Compare Listings

Summer Sensual Days in Summer Salsa Festival

Rovinj pleše!

Summer Sensual Days in Summer Salsa Festival – skoraj osem tisoč plesalcev iz celega sveta ponovno osvaja Rovinj. Od 5. do 19. junija istrski Rovinj že tradicionalno postane ultimativno središče edinstvene zabave v karibskem in senzualnem plesnem ritmu. Se vidimo v Rovinju, na prazniku plesa in zabave?!

Rovinj pleše!

Več kot sto najbolj znanih svetovnih plesnih inštruktorjev, približno trideset DJ-jev, dva koncerta v živo, kar tristo plesnih delavnic, plesne zabave do zore in številne druge zanimivosti bodo privabile rekordno število ljubiteljev bachate, salse in kizombe. V pisanem Rovinju, tem prekrasnem mestecu v hrvaški Istri, bo letos zaplesalo okrog osem tisoč plesalcev iz kar 83 držav.

Gre za dvanajsto edicijo festivala Summer Sensual Days, Rovinj (5. – 12. 6. 2023) in devetnajsto edicijo hrvaškega Summer Salsa Festivala (12. – 19. 6. 2023), ki vsakega junija v Rovinju tradicionalno zbirata plesne avanturiste, željne drugačne vrste aktivnega dopusta.

Organizatorji so se dokazali in umestili kot pionirji tovrstnega turizma na Hrvaškem in kot največji svetovni festivali v tej kategoriji, oba festivala – Summer Sensual Days in Summer Salsa Festival – pa potekata ob podpori mesta Rovinj, Turistične skupnosti mesta Rovinj in »hotelske« Maistra Hospitality Group.

Večina plesalcev je del zveste publike, ki že leta tradicionalno obiskuje festivale, letos pa bodo v Istro privabili tudi nove radovedneže, željne nepozabnega druženja, in tako Rovinj znova spremenili v pravo plesno oazo. Rovinj bo »zaplesal na polno«!

Letos je program organiziran v veliko širšem obsegu kot lani, vračamo se v zlate čase pred pandemijo in epidemiološkimi omejitvami. Organizator – Salsa Adria Produkcija d.o.o. – je plesalce najbolj razveselil s tem, da je v program spet vrnil dogodek Grande Fiesta – osrednjo open-air prireditev hrvaškega Summer Salsa Festivala, ki bo v petek, 16. 6., s spektakularnimi show nastopi in večernim koncertom v živo svetovno znane latinskoameriške skupine Los 4 zavzel glavni rovinjski trg.

Poleg Grande Fieste se bo ob ritmih festivalskih DJ-jev, pod zvezdami, na ulicah Rovinja, na priljubljenih Dance Points, plesalo tudi 8., 9., 12. in 13. junija.

Dvojni festival, Summer Sensual Days in Summer Salsa Festival, bo zadovoljil apetite vseh ljubiteljev danes popularnih plesov, od bachate, kizombe, urbane kize do salse, ne glede na njihovo plesno predznanje, saj bodo imeli na izbiro več kot tristo ur plesnih delavnic, ki jih bodo vodili priznani plesni inštruktorji, plesne delavnice pa bodo prilagojene vsem plesnim nivojem in variacijam.

Delavnice potekajo za vse plesne stile (salse), ne glede na to, ali ste začetnik, nadaljevalec ali napredni plesalec. Sami izberete, kaj želite početi in kdaj želite to početi, vse ostalo pa prepustite vrhunskim in zelo priznanim inštruktorjem.

Poleg plesnih delavnic so v sklopu novega programa M-Power letos na voljo tudi plesalcem prilagojene delavnice joge, pilatesa in raztezanja. Nove plesne figure bodo vadili na več lokacijah v mestu – največ v stari tobačni tovarni Adris, nato v klubu Steel, nekaj pa jih bodo vadili tudi v avli Gimnazije Zvane Črnje in v avli Multimedijskega centra.

