Compare Listings

Za dobro počutje

Lošinjski vikend vitalnosti

Na Lošinju bo od 9. do 11. junija 2023 potekal Lošinjski vikend vitalnosti, povod za to prireditev bo svetovni dan dobrega počutja. Lošinjski vikend vitalnosti bo zapolnjen s številnimi delavnicami in programi; gibanjem na prostem, wellnessom in sprostitvijo, izvajale se bodo aromaterapija in gozdna terapija, ustvarjalne delavnice za odrasle in otroke, ki poudarjajo pomen kakovostnega načina življenja – redno gibanje, pravilno prehrano, duševno zdravje in ravnovesje telesa in duha s sloganom – »En dan ti lahko spremeni vse življenje”.

Lošinjski vikend vitalnosti

Dihajte in telovadite na prostem. Naučite se pravilnega dihanja ob povezovanju z naravo ob strokovnem vodenju fizioterapevta skozi »Dihaj Lošinj! Dihalne vaje« v Termah Veli Lošinj in se ob strokovnem vodenju certificiranega terapevta potopite v gozdno kopel »Gozdna terapija« v gozdnem parku Podjavori v Velem Lošinju.

Sprostite se in se povežite z naravo v malošinjski Zlatni uvali s sodelovanjem v programu »Lošinj wellness v naravi«. »Dišeči sprehod« po dišečem otoškem vrtu vas bo seznanil z bogato floro otoka. Tisti nekoliko bolj pogumni pa si bodo drznili s PD Osoršćica v okviru pohodne ture “Sunset Trail” povzpeti na Sv.Ivan in Umpiljak, saj najboljši razgled sledi po najtežjem vzponu.

Potopite se v lošinjsko podmorje preko potapljaškega tečaja za začetnike “Spoznajmo podmorje” ali preizkusite “Stand Up Paddle Tour” v enem izmed  najlepših Lošinjskih zalivov – Čikat. Igrajte odbojko na mivki v Sunčani uvali, naredite celoten “Full Body Workout”, prinesite podlogo za “Jogo v naravi” in se udeležite vadbe pilatesa “Pilates – telo kot rekvizit”.

Lošinj Hotels & Villas bo Globalni dan dobrega počutja obeležil tudi z “Latino skupinskim plesom” v Vitality Hotelu Punta v Velem Lošinju.

Bodi ustvarjalen. Naučite se izdelovati naravno kozmetiko v okviru »Aromaterapevtske delavnice« ali pa samostojno izdelajte unikaten spominek za trajen spomin na otok vitalnosti v okviru »Ustvarjalne likovne delavnice slikarskih odpadkov«. Skozi delavnico »Prva pomoč v naravi« boste spoznali najpogostejše nevarnosti bivanja v naravi ter opremo, ki jo morate imeti pri odhodu v naravo in nuditi prvo pomoč v primeru potrebe.

Otroške radosti. Podprite najmlajše na tekmi »Mini run«, ki poteka v sodelovanju z Atletskim klubom Lošinj na plaži Veli žal. Zagotovo bo zanimiva igra »Lov na zaklad«, v kateri bodo otroci od 6 do 15 let nabirali stvari iz narave v gozdnem parku Podjavori, Toplice Veli Lošinj.

Udeležba na Lošinjski vikend vitalnosti je brezplačna in namenjena stanovalcem in gostom (turistom), število udeležencev pa je omejeno in je potrebna rezervacija mesta. Poiščite celoten program s podrobnim urnikom in lokacijami, klik na spletno povezavo Lošinjski vikend vitalnosti.

Ps. Foto: TZ Lošinj (naslovnica – fotograf Antonio Pavela).

Sorodni članki

Kurent in Kurentovanje

Kurent, včasih imenovan tudi korant, je najbolj priljubljen in množičen tradicionalni slovenski etnografski pustni lik, značilen je predvsem za območje Ptujskega in Dravskega polja, Haloz in Slovenskih goric. Po izročilu s poskakovanjem kurenti s hudim truščem svojih zvoncev iz dežele odganjajo zimo in zlo, vanjo pa kličejo pomlad ter dobro letino. Pravilneje pa bi bilo morebiti reči: kurent je magičen etnografski lik, ki odganja slabo in prinaša srečo in zadovoljstvo. Kurentovanje, največjo slovensko prireditev odprtega tipa, že več desetletij tradicionalno organizira mesto Ptuj, seveda pa velja tudi za največji slovenski (in srednjeevropski?!) pustni festival.

Nadaljujte z branjem

Noč muzejev na Hrvaškem

Hrvaško muzejsko društvo pripravlja že 19. izvedbo dogodka Noč muzejev, ki bo potekal v petek, 26. januarja 2024. V sodelovanju z mnogimi hrvaškimi muzeji in drugimi institucijami posvečenimi dediščini, znanosti in izobraževanju. Glede na pozitivne izkušnje in dosežke preteklih dogodkov, tako v realni kot digitalni obliki, pričakujemo veliko udeležbo obiskovalcev tudi na 19. Noči muzejev.

Nadaljujte z branjem

Zakaj obiskati Advent v Zagrebu?

Zagreb je super. Advent v Zagrebu je »super truper«. To so ugotovili tudi številni veselo-decembrski obiskovalci, ki so Zagreb v zadnjih letih trikrat zaporedoma razglasili za »najboljšo adventno mesto Evrope«. In to ni kar tako, to je zelo prestižna svetovna nagrada. To je priznanje, ki pritegne nove in nove obiskovalce iz celega sveta. In ti, skupaj z nami, v Zagrebu uživajo »na polno«.

Nadaljujte z branjem