Compare Listings

Med "Zagorskimi bregi"

Vuglec Breg

V bližini Krapine, na hribu v kraju Škarićevo, v srcu Hrvaškega Zagorja, se nahaja razkošna turistična vasica Vuglec Breg z vinsko kletjo in vinotočem, več avtohtonimi zagorskimi kočami, kjer lahko prenočite (okrog 50 postelj) in večkrat nagrajeno restavracijo, ki ponuja avtohtono hrano.

Vuglec Breg

Vuglec Breg ponuja tudi nekatere druge storitve: e-kolesarjenje, wellnes pakete, quad avantura, na voljo so športna in otroška igrišča, otroci lahko celo jahajo ponije. Po seminarjih, team buildingih in ostalih večjih – organiziranih – dogodkih v dvorani si marsikdo privošči osvežilen skok v bazen. Vuglec Breg je, na koncu koncev, zelo priljubljena izletniška točka, mogoče celo z najlepšim razgledom na »zagorske brege«?!

Turistično naselje Vuglec Breg se nahaja le 2 uri iz Ljubljane v središču Hrvaškega Zagorja (do Maribora pa je le 70 kilometrov), med prelepimi zelenimi griči. Tradicija, prepletena z romantično vizijo družine Vuglec, ki že stoletja ohranja tradicijo svojih prednikov vas vabi, da pri njih preživite konec tedna.

Vodilna ideja Vuglec Brega je bila ustvariti edinstveno okolje za odlično vzdušje, kjer lahko v celoti uživate v neokrnjeni naravi. Celotna posest Vuglec Breg pokriva več kot 12 hektarjev travnikov in gozdov, kjer na 300 metrih nadmorske višine lahko uživate v razgledih na kopaste hribe in okoliške vasi Hrvaškega Zagorja. Vuglec Breg je uspešna družinska zgodba, ki se je rodila iz iskrene želje po ohranjanju družinske dediščine, avtohtonih zagorskih običajev in običajev.

Poglejmo si Vuglec Breg nekoliko podrobneje, za začetek smo ekipo Vuglec Brega poprosili, da se predstavijo kar sami. Takole so zapisali: »Ne glede na to, ali ste pogost gost v našem prelepem Zagorju ali pa je ta destinacija šele na vašem seznamu želja, smo prepričani o enem – ko pomislite na Zagorje, pomislite na vrhunska vina in vinograde, na najboljše štruklje in lectova srca ter seveda na čudovite zagorske griče. Ta valovita, zelena prostranstva, prepredena z vinogradi, kletmi in čarobnimi potmi, so največji simbol Zagorja, naša kulturna in naravna dediščina, a tudi neločljivi del naše zagorske identitete.

Hrvaško Zagorje je res pravljična destinacija, ki vsakemu obiskovalcu zagotavlja nepozabno, pristno počitniško doživetje. Naše zagorske hribovje (zagorski bregi) se na vsakem koraku prepletajo s čudovito naravo in skrbno ohranjajo bogato zgodovinsko in kulturno dediščino tega kraja. Tukaj boste našli peščico različnih aktivnosti za vsak okus, uživali v vrhunski gastronomiji in odkrivali čudovite vinograde in kleti, ki očarajo s svojim rustikalnim, domačim vzdušjem.

Naš hrib Vuglec se nahaja na enem najlepših gričev, v samem osrčju Zagorja. Le uro vožnje od Zagreba je naš mali zeleni raj zatočišče za vse, ki iščejo drugačno, navdihujočo izkušnjo počitka in uživanja. Prva stvar, ki vas bo tukaj osvojila, je pogled na zelene zagorske griče, viden s kateregakoli vogala Vuglec Brega. Poleg naše nagrajene restavracije in luksuzne nastanitve v pristnih, očarljivih kleteh in brunaricah je narava naš najlepši in najdragocenejši vir, pa tudi vir navdiha za vse, kar počnemo.

Naša vinogradniška zgodba se je začela davnega leta 2003 in od takrat z veliko ljubeznijo in entuziazmom delamo na plemenitenju in ohranjanju vinarske tradicije tega kraja. Na južnih pobočjih našega hriba se nahaja naš priznani vinograd, kjer imamo zasajenih približno 16.000 trsov na površini okoli 4 hektarje. Edinstvenost tega specifičnega terroirja se čuti v vseh naših vinih in peninah, dokaz odličnosti pa so številne nagrade, ki smo jih prejeli v preteklih letih.

Naš vinograd je odličen kraj za sprehod in druženje v vsakem letnem času, jeseni pa vas bomo z veseljem gostili in vam pomagali obirati grozdje. Svojo strast do vina in skrivnosti obrti bomo z veseljem delili z vami na druženju ob žlahtni kapljici v naši vinski kleti, kjer lahko poskusite pet penin ter osem belih in rdečih vrhunskih vin, ki jih pridelujemo pod blagovno znamko Vuglec.

