializiral za fotografiranje nepremičnin. Na vprašanje, kaj je najtežje pri fotografiranju, je povedal približno takole: Poznamo številne »zvrsti« fotografiranja. Med njimi je velika razlika. Npr. izzivi in ​​potrebe poročne fotografije se močno razlikujejo od fotografiranja nepremičnin, hrane ali mode. Ko delate nekaj profesionalnega na najvišji ravni, je najbolje, da se odločite za eno ali dve vrsti fotografskega dela. Nekemu fotografu bolj leži neka zvrst, drugemu druga, tretjemu tretja. Vsak fotograf ima svoj, zelo individualen pristop, toda generalno lahko skorajda zagotovo rečemo, da je bolj težko, mnogo bolj zahtevno, narediti odlične fotografije, v katerih na takšen ali pa drugačen način »sodeluje več ljudi«, pa naj gre za modele ali pa samo pomočnike pri fotografiranju.

In kakšne motive Popović izbira najraje? »Ko fotografiram po svojem okusu, za svoj gušt, iščem minimalizem in motive v okolju, kjer prevladujejo črte. Privlačijo me urbani motivi metropol … podzemna železnica, promet, moderna arhitektura, ulična fotografija«.

Reški fotograf Igor Popović se bo na našem portalu www.pag.si, ki je namenjen hrvaškemu turizmu, predstavil s kratko, dokaj naključno, serijo fotografij iz njegove »domače Reke« in sosednje Opatije. Več o njegovem delu ter številne, tudi nagrajene, fotografije pa lahko pogledate, če obiščete njegovi spletni predstavitveni strani: https://www.facebook.com/IgorPopovicPhotography/ in https://www.instagram.com/ein.photo/.

Sorodni članki

Zakaj obiskati Advent v Zagrebu?

Zagreb je super. Advent v Zagrebu je »super truper«. To so ugotovili tudi številni veselo-decembrski obiskovalci, ki so Zagreb v zadnjih letih trikrat zaporedoma razglasili za »najboljšo adventno mesto Evrope«. In to ni kar tako, to je zelo prestižna svetovna nagrada. To je priznanje, ki pritegne nove in nove obiskovalce iz celega sveta. In ti, skupaj z nami, v Zagrebu uživajo »na polno«.

Nadaljujte z branjem

Špancirfest, varaždinski ponos

Špancirfest je ena najstarejših hrvaških kulturno-turističnih prireditev, zagotovo pa je največja, ne le po številu zanimivih programov in privlačnih vsebin, ki jih ponuja, ampak tudi po številu obiskovalcev, ki v Varaždin prispejo prav zaradi desetdnevnega pouličnega festivala.

Nadaljujte z branjem

Sinjska alka, zanimivosti

»Sinjska alka je nastala v času, ko je bilo v Evropi veliko podobnih viteških iger. Danes so večinoma vse prepuščene pozabi, Sinjska alka pa trmasto kljubuje času. Sinjska alka je simbol vsakega boja za svobodo, za mir in domače ognjišče, za vero in upanje. Sinjska alka združuje preteklost in prihodnost, slavi čast in poštenje, običaje prednikov, junaštvo in pogum«. Takšne ponosa polne in podobne visokoleteče besede letajo po zraku, ko se na Hrvaškem pogovarjajo o Sinjski alki. Pa so upravičene? Vsekakor.

Nadaljujte z branjem