Compare Listings

Leta 2023 trikrat Wine & Music Night v Labinu

Wine & Music Night v Labinu

Prireditev Wine & Music Night, ki je v lanski prvi izvedbi navdušila vse goste in obiskovalce, predvsem pa Labinčane, bo ponovno obogatila turistično ponudbo Istre. Prva letošnja Wine & Music Night bo 9. junija v čudovitem vzdušju Parka hrvaških veteranov v organizaciji Turistične skupnosti mesta Labin. Poleti sta napovedana še dve prireditvi Wine & Music Night in sicer 21. julija in 18. avgusta 2023.

Wine & Music Night v Labinu

Tako bo to slikovito istrsko mestece Labin na samem začetku turistične sezone predstavilo bogato vinsko in pivsko ponudbo Labinščine, zaokroženo z gastronomskimi specialitetami. Za glasbeno vzdušje bosta na prireditvi Wine & Music Night poskrbela znani promotor istrske tradicionalne glasbe, kantavtor in skladatelj Bruno Krajcar in njegov reški sodelavec Denis Razumović Razz.

Wine & Music Night bo ponovno priložnost za številne labinske vinarje, zbrane v labinskem društvu vinarjev in vinogradnikov Trs, da v sproščenem vzdušju predstavijo številne vrste kakovostnih in nagrajenih vin. Med njimi bodo vrhunska vina družine Baćac, kjer tradicija sega že štiri generacije, nato vina Perinić, Gobo, Juričić in Ćule ter mlada klet Fuhtar, ki nosi ime po vzdevku družine Licul »uporablja« že okoli tristo let.

Obiskovalci bodo lahko degustirali izdelke, s katerimi se ponašajo tudi kleti Kos, Prskalo, Vosilla, Negri, ter vina San Martino, ki že številne generacije nastajajo v družini Vretenar. Poleg tega bo možna degustacija koktajlov in likerjev destilarne Krulčić. Na prireditvi Wine & Music Night v Labinu boste na svoj račun prišli tudi ljubitelji piva. Labin se namreč poleg cele vrste domačih, visokokakovostnih vin lahko pohvali tudi s pivovarno Labona. Leta 2021 so ga ustanovili mladi entuziasti, ki so leta ustvarjali pivo za lastne potrebe.

Svojo izkušnjo ustvarjanja craft piva za prave ljubitelje piva danes delijo s široko publiko, kar bodo storili tudi na tokratnem dogodku Wine & Music Night, kjer bodo vsi obiskovalci lahko degustirali njihovo pivo, ki ne vsebuje nobenih dodatkov, surogatov, arom, barvil ali konzervansov.

Da bo doživetje popolno, pa goste seveda čaka tudi odlična gastronomska ponudba, za katero bo poskrbel Pop – Up 66 powered by Fast66. S prireditvijo Wine & Music Night bo to srednjeveško istrsko mesto z bogato zgodovino in kulturno dediščino zagotovo navdušilo lokalno prebivalstvo, gostom pa ponudilo dodaten razlog, da pridejo in uživajo v izdelkih in zvokih Labinštine in Istre.

Ps. Fotografije in tekst: Turistična skupnost Labin.

Sorodni članki

Island Pag Trail

Tekaška prireditev Island Pag Trail se odvija na otoku Pagu, v kraju Kolan, ki je znan predvsem po svojem odličnem siru. Say cheese and run; Island Pag Trail bo v srcu otoka Paga, v Kolanu, leta 2024 potekal med prvomajskimi prazniki, natančneje 4. maja. Tekaške trase Island Pag Traila so znane po čudoviti naravi in so primerne za vso družino. Island Pag Trail spada med tekaške vikende, ki ponujajo idealen popoln pobeg od mestne gneče in vsakdana ter priložnost za uživanje v prelepi naravi in športnih aktivnostih.

Nadaljujte z branjem

Croatian Summer Salsa Festival

Croatian Summer Salsa Festival (slovensko bi lahko rekli »Hrvaški poletni salsa festival«) v istrskem Rovinju bo organiziran že dvajsetič, odvil se bo od 10. do 17. junija 2024. Mednarodni salsa festival v jadranskem turističnem dragulju je nekakšna krona razvoja salsa scene na Hrvaškem, vsako leto zbere več tisoč salsa plesalcev iz vsega sveta. V sklopu Croatian Summer Salsa Festival-a so v tednu dni organizirane številne plesne delavnice z najboljšimi mednarodnimi plesnimi inštruktorji, številne plesne zabave, izleti z ladjami ipd.

Nadaljujte z branjem

Naj dopust na Hrvaškem postane cenejši

Govori se, da je počitniško poletje v Hrvaški drago. Kdorkoli trdi tako, še nikoli ni odkril skritih lokalnih restavracij, kupoval v lokalnih trgovinah, obiskoval lokacij, ki jih poznajo le domačini, ali rezerviral namestitev preko lokalnih agencij brez provizije.

Nadaljujte z branjem