Compare Listings

Summer Sensual Days in Summer Salsa Festival

Rovinj pleše!

Summer Sensual Days in Summer Salsa Festival – skoraj osem tisoč plesalcev iz celega sveta ponovno osvaja Rovinj. Od 5. do 19. junija istrski Rovinj že tradicionalno postane ultimativno središče edinstvene zabave v karibskem in senzualnem plesnem ritmu. Se vidimo v Rovinju, na prazniku plesa in zabave?!

Rovinj pleše!

Več kot sto najbolj znanih svetovnih plesnih inštruktorjev, približno trideset DJ-jev, dva koncerta v živo, kar tristo plesnih delavnic, plesne zabave do zore in številne druge zanimivosti bodo privabile rekordno število ljubiteljev bachate, salse in kizombe. V pisanem Rovinju, tem prekrasnem mestecu v hrvaški Istri, bo letos zaplesalo okrog osem tisoč plesalcev iz kar 83 držav.

Gre za dvanajsto edicijo festivala Summer Sensual Days, Rovinj (5. – 12. 6. 2023) in devetnajsto edicijo hrvaškega Summer Salsa Festivala (12. – 19. 6. 2023), ki vsakega junija v Rovinju tradicionalno zbirata plesne avanturiste, željne drugačne vrste aktivnega dopusta.

Organizatorji so se dokazali in umestili kot pionirji tovrstnega turizma na Hrvaškem in kot največji svetovni festivali v tej kategoriji, oba festivala – Summer Sensual Days in Summer Salsa Festival – pa potekata ob podpori mesta Rovinj, Turistične skupnosti mesta Rovinj in »hotelske« Maistra Hospitality Group.

Večina plesalcev je del zveste publike, ki že leta tradicionalno obiskuje festivale, letos pa bodo v Istro privabili tudi nove radovedneže, željne nepozabnega druženja, in tako Rovinj znova spremenili v pravo plesno oazo. Rovinj bo »zaplesal na polno«!

Letos je program organiziran v veliko širšem obsegu kot lani, vračamo se v zlate čase pred pandemijo in epidemiološkimi omejitvami. Organizator – Salsa Adria Produkcija d.o.o. – je plesalce najbolj razveselil s tem, da je v program spet vrnil dogodek Grande Fiesta – osrednjo open-air prireditev hrvaškega Summer Salsa Festivala, ki bo v petek, 16. 6., s spektakularnimi show nastopi in večernim koncertom v živo svetovno znane latinskoameriške skupine Los 4 zavzel glavni rovinjski trg.

Poleg Grande Fieste se bo ob ritmih festivalskih DJ-jev, pod zvezdami, na ulicah Rovinja, na priljubljenih Dance Points, plesalo tudi 8., 9., 12. in 13. junija.

Dvojni festival, Summer Sensual Days in Summer Salsa Festival, bo zadovoljil apetite vseh ljubiteljev danes popularnih plesov, od bachate, kizombe, urbane kize do salse, ne glede na njihovo plesno predznanje, saj bodo imeli na izbiro več kot tristo ur plesnih delavnic, ki jih bodo vodili priznani plesni inštruktorji, plesne delavnice pa bodo prilagojene vsem plesnim nivojem in variacijam.

Delavnice potekajo za vse plesne stile (salse), ne glede na to, ali ste začetnik, nadaljevalec ali napredni plesalec. Sami izberete, kaj želite početi in kdaj želite to početi, vse ostalo pa prepustite vrhunskim in zelo priznanim inštruktorjem.

Poleg plesnih delavnic so v sklopu novega programa M-Power letos na voljo tudi plesalcem prilagojene delavnice joge, pilatesa in raztezanja. Nove plesne figure bodo vadili na več lokacijah v mestu – največ v stari tobačni tovarni Adris, nato v klubu Steel, nekaj pa jih bodo vadili tudi v avli Gimnazije Zvane Črnje in v avli Multimedijskega centra.

