Compare Listings

Dvakrat Carpe Diem na Hvaru

Carpe Diem Hvar

Carpe Diem Hvar sestavljata Carpe Diem Bar in Carpe Diem Beach. Carpe Diem, hvarska blagovna znamka Carpe Diem, je na Jadranu, na Hrvaškem, po celem svetu, izredno prepoznavna. Oba, Carpe Diem Bar na rivi mesteca Hvar in Carpe Diem Beach, ki je svoj prostor našel na bližnjih Peklenskih otokih, ponujata »nepozabno zabavo na kvadrat«. V želji, da čim bolj izkoristijo vsak dan življenja, se v Carpe Diem Bar in Carpe Diem Beach v času poletne turistične sezone valijo kolone, predvsem mlajših in – to že moramo poudariti – turistov z debelejšimi denarnicami.

Carpe Diem Hvar

Neredko s svojimi razkošnimi plovili (mega jahtama ali razkošnimi jadrnicami) Carpe Diem Bar ali pa Carpe Diem Beach obiščejo tudi svetovni zvezdniki, pa tudi znani ultra bogataši. »Carpe Diem Hvar«, pa naj bo to Carpe Diem Bar ali Carpe Diem Beach, na katerega iz mesta Hvar vozijo številni taksi čolni, skorajda zagotovo predstavlja prestolnico jadranske inačice bogataškega luksuza brez omejitev in non-stop zabav.

Novinarji hrvaškega medija Jutarnji so npr. za Carpe Diem Beach zapisali: »Poznavalci klubske scene bodo že v teh prvih stavkih prepoznali, za kaj gre – za enega izmed petnajstih najbolj znanih klubov na svetu, ki je že leta cilj žurerjev z vsega sveta«.

Na www.jutarnji.hr lahko dodatno preberemo: »Pričaka nas scena, vredna najbolj priljubljenih svetovnih klubov. Svetlobni efekti osvetljujejo neverjetno lep otok, na plesišču pa se je gnetlo na stotine mladih teles. Prepoteni so, zvijajo se v ritmu elektronske glasbe, nasmejani in plešejo. Skoraj vsak ima kozarec v roki, vendar cilj prihoda v Carpe Diem ni opijanje«. No, resnici na ljubo, je to stvar podrobnejše debate. 🙂

Vsekakor pa velja, da vam bo ekipa Carpe Diem Hvar v hvarskem Carpe Diem Baru in predvsem na »peklenskem« Carpe Diem Beachu pričarala ekstatično vzdušje, zabavo, ki je ne boste pozabili do konca svojega življenja. Npr. obiskovalci, gosti Carpe Diem Beacha radi poudarijo, da »tukaj nikogar ne briga, kaj si bodo drugi mislili o njih. Nihče te ne gleda, ko plešeš, vsem je cilj samo zabava in sprostitev«.

Vsekakor velja, da si obiska Carpe Diem Bar-a in Carpe Diem Beach-a vsako leto neizmerno želijo tisoči, že iz tega stališča se spodobi, da nekaj več besed »obema hvarskima Carpe Diema« namenimo tudi na www.pag.si, portalu, ki ima v fokusu celoten hrvaški turizem.

CARPE DIEM BAR

Carpe Diem Bar se nahaja na najbolj sončnem otoku v Evropi, otoku Hvaru na Hrvaškem, v samem srcu Jadranskega morja. Carpe Diem Bar najdemo v okolju stoletnih kamnitih ulic, blizu neposrednega centra idiličnega mesteca Hvar in na sami obali, Hrvati bi rekli »rivi«, turkiznega Jadranskega morja.

Carpe Diem Bar v mestu Hvar je bil odprt leta 1998 kot prvi koktajl bar na Hrvaškem, z največjo in najboljšo ponudbo koktajlov iz vsega sveta. Carpe Diem Bar neguje filozofijo, da boste tam doživeli številna doživetja, ki vam bodo pustila neizbrisen pečat v spominu, vse v Carpe Diem Baru pa je prepredeno s smehom in odlično zabavo.

Carpe Diem Bar je hipoma postal priljubljena turistična točka zaradi čudovite lokacije, odlične glasbe, plesa, zabave in priložnosti za druženje in uživanje v sproščenem vzdušju s poudarkom na hedonizmu. Čustva in lepi spomini so v življenju vsakega človeka neprecenljivi, največji zaklad, ki ga premoremo, in prav to je bila vodilna misel pri ustvarjanju vzdušja, ki preveva obiskovalce Carpe Diem Bara.

Ekipa Carpe Diem Hvar o svojem hvarskem baru rada poudari: »Odlikuje nas naša osupljiva lokacija na obali. Naša sončna terasa, ki stoji na samem robu Jadranskega morja, je odličen kraj za začetek dneva s čudovitim razgledom na turkizno morje, bližnje otoke in naravne lepote Hvara, medtem ko se sproščate na mehkih ležalnikih.