Poleg plesnih delavnic je dnevni del festivala začinjen s triurnimi plesnimi izleti z ladjami ob ritmih najbolj odštekanih DJ-jev na svetu in nezgrešljivimi vročimi “beach” zabavami s številnimi animacijami na dveh plesiščih v resortu Villas Rubin. To bo festivaloma Summer Sensual Days in Summer Salsa Festival dodalo pravi poletni pridih.

Nočni program je glamurozen in spektakularen, obogaten z atraktivnimi predstavami, koncerti in zabavami do jutra z nekaj presenečenji, ki jih za plesalce pripravljajo organizatorji. Tematiko plesnega večera spremljajo posebej oblikovana pravila oblačenja, ki so (ne)napisano pravilo vsakega sobotnega gala večera. Vse to in še več se bo dva tedna odvijalo v prostornih halah stare tobačne tovarne Adris in kluba Steel, na plesiščih z več plesnimi podiji, z zelo raznolikimi glasbeno-plesnimi ritmi.

Inovativno zasnovan, samosvoj in igriv program, ki se odlično vklopi v čare tega čudovitega mesta, je preizkušen recept za ustvarjanje neponovljivega in največjega svetovnega festivala karibskih in senzualnih plesov, ki v svet pošilja razglednico Hrvaške kot destinacije za nepozabne trenutke, kjer se vsak, ko enkrat doživi to neponovljivo vzdušje, želi vrniti.

Za konec dodajmo: Festivaloma v Rovinju sledi še en in najmlajši v družini Seasonsalsa – Summer Sensual Days, Opatija (1. – 4. junij 2023), ki že peto leto začenja to poletno zgodbo v svojem galantnem in elegantnem stilu.

Več informacij in podroben pregled programa najdete na: https://www.summersensual.com/rovinj/program – Summer Sensual Days, Rovinj & https://www.crosalsafestival.com/program – hrvaški Summer Salsa Festival.

Ps. Fotografije: Summer Sensual Days in Summer Salsa Festival oziroma Turistična skupnost Rovinj.

Sorodni članki

Gulet: prestižno butično križarjenje

Ko si predstavljamo idealno potovanje, nas pogosto prevzamejo slike čudovitih plaž, turkiznega morja in spektakularnih sončnih zahodov. Obala Jadranskega morja v teh sanjah pogosto zaseda posebno mesto, Hrvaška pa s svojo izjemno naravno lepoto uresničuje želje mnogih turistov. Kako bi te sanjarije dopustnikov lahko naredili še bolj spektakularne? Odgovor se skriva v besedi - gulet. Križarjenje na guletih, prekrasnih jadrnicah, je namreč zelo romantično, vsekakor pa mogoče najbolj privlači tudi dejstvo, da je celotno potovanje ukrojeno po željah potnikov.

Nadaljujte z branjem

CRO Race

Osma izvedba mednarodne kolesarske dirke CRO Race bo potekala od 26. septembra do 1. oktobra 2023. Cro Race bo štartal v obmorskem Primoštenu, zaključil pa se bo v hrvaškem glavnem mestu, Zagrebu. Lani, torej leta 2022, je na dirki CRO Race zmagal Slovenec Matej Mohorič, ki je »za dlako«, zaradi bonifikacijskih sekund, ugnal svetovnega zvezdnika, Jonasa Vingegaarda iz Danske. Na preteklih dirkah CRO Race so sodelovale tudi nekateri drugi asi svetovnega kolesarstva: Mark Cavendish, Vincenzo Nibali, Giacomo Nizzolo, Adam Yates.

Nadaljujte z branjem

Sveta Marija, otok na otoku

Čudež narave: na otoku Mljetu je jezero, na katerem se nahaja še en otok, to je majhen otoček Sveta Marija. Otok Mljet se ponaša z naravnim fenomenom, otočkom Sveta Marija, ki je svoje mesto pod soncem našel na južni strani Velikega jezera. Otoček Sveta Marija je zelo slikovit, pred dobrim tisočletjem so na njem benediktinci zgradili samostan s cerkvijo sv. Marije. Benediktinski samostan in čudovita cerkev na otočku Sveta Marija tvorita spomenik izjemne harmonije in arhitekturnega navdiha.

Nadaljujte z branjem