Eno naših najljubših vin je nastalo z željo okusiti esenco zagorskih goric. Tako smo združili strast do vin in ljubezen do doma ter ju prelili v osvežilno vino Zagorski bregi. Nič ne pove Zagorja kot ta živahna, sadna penina, ki odlično odžeja in prebuja čute. V vročih, poletnih dneh se je poseben užitek sprostiti na ležalnikih na naši zeleni plaži ali tik ob bazenu, ob kozarcu odlično ohlajenega vina in uživati v s soncem obsijanih zagorskih gričih.

O naših gričih, vinogradih in okusnih vinih bi lahko govorili ure in ure, a Zagorje je treba doživeti osebno, v vsej njegovi polnosti, iskreno in edinstveno. Zato vas z veseljem vabimo, da nas prvič odkrijete ali pa se k nam še kdaj vrnete, z besedilom ene najlepših pesmi o zagorskih planinah, za katero smo prepričani, da ste jo že neštetokrat zapeli tudi sami: Samo sem bregima dragim obečal / Da vrnul se bum nazaj«. Tako, dokaj skromno in niča kaj pretirano reklamno, v imenu ekipe Vuglec Brega zapiše Ana Bešenić.

Mi dodajamo še »kulinarični dodatek o Vuglec Bregu«, ki smo ga zasledili na spletnem portalu Putni kofer: »Specialitete iz krušne peči, znameniti štruklji, pašteta iz gosjih jeter, raca in gos z mletim mesom, žabji kraki in na maslu ocvrti polži so le nekatere izmed dobrot iz bogate ponudbe, ki jo bodo za vas pripravili gostitelji, ki se v svoji kuhinji držijo enega zlatega pravila: vsa hrana na mizi je izključno iz lokalne pridelave in manjših, bližnjih kmetij. Kulinarično odličnost tega kraja je prepoznal tudi najbolj znani svetovni gastronomski vodnik, zato je bil Vuglec Breg že večkrat nagrajen s cenjenimi priznanji Michelin BiB Gourmand in Gault Millau«.

Tudi priznani hrvaški medij Jutarnji je že v naslovu pohvalil Vuglec Breg, ko je zapisal: »Prijeten ambient in preverjena gastro klasika uvrščajo to izletniško mesto med bolj priljubljene vikend destinacije«. Splet je poln odličnih, pozitivnih zapisov na tematiko Vuglec Breg. Če se bomo odpravili v Hrvaško Zagorje nam ne bo dolgčas, dokaj blizu Vuglec Brega so naslednji turistični bonbončki: Krapina z odličnim muzejem neandertalcev (7 km), »Titov Kumrovec« (21 km), čudovit grad Trakoščan (32 km), grad Veliki Tabor (24 km), muzej Kmečkih uporov v Gornji Stubici (30 km), pa še kaj bi se našlo.  🙂

Ps. Fotografije: Vuglec Breg.

Sorodni članki

Gulet: prestižno butično križarjenje

Ko si predstavljamo idealno potovanje, nas pogosto prevzamejo slike čudovitih plaž, turkiznega morja in spektakularnih sončnih zahodov. Obala Jadranskega morja v teh sanjah pogosto zaseda posebno mesto, Hrvaška pa s svojo izjemno naravno lepoto uresničuje želje mnogih turistov. Kako bi te sanjarije dopustnikov lahko naredili še bolj spektakularne? Odgovor se skriva v besedi - gulet. Križarjenje na guletih, prekrasnih jadrnicah, je namreč zelo romantično, vsekakor pa mogoče najbolj privlači tudi dejstvo, da je celotno potovanje ukrojeno po željah potnikov.

Nadaljujte z branjem

Sveta Marija, otok na otoku

Čudež narave: na otoku Mljetu je jezero, na katerem se nahaja še en otok, to je majhen otoček Sveta Marija. Otok Mljet se ponaša z naravnim fenomenom, otočkom Sveta Marija, ki je svoje mesto pod soncem našel na južni strani Velikega jezera. Otoček Sveta Marija je zelo slikovit, pred dobrim tisočletjem so na njem benediktinci zgradili samostan s cerkvijo sv. Marije. Benediktinski samostan in čudovita cerkev na otočku Sveta Marija tvorita spomenik izjemne harmonije in arhitekturnega navdiha.

Nadaljujte z branjem

SkyBike Dubrovnik

SkyBike Dubrovnik je vrhunska adrenalinska atrakcija, ki ponuja osupljiv razgled na zgodovinsko hrvaško mesto. Dubrovnik, neverjetno obmorsko dalmatinsko mestece, znano predvsem po starodavnem obzidju, očarljivi pokrajini in zgodovini, je v svoje kraljestvo pustolovščin vnesel edinstven pridih z uvedbo vznemirljivega izziva Sky Bike. Toda tako, v samem uvodu moramo poudariti, da je Sky Bike Dubrovnik pustolovščina za tiste, ki se ne bojijo višine. Torej, si upate? :-) Poglejmo si SkyBike Dubrovnik nekoliko podrobneje.

Nadaljujte z branjem