Compare Listings

Villa Vinea, vila sredi vinogradov

Villa Vinea

Vila Vinea se nahaja v Prapatnici, v dalmatinskih hribih, Dalmatinska Zagora, na 400 metrih nadmorske višine s čudovitim razgledom na podeželje. Objekt Villa Vinea se razprostira na površini kar 4.500 kvadratnih metrov, sama vila pa meri 318 stanovanjskih, bivalnih kvadratnih metrov. Villa Vinea brez velikih težav sprejme 10 gostov, razkošno namestitev pa dopolnjuje tudi velik bazen (60 kvadratnih metrov).

Villa Vinea

Kot pove že njeno ime, se Villa Vinea nahaja v središču ekološkega vinograda z zelo posebnimi starimi sortami grozdja. Nahaja se v dalmatinskem zaledju, na 400 m nadmorske višine, daleč stran od turistične gneče. Jadransko morje je Villi Vinea-ji najbliže v Segetu Donjem v neposredni bližini Trogirja, ki je od Ville Vinea-e oddaljen manj kot 15 kilometrov.

Poudariti je treba, da je Villa Vinea okolju prijazno opremljena turistična nastanitev. Villa Vinea je nositelj ekološkega certifikata Dalmatia Green – projekt Društva za naravo, okolje in trajnostni razvoj Sonce (hrvaško: »Sunce«) iz Splita.

Lastniki počitniške namestitve Villa Vinea so izredno zavezani »zelenemu«, ekološkemu, upravičeno se lahko pohvalijo s solarnimi paneli, naprednimi sistemi za varčevanje (pitne) vode. Prav tako kot v Hotelu Rotondo v kraju Seget Donji, ki je tudi v njihovi lasti in upravljanju, pametno koristijo deževnico, na voljo so številna ekološka sredstva za čiščenje, smeti se ustrezno razvrščajo, uporablja se hitro razgradljiv toaletni papir itd.

Villo Vinea, ki se sicer oddaja le v celoti, »načeloma sestavljajo« trije apartmaji: en apartma je večji, meri 83 kvadratnih metrov in ima izhod na 80 kvadratnih metrov veliko teraso v pritličju vile ter dva apartmaja v prvem nadstropju, vsak meri okrog 35 kvadratnih metrov, oba pa imata izhod na skupno teraso v velikosti 85 kvadratnih metrov.

Povedano nekoliko drugače: Villa Vinea ima 4 spalnice, 3 kopalnice, 3 kuhinje, ki se nadaljujejo v jedilnice in dnevno sobo. Kakor smo že povedali, je Villa Vinea najbolj primerna za namestitev desetih oseb. Celotna vila je popolnoma opremljena, vključno s televizorji, internet povezavo, klimatskimi napravami.

Villa Vinea se razprostira okoli prostornega dvorišča ( z velikim parkiriščem) in se izteka na ekološki zelenjavni vrt v obliki črke “U”. Tu boste našli edinstvena tradicionalna semena čičerike in česna, ki so se ohranila skozi generacije. Gostom Ville Vinea so dobrote iz vrta in sadovnjaka na voljo brezplačno. Ob bazenu je gostom Ville Vinea na voljo še zunanji tuš, žar, otroci pa se lahko zabavajo na prostrani zeleni trati, na kateri je postavljen trampolin, v uživaški senci pa se lahko gosti med seboj pomerijo v namiznem tenisu in biljardu.

Upraviteljica Gordana, tudi gostiteljica v Villi Vinea, posebno pozornost namenja gostoljubnosti. Gordana Piteša, ponosna »ambasadorka turizma«, poudari: »Gostom sem na voljo ves čas bivanja, tudi 24 ur na dan, če je potrebno. Gostom, ki prihajajo iz številnih, predvsem evropskih, držav, je najbolj všeč lokacija vile. Villa Vinea je namreč izolirana, na samem, a je hkrati blizu vsega, na primer trgovin, morja, pa tudi zdravnikov, če se pokaže nujna potreba. Naši gosti obožujejo vrt na sami parceli, sezonska zelenjava jih očara. Najemniki vile radi okušajo tudi naše domače vino, lokalno sadje. Odlične recenzije potrjujejo, da so zadovoljni tudi s samo čistočo, notranjimi in zunanjimi prostori Ville Vinea, seveda pa so vsi gosti popolnoma očarani z našim velikim bazenom.

Sama sem najbolj vesela, ko vidim, da so moje besede pritegnile goste. Zelo rada jim približam ta del Dalmacije, mojo rodno Dalmatinsko Zagoro. Gostom pripovedujem zanimive zgodbe iz preteklosti in sedanjosti, jim razlagam lokalne poti, kaj pogledati v Trogirju in Splitu, kje so najlepše plaže, jim dajem napotke katere lokalne gostilne obiskati, kje dobiti odlične kulinarične sestavine, izdelke. Ne zgodi se poredkoma, da jih prav moje besede dodatno vzpodbudijo pri raziskovanje te naše dalmatinske pokrajine, neokrnjene narave. Takrat se s kolesi radovedno odpravijo na bližnje razgledne točke, družini, prijateljem in svetu pa delijo svoje dopustniške fotografije.

Poudarjam, da se Vila Vinea se nahaja v neokrnjenem podeželskem okolju, ki vam ponuja miren in zdrav oddih v naravi. Ves dan boste slišali le ptice. Če boste imeli srečo, boste morda videli tudi kakšnega zajca. Zelene površine, ki obkrožajo Villo Vinea, so kot nalašč za aktivne otroke, polne energije.

Za vas imam še dodaten nasvet za rezervacijo: Pomlad in jesen sta idealna za zelene, aktivne in zdrave ter seveda okolju prijazne počitnice. Aprila in maja vse cveti, zato se lahko sprostite med dišečim cvetjem ali se pridružite lastnikom Ville Vinea pri sajenju, ureditvi zelenjavnega ekološkega vrta. Če pa želite začutiti esenco vina, pa predlagamo, da se septembra (in oktobra) udeležite ene naših najstarejših družinskih tradicij – trgatve grozdja«.

Kaj reči za sam konec? Več kot očitno je, da je Villa Vinea odlično mesto za sproščanje (telesa in duha), Villa Vinea je tudi odlična lokacija za ustvarjanje izjemnih spominov. Preverite, ne bo vam žal, osnovne informacije najdete na uradni spletni strani http://www.villa-vinea.com/, ali pa na družabnih omrežjih https://www.facebook.com/villa.vinea.croatia/ in https://www.instagram.com/villavineacroatia/.

Ps. Fotografije: Villa Vinea. Objava tega članka je nastala pod pokroviteljstvom hotela Rotondo iz bližnjega kraja Seget Donji.

Sorodni članki

Villa Fresca

Čudovita Villa Fresca je počitniška vila na sami obali, v kateri se boste vsak dan zbudili z enim najlepših pogledov na Jadransko morje. Vendar pa idealna lega vile Fresca na Lipaunski plaži v Bibinju pri Zadru ni edina edinstvena lastnost, posebnost te vile. Vila Fresca ima namreč tudi zelo zanimivo, staro zgodbo – še iz rimskih časov.

Nadaljujte z branjem

Villa Romantica

Romantična počitniška hiša Villa Romantica ima na petdesetih kvadratnih metrih eno spalnico z udobno zakonsko posteljo, eno kopalnico in prostorno dnevno sobo, ki je povezana s popolnoma opremljeno kuhinjo in jedilnico. Na osamljeni in veliki parceli parceli (1.200 kvadratnih metrih) sta prostor našla romantičen, ogrevan bazen (32 kvadratnih metrov) in prostoren jacuzzi (210x210 cm), ki sta ob zunanji letni kuhinji (z žarom), morebiti celo glavna aduta Ville Romantice, prave ljubezenske oaze v južnem delu Istre.

Nadaljujte z branjem

Kuća Biljkinog Oca

"Kuća Biljkinog Oca", po slovensko bi lahko to morebiti prevedli v Hiša Očeta Rastlin, je več stoletij stara počitniška hiša v Baranji, v vasici Lug, v občini Bilje. Biljkin Otac je sicer alter ego, »drugi jaz«, vsestranskega Vedrana Grizbacherja. Biljkin Otac, Vedran, je od otroštva zaljubljen v zelene in cvetoče rastline, sam se najraje opiše z naslednjimi besedami ljubitelj rastlin, kreativec in permakulturni navdušenec. Posledično je zato njegova počitniška hiša dobila ime po njegovem vzdevku Biljkin Otac, poimenovana je »Kuća Biljkinog Oca«.

Nadaljujte z branjem