Poleg plesnih delavnic je dnevni del festivala začinjen s triurnimi plesnimi izleti z ladjami ob ritmih najbolj odštekanih DJ-jev na svetu in nezgrešljivimi vročimi “beach” zabavami s številnimi animacijami na dveh plesiščih v resortu Villas Rubin. To bo festivaloma Summer Sensual Days in Summer Salsa Festival dodalo pravi poletni pridih.

Nočni program je glamurozen in spektakularen, obogaten z atraktivnimi predstavami, koncerti in zabavami do jutra z nekaj presenečenji, ki jih za plesalce pripravljajo organizatorji. Tematiko plesnega večera spremljajo posebej oblikovana pravila oblačenja, ki so (ne)napisano pravilo vsakega sobotnega gala večera. Vse to in še več se bo dva tedna odvijalo v prostornih halah stare tobačne tovarne Adris in kluba Steel, na plesiščih z več plesnimi podiji, z zelo raznolikimi glasbeno-plesnimi ritmi.

Inovativno zasnovan, samosvoj in igriv program, ki se odlično vklopi v čare tega čudovitega mesta, je preizkušen recept za ustvarjanje neponovljivega in največjega svetovnega festivala karibskih in senzualnih plesov, ki v svet pošilja razglednico Hrvaške kot destinacije za nepozabne trenutke, kjer se vsak, ko enkrat doživi to neponovljivo vzdušje, želi vrniti.

Za konec dodajmo: Festivaloma v Rovinju sledi še en in najmlajši v družini Seasonsalsa – Summer Sensual Days, Opatija (1. – 4. junij 2023), ki že peto leto začenja to poletno zgodbo v svojem galantnem in elegantnem stilu.

Več informacij in podroben pregled programa najdete na: https://www.summersensual.com/rovinj/program – Summer Sensual Days, Rovinj & https://www.crosalsafestival.com/program – hrvaški Summer Salsa Festival.

Ps. Fotografije: Summer Sensual Days in Summer Salsa Festival oziroma Turistična skupnost Rovinj.

Sorodni članki

Muta si zasluži naš obisk

Domačini v Muti se najverjetneje premalo zavedamo, kakšne lepote nas obdajajo. Najverjetneje se tega zavemo šele, ko se odselimo s teh čudovitih krajev in se tja kasneje še kako radi vračamo. Koroška je za mnoge Slovence regija tam nekje na severu, katero - žal - mnogi še niso niti obiskali. Kaj šele, da bi zašli v občino Muta ter se povzpeli na številne razgledne hribe nad njo.

Nadaljujte z branjem

Island Pag Trail

Tekaška prireditev Island Pag Trail se odvija na otoku Pagu, v kraju Kolan, ki je znan predvsem po svojem odličnem siru. Say cheese and run; Island Pag Trail bo v srcu otoka Paga, v Kolanu, leta 2024 potekal med prvomajskimi prazniki, natančneje 4. maja. Tekaške trase Island Pag Traila so znane po čudoviti naravi in so primerne za vso družino. Island Pag Trail spada med tekaške vikende, ki ponujajo idealen popoln pobeg od mestne gneče in vsakdana ter priložnost za uživanje v prelepi naravi in športnih aktivnostih.

Nadaljujte z branjem

Croatian Summer Salsa Festival

Croatian Summer Salsa Festival (slovensko bi lahko rekli »Hrvaški poletni salsa festival«) v istrskem Rovinju bo organiziran že dvajsetič, odvil se bo od 10. do 17. junija 2024. Mednarodni salsa festival v jadranskem turističnem dragulju je nekakšna krona razvoja salsa scene na Hrvaškem, vsako leto zbere več tisoč salsa plesalcev iz vsega sveta. V sklopu Croatian Summer Salsa Festival-a so v tednu dni organizirane številne plesne delavnice z najboljšimi mednarodnimi plesnimi inštruktorji, številne plesne zabave, izleti z ladjami ipd.

Nadaljujte z branjem