Carpe Diem Bar je idealen za tiste, ki iščejo prefinjeno in vrhunsko vzdušje, ponujamo impresivno paleto vin, šampanjcev in značilnih koktajlov ter tako ustvarjamo popolno destinacijo za tiste, ki se želijo sprostiti in razbremeniti. Od rimskega bruncha, značilnih koktajlov pred ali po večerji do najbolj znanih mestnih zabav na Hvaru smo pripravljeni izpolniti vaše popolno poletno doživetje«.

S 25-letno tradicijo je Carpe Diem Bar dandanes zagotovo kultno mesto, kjer se zbirajo uspešni in znani ljudje s področja glasbe, športa, gospodarstva in filmske industrije z vsega sveta.

CARPE DIEM BEACH

Zaradi (pre)velikega obiska v samem Hvaru je profesionalna ekipa Carpe Diem Hvar svojo ponudbo razširila še z ločeno, dodatno lokacijo na oboževanih Peklenskih otokih v Stipanskem zalivu (v neposredni bližini otoka in mesteca Hvara). Tam se je že leta 2008 odprl hedonistični Carpe Diem Beach – oaza brezskrbnega počitka, kopanja, odlične gastronomije, športa, rekreacije, sprostitve in popoldanskih zabav na plaži do sončnega zahoda, ki jim sledijo slovite in nepozabne nočne zabave z gostovanji priznanih glasbenih DJ-jev.

»Celoten klub Carpe Diem Beach smo integrirali v naravno okolje, razsvetljava na primer ni bila kupljena, temveč ročno izdelana iz borovih korenin, sončniki so slamnati, borovci dajejo naravno senco. Otok Hvar smo poskušali posredovati ljudem na najboljši možni način in gostom zagotoviti občutek popolne sprostitve, ustvariti kraj, ki v celoti poudarja vse potenciale otoka Hvara«, so ob odprtju Carpe Diem Beacha poudarili snovalci projekta Carpe Diem Hvar.

Pot in prihod na sam otok Marinkovac, kjer se nahaja Carpe Diem Beach, je poln sladkega pričakovanja, medtem ko uživate v edinstvenem pogledu na Peklenske otoke, ki že s svojo nepredstavljivo lepoto namigujejo, da vas v Carpe Diem Beach čaka nekaj posebnega.

Destinacija, turistična točka, svojevrstna turistična znamenitost, Carpe Diem Beach brezhibno združuje privlačnost kluba na plaži z razburljivostjo nočnega kluba, kar ima za posledico neprimerljivo doživetje od zore do mraka. Čez dan lahko gostje Carpe Diem Beacha uživajo v »seksi« prostoru, ki je edinstven v tem delu Jadrana.

Poleg razkošnih baldahinov, ležalnikov in sončnih teras pa so v Carpe Diem Beachu na voljo specialitete mediteranske kuhinje in japonski sushi. Na uradni spletni strani Carpe Diem Hvar, www.beach.cdhvar.com, so zapisali: »Poletni vetrič in šumenje valov vas bosta spremljala po celotnem območju kluba. Več kot 3.000 kvadratnih metrov se nahaja pod sanjskimi borovci in toplim rumenim soncem, kar vam je bolj všeč. Na kamniti in peščeni plaži lahko uživate v sprostitvi v naših luksuznih kabinah ali velikih lesenih ležalnikih s pogledom na kristalno, turkizno morje«.

Po popoldanski ohladitvi je v mraku na sporedu After Beach Terranza, po sončnem zahodu pa se zgodi čarobna preobrazba, Carpe Diem Beach postane nočni klub na prostem in začne se edinstvena glasbeno-plesna zabava pod zvezdnatim nebom.

Priznani DJ-ji, kot so Regard, Kream, Nora Van Elken, Topic, Matroda, Dombresky in Yulia Niko so v preteklih sezonah podžigali ozračje z utripajočimi ritmi, zato je Carpe Diem Beach Club zaslovel kot ultimativno zatočišče za nepozabne noči. Organizatorji napovedujejo, da bodo kmalu v Carpe Diem Beachu nastopili tudi John Summit, Sam Feldt, Sam Divine, Argy, Cedric Gervais, Gorgon City, The Shapeshifters in mnogi drugi.

Dodajmo še, da je Carpe Diem Beach ponosni gostitelj festivala ULTRA Europe Hvar, ki vključuje slavne zabave Ultra Beach in Resistance. Ta izjemen dogodek vsako leto zbere ljubitelje glasbe z vsega sveta. Lansko edicijo Ultra Beach Festivala smo si v Carpe Diem Beach zapomnili po razburljivem nastopu Martina Garrixa, ki je očaral občinstvo s svojimi naelektrenimi zvoki. In ko je noč postajala še bolj črna in hkrati še bolj zvezdnata, so bili obiskovalci Carpe Diem Beacha očarani z ritmi Illaria Alicanteja in Anne, ki sta pričarala – dobesedno – nepozabno glasbeno ekstazo.

Naj še enkrat poudarimo ključno razliko med Carpe Diem Barom in Carpe Diem Beach-om. Carpe Diem Bar je lounge bar, ki se nahaja v mestu Hvar, v neposredni bližini mestnega trga. To je kultni kraj, kjer se je pred 25 leti začela celotna izkušnja »Carpe Diem« (izkoristi dan), odprt vsak dan v sezoni od 9.00 do 2.00 ure zjutraj.

Carpe Diem Beach pa se nahaja na Peklenskih otokih, 10 minut vožnje z ladjico ali taksi čolni od otoka oziroma mesteca Hvar. Carpe Diem Beach je uživaški klub na plaži, ki ponuja kabine, ležalnike in restavracijo čez dan od 11. do 19. ure, zabave na sami morski plaži od 16. do 22. ure in nočne (glasbeno-plesne) zabave od polnoči do 5. ure zjutraj.

Zaenkrat velja, da v Carpe Diem Bar vstopate brez vstopnine, kar pa ne velja za Carpe Diem Beach, kjer je vstop podnevi brezplačen, nočna (glasbena) zabava pa zahteva nakup vstopnice (40 evrov). Vsekakor se lahko te stvari spreminjajo, zato predlagamo, da pred nameravanim obiskom skočite na naslednje uradne spletne naslove Carpe Diem Hvar: https://beach.cdhvar.com/, www.facebook.com/carpediembeachcroatia/, www.instagram.com/carpediembeach.

Dodajamo še nekaj besed, ki so del filozofije ekipe Carpe Diem Hvar, ki vodi obe hvarski Carpe Diem turistični lokaciji: »Pazite, kako preživljate dan, ker je to vsa resnica življenja. Dobro živeti danes spremeni vsak včeraj v sanje in vsak jutri v vizijo. Naj bo to vaša prva misel ob vsakem vzhajajočem soncu. Uživajte v trenutku in uresničite svoje sanje …« Carpe Diem Bar in Carpe Diem Beach imata svoja vrata odprta (skoraj) 24 ur na dan – da lahko kar najbolje izkoristite svoj dan! 🙂

Zaključne besede prepuščamo Turistični skupnosti mesta Hvar: »Ne glede na to, iz katere države prihajate ali koliko ste stari, hvarski duh CARPE DIEM HVAR nima meja in je brezčasen. Takoj ko se sonce spusti, se dnevni duh CARPE DIEM HVAR spremeni v vrhunsko klubsko vzdušje in sami postanete del vroče točke zabave na sredozemski obali. Ozrite se naokoli in verjetno boste poleg sebe prepoznali kakšno mednarodno zvezdo … skupaj bomo preživeli nepozabno noč. Bodi, postani eden od nas, postani del CARPE DIEM HVAR.”

Ps. Uredništvo www.pag.si se za fotografije zahvaljuje ekipi Carpe Diem Hvar.

Sorodni članki

Ljubljanski grad, ljubljanska pika na i

Ljubljanski grad je eden najbolj prepoznavnih simbolov prestolnice Slovenije, v bistvu celotne Slovenije. Ljubljanski grad, s svojo bogato več kot tisočletno zgodovino, slikovito lego na vrhu ljubljanskega Grajskega griča in impresivno arhitekturo, letno privablja rekordno število obiskovalcev. Prej idilična kot mogočna ljubljanska trdnjava je hkrati zelena oaza nad Ljubljano, prostor raznovrstnih kulturnih doživetij ter nepozabnih srečanj. Na Ljubljanskem gradu se lahko dodobra spoznate z odlično slovensko kulinariko, z razglednega stolpa pa se nam bodo razkrili prekrasni pogledi po Ljubljani in slovenskih Alpah, torej se zna dokaj hitro zgoditi, da bomo turistično zgodbo morebiti zaokrožili še z dodano romantično noto.

Nadaljujte z branjem

Klopce ljubezni, na poti do srca

Slovenske t.i. »klopce ljubezni« so v letih svojega obstaja postale nema priča mnogim ljubezenskim zgodbam, sedaj so že pravi simbol srčnih vezi med ljudmi. Ne glede na to, ali ste zaljubljeni par, ki si želi romantične avanture ali pa zgolj popotnik, ki si želi uživati v lepotah narave, so klopce ljubezni vedno vredne našega obiska. Klopce ljubezni, ponavadi postavljene v najbolj slikovite kotičke Slovenije, večinoma obiskovalcem nudijo tudi prekrasne razglede.

Nadaljujte z branjem

Praga, slavno zlato mesto

Praga velja za eno najlepših evropskih in svetovnih mest. Glavno mesto Češke je turistično oblegano, glavne turistične znamenitosti Prage se »neredko dobesedno šibijo pod množičnimi obiskovalci«. Turizem je nasploh eden izmed ključnih delov gospodarstva Prage in pomemben dejavnik za sam razvoj mesta. Praga prav vsako leto predvsem zaradi svoje bogate zgodovine, čudovite arhitekture, kulturne dediščine, kulinarike, gostoljubnosti in živahnega nočnega življenja privablja na milijone turistov iz vseh koncev sveta. Praga, s svojim slovanskim šarmom, je zagotovo eno najbolj očarljivih mest v Evropi, je turistična destinacija, ki jo je zagotovo vredno obiskati in doživeti. Sprehodimo se torej čez seznam največjih praških turističnih znamenitosti.

Nadaljujte z branjem