Compare Listings

Kamp Kovačine na otoku Cresu

Kamp Kovačine

Kamp Kovačine na otoku Cresu, v bližini mesteca Cres, je prejemnik številnih nagrad za kakovost. Kamp Kovačine se ponaša z dokaj velikimi parcelami, na voljo so tudi mobilne hiške. Kamp je priljubljen predvsem med družinami, obkrožajo ga borovci in oljke, plaža pa je prodnata in skalnata, del plaže je namenjen izključno naturistom.

Kamp Kovačine

Kamp Kovačine na otoku Cresu, tudi v neposredni bližini mesteca Cres, se razprostira na 27 hektarjih urejenih površin. Plaža kampa Kovačine je prodnata, z dokaj ločenimi, zasebnimi »prostorčki za sončenje«. Kamp Kovačine ima okoli 1100 parcel in 269 mobilnih hišic.

Ker je pokrit z gostimi krošnjami borovcev in oljk ter obdan s čudovitim Jadranskim morjem, lahko v kampu Kovačine doživite vso svobodo in rustikalnost življenja na otoku Cresu, ob tem pa sploh ne potrebujete žrtvovati podobnega udobja, ki ste ga navajeni doma.

Kamp Kovačine je znan po odličnih objektih za naše razvajanje, življenje, udobje ter bogato ponudbo in številnimi možnostmi za aktivno preživljanje počitnic. Zato kamp Kovačine prinaša najboljše iz obeh svetov – reaktivacijo vseh naših čutov z izpostavljenostjo naravnim silam ob sproščenem počitku in revitalizacijo skozi močna avtohtona doživetja. Poglejmo si Kamp Kovačine nekoliko pobliže, podrobneje.

Kamp Kovačine leži na največjem hrvaškem otoku, v neposredni bližini mesta Cres, s katerim je povezan z urejeno sprehajalno in kolesarsko potjo ob samem morju, med kampom in mestecem pa redno vozi tudi taxi čoln. Manjši, desni del kampa Kovačine je urejen kot nudistični FKK kamp. Namestitev v kampu Kovačine je možna na parcelah, mobilnih hiškah in sobah Tamaris.

Na spletni strani www.avtokampi.si so zapisali: »V kampu Kovačine omogočajo tudi najem mobilnih hišic. Najboljšo pozicijo imajo večje mobilne hišice Family Superior (32 m2) za 4 – 6 oseb, ki so postavljene v borovem gozdičku na levi strani kampa (20 – 100m od morja). Te mobilne hišice imajo dve spalnici, dve kopalnici, kuhinjo z dnevnim prostorom in urejeno teraso pred hišico. V bližini teh hišic so tudi nekoliko manjše hišice za 4+2 osebi s površino 21 ali 24 m2, ki so za razliko od večjih opremljene z eno spalnico«.

Kaj vse najdemo v kampu Kovačine? Vse, kar potrebujemo. Poglejmo na brzino: sodobne sanitarije opremljene s sončnimi kolektorji, plinsko polnilnico, trgovina z živili, restavracijo, picerijo, slaščičarno tik ob morju, pekarne, ribarnico, bazen, fitnes, savne, otroško igrišče, igrišče za pse, polnilno postajo za električna vozila, mini marino, dvigalo za čolne, ambulanto itd.

Če ste se nekoliko naveličali slane vode in nepredvidljivega valovanja morja na sami plaži, boste morebiti uživali v dokaj velikem bazenu s površino 390 kvadratnih metrov in globino 1,4 metra. Za najmlajše je poskrbljeno s posebnim otroškim bazenom s površino 110 kvadratnih metrov in globino 0,5 metra. Tobogan v otroškem bazenu bo poskrbel za številne ure zabave za najmlajše, vam pa za trenutke počitka in sprostitve, medtem ko boste lahko še vedno iz varne bližine nadzirali otroke.

