Compare Listings

Spletno mesto www.pag.si je slovenski spletni portal o celotnem HRVAŠKEM TURIZMU.
Brez dvoma in s ponosom lahko poudarimo, da je naš portal (torej s tematiko hrvaškega turizma) največji v Sloveniji.

Novinarsko ne »pokrivamo« torej le otoka Paga (kakor bi lahko pač napačno sklepali iz same spletne domene) in ostalih jadranskih destinacij, ampak tudi turistične »točke« kontinentalne Hrvaške. Torej na www.pag.si ne boste našli samo stavkov in fotografij o morskem turizmu, ampak se bomo trudili, da vam predstavimo celotno hrvaško turistično ponudbo. Spletno mesto www.pag.si smo zagnali leta 2016 in takrat je bilo namenjeno zgolj otoku Pagu. Zato je tudi ime portala takšno. Ker pa smo se z leti navadili nanj in to kljub temu, da smo fokus našega turističnega portala razširili na celotno hrvaško državo, zaenkrat še ostajamo pri tem (nekoliko neposrečenem) imenu.

Leta 2020, v času korona virusa, ki je bil še posebej hudoben do turizma, smo nekoliko prenovili spletno stran. Zaradi velike količine člankov smo morali narediti tudi drugačno kategorizacijo. Sedaj imamo na www.pag.si naslednje kategorije:

HRVAŠKI KRAJI (s podkategorijami Istra, Kvarner, Dalmacija, Celina z Zagrebom): predstavitev hrvaških krajev. Seveda predvsem tistih, ki so zanimivi turistu, popotniku ali izletniku. Priporočamo v pregled tistim, ki se odpravljajo na dotično hrvaško turistično destinacijo. Z našimi prispevki boste lažje spoznali vaš dopustniški ali izletniški kraj.

TURISTIČNI BISERI (s podkategorijami Biseri Jadrana, Narodni in naravni parki, Vredno ogleda na celini, Bonbončki): Ne kraj, ampak zanimiva »turistična točka«, pa naj bo to večja ali manjša, je v fokusu te kategorije. Zanimivo branje za vsakega, ki si želi izvedeti več o »hrvaških turističnih« biserih. Zaradi mnogih turističnih biserov je Hrvaška želja (in cilj) marsikaterega svetovnega turista.

PLAŽE: Ne bomo si metali peska v oči. Turista na Hrvaškem vendarle najbolj zanima morje. Čudovito Jadransko morje. In seveda plaže. Kraj, kjer si dopustnik spočije svoje utrujene kosti in nabere novo energijo. Plaže so odličen kraj za regeneracijo duha in telesa. Pa še marsikaj drugega. Zato so si plaže zaslužile posebno kategorijo. Upam, da se strinjate s to našo odločitvijo?!

TURIZEM (s podkategorijami O hrvaškem turizmu, Družina in počitnice, Intervju, Jesti in piti, Zabava in kultura, Šport in adrenalin, Zdravje in wellnes, Razno in zanimivo). Kakor ste opazili ima kategorija Turizem številne podkategorije. To pa zato, ker smo hoteli našemu bralcu hoteli čim bolj ciljano servirati želene vsebine. Tudi tukaj nas še čaka ogromno dela, zaradi tega, ker Hrvaška ponuja zares ogromno turističnih vsebin. Turist, vsaj sami menimo tako, je na Hrvaškem zlahka srečen.

PROMO (s kategorijama Booking in Reklama): Za svoje delo, svoj trud si, kakor vsi mi,  zaslužimo plačilo. Včasih le simbolično. Lahko tudi kompenziramo (vse je stvar poštenega dogovora). Vsekakor pa tudi pri nas na www.pag.si obstajajo članki, ki imajo reklamni namen. Se pa trudimo, da tudi v reklamo vnesemo čim več informacij, vse v želji, da bi bilo tudi podajanje reklamnih vsebin čim bolj zanimivo. Če vas zanima kakršna koli reklama, prosim pišite na peter.gavez(afna)gmail.com ali pokličite na telefonsko številko +386 31 850 218.

FOTO: Fotografija je zakon. Še posebej v turizmu. Zato smo naredili posebno kategorijo, v kateri objavljamo fotogalerije (hrvaških lepot). Nekatere so amaterske (ponavadi so bile te fotografije narejene v naši produkciji, saj nimamo posebnih fotografskih znanj) ali pa (pol)profesionalne. Odlične fotografije nam pošljejo številni, predvsem hrvaški, fotografi. Predvsem njim gre posebna zahvala, da je ta kategorija zmeraj »bolj bogata«. Tudi to priložnost izkoriščam in pozivam vse vrste fotografov, da nam pošljejo svoje fotografije. Objavili jih bomo z največjim veseljem.

BLOG:  Na blogu večinoma najdemo vsebine, ki so »nekoliko bolj osebno izpovedne«. V tej kategoriji objavljamo predvsem nekakšno mešanico naših refleksij ob potovanju, izletnikovanju na Hrvaškem. Upamo, da bomo v prihodnje tudi od naših bralcev, dopustnikov ali pa hrvaških prijateljev, prejeli kakšne vsebine ali foto materiale, ki bodo vredni objave v  kategoriji Blog. Zberite pogum in voljo, vaše turistične zgodbe nam lahko pošljete kar na e-pošto, peter.gavez(afna)gmail.com.

ISKALNIK (klik na lupo zgoraj desno): Iskalnik je izredno pomembno orodje za lažje iskanje želenih vsebin na portalu. Če pogrešate kakšne pomembne in zanimive turistične vsebine, pa nam vsekakor javite.

FACEBOOK: www.pag.si ima še eno podporno spletno mesto. Najdemo ga na facebooku, pod imenom »Gremo na morjeee«; https://www.facebook.com/gremonamorje/.

TUDI POMEMBNO: Za sam konec predstavitve naše spletne strani vas pozivamo le še, da stisnete kakšen všeček-srček takoj pod posameznim prispevkom ali pa komentirajte pod objavljenim člankom (še posebej vas za to prosimo, če boste v vsebini naleteli na napako, ki smo jo nehote objavili). Če vam je kakšen prispevek zares zelo všeč, vas prosimo in pozivamo, da objavo delite naprej.