Compare Listings

Zori Timeless, butični hotel

Zori Timeless Hotel

Spomladi 2023 je svoja vrata odprl Zori Timeless Hotel, edinstven turistični produkt na Peklenskih otokih pri Hvaru. Zori Timeless Hotel, ki se nahaja v samem srcu Jadrana, na pravljičnem otoku Sveti Klement (Palmižana) pri Hvaru, predstavlja vrhunsko kombinacijo ekskluzivne restavracije Zori in štirih dizajnerskih luksuznih rezidenc/vil in je pripravljen zadovoljiti potrebe najzahtevnejših gostov.

Zori Timeless Hotel

Po zahtevnem in ambicioznem projektu gradnje in dekoracije je Zori Timeless Hotel aprila 2023 uradno odprl svoja vrata. Zori Timeless Hotel, ki se nahaja na eni najlepših lokacij na Jadranu, v zalivu Vinogradišće (bolj poznanem kot Palmižana), na otoku Sveti Klement, ki je del arhipelaga Peklenski otoki, je uresničitev dolgoletnih sanj družine Tomlinović, ki že od leta 2006 vodi znano restavracijo Zori.

Restavracija Zori je po začetni prenovi, pa tudi z nizom poznejših investicij ter nenehnim izboljševanjem kakovosti storitev postala osrednje mesto za vse ljubitelje vrhunske hrane in inovativnega pristopa h gastronomiji, ki vedno upošteva podnebje in gastronomsko tradicijo.

Vedno zanimiva in drugačna, združujoč avtohtone sestavine z eksotičnimi, se je restavracija Zori uveljavila na gastronomskem zemljevidu Hrvaške in širše ter ustvarila veliko bazo zadovoljnih gostov, ki se pogosto in z veseljem vračajo v restavracijo Zori . A to je bil šele začetek zgodbe, ki jo že vrsto let skupaj ustvarjata Iva in Renato Tomlinović, tudi lastnika hotela Zori Timeless.

»Zori je bila vedno več kot le restavracija. Ob restavraciji je bilo več stavb, nekatere so bile oddane v najem. Ideja o prenovi nastanitvenih zmogljivosti je bila stalno prisotna. Sama restavracija je s svojo kakovostjo narekovala, da gostom ponudi nastanitev na enaki ravni, takšno, ki bo zadovoljila potrebe najzahtevnejšega gosta, ki ceni vse, kar ponuja Palmižana in celotni Peklenski otoki – neokrnjeno lepoto narave, prijetno mikroklimo in bogato tradicijo,« je povedala Iva Tomlinović.

Dodala je, da so se njihovi dolgoletni in zvesti gosti dobro in spodbudno odzvali na njihovo idejo o oblikovanju prestižnih namestitvenih zmogljivosti, ki bodo enakovredno upoštevale naravno okolje, v katerem se nahajajo. Z Zori Timeless Hotelom so ustvarili najvišje namestitvene standarde, saj verjamejo, da je prav to potrebno za Hvar in celotno destinacijo.

Prav v fazi svetovne korona pandemije se je družina Tomlinović odločila, da s pomočjo oblikovalskega studia Visković&Visković iz Splita, ki ga predstavljata dva mlada, kreativna in strastna arhitekta in oblikovalca, začne z realizacijo tega projekta.

»Že vrsto let smo razmišljali, kako pristopiti k temu projektu, kako najti prave partnerje, torej arhitekte in oblikovalce, ki bodo prepoznali našo vizijo in senzibilnost prostora ter se bodo projekta lotili strokovno in strastno. Vatroslav in Zrinka Visković sta nas razveselila s predstavitvijo svoje idejne rešitve, ki smo jo takoj sprejeli, hkrati pa smo se lotili procesa preoblikovanja, iz katerega se je rodil koncept Zori Timeless,« pojasnjuje Renato Tomlinović.

Prvo leto pandemije nas je še posebej opozorilo na potrebo po trajnostnem načinu poslovanja. Zmanjšane so kapacitete restavracije Zori, gostom je zagotovljeno večje udobje in tudi zasebnost, z izgradnjo štirih luksuznih dizajnerskih rezidenc/vil pa je tistim, ki to želijo, omogočeno podaljšanje bivanja. Zori Timeless Hotel sedaj ponuja uživanje v vrhunski gastronomiji, vrhunski nastanitvi, številne turistične/hotelske usluge, vse pa – seveda – dopolnjuje čudovita narava Palmižane oziroma celotnih Peklenskih otokov.

Tako je nastal Zori Timeless – edinstven boutique hotel, kjer imajo gostje vse, kar potrebujejo za vrhunske hedonistične počitnice. Poleg VIP cone v restavraciji Zori, kjer zanje kuha a la carte vrhunski chef Siniša Jevrosimov, imajo na voljo tudi personaliziran concierge servis, ki vsem gostom Hotela Zori Timeless zagotavlja nepozabno doživetje.

Štiri dizajnerske rezidence/vile Infinity, Cloud, Eternity in Horizon so drugačne in posebne ter vsaka pripoveduje svojo edinstveno zgodbo. Za njihovo gradnjo in dekoracijo so bili uporabljeni izključno naravni materiali, kot sta kamen in les, ki se povsem naravno, skladno vklopijo v okolje in ne motijo njegove naravne lepote.

Z Zori Timeless Hotel-om je bil cilj ustvariti prostor, v katerem se notranji in zunanji prostori neopazno zlijejo v eno, ustvariti vzdušje popolnega stika z jadranskim morjem in bujno, skrbno izbrano vegetacijo na vrtovih rezidenc, a hkrati doseči občutek varnosti in zasebnosti, ki ju gostje – na tem nivoju – tudi pričakujejo.

»Naloga našega oblikovalskega studia je bila projektirati in nato zgraditi idealen prostor za počitek, uživanje in bivanje. Ustvariti kraj, kjer za nekaj dni postaneš nekdo drug,« pa dodaja oblikovalski dvojec Zrinka in Vjekoslav Visković, ki dodaja: »Palmižana je v svojem bistvu, tudi brez arhitekture, izjemen kraj, narava v svoji popolnosti, kraj, kjer gosto zelenje poda roko morju. Zato je bila naša vodilna misel pri snovanju projekta Zori Timeless Hotel, da se podredimo naravi, da se z njo ne borimo ampak le poiščemo harmonijo«.

Rezidence Zori Timeless Hotela so opremljene z visokokakovostnim, dizajnerskim pohištvom in luksuznimi detajli, ki izžarevajo minimalizem in hkrati razkošje, rezidence so zračne in ustvarjajo vzdušje lahkotnosti bivanja. Njihove natančno urejene notranje sobe se naravno zlivajo s čudovitimi, prostornimi terasami, obogatenimi z bujno vegetacijo, mrežami za počitek, bazeni in/ali jacuzzijem, vse pa imajo neposreden pogled na zaliv Vinogradišće, enega najlepših v Sredozemlju.

Rezidenca Infinity je svoje ime dobila po neskončnem bazenu na samem robu svoje prostorne terase. Je tudi največja po kapaciteti in sprejme štiri odrasle osebe z možnostjo dodatnega ležišča za otroke. Dve spalnici povezuje impozanten osrednji dnevni prostor, s številnimi posebnimi detajli pa bo goste zagotovo razveselilo ogromno projekcijsko platno, ki to sobo spremeni v zasebno kino dvorano. Njegova velika, udobna terasa s skritimi kotički je idealen kraj za druženje, pa tudi za odmaknjenost in nemoteno uživanje.

Rezidenca Cloud Zori Timeless Hotela je posebna zaradi dveh bazenov, od katerih se eden nahaja na njeni strehi, gostje pa lahko uživajo v neverjetnem razgledu na zaliv in otoke. Tako kot drugi dve rezidenci lahko sprejme dva odrasla in dva otroka. Rezidenca Eternity je majhna, očarljiva oaza, obdana z rastlinami in cvetjem, v katerih omamnih vonjavah lahko gostje uživajo med sproščanjem v viseči mreži ali v jacuzziju. Rezidenca Horizon navdušuje s karizmatično teraso z dvema bazenoma in čudovitim pogledom na zaliv.

»Hvar in Peklenski otoki so posebna in svetovno znana turistična destinacija, ki si zasluži produkte najvišje kakovosti, naravnost osupljive naravne lepote in vzdušje tega podnebja pa zahtevajo skrbno ravnanje z naravo oziroma naravno in kulturno dediščino.

Verjamemo, da je Zori Timeless Hotelu uspelo doseči vse našteto in prepričani smo, da bodo naši gostje uživali v vsakem dnevu, ki ga bodo preživeli tukaj. Želimo si, da bi bil Zori Timeless Hotel prijeten in sproščujoč kraj za raziskovanje in odkrivanje vseh čarov in lepot srednje Dalmacije, pa tudi širše,« sinhrono zaključujeta lastnika Iva in Renato Tomlinović.

Sledita le še zadnje vprašanje, zadnji odgovor. Zakaj v imenu hotela najdemo besedo »timeless« (brezčasno). »Ker se pri nas na Palmižani, v Zori Timeless Hotelu, čas ustavi, ni sestankov, ni letal, ni hitenja … in to želimo ponuditi našim ljubim gostom,« dokončno zaključi pogovor gostiteljica Iva. In prav je tako, čaka nas namreč skok v bazen. Ali pa gremo še prej na kosilo? Kakorkoli, Zori Timeless Hotel nas že pričakuje. 😊

Ps. Fotografije: Zori Timeless Hotel.

 

Sorodni članki

Muta si zasluži naš obisk

Domačini v Muti se najverjetneje premalo zavedamo, kakšne lepote nas obdajajo. Najverjetneje se tega zavemo šele, ko se odselimo s teh čudovitih krajev in se tja kasneje še kako radi vračamo. Koroška je za mnoge Slovence regija tam nekje na severu, katero - žal - mnogi še niso niti obiskali. Kaj šele, da bi zašli v občino Muta ter se povzpeli na številne razgledne hribe nad njo.

Nadaljujte z branjem

Croatian Summer Salsa Festival

Croatian Summer Salsa Festival (slovensko bi lahko rekli »Hrvaški poletni salsa festival«) v istrskem Rovinju bo organiziran že dvajsetič, odvil se bo od 10. do 17. junija 2024. Mednarodni salsa festival v jadranskem turističnem dragulju je nekakšna krona razvoja salsa scene na Hrvaškem, vsako leto zbere več tisoč salsa plesalcev iz vsega sveta. V sklopu Croatian Summer Salsa Festival-a so v tednu dni organizirane številne plesne delavnice z najboljšimi mednarodnimi plesnimi inštruktorji, številne plesne zabave, izleti z ladjami ipd.

Nadaljujte z branjem

Naj dopust na Hrvaškem postane cenejši

Govori se, da je počitniško poletje v Hrvaški drago. Kdorkoli trdi tako, še nikoli ni odkril skritih lokalnih restavracij, kupoval v lokalnih trgovinah, obiskoval lokacij, ki jih poznajo le domačini, ali rezerviral namestitev preko lokalnih agencij brez provizije.

Nadaljujte z branjem