Compare Listings

Sprehod s kozarčkom vina

Vivodinski Wine&Walk

Društvo vinarjev, vinogradnikov in sadjarjev Ozalj vabi na promocijski pohod, okrog 10 km, po t.i. »vivodinski pokrajini« z ogledom vinskih kleti. V petem mesecu leta 2023 bodo v okvirih prireditve Vivodinski Wine&Walk organizirani trije različni termini (6., 13. in 20. maja).

Vivodinski Wine&Walk

Društvo je pripravilo program prireditve Vivodinski Wine&Walk , s katero si boste lahko dodobra napolnili baterije, se nadihali svežega zraka, pretegnili noge, spoznali nove ljudi in se ob tem tudi zabavali. Pomlad je idealen del leta za obisk ozaljske pokrajine in vivodinskih vinarjev, zato vam predlagamo, da si majsko soboto rezervirate prav za to.

6., 13. in 20. maja vas čaka nepozabna poslastica za vaše brbončice, a tudi prava avantura za vaše noge – pot je dolga približno 9 do 10 km, prireditev se imenuje Vivodinski Wine&Walk. Pripravite se na raziskovanje poti, ki vodijo do kar mimo osmih vinskih kleti. Usmerili vas bomo do kleti: Frlan, Viktorovski, Mirko Vrbanek, Ferko, Guštin, Lešćanec, Darko Vrbanek in Josip Vrbanek.

˝Veseli smo velikega zanimanja in vabimo vse ljubitelje bivanja v naravi na novo druženje v Vivodino, obiskali bomo osem vinotočev, na prijetnem sprehodu. Na vsakem od postankov se bo gostom predstavil gostitelj, lahko pa bodo poskusili tudi najboljša vivodinska vina.

Vivodina je primer kakovostnega razvoja kmečkega turizma, vse večjega števila namestitvenih kapacitet, nagrad, ustvarjalnih delavnic, vse boljše kakovosti vina in novih projektov« – je povedal Toni Šarić, direktor Turistične skupnosti območja Kupa.

Zanimivo je, da ta pot poteka skozi naravni park Žumberak – Samoborsko gorje, skozi vinograde vse do reke Kolpe, bisera Turistične skupnosti Kupe. Je tudi del odseka, na katerem je pred dnevi potekal WRC Croatia Rally. Kozarec, ki ga ves dan nosite s seboj, vas že čaka, vinarji pa bodo poskrbeli, da ne bo prazen. Poleg promocijskega kozarca so pripravili še marsikaj, kar vam bo ostalo v enkratnem spominu na vikend v Vivodini, v spomin na Vivodinski Wine&Walk.

»Ponosni smo, da so bila že v nekaj dneh po objavi zasedena vsa mesta za prva dva termina. Škoda bi bilo, če ne bi vsem zainteresiranim ljubiteljem vina ponudili še eno priložnost za zabavo in sprehod po našem kraju, zato smo dodali še en datum, soboto, 20. maj. Če še niste, imate še čas, da se prijavite preko spleta in pridete v naš kraj« – poziva predsednik Društva vinogradnikov, vinogradnikov in sadjarjev Ozalj Lovro Guštin.

Prijavnino za Vivodinski Wine&Walk si lahko zagotovite na spletni strani www.utrka.com. Če prihajate po avtocesti iz smeri Zagreba ali Reke, je najenostavneje, da zapustite avtocesto v Karlovcu in sledite smeri Ozlja – glavna cesta vodi ob reki Kolpi, proti Vivodini. Informacije o namestitvah in turistični ponudbi regije najdete na socialnih omrežjih Visit Kupa in na spletni strani www.kupa.hr.

Ps. Fotografije: Turistična skupnost Kupa.

Sorodni članki

Gulet: prestižno butično križarjenje

Ko si predstavljamo idealno potovanje, nas pogosto prevzamejo slike čudovitih plaž, turkiznega morja in spektakularnih sončnih zahodov. Obala Jadranskega morja v teh sanjah pogosto zaseda posebno mesto, Hrvaška pa s svojo izjemno naravno lepoto uresničuje želje mnogih turistov. Kako bi te sanjarije dopustnikov lahko naredili še bolj spektakularne? Odgovor se skriva v besedi - gulet. Križarjenje na guletih, prekrasnih jadrnicah, je namreč zelo romantično, vsekakor pa mogoče najbolj privlači tudi dejstvo, da je celotno potovanje ukrojeno po željah potnikov.

Nadaljujte z branjem

CRO Race

Osma izvedba mednarodne kolesarske dirke CRO Race bo potekala od 26. septembra do 1. oktobra 2023. Cro Race bo štartal v obmorskem Primoštenu, zaključil pa se bo v hrvaškem glavnem mestu, Zagrebu. Lani, torej leta 2022, je na dirki CRO Race zmagal Slovenec Matej Mohorič, ki je »za dlako«, zaradi bonifikacijskih sekund, ugnal svetovnega zvezdnika, Jonasa Vingegaarda iz Danske. Na preteklih dirkah CRO Race so sodelovale tudi nekateri drugi asi svetovnega kolesarstva: Mark Cavendish, Vincenzo Nibali, Giacomo Nizzolo, Adam Yates.

Nadaljujte z branjem

Sveta Marija, otok na otoku

Čudež narave: na otoku Mljetu je jezero, na katerem se nahaja še en otok, to je majhen otoček Sveta Marija. Otok Mljet se ponaša z naravnim fenomenom, otočkom Sveta Marija, ki je svoje mesto pod soncem našel na južni strani Velikega jezera. Otoček Sveta Marija je zelo slikovit, pred dobrim tisočletjem so na njem benediktinci zgradili samostan s cerkvijo sv. Marije. Benediktinski samostan in čudovita cerkev na otočku Sveta Marija tvorita spomenik izjemne harmonije in arhitekturnega navdiha.

Nadaljujte z branjem