Compare Listings

Hotel Rotondo v kraju Seget Donji

Hotel Rotondo, hotel s srcem

Skorajda v samem centru kraja Seget Donji, v neposredni bližini Trogirja, je leta 2007 zaživel družinski hotel Rotondo. Uvodoma moramo poudariti, da hotel Rotondo ni »navaden« ali le povprečen dalmatinski oziroma hrvaški hotel. V prvi vrsti se hotel Rotondo štirih zvezdic, ki je odprt 365 dni na leto, ponaša s srčnim in prijaznim osebjem. Upravnik hotela Anđelko Duvančić ni brez razloga leta 2021 postal »najboljši turistični delavec Hrvaške«. Direktorica Gordana Piteša pa, kljub številnim zahtevnim izzivom, hotel Rotondo s hitrimi koraki pelje v »smer trajnostnega, zelenega, ekološkega« ter hkrati intenzivno, skupaj z ekipo, pripravlja številne nove zanimive programe in dogodke, ki bodo privabljali nov segment gostov tudi izven glavne, poletne sezone. Spoznajmo hotel Rotondo nekoliko pobliže.

Hotel Rotondo, hotel s srcem

Hotel Rotondo je ime dobil po Jakovu Rotondu, trogirskem plemiču, ki je dal zgraditi utrdbo Seget, okoli katere je kasneje nastalo istoimensko naselje. Hotel Rotondo se nahaja v kraju Seget Donji, le 7 kilometrov je do letališča Split. Glavno dalmatinsko mesto, Dioklecijanov Split, je od hotela Rotondo oddaljeno slabih 30 kilometrov, nekoliko bližje pa so »sedmera« Kaštela, ki dobesedno kličejo po raziskovalnem sprehajanju ob obali. Če se boste iz hotela Rotondo odpravili v slikoviti Trogir peš, boste zato potrebovali le dobrih 15 minut. Tam vas le skok čez most deli do otoka Čiovo.

Prva plaža, ki se naslanja na nekaj kilometrov dolgo sprehajališče ob morju, je od hotela Rotondo oddaljena le nekaj sto metrov, še nekoliko bližje je Marina Baotić, ta informacija bo razveselila predvsem navtike, ljubitelje jaht in jadranja. Hotel Rotondo, ki ima dovolj brezplačnih parkirnih mest, stoji tik ob lokalni cesti, sloviti Jadranski magistrali, do avtoceste pa je le slabih 18 kilometrov. Če bi se odpeljali v smeri zahoda, tja proti Šibeniku (60 km), bi kmalu prispeli do Seget Vranjice (4 km) ali pa do Marine (10 km).

Različne restavracije, bare, supermarket in trgovine, pekarne, pošto, lekarno in zdravnika najdemo v krogu 300 metrov od hotela Rotondo, kar le dodatno potrjujejo njegovo odlično geografsko lego in umeščenost v sam kraj Spodnji Seget. Hotel Rotondo ima 50 sob v dveh zgradbah (prva je bila zgrajena leta 2007,  druga pa leta 2019, obe pa imata dvigalo). Raznolika in sodobna opremljenost hotela Rotondo na trenutke prekaša že dokaj visoka merila hotelov s štirimi zvezdicami.

Hotel Rotondo se ponaša s spa in wellness centrom, na voljo so manjši notranji bazen, savna, turška parna kopel, hidromasažna kad in džakuzi, razvajanje pa lahko dopolnite še z masažo ali drugimi lepotnimi tretmaji. V kletnih prostorih lahko obiščemo tudi fitness center,  v prostorni športni sobani je hotelskim gostom na voljo zavidljivo število športnih naprav, ki omogočajo pristno in bogato vadbeno izkušnjo. Prav vsi hotelski prostori so klimatizirani, tudi internet pa – seveda – deluje odlično.

Sobe hotela Rotondo so prostorne. Ob posteljah najdemo mizo s sedežno garnituro, televizorji so moderni (satelitska TV), na voljo imamo sef, mini bar. V ločeni kopalnici se lahko razvajamo v veliki kopalni kadi ali pod prostornim tušem, na voljo je sušilec za lase, koristimo lahko hotelski toaletni pribor. Nekatere sobe hotela Rotondo imajo tudi balkon, ponujajo se nam razkošni pogledi na modro Jadransko morje. Hotel dopolnjujejo še lepo urejena restavracija (kuharji se izredno trudijo, upoštevati pa znajo tudi vaše posebne želje!), kavarna in dvorana, ki je primerna za poslovne sestanke, seminarje ali bankete.

Tudi morebitne dodatne storitve po vaših željah v hotelu Rotondo so »na zelo visokem nivoju«. Omenimo nekatere: sobna postrežba, prevoz, pranje perila in likanje, čiščenje čevljev, faks/fotokopiranje, bankomat. Pohvale vredno je, da se je hotelska uprava odločila, da bo hotel Rotondo zapeljala v vode trajnostnega turizma, hotel je tudi uradno že pridobil številne »eco certifikate«.

Prav tako nas lahko izjemno veseli dejstvo, da so se v dizajnerskem hotelu Rotondu intenzivno, s posebno skrbjo, lotili organiziranja različnih (športnih, kulturnih, gastronomskih) prireditev, ki bodo še dodatno razveselile (predvsem izven sezonske) goste (pred ali po sezoni lokalni destinacijski turizem skorajda zagotovo ne dohaja profesionalnega dela, ambicij in idej uslužbencev hotela Rotondo).

Tako, pa smo v kratkih odstavkih predstavili hotel Rotondo. Za konec dovolite, da ta oris hotela Rotondo začinim še z osebno izkušnjo. Poudariti moram, da so Slaven, Ivan, Mate, Marinela, Mirjana, Slavica, Vinka, Koviljka, Ojdana, Eda, Zdravka, Iva, Jelena, Antea, nagrajeni Anđelko in Gordana, ki jih srečujemo na hodnikih hotela Rotondo, izredno srčni ljudje.

Osebje hotela Rotonda se iz dneva v dan skromno in ponižno trudi, da vztrajno izpolni še tako zahtevne želje hotelskih gostov iz vseh koncev sveta. Še več, njihov pristen in domač odnos do prav vsakega gosta, njihova iskrena prijaznost, pa tudi  »svojevrstna vsakodnevna profesionalna iznajdljivost«, nam hipoma pričara širok nasmeh na obrazu. Da, hotel Rotondo je – brez dvoma – hotel s srcem.

Ps. Fotografije Hotela Rotondo in okolice: Hotel Rotondo.


Sorodni članki

Bakine čarolije & Kokingrad

Ali ste vedeli, da so na Hrvaškem, v Baranji, postavili pravo graščino za pernate živali in jo poimenovali »Kokingrad« (ljubkovalno slovensko bi lahko morebiti rekli »putkin grad«)? Na simpatično idejo je prišla družina Balaš, ki na svojem kmečkem turizmu imenovanem Bakine čarolije (Slovenci bi rekli Babičine čarovnije), v baranjski vasici Karanac, - med drugim - obiskovalcem nudi tudi prenočišča (sobe, pa še kakšen apartma bi se našel).

Nadaljujte z branjem

Limoni Šik

Limoni. Oranži. Meloni. Lubi. A niso to prekrasna imena za likerje? Limoni – LIMONIN LIKER ŠIK - je izdelan izključno iz neškropljenih limon z obale italijanskega Amalfija. Oranži – POMARANČNI LIKER ŠIK - je logično nadaljevanje zgodbe limoninega likerja. Tudi osnovna