Compare Listings

Najbolj popularen street food festival tokrat v Zadru

Burger festival Zadar

Zadar Burger Festival bo od 2. do 11. junija 2023 na Obali kralja Petra Krešimirja IV. postal prizorišče najbolj priljubljenega regionalnega burger festivala v organizaciji kreativne agencije Kokoš ili jaje, ekipe strastnih gurmanov in mojstrov dogodkov, ki so med drugim ustvarili Fuliranje in Burger Festival v Zagrebu.

Burger festival Zadar

Gre za najbolj relevanten in najbolj obiskan regionalni festival ulične hrane, ki ga vsako leto v 11 dneh obišče približno 150.000 obiskovalcev, ki pojedo več kot 40.000 burgerjev in popijejo 15.000 litrov piva. V šestih letih, kolikor poteka, je ta Burger Festival Zagreb veliko prispeval k razvoju burger scene, znatno dvignil standard kakovosti burgerjev po vsej Hrvaški, navdihnil lokalno in nacionalno sceno ulične hrane ter spodbudil druga mesta, da začno organizirati lastne Burger Festivale.

“Naš cilj je prenesti uspeh Zagreb Burger Festivala v Zadar in ustvariti novo gastronomsko vsebino za mesto z najlepšim sončnim zahodom”, pravijo organizatorji, ki v Zadar prihajajo s skrbno izbrano ekipo kuharjev, koktajl mojstrov in DJ-jev. Na Zadar Burger Festivalu bo obiskovalce čakalo deset stojnic, sedem gastronomskih čarovnikov pa se bo predstavilo s svojimi dobrotami, ustvarjenimi posebej za Festival.

Poleg Instituta za burgere Mateja Jankovića in Chefs burgerje Ivana Pažanina, za katere smo prepričani, da bodo navdušili obiskovalce in navdihnili domačo ulično hrano, v Zadar prihaja tudi Full Circle Marka Palfija, ki se bo predstavil s štirimi burgerji: njegova znana klasika – Smokey D, Decadent, Mediterranean in vege Beyond burger.

Festivalsko občinstvo in vse gurmane čakajo tudi genialni 4 Burgers. Gre za t.i. smash burgerje, katerih posebnost je način priprave: iz mesa se oblikujejo kroglice mlete govedine, ki jih takoj, ko prispejo na žar, stisnejo ali nalomijo s stiskalnico za burgerje na tanko, v pleskavico. To ustvari dodatno zapečenost in okus, hkrati pa ohrani sočnost polpeta. Prebivalci Zadra in gostje mesta bodo lahko uživali v štirih vrstah teh burgerjev: Original, Bacon, Smoke Jalapeno in Chicken.

Vsi ljubitelji nekoliko drugačnih okusov in sestavin, ki temeljijo na rastlinskih izdelkih, bodo veseli novice, da bo Beg’s Plant Based na Burger Festivalu v Zadru s svojimi burgerji, narejenimi izključno iz rastlinskih sestavin. Potem ko je obiskovalce Fuliranja navduševal s svojimi specialitetami, kot so sarmica, Beg’s Cheese burger, Beg’s Santa Balls, chilli in Mac&Cheese, se bo na Zadar Burger Festivalu predstavil s štirimi burgerji, ki jih lahko okusite vsi, ne glede na to, ali ste vegan, vegetarijanec, fleksitarijanec ali zagrizen ljubitelj mesa.

Barve mesta gostitelja na Burger festivalu Zadar bodo zastopali neprekosljivi start-up ulične prehrane iz Zadra, geniji iz Picnic Mingle & Fun. Oni so najboljši debitanti in dobitnika dveh nagrad Zagreb Burger Festivala 2022, s svojim vedrim duhom pa so osvojili srca številnih uličnih sladokuscev po vsej Hrvaški.

Picnic Mingle & Fun se vozijo s svojo »srebrno zverjo na kolesih«, s svojim odličnim razpoloženjem, enako odličnimi burgerji in slastnimi koktajli pritegnejo pozornost kjerkoli se pojavijo. V Zadru bodo nastopili s štirimi izjemnimi burgerji, in sicer: Blackie Burger, Prawn Burger, Juicy Burger in Snow Burger, ob katerih boste lahko poskusili krompirček Sweet Potato.

Lokalno sceno zastopa tudi ekipa iz Burgers & More s svojimi odličnimi burgerji, ki jih že dobro poznajo vsi Zadrani, pa tudi vsi gostje, ki pridejo v Zadar. Burgers & More bo na Zadar Burger Festivalu predstavil pet gastronomskih dobrot: Deluxe Bacon Burger, Truffle Burger, Rock’n’roll Burger, Italian Burger in New York Style Burger.

Odlični burgerji se odlično podajo k ledeno mrzlemu pivu Staropramen in premium signature cocktailom, v katerih bodo obiskovalci lahko uživali v Central Baru, Gingle Bells in Picnic Craft Cocktails hišicah. Vedno skrbno zasnovan glasbeni program in odlično vzdušje sta zakoreninjena v DNK vseh festivalov, ki jih organizira kreativna ekipa z zanimivim imenom – Kokoš ili jaje. Vrhunski DJ-ji, glasbeniki, tekmovanja in nastopi tvorijo kreativno in privlačno kuliso Burger festivala.

Ob podpori Turistične skupnosti mesta Zadar smo prepričani, da bo Zadar Burger Festival s svojim urbanim glasbenim programom, moderno in sodobno opremo in dizajnom ter predvsem pozitivno energijo mestu Zadar dal še en kakovosten produkt, ki ga bodo domači in tuji turisti, pa tudi domačini iz Zadra toplo pozdravili. Verjeti je, da bodo ob polnih želodcih s seboj odnesli tudi veliko lepih spominov. Se vidimo na zadarski Rivi? Mi bomo zagotovo tam, saj obožujemo burgerje! 🙂

Ps. Fotografije Sandro Sklepić, tekst press Burger Festival Zadar.

Sorodni članki

Croatian Summer Salsa Festival

Croatian Summer Salsa Festival (slovensko bi lahko rekli »Hrvaški poletni salsa festival«) v istrskem Rovinju bo organiziran že dvajsetič, odvil se bo od 10. do 17. junija 2024. Mednarodni salsa festival v jadranskem turističnem dragulju je nekakšna krona razvoja salsa scene na Hrvaškem, vsako leto zbere več tisoč salsa plesalcev iz vsega sveta. V sklopu Croatian Summer Salsa Festival-a so v tednu dni organizirane številne plesne delavnice z najboljšimi mednarodnimi plesnimi inštruktorji, številne plesne zabave, izleti z ladjami ipd.

Nadaljujte z branjem

5 idej za aktivne počitnice v Slavoniji in Baranji

Spoznati obalo bližnjega Jadrana, vendar se ob tem – vsaj tu in tam - ne obrniti proti »celinskemu hrvaškemu vzhodu« ter okušati čarov slavonskega gostoljubja, je velika napaka. Nihče ne zna tako neizmerno ter odlično gostiti, niti domačini v obmorskih mestih, kot to znajo prebivalci slavonskih ravnic ali baranjskih kleti.

Nadaljujte z branjem

Weekend Food Festival

V Rovinju, na največjem gastronomskem dogodku – ne le na Hrvaškem, ampak v regiji -, se bodo tretje leto zapored, od 19. do 21. aprila 2024 na Weekend Food Festivalu zbrala nekatera najbolj zveneča svetovna kuharska imena. Eden najpomembnejših gastronomskih festivalov letos prinaša številne novosti, odpira pereče programske teme, privablja ugledna imena gastronomske scene iz regije in sveta, pripravlja bogat gostinski program in zagotavlja odlično zabavo.

Nadaljujte z branjem