Compare Listings

Villa Vinea, vila sredi vinogradov

Villa Vinea

Vila Vinea se nahaja v Prapatnici, v dalmatinskih hribih, Dalmatinska Zagora, na 400 metrih nadmorske višine s čudovitim razgledom na podeželje. Objekt Villa Vinea se razprostira na površini kar 4.500 kvadratnih metrov, sama vila pa meri 318 stanovanjskih, bivalnih kvadratnih metrov. Villa Vinea brez velikih težav sprejme 10 gostov, razkošno namestitev pa dopolnjuje tudi velik bazen (60 kvadratnih metrov).

Villa Vinea

Kot pove že njeno ime, se Villa Vinea nahaja v središču ekološkega vinograda z zelo posebnimi starimi sortami grozdja. Nahaja se v dalmatinskem zaledju, na 400 m nadmorske višine, daleč stran od turistične gneče. Jadransko morje je Villi Vinea-ji najbliže v Segetu Donjem v neposredni bližini Trogirja, ki je od Ville Vinea-e oddaljen manj kot 15 kilometrov.

Poudariti je treba, da je Villa Vinea okolju prijazno opremljena turistična nastanitev. Villa Vinea je nositelj ekološkega certifikata Dalmatia Green – projekt Društva za naravo, okolje in trajnostni razvoj Sonce (hrvaško: »Sunce«) iz Splita.

Lastniki počitniške namestitve Villa Vinea so izredno zavezani »zelenemu«, ekološkemu, upravičeno se lahko pohvalijo s solarnimi paneli, naprednimi sistemi za varčevanje (pitne) vode. Prav tako kot v Hotelu Rotondo v kraju Seget Donji, ki je tudi v njihovi lasti in upravljanju, pametno koristijo deževnico, na voljo so številna ekološka sredstva za čiščenje, smeti se ustrezno razvrščajo, uporablja se hitro razgradljiv toaletni papir itd.

Villo Vinea, ki se sicer oddaja le v celoti, »načeloma sestavljajo« trije apartmaji: en apartma je večji, meri 83 kvadratnih metrov in ima izhod na 80 kvadratnih metrov veliko teraso v pritličju vile ter dva apartmaja v prvem nadstropju, vsak meri okrog 35 kvadratnih metrov, oba pa imata izhod na skupno teraso v velikosti 85 kvadratnih metrov.

Povedano nekoliko drugače: Villa Vinea ima 4 spalnice, 3 kopalnice, 3 kuhinje, ki se nadaljujejo v jedilnice in dnevno sobo. Kakor smo že povedali, je Villa Vinea najbolj primerna za namestitev desetih oseb. Celotna vila je popolnoma opremljena, vključno s televizorji, internet povezavo, klimatskimi napravami.

Villa Vinea se razprostira okoli prostornega dvorišča ( z velikim parkiriščem) in se izteka na ekološki zelenjavni vrt v obliki črke “U”. Tu boste našli edinstvena tradicionalna semena čičerike in česna, ki so se ohranila skozi generacije. Gostom Ville Vinea so dobrote iz vrta in sadovnjaka na voljo brezplačno. Ob bazenu je gostom Ville Vinea na voljo še zunanji tuš, žar, otroci pa se lahko zabavajo na prostrani zeleni trati, na kateri je postavljen trampolin, v uživaški senci pa se lahko gosti med seboj pomerijo v namiznem tenisu in biljardu.

Upraviteljica Gordana, tudi gostiteljica v Villi Vinea, posebno pozornost namenja gostoljubnosti. Gordana Piteša, ponosna »ambasadorka turizma«, poudari: »Gostom sem na voljo ves čas bivanja, tudi 24 ur na dan, če je potrebno. Gostom, ki prihajajo iz številnih, predvsem evropskih, držav, je najbolj všeč lokacija vile. Villa Vinea je namreč izolirana, na samem, a je hkrati blizu vsega, na primer trgovin, morja, pa tudi zdravnikov, če se pokaže nujna potreba. Naši gosti obožujejo vrt na sami parceli, sezonska zelenjava jih očara. Najemniki vile radi okušajo tudi naše domače vino, lokalno sadje. Odlične recenzije potrjujejo, da so zadovoljni tudi s samo čistočo, notranjimi in zunanjimi prostori Ville Vinea, seveda pa so vsi gosti popolnoma očarani z našim velikim bazenom.

Sama sem najbolj vesela, ko vidim, da so moje besede pritegnile goste. Zelo rada jim približam ta del Dalmacije, mojo rodno Dalmatinsko Zagoro. Gostom pripovedujem zanimive zgodbe iz preteklosti in sedanjosti, jim razlagam lokalne poti, kaj pogledati v Trogirju in Splitu, kje so najlepše plaže, jim dajem napotke katere lokalne gostilne obiskati, kje dobiti odlične kulinarične sestavine, izdelke. Ne zgodi se poredkoma, da jih prav moje besede dodatno vzpodbudijo pri raziskovanje te naše dalmatinske pokrajine, neokrnjene narave. Takrat se s kolesi radovedno odpravijo na bližnje razgledne točke, družini, prijateljem in svetu pa delijo svoje dopustniške fotografije.

Poudarjam, da se Vila Vinea se nahaja v neokrnjenem podeželskem okolju, ki vam ponuja miren in zdrav oddih v naravi. Ves dan boste slišali le ptice. Če boste imeli srečo, boste morda videli tudi kakšnega zajca. Zelene površine, ki obkrožajo Villo Vinea, so kot nalašč za aktivne otroke, polne energije.

Za vas imam še dodaten nasvet za rezervacijo: Pomlad in jesen sta idealna za zelene, aktivne in zdrave ter seveda okolju prijazne počitnice. Aprila in maja vse cveti, zato se lahko sprostite med dišečim cvetjem ali se pridružite lastnikom Ville Vinea pri sajenju, ureditvi zelenjavnega ekološkega vrta. Če pa želite začutiti esenco vina, pa predlagamo, da se septembra (in oktobra) udeležite ene naših najstarejših družinskih tradicij – trgatve grozdja«.

Kaj reči za sam konec? Več kot očitno je, da je Villa Vinea odlično mesto za sproščanje (telesa in duha), Villa Vinea je tudi odlična lokacija za ustvarjanje izjemnih spominov. Preverite, ne bo vam žal, osnovne informacije najdete na uradni spletni strani http://www.villa-vinea.com/, ali pa na družabnih omrežjih https://www.facebook.com/villa.vinea.croatia/ in https://www.instagram.com/villavineacroatia/.

Ps. Fotografije: Villa Vinea. Objava tega članka je nastala pod pokroviteljstvom hotela Rotondo iz bližnjega kraja Seget Donji.

Sorodni članki

Muta si zasluži naš obisk

Domačini v Muti se najverjetneje premalo zavedamo, kakšne lepote nas obdajajo. Najverjetneje se tega zavemo šele, ko se odselimo s teh čudovitih krajev in se tja kasneje še kako radi vračamo. Koroška je za mnoge Slovence regija tam nekje na severu, katero - žal - mnogi še niso niti obiskali. Kaj šele, da bi zašli v občino Muta ter se povzpeli na številne razgledne hribe nad njo.

Nadaljujte z branjem

Croatian Summer Salsa Festival

Croatian Summer Salsa Festival (slovensko bi lahko rekli »Hrvaški poletni salsa festival«) v istrskem Rovinju bo organiziran že dvajsetič, odvil se bo od 10. do 17. junija 2024. Mednarodni salsa festival v jadranskem turističnem dragulju je nekakšna krona razvoja salsa scene na Hrvaškem, vsako leto zbere več tisoč salsa plesalcev iz vsega sveta. V sklopu Croatian Summer Salsa Festival-a so v tednu dni organizirane številne plesne delavnice z najboljšimi mednarodnimi plesnimi inštruktorji, številne plesne zabave, izleti z ladjami ipd.

Nadaljujte z branjem

Naj dopust na Hrvaškem postane cenejši

Govori se, da je počitniško poletje v Hrvaški drago. Kdorkoli trdi tako, še nikoli ni odkril skritih lokalnih restavracij, kupoval v lokalnih trgovinah, obiskoval lokacij, ki jih poznajo le domačini, ali rezerviral namestitev preko lokalnih agencij brez provizije.

Nadaljujte z branjem