Ni vam treba opustiti svoje fitnes rutine samo zato, ker ste na dopustu. Poleg bazenskega kompleksa je v kampu Kovačine na voljo tudi fitnes dvorana, opremljena z vsem, kar potrebujete za dober trening in sproščujočo rekreacijo. Za vse tiste, ki imate radi aktiven dopust, so na voljo številne dodatne možnosti v kampu Kovačine, pa tudi na celotnem otoku Cresu, kjer pravijo: »No stress on Cres«.

Zaposleni v kampu Kovačine svetujejo: »Za ljubitelje športnih aktivnosti naša animacijska ekipa poskrbi z igriščem za odbojko na mivki, jutranjo gimnastiko in šolo potapljanja. Ena od naših posebnosti je, da izvajamo potapljaške tečaje prilagojene gluhim osebam. Če vam to ni dovolj, si lahko izposodite čoln, kajak ali potapljaško opremo. Izberete lahko izlet z ladjo, se odpravite na potepanje peš ali s kolesom. Seveda pa lahko le preprosto uživate v čistem in bistrem morju na urejeni plaži kampa Kovačine.

Kamp Kovačine je »pet friendly«, prijazen našim štirinožcem, zato imamo urejene plaže za pse, tuše za pse v sanitarnih prostorih, igrišče za pse, enkrat tedensko pa je v kampu na voljo tudi veterinar«. V kampu Kovačine organizirajo tudi zabavne večere z živo glasbo, žarom in zabavo na plaži.

Marketing kampa Kovačine leta 2023 opozarja na njihovo reklamno akcijo: »Edinstvena ponudba kampa Kovačine: Na otok in nazaj na naš račun! Če se odločite za 11 neprekinjenih nočitev v kampu Kovačine, vam z veseljem priznamo popust v višini cene enosmerne trajektne karte za otok Cres. Če v kampu ostanete neprekinjeno 18 nočitev, prejmete popust v višini cene trajektne vozovnice v obe smeri za otok Cres. Popuste priznavamo samo za trajektne linije Brestova-Porozina in Valbiska-Merag«. Za uveljavitev popusta je dovolj, da na recepciji kampa Kovačine predate karto za trajekt.

Kamp Kovačine na Cresu je sicer voden na ekološko ozaveščen način, kar je rezultiralo v organizaciji velikega števila aktivnosti, namenjenih odkrivanju in raziskovanju lepot otoka Cresa in njegovega okolja. Vodstvo kampa Kovačine ponosno izpostavlja: »Z namenom nenehnega izboljševanja kakovosti naših storitev že vrsto let posebno pozornost namenjamo trajnostnemu poslovanju s posebnim poudarkom na okoljski trajnosti.

Kamp Kovačine tako uporablja solarne panele, varčne sijalke in LED razsvetljavo, toplotne črpalke, uporablja leseno galanterijo in kozmetiko brez škodljivih snovi, na voljo je polnilnica za električna vozila, imamo inteligentne mobilne hišice, propagandni materiali so natisnjeni na recikliranem papirju. Gosti so kamp Kovačine in Cres prepoznali kot izredno kakovostno kamping destinacijo. Dokaz za to je tudi rast števila nočitev, ki raste iz leto v leto.«

Kamp Kovačine je dobitnik številnih priznanj, med katerimi izstopajo okoljski znaki Zeleni ključ, Ecocamping, certifikat in blagovna znamka ZelEn, ki zagotavlja, da naše podjetje uporablja le »zeleno« električno energijo.

Na spletnem mestu www.hrvaska.net so zapisali: »Kamp je prejemnik mnogih nagrad, in sicer ADAC-Tipp 2016 (4* od 5), v letih 2010-2016 je bil ocenjen kot eden najboljših večjih kampov na Hrvaškem. Dobil je tudi nagrado Hrvaškega združenja, nagrado Ecocamping. Gre za nagrado, ki pomeni, da se kamp zavzema za okolje in kvaliteto ter spodbuja trajnostni razvoj in trajnostni kamping turizem. Po izboru slovenskih gostov pa je prejel več nagrad za najboljši večji kamp kot na Hrvaškem kot na Kvarnerju«.

V kampu Kovačine se ponašajo tudi s certifikatom Modra zastava. Vihranje modre zastave na plaži pomeni tudi vrhunsko turistično promocijo, ki temelji na visoki kakovosti storitev, čistoči morja in obale ter opremljenosti in urejenosti vseh plaž v kampu Kovačine. »Zelo smo ponosni, da smo že devetnajsto leto zapored lastnik tega certifikata«, poudarjajo v kampu Kovačine.

Dodajajo pa: »Naš cilj je poskrbeti za želje in udobje naših gostov, ne da bi rušili naravno ravnovesje in čistočo okolja. Gostje, ki si za počitniški kraj izberejo kamp Kovačine, so pravi ljubitelji narave in jim je sobivanje z naravo zelo pomembno. Vsa priznanja in nagrade so dodana vrednost kampa Kovačine in so tudi spodbuda za vztrajanje pri našem delu«.

Kaj zapisati za konec?
»Želite uživati v nedotaknjeni naravi čudovitega otoka, obkroženi z njegovim veličanstvom Morjem? Želite vdihovati opojne arome zelišč ali gostih hrastovih gozdov, medtem ko se vaše oči spuščajo po strmih skalah v predajo neskončnim razgledom na turkizne plaže? Želite svoje prste na nogah potopiti v pesek plaž, ki so bile že neštetokrat razglašene za najlepše na svetu in nad katerimi lebdijo veličastni beloglavi jastrebi (mimogrede, klik na članek z naslovom Beloglavi jastreb, simbol Cresa)? Vas že srbijo pete? Potem se odpravite na popolno mesto! Edino, kar je boljše od dopusta, je dopust na Cresu!«

Tako so med drugim zapisali v enem izmed blogov, ki je objavljen na pregledni in vsebinsko bogati uradni spletni strani (tudi v slovenščini) kampa Kovačine na Cresu: www.camp-kovacine.com.

Ps. Uredništvo www.pag.si se za fotografije in pomoč pri pripravi teksta zahvaljuje ekipi kampa Kovačine.

Sorodni članki

Gulet: prestižno butično križarjenje

Ko si predstavljamo idealno potovanje, nas pogosto prevzamejo slike čudovitih plaž, turkiznega morja in spektakularnih sončnih zahodov. Obala Jadranskega morja v teh sanjah pogosto zaseda posebno mesto, Hrvaška pa s svojo izjemno naravno lepoto uresničuje želje mnogih turistov. Kako bi te sanjarije dopustnikov lahko naredili še bolj spektakularne? Odgovor se skriva v besedi - gulet. Križarjenje na guletih, prekrasnih jadrnicah, je namreč zelo romantično, vsekakor pa mogoče najbolj privlači tudi dejstvo, da je celotno potovanje ukrojeno po željah potnikov.

Nadaljujte z branjem

Geopark Biokovo-Imotska jezera

Odlične novice za Hrvaško in hrvaški turizem prihajajo iz Marakeša (Maroko), kjer je zadnje poletne dni leta 2023 dni potekalo 8. zasedanje Sveta za globalne geoparke Unesca, ki je sprejel predlog o uvrstitvi Geoparka Biokovo-Imotska jezera na seznam svetovnih geoparkov. Tako se lahko Hrvaška sedaj pohvali s kar tremi geoparki na Unescovem seznamu, glede na prej uvrščena geoparka Papuk in Viški arhipelag, kar je še ena v nizu potrditev izjemnega naravnega bogastva te države.

Nadaljujte z branjem

Terme Sveti Martin

Terme Sveti Martin so edinstvena destinacija na severu Hrvaške, ki se nahaja sredi nedotaknjene, zelene narave Medžimurja. Terme Sveti Martin, ta oaza miru, je ponosna na lokalno in zdravo gastronomijo ter na posebno, značilno »Healthness« ponudbo (ime sugerira: zdravje + wellnes hkrati), ki gostom zagotavlja zdravje in dobro počutje. Terme Sveti Martin krasi sodobna namestitev, ponašajo se z več kot 100-letno tradicijo termalnega turizma, zaradi česar so idealna destinacija za dopustovanje, počitek v kateremkoli letnem času.

Nadaljujte z branjem