Compare Listings

Hotel Rotondo v kraju Seget Donji

Hotel Rotondo, hotel s srcem

Skorajda v samem centru kraja Seget Donji, v neposredni bližini Trogirja, je leta 2007 zaživel družinski hotel Rotondo. Uvodoma moramo poudariti, da hotel Rotondo ni »navaden« ali le povprečen dalmatinski oziroma hrvaški hotel. V prvi vrsti se hotel Rotondo štirih zvezdic, ki je odprt 365 dni na leto, ponaša s srčnim in prijaznim osebjem. Upravnik hotela Anđelko Duvančić ni brez razloga leta 2021 postal »najboljši turistični delavec Hrvaške«. Direktorica Gordana Piteša pa, kljub številnim zahtevnim izzivom, hotel Rotondo s hitrimi koraki pelje v »smer trajnostnega, zelenega, ekološkega« ter hkrati intenzivno, skupaj z ekipo, pripravlja številne nove zanimive programe in dogodke, ki bodo privabljali nov segment gostov tudi izven glavne, poletne sezone. Spoznajmo hotel Rotondo nekoliko pobliže.

Hotel Rotondo, hotel s srcem

Hotel Rotondo je ime dobil po Jakovu Rotondu, trogirskem plemiču, ki je dal zgraditi utrdbo Seget, okoli katere je kasneje nastalo istoimensko naselje. Hotel Rotondo se nahaja v kraju Seget Donji, le 7 kilometrov je do letališča Split. Glavno dalmatinsko mesto, Dioklecijanov Split, je od hotela Rotondo oddaljeno slabih 30 kilometrov, nekoliko bližje pa so »sedmera« Kaštela, ki dobesedno kličejo po raziskovalnem sprehajanju ob obali. Če se boste iz hotela Rotondo odpravili v slikoviti Trogir peš, boste zato potrebovali le dobrih 15 minut. Tam vas le skok čez most deli do otoka Čiovo.

Prva plaža, ki se naslanja na nekaj kilometrov dolgo sprehajališče ob morju, je od hotela Rotondo oddaljena le nekaj sto metrov, še nekoliko bližje je Marina Baotić, ta informacija bo razveselila predvsem navtike, ljubitelje jaht in jadranja. Hotel Rotondo, ki ima dovolj brezplačnih parkirnih mest, stoji tik ob lokalni cesti, sloviti Jadranski magistrali, do avtoceste pa je le slabih 18 kilometrov. Če bi se odpeljali v smeri zahoda, tja proti Šibeniku (60 km), bi kmalu prispeli do Seget Vranjice (4 km) ali pa do Marine (10 km).

Različne restavracije, bare, supermarket in trgovine, pekarne, pošto, lekarno in zdravnika najdemo v krogu 300 metrov od hotela Rotondo, kar le dodatno potrjujejo njegovo odlično geografsko lego in umeščenost v sam kraj Spodnji Seget. Hotel Rotondo ima 50 sob v dveh zgradbah (prva je bila zgrajena leta 2007,  druga pa leta 2019, obe pa imata dvigalo). Raznolika in sodobna opremljenost hotela Rotondo na trenutke prekaša že dokaj visoka merila hotelov s štirimi zvezdicami.

Hotel Rotondo se ponaša s spa in wellness centrom, na voljo so manjši notranji bazen, savna, turška parna kopel, hidromasažna kad in džakuzi, razvajanje pa lahko dopolnite še z masažo ali drugimi lepotnimi tretmaji. V kletnih prostorih lahko obiščemo tudi fitness center,  v prostorni športni sobani je hotelskim gostom na voljo zavidljivo število športnih naprav, ki omogočajo pristno in bogato vadbeno izkušnjo. Prav vsi hotelski prostori so klimatizirani, tudi internet pa – seveda – deluje odlično.

Sobe hotela Rotondo so prostorne. Ob posteljah najdemo mizo s sedežno garnituro, televizorji so moderni (satelitska TV), na voljo imamo sef, mini bar. V ločeni kopalnici se lahko razvajamo v veliki kopalni kadi ali pod prostornim tušem, na voljo je sušilec za lase, koristimo lahko hotelski toaletni pribor. Nekatere sobe hotela Rotondo imajo tudi balkon, ponujajo se nam razkošni pogledi na modro Jadransko morje. Hotel dopolnjujejo še lepo urejena restavracija (kuharji se izredno trudijo, upoštevati pa znajo tudi vaše posebne želje!), kavarna in dvorana, ki je primerna za poslovne sestanke, seminarje ali bankete.

Tudi morebitne dodatne storitve po vaših željah v hotelu Rotondo so »na zelo visokem nivoju«. Omenimo nekatere: sobna postrežba, prevoz, pranje perila in likanje, čiščenje čevljev, faks/fotokopiranje, bankomat. Pohvale vredno je, da se je hotelska uprava odločila, da bo hotel Rotondo zapeljala v vode trajnostnega turizma, hotel je tudi uradno že pridobil številne »eco certifikate«.

Prav tako nas lahko izjemno veseli dejstvo, da so se v dizajnerskem hotelu Rotondu intenzivno, s posebno skrbjo, lotili organiziranja različnih (športnih, kulturnih, gastronomskih) prireditev, ki bodo še dodatno razveselile (predvsem izven sezonske) goste (pred ali po sezoni lokalni destinacijski turizem skorajda zagotovo ne dohaja profesionalnega dela, ambicij in idej uslužbencev hotela Rotondo).

Tako, pa smo v kratkih odstavkih predstavili hotel Rotondo. Za konec dovolite, da ta oris hotela Rotondo začinim še z osebno izkušnjo. Poudariti moram, da so Slaven, Ivan, Mate, Marinela, Mirjana, Slavica, Vinka, Koviljka, Ojdana, Eda, Zdravka, Iva, Jelena, Antea, nagrajeni Anđelko in Gordana, ki jih srečujemo na hodnikih hotela Rotondo, izredno srčni ljudje.

Osebje hotela Rotonda se iz dneva v dan skromno in ponižno trudi, da vztrajno izpolni še tako zahtevne želje hotelskih gostov iz vseh koncev sveta. Še več, njihov pristen in domač odnos do prav vsakega gosta, njihova iskrena prijaznost, pa tudi  »svojevrstna vsakodnevna profesionalna iznajdljivost«, nam hipoma pričara širok nasmeh na obrazu. Da, hotel Rotondo je – brez dvoma – hotel s srcem.

Ps. Fotografije Hotela Rotondo in okolice: Hotel Rotondo.


Sorodni članki

Villa Fresca

Čudovita Villa Fresca je počitniška vila na sami obali, v kateri se boste vsak dan zbudili z enim najlepših pogledov na Jadransko morje. Vendar pa idealna lega vile Fresca na Lipaunski plaži v Bibinju pri Zadru ni edina edinstvena lastnost, posebnost te vile. Vila Fresca ima namreč tudi zelo zanimivo, staro zgodbo – še iz rimskih časov.

Nadaljujte z branjem

Villa Romantica

Romantična počitniška hiša Villa Romantica ima na petdesetih kvadratnih metrih eno spalnico z udobno zakonsko posteljo, eno kopalnico in prostorno dnevno sobo, ki je povezana s popolnoma opremljeno kuhinjo in jedilnico. Na osamljeni in veliki parceli parceli (1.200 kvadratnih metrih) sta prostor našla romantičen, ogrevan bazen (32 kvadratnih metrov) in prostoren jacuzzi (210x210 cm), ki sta ob zunanji letni kuhinji (z žarom), morebiti celo glavna aduta Ville Romantice, prave ljubezenske oaze v južnem delu Istre.

Nadaljujte z branjem

Kuća Biljkinog Oca

"Kuća Biljkinog Oca", po slovensko bi lahko to morebiti prevedli v Hiša Očeta Rastlin, je več stoletij stara počitniška hiša v Baranji, v vasici Lug, v občini Bilje. Biljkin Otac je sicer alter ego, »drugi jaz«, vsestranskega Vedrana Grizbacherja. Biljkin Otac, Vedran, je od otroštva zaljubljen v zelene in cvetoče rastline, sam se najraje opiše z naslednjimi besedami ljubitelj rastlin, kreativec in permakulturni navdušenec. Posledično je zato njegova počitniška hiša dobila ime po njegovem vzdevku Biljkin Otac, poimenovana je »Kuća Biljkinog Oca«.

Nadaljujte z branjem