Compare Listings

Na izlet z mercedesovim (razglednim) kamiončkom

Makarska Unimog Experience

Zgodba Makarska Unimog Experience se je začela z razmišljanjem manjše ekipe športno-adrenalinskih navdušencev, ki so hkrati želeli najti najboljši način za (turistično) raziskovanje planine Biokovo nad Makarsko riviero.

Makarska Unimog Experience

Po neštetih vzponih na čudovito planino Biokovo in večmesečni možganski vihri so lokalni entuziasti vendarle prišli do rešitve, problem pa jim je – en-dva-tri – odpihnil »Unimog Off-road Truck« – edinstveno vozilo s številnimi, skorajda neomejenimi, (voznimi) zmogljivostmi. Vozila Unimog so (manjši) mercedesovi tovornjaki, ki so jih fantje z velikim zagonom in optimizmom predelali v turistična vozila za prevoz potnikov na zelo nedostopnem območju na južni strani naravnega parka Biokovo.

Besede predajamo ekipi Dalmatincev, ki bo nekoliko podrobneje predstavila svojo idejo Makarska Unimog Experience, ki zagotavlja nenavaden in edinstven način opazovanja čudovite pokrajine Makarske riviere, vasi v »regiji Biokovo« in samega naravnega parka Biokovo.

Makarska Unimog Experience projekt je edinstven iz dveh razlogov:
1. Pogled na pokrajino iz samih številnih vozil Unimog, ki so v tej preobleki edinstvena na svetu. Prvotna ideja in ustvarjanje pripada ekipi iz MUE Team.
2. Poseben je tudi celoten način ogledov, izleta. Makarska Unimog Experience je namreč svojevrstno poldnevno »potovanje oziroma izletnikovanje«, kjer so vaši vodniki, vozniki, hrana in pijača del te neverjetno lepe pokrajine, kar daje poseben žar tej odlični turistični izkušnji.

Samo vozilo Unimog in vožnja z njim sta »izlet v izletu«, izkušnjo vožnje na višini treh metrov pa je težko opisati v sliki ali videu, kaj šele z besedami. Vozila so popolnoma avtorska ideja in kreacija Makarska Unimog Experience Teama, za končni izdelek pa so bili uporabljeni najkvalitetnejši izdelki in materiali. Mercedesovi predelani kamiončki so prestali temeljita tehnična preverjanja in pridobljeni so bili ustrezni certifikati pristojnih organov ter so – dokazano – popolnoma varna ter zagotavljajo edinstvene vozniške izkušnje na številnih brezpotjih (neverjetnega Biokova).

Prav zaradi atraktivnosti naših markantnih vozil in posebnosti zelo ozke ceste, ki vodi do glavne atrakcije, razglednega “Skywalka” (cesta sicer pelje še naprej, do najvišjega vrha Biokova, ki se imenuje Sveti Jure) smo se nekoliko bali, da bomo lahko izvajali le potniške transferje in da se bomo morali namesto kakovosti samega izleta odločiti za količino (prepeljanih potnikov). Vendar se je naša trma, vztrajanje pri kakovostnem turističnem izletu Makarska Unimog Experience, izkazala za zadetek v polno.

Tako sedaj naš celoten poldnevni izlet Makarska Unimog Experience traja 4 polne ure in ga lahko vsebinsko razdelimo na tri časovne termine:
• 1/3 panoramske vožnje po najvišji hrvaški cesti z vozili Unimog
• 1/3 hoje po Naravnem parku Biokovo in resnično doživetje samega območja, ki se ga obiskuje
• 1/3 počitka, čas za odmor in degustacijo domačih avtohtonih izdelkov; hrana in pijača

Izletniški paket Makarska Unimog Experience vključuje domače lokalne gastronomske izdelke, na katere smo zelo ponosni in spodbujamo lokalne OPG (kmečke turizme), da svoje izdelke ponudijo turistom tudi v najbolj surovih krajih, kot je npr. Biokovo. Tako lahko turisti vsaj za trenutek doživijo, kako so se med redkimi odmori med delom počutili naši dedki.

Sprostitev v naravi, z domačim pršutom in sirom, kruhom izpod peke, domačimi piškoti z orehi in viško torto, pripravljeno na dan izleta, domačimi sokovi ter več vrstami domačega žganja iz lokalnih žganjarn.

In poleg vsega tega je na vseh glavnih točkah in skozi celotno potovanje prisoten vodnik s profesionalnim foto aparatom, ki ovekoveči prav vsak trenutek. Fotografije so digitalna različica najvišje kakovosti, ki jo izletniki prejmejo takoj po ekskurziji, kar zaokroži celoten izdelek Makarska Unimog Experience – kot nekaj zelo posebnega.

Kaj povedati za konec? Naj še enkrat poudarimo: Makarska Unimog Experience je adrenalinski avanturistični izlet, katerega končni cilj je – ponavadi – “Nebeška promenada” – Skywalk (glej tekst z naslovom Skywalk, nebeško sprehajališče na Biokovu). Že pred samim prihodom na cilj vas čaka prava majhna adrenalinska izkušnja, ko se popeljete po stari t.i. Biokovski cesti, ki je najvišja cesta na Hrvaškem in poteka skozi samo srce Parka Biokovo. In prav ob tej cesti nas pričakajo konjički, ki se svobodno sprehajajo po Velebitu, ter dopolnjujejo prekrasno turistično izkušnjo.

Izbirate lahko med tremi izleti (na voljo je tudi večerni, s pridihom romantike ob gledanju sončnega zahoda), cene posameznega izleta Makarska Unimog Experience se gibljejo tam okrog 100 evrov po osebi. Več o izletih pa tudi nasploh o Makarska Unimog Experience pa si lahko preberete na njihovi spletni strani www.makarska-unimog-experience.com.

Ps. Uredništvo www.pag.si se ekipi Makarska Unimog Experience zahvaljuje za fotografije in pomoč pri pripravi teksta.


Sorodni članki

Gulet: prestižno butično križarjenje

Ko si predstavljamo idealno potovanje, nas pogosto prevzamejo slike čudovitih plaž, turkiznega morja in spektakularnih sončnih zahodov. Obala Jadranskega morja v teh sanjah pogosto zaseda posebno mesto, Hrvaška pa s svojo izjemno naravno lepoto uresničuje želje mnogih turistov. Kako bi te sanjarije dopustnikov lahko naredili še bolj spektakularne? Odgovor se skriva v besedi - gulet. Križarjenje na guletih, prekrasnih jadrnicah, je namreč zelo romantično, vsekakor pa mogoče najbolj privlači tudi dejstvo, da je celotno potovanje ukrojeno po željah potnikov.

Nadaljujte z branjem

CRO Race

Osma izvedba mednarodne kolesarske dirke CRO Race bo potekala od 26. septembra do 1. oktobra 2023. Cro Race bo štartal v obmorskem Primoštenu, zaključil pa se bo v hrvaškem glavnem mestu, Zagrebu. Lani, torej leta 2022, je na dirki CRO Race zmagal Slovenec Matej Mohorič, ki je »za dlako«, zaradi bonifikacijskih sekund, ugnal svetovnega zvezdnika, Jonasa Vingegaarda iz Danske. Na preteklih dirkah CRO Race so sodelovale tudi nekateri drugi asi svetovnega kolesarstva: Mark Cavendish, Vincenzo Nibali, Giacomo Nizzolo, Adam Yates.

Nadaljujte z branjem

Sveta Marija, otok na otoku

Čudež narave: na otoku Mljetu je jezero, na katerem se nahaja še en otok, to je majhen otoček Sveta Marija. Otok Mljet se ponaša z naravnim fenomenom, otočkom Sveta Marija, ki je svoje mesto pod soncem našel na južni strani Velikega jezera. Otoček Sveta Marija je zelo slikovit, pred dobrim tisočletjem so na njem benediktinci zgradili samostan s cerkvijo sv. Marije. Benediktinski samostan in čudovita cerkev na otočku Sveta Marija tvorita spomenik izjemne harmonije in arhitekturnega navdiha.

Nadaljujte z branjem