Compare Listings

»Poletite z nami!«

Želiš biti pilot?

Pripnite se za vznemirljivo potovanje na ljubljanskem simulatorju letenja! To ni le vožnja; to je turbulenc polna eskapada, ki vam omogoča, da se vzpenjate kot izkušeni pilot. S pilotsko kabino, ki je praktično resnična, in virtualnim nebom, ki čaka, da ga osvojite, je vsak vzlet z letalom Airbus A320 neskončno vznemirljiv. Ne glede na to, ali si želite postati letalec ali pa vas le žene adrenalin, na tem simulatorju lahko uresničite svoje sanje o premagovanju gravitacije. Zato zamenjajte vsakdanjo rutino za kapitanski sedež, kjer je višja od nadmorske višine le raven zabave! Pripnite si varnostne pasove – čaka vas neverjetna pustolovščina!

Želiš biti pilot?

Ste si od nekdaj želeli postati pilot velikega potniškega letala? V Ljubljani je na voljo najbolj realističen simulator letenja, »leti se« z letalom letala Airbus A320. Letalski simulator natančno poustvarja elemente nadzora letala in daje občutek dejanskih letalskih razmer. Kot pilot se lahko preizkusite na simulatorju, ki se nahaja na Miklošičevi cesti 7, v samem središču Ljubljane. Za več informacij lahko pokličete na telefon 040 544 794 ali pa za začetek kliknete na spletno mesto www.flyone.si.

Na omenjeni spletni strani dobimo uvid v zelo realistično izkušnjo, ki nas čaka: »Letalski simulator natančno poustvarja elemente nadzora letala in daje občutek dejanskih letalskih razmer. Pod vodstvom izkušenega letalskega inštruktorja lahko opravite osnovne naloge leta, kot so vzlet, pristanek in letenje, tudi če se prvič znajdete v taki vlogi. Vas kot pilota čaka realistična vizualizacija. Slika na velikem panoramskem zaslonu prikazuje naravne pokrajine in je odvisna od izbrane ure v dnevu, vremena, letnega časa itd. Pilot lahko – seveda – uporablja posebne kontrolnike in se počuti, kot da dejansko sedi v pilotski kabini letala Airbus A320.

Skozi letalsko izkušnjo vas popelje izkušen inštruktor, na let dolg kar eno uro pa lahko peljete dva ali tri prijatelje in z njimi izmenično upravljate potniško letalo. Med svojo uro letenja lahko za letenje izberete skoraj katero koli mesto na svetu. Za vas imamo veliko scenarijev letenja: vzlet in pristanek na znanem letališču, let čez ocean, v različnih vremenskih razmerah, podnevi ali ponoči.

Dodajmo še, da je je notranjost simulatorja Airbus A320 izredno natančna kopija pilotske kabine, od pilotskih sedežev do gumbov in instrumentov. Vsi sistemi virtualnega letala delujejo kot pravi, tako da lahko vsak v vlogi pilota doživi resničnost letenja. Zberite pogum (??), naredite prve korake, da boste postali letalski as, v pravi pilotski kabini letala Airbus A320! Povejte, bomo poleteli v prostrano nebo, doživeli občutek resnične svobode?! Rezervacija paketov je mogoča na https://flyone.si/.

Za konec dodajamo še nekaj podatkov o »letalu, s katerim bomo leteli« in o naših nalogah, nalogah pilota. Airbus A320 je srednje veliko potniško letalo, ki ga proizvaja evropsko podjetje Airbus. Predstavlja del družine Airbus A320, ki vključuje tudi druge različice, kot so A318, A319, in A321. Airbus A320 je zelo priljubljen in široko uporabljan po celem svetu.

A320 je zasnovan za prevoz okoli 150 do 240 potnikov, odvisno od konfiguracije sedežev. Gre za enoprostorno potniško letalo, ki je priljubljeno med različnimi letalskimi prevozniki. Zaradi svoje vsestranskosti, učinkovitosti in nizkih operativnih stroškov je Airbus A320 zelo priljubljen med letalskimi prevozniki po vsem svetu. Je stalnica v flotah številnih letalskih družb.

Pilot je odgovoren za načrtovanje poti letala, ki vključuje določitev poti, izbiro višin, izogibanje zračnim oviram in vremenskim vplivom. Uporablja različne navigacijske pripomočke in sisteme za usmerjanje letala. Pilot upravlja letalo med fazo vzleta in pristanka, kar vključuje uporabo krmil, upravljanje s hitrostjo in uporabo sistema za vzlet in pristanek. Pilot vzpostavlja in vzdržuje komunikacijo s kontrolnimi stolpi na letališčih, zračno kontrolo in drugimi letali v zračnem prostoru. Med letom pilot skrbi za stabilnost letala, spremlja instrumente in nadzira sistem letenja.

Pilot je usposobljen za odzivanje na različne situacije, vključno s težavami z motorjem, vremenskimi pogoji, navigacijo in drugimi nujnimi situacijami. Pilot je odgovoren za ohranjanje reda med potniki in posadko ter skrbi za skladnost z varnostnimi predpisi in postopki letalske družbe.

Napisano le potrjuje, da vas v ljubljanskem simulatorju čaka izredno zanimiva letalska izkušnja. Ste pripravljeni na njo? Ali pa bi jo mogoče podarili komu drugemu? 🙂

Ps. Za pomoč pri promocijskem tekstu in fotografije se zahvaljujemo https://flyone.si/.

Sorodni članki

Muta si zasluži naš obisk

Domačini v Muti se najverjetneje premalo zavedamo, kakšne lepote nas obdajajo. Najverjetneje se tega zavemo šele, ko se odselimo s teh čudovitih krajev in se tja kasneje še kako radi vračamo. Koroška je za mnoge Slovence regija tam nekje na severu, katero - žal - mnogi še niso niti obiskali. Kaj šele, da bi zašli v občino Muta ter se povzpeli na številne razgledne hribe nad njo.

Nadaljujte z branjem

Island Pag Trail

Tekaška prireditev Island Pag Trail se odvija na otoku Pagu, v kraju Kolan, ki je znan predvsem po svojem odličnem siru. Say cheese and run; Island Pag Trail bo v srcu otoka Paga, v Kolanu, leta 2024 potekal med prvomajskimi prazniki, natančneje 4. maja. Tekaške trase Island Pag Traila so znane po čudoviti naravi in so primerne za vso družino. Island Pag Trail spada med tekaške vikende, ki ponujajo idealen popoln pobeg od mestne gneče in vsakdana ter priložnost za uživanje v prelepi naravi in športnih aktivnostih.

Nadaljujte z branjem

Croatian Summer Salsa Festival

Croatian Summer Salsa Festival (slovensko bi lahko rekli »Hrvaški poletni salsa festival«) v istrskem Rovinju bo organiziran že dvajsetič, odvil se bo od 10. do 17. junija 2024. Mednarodni salsa festival v jadranskem turističnem dragulju je nekakšna krona razvoja salsa scene na Hrvaškem, vsako leto zbere več tisoč salsa plesalcev iz vsega sveta. V sklopu Croatian Summer Salsa Festival-a so v tednu dni organizirane številne plesne delavnice z najboljšimi mednarodnimi plesnimi inštruktorji, številne plesne zabave, izleti z ladjami ipd.

Nadaljujte z branjem