Compare Listings

»Um in srce morata biti v ravnovesju«

Sandra Jurenović, slikarka

Moje ime je Sandra Jurenović in sem abstraktna slikarka. Že od otroštva je v meni rasla strast do slikanja in ustvarjalnega izražanja. Odkar pomnim – je bilu ustvarjanje, predvsem slikanje, najpomembnejši del moje osebne identitete. Skozi življenje sem svoja čustva vedno izražala z risbo in slikanjem.

Sandra Jurenović, slikarka

Moj največji navdih so ezoterična bitja in tisti mistični, notranji svetovi, ki so v vseh nas. Pogosto se prepletajo skozi večino mojih slik. Obstajajo tudi majhne okrogle krogle (mehurčki), ki jih lahko vidite skoraj na vsakem mojem delu, kot enega od mojih podpisov. Ah, ta milni mehurček … Nekaj ​​simboličnega je na tem, kajne?

Trudimo se, da bi bilo čim lepše, da bi trajalo čim dlje, ne pozabimo na to, kako krhko je, in občudujemo njegovo pot, dokler enostavno ne izgine, odnesen z vetrom … Tako kot življenje! Rada jih tudi fotografiram! Kot pravi Jim Rohn: “Obstajajo samo 3 barve, 10 številk in 7 not; pomembno je, kaj naredimo z njimi.”

Vse je v očeh opazovalca, kaj bo videl … Ko ljudje v moji sliki najdejo del sebe, neka svoja čustva, potem res verjamem, da mi je uspelo. Pri slikanju sem najbolj uspešna takrat, ko ne razmišljam in hkrati ne opuščam nobene vnaprejšnje ideje. Slikam samo takrat, ko se dobro počutim in ko sem v ravnovesju.

Vem, da se čustva iz mene skozi čopič in barvo izlijejo na platno in tam ostanejo. Ujeta za vedno. Celotna slika potem zavibrira s tem čustvom in zato mi je zelo pomembno, da je to pozitivno čustvo, ki bo zažarelo v prostoru nekoga.

“Prizadevati si za nekaj, se truditi, biti zvest nekim idealom – za to se je vredno boriti,” je rekel William Osler in s tem se popolnoma strinjam. Vedno začnem slikati direktno na platno, brez predhodnih skic. Na ta način vem, da le najčistejša čustva pridejo na plan in rezultat je vedno pristen, unikaten, originalen.

Pri ustvarjanju slike se ne držim nobenih pravil, nimam nobenih smernic. Slikam kjerkoli se da. Tako nastajajo moje slike na terasi, v kuhinji, na hodniku … Vsaka slika se začne z izbiro barv in izborom dimenzij platna, bistvo moje abstraktne umetnosti pa temelji na impulzivnosti in intuiciji.

Pred kratkim so me vprašali, kaj me pri ustvarjanju najbolj navdušuje? Zame je bistveno, da ne vem točno, kam me bo pripeljala naslednja poteza s čopičem in ne vem, kako bo slika videti na koncu. Ne moremo pobegniti od tega, kar smo. Naša usoda nas izbere.

Poleg slikanja je moje primarno delo zvočna terapija, kjer z veliko ljubezni s pomočjo zdravilnih vibracij pomagam ljudem, da ponovno začutijo sebe, najdejo ravnovesje in odpravijo nakopičene blokade v telesu. Ravnovesje je pomembno. Če želite živeti najbolj kakovostno življenje, morata biti vaš um in srce v ravnovesju. Moje ravnotežje je, ko si dovolim biti tako v zvoku kot v barvi. 😊

Glej spletno mesto www.sandraart.com, skoči na www.instagram.com/sandrajurenovicart/.

Ps. Fotografije in tekst: Sandra Jurenović.

 

Sorodni članki

Gulet: prestižno butično križarjenje

Ko si predstavljamo idealno potovanje, nas pogosto prevzamejo slike čudovitih plaž, turkiznega morja in spektakularnih sončnih zahodov. Obala Jadranskega morja v teh sanjah pogosto zaseda posebno mesto, Hrvaška pa s svojo izjemno naravno lepoto uresničuje želje mnogih turistov. Kako bi te sanjarije dopustnikov lahko naredili še bolj spektakularne? Odgovor se skriva v besedi - gulet. Križarjenje na guletih, prekrasnih jadrnicah, je namreč zelo romantično, vsekakor pa mogoče najbolj privlači tudi dejstvo, da je celotno potovanje ukrojeno po željah potnikov.

Nadaljujte z branjem

Sveta Marija, otok na otoku

Čudež narave: na otoku Mljetu je jezero, na katerem se nahaja še en otok, to je majhen otoček Sveta Marija. Otok Mljet se ponaša z naravnim fenomenom, otočkom Sveta Marija, ki je svoje mesto pod soncem našel na južni strani Velikega jezera. Otoček Sveta Marija je zelo slikovit, pred dobrim tisočletjem so na njem benediktinci zgradili samostan s cerkvijo sv. Marije. Benediktinski samostan in čudovita cerkev na otočku Sveta Marija tvorita spomenik izjemne harmonije in arhitekturnega navdiha.

Nadaljujte z branjem

SkyBike Dubrovnik

SkyBike Dubrovnik je vrhunska adrenalinska atrakcija, ki ponuja osupljiv razgled na zgodovinsko hrvaško mesto. Dubrovnik, neverjetno obmorsko dalmatinsko mestece, znano predvsem po starodavnem obzidju, očarljivi pokrajini in zgodovini, je v svoje kraljestvo pustolovščin vnesel edinstven pridih z uvedbo vznemirljivega izziva Sky Bike. Toda tako, v samem uvodu moramo poudariti, da je Sky Bike Dubrovnik pustolovščina za tiste, ki se ne bojijo višine. Torej, si upate? :-) Poglejmo si SkyBike Dubrovnik nekoliko podrobneje.

Nadaljujte z branjem