Compare Listings

Za dobro počutje

Lošinjski vikend vitalnosti

Na Lošinju bo od 9. do 11. junija 2023 potekal Lošinjski vikend vitalnosti, povod za to prireditev bo svetovni dan dobrega počutja. Lošinjski vikend vitalnosti bo zapolnjen s številnimi delavnicami in programi; gibanjem na prostem, wellnessom in sprostitvijo, izvajale se bodo aromaterapija in gozdna terapija, ustvarjalne delavnice za odrasle in otroke, ki poudarjajo pomen kakovostnega načina življenja – redno gibanje, pravilno prehrano, duševno zdravje in ravnovesje telesa in duha s sloganom – »En dan ti lahko spremeni vse življenje”.

Lošinjski vikend vitalnosti

Dihajte in telovadite na prostem. Naučite se pravilnega dihanja ob povezovanju z naravo ob strokovnem vodenju fizioterapevta skozi »Dihaj Lošinj! Dihalne vaje« v Termah Veli Lošinj in se ob strokovnem vodenju certificiranega terapevta potopite v gozdno kopel »Gozdna terapija« v gozdnem parku Podjavori v Velem Lošinju.

Sprostite se in se povežite z naravo v malošinjski Zlatni uvali s sodelovanjem v programu »Lošinj wellness v naravi«. »Dišeči sprehod« po dišečem otoškem vrtu vas bo seznanil z bogato floro otoka. Tisti nekoliko bolj pogumni pa si bodo drznili s PD Osoršćica v okviru pohodne ture “Sunset Trail” povzpeti na Sv.Ivan in Umpiljak, saj najboljši razgled sledi po najtežjem vzponu.

Potopite se v lošinjsko podmorje preko potapljaškega tečaja za začetnike “Spoznajmo podmorje” ali preizkusite “Stand Up Paddle Tour” v enem izmed  najlepših Lošinjskih zalivov – Čikat. Igrajte odbojko na mivki v Sunčani uvali, naredite celoten “Full Body Workout”, prinesite podlogo za “Jogo v naravi” in se udeležite vadbe pilatesa “Pilates – telo kot rekvizit”.

Lošinj Hotels & Villas bo Globalni dan dobrega počutja obeležil tudi z “Latino skupinskim plesom” v Vitality Hotelu Punta v Velem Lošinju.

Bodi ustvarjalen. Naučite se izdelovati naravno kozmetiko v okviru »Aromaterapevtske delavnice« ali pa samostojno izdelajte unikaten spominek za trajen spomin na otok vitalnosti v okviru »Ustvarjalne likovne delavnice slikarskih odpadkov«. Skozi delavnico »Prva pomoč v naravi« boste spoznali najpogostejše nevarnosti bivanja v naravi ter opremo, ki jo morate imeti pri odhodu v naravo in nuditi prvo pomoč v primeru potrebe.

Otroške radosti. Podprite najmlajše na tekmi »Mini run«, ki poteka v sodelovanju z Atletskim klubom Lošinj na plaži Veli žal. Zagotovo bo zanimiva igra »Lov na zaklad«, v kateri bodo otroci od 6 do 15 let nabirali stvari iz narave v gozdnem parku Podjavori, Toplice Veli Lošinj.

Udeležba na Lošinjski vikend vitalnosti je brezplačna in namenjena stanovalcem in gostom (turistom), število udeležencev pa je omejeno in je potrebna rezervacija mesta. Poiščite celoten program s podrobnim urnikom in lokacijami, klik na spletno povezavo Lošinjski vikend vitalnosti.

Ps. Foto: TZ Lošinj (naslovnica – fotograf Antonio Pavela).

Sorodni članki

CRO Race

Osma izvedba mednarodne kolesarske dirke CRO Race bo potekala od 26. septembra do 1. oktobra 2023. Cro Race bo štartal v obmorskem Primoštenu, zaključil pa se bo v hrvaškem glavnem mestu, Zagrebu. Lani, torej leta 2022, je na dirki CRO Race zmagal Slovenec Matej Mohorič, ki je »za dlako«, zaradi bonifikacijskih sekund, ugnal svetovnega zvezdnika, Jonasa Vingegaarda iz Danske. Na preteklih dirkah CRO Race so sodelovale tudi nekateri drugi asi svetovnega kolesarstva: Mark Cavendish, Vincenzo Nibali, Giacomo Nizzolo, Adam Yates.

Nadaljujte z branjem

Visualia Festival Pulj

Visualia Festival (of Light) je festival na Hrvaškem, ki se vsako leto septembra odvija v mestu Pulj (hrvaško Pula). Visualia festival je posvečen sodobnim umetniškim izrazom in inovativni uporabi tehnologije v umetnosti. Poleg edinstvene priložnosti, da obiskovalci doživijo umetniška dela na drugačen način, Visualia Festival ponuja tudi platformo za umetnike z vsega sveta, da izrazijo svojo ustvarjalnost in inovativnost. Če želite doživeti inovativno umetnost in tehnologijo na enem mestu, če želite doživeti neko drugo dimenzijo, čarobnost, ne zamudite priložnosti obiskati Visualia Festivala med 21. in 23. septembrom 2023 v istrskem Pulju.

Nadaljujte z branjem

Burger Festival Zagreb plus Zagreb Street Art Festival

Od 7. do 17. septembra 2023 bo v sklopu Zagreb Burger Festivala postavljenih kar 20 stojnic najbolj kreativnih gastro čarovnikov, pet koncertov v živo, nemi kino, kulinarične delavnice, dnevni domiselni program za otroke in Zagreb Street Art Festival z več kot 165 umetniki z vsega sveta (33 držav). Z veliko nestrpnostjo čakamo 7. september 2023, ko bo na zagrebškem Trgu dr. Franja Tuđmana štartal deset dni dolg razkošen, nam ljubi Burger Festival Zagreb.

Nadaljujte z branjem