Compare Listings

Leta 2023 trikrat Wine & Music Night v Labinu

Wine & Music Night v Labinu

Prireditev Wine & Music Night, ki je v lanski prvi izvedbi navdušila vse goste in obiskovalce, predvsem pa Labinčane, bo ponovno obogatila turistično ponudbo Istre. Prva letošnja Wine & Music Night bo 9. junija v čudovitem vzdušju Parka hrvaških veteranov v organizaciji Turistične skupnosti mesta Labin. Poleti sta napovedana še dve prireditvi Wine & Music Night in sicer 21. julija in 18. avgusta 2023.

Wine & Music Night v Labinu

Tako bo to slikovito istrsko mestece Labin na samem začetku turistične sezone predstavilo bogato vinsko in pivsko ponudbo Labinščine, zaokroženo z gastronomskimi specialitetami. Za glasbeno vzdušje bosta na prireditvi Wine & Music Night poskrbela znani promotor istrske tradicionalne glasbe, kantavtor in skladatelj Bruno Krajcar in njegov reški sodelavec Denis Razumović Razz.

Wine & Music Night bo ponovno priložnost za številne labinske vinarje, zbrane v labinskem društvu vinarjev in vinogradnikov Trs, da v sproščenem vzdušju predstavijo številne vrste kakovostnih in nagrajenih vin. Med njimi bodo vrhunska vina družine Baćac, kjer tradicija sega že štiri generacije, nato vina Perinić, Gobo, Juričić in Ćule ter mlada klet Fuhtar, ki nosi ime po vzdevku družine Licul »uporablja« že okoli tristo let.

Obiskovalci bodo lahko degustirali izdelke, s katerimi se ponašajo tudi kleti Kos, Prskalo, Vosilla, Negri, ter vina San Martino, ki že številne generacije nastajajo v družini Vretenar. Poleg tega bo možna degustacija koktajlov in likerjev destilarne Krulčić. Na prireditvi Wine & Music Night v Labinu boste na svoj račun prišli tudi ljubitelji piva. Labin se namreč poleg cele vrste domačih, visokokakovostnih vin lahko pohvali tudi s pivovarno Labona. Leta 2021 so ga ustanovili mladi entuziasti, ki so leta ustvarjali pivo za lastne potrebe.

Svojo izkušnjo ustvarjanja craft piva za prave ljubitelje piva danes delijo s široko publiko, kar bodo storili tudi na tokratnem dogodku Wine & Music Night, kjer bodo vsi obiskovalci lahko degustirali njihovo pivo, ki ne vsebuje nobenih dodatkov, surogatov, arom, barvil ali konzervansov.

Da bo doživetje popolno, pa goste seveda čaka tudi odlična gastronomska ponudba, za katero bo poskrbel Pop – Up 66 powered by Fast66. S prireditvijo Wine & Music Night bo to srednjeveško istrsko mesto z bogato zgodovino in kulturno dediščino zagotovo navdušilo lokalno prebivalstvo, gostom pa ponudilo dodaten razlog, da pridejo in uživajo v izdelkih in zvokih Labinštine in Istre.

Ps. Fotografije in tekst: Turistična skupnost Labin.

Sorodni članki

Gulet: prestižno butično križarjenje

Ko si predstavljamo idealno potovanje, nas pogosto prevzamejo slike čudovitih plaž, turkiznega morja in spektakularnih sončnih zahodov. Obala Jadranskega morja v teh sanjah pogosto zaseda posebno mesto, Hrvaška pa s svojo izjemno naravno lepoto uresničuje želje mnogih turistov. Kako bi te sanjarije dopustnikov lahko naredili še bolj spektakularne? Odgovor se skriva v besedi - gulet. Križarjenje na guletih, prekrasnih jadrnicah, je namreč zelo romantično, vsekakor pa mogoče najbolj privlači tudi dejstvo, da je celotno potovanje ukrojeno po željah potnikov.

Nadaljujte z branjem

CRO Race

Osma izvedba mednarodne kolesarske dirke CRO Race bo potekala od 26. septembra do 1. oktobra 2023. Cro Race bo štartal v obmorskem Primoštenu, zaključil pa se bo v hrvaškem glavnem mestu, Zagrebu. Lani, torej leta 2022, je na dirki CRO Race zmagal Slovenec Matej Mohorič, ki je »za dlako«, zaradi bonifikacijskih sekund, ugnal svetovnega zvezdnika, Jonasa Vingegaarda iz Danske. Na preteklih dirkah CRO Race so sodelovale tudi nekateri drugi asi svetovnega kolesarstva: Mark Cavendish, Vincenzo Nibali, Giacomo Nizzolo, Adam Yates.

Nadaljujte z branjem

Geopark Biokovo-Imotska jezera

Odlične novice za Hrvaško in hrvaški turizem prihajajo iz Marakeša (Maroko), kjer je zadnje poletne dni leta 2023 dni potekalo 8. zasedanje Sveta za globalne geoparke Unesca, ki je sprejel predlog o uvrstitvi Geoparka Biokovo-Imotska jezera na seznam svetovnih geoparkov. Tako se lahko Hrvaška sedaj pohvali s kar tremi geoparki na Unescovem seznamu, glede na prej uvrščena geoparka Papuk in Viški arhipelag, kar je še ena v nizu potrditev izjemnega naravnega bogastva te države.

Nadaljujte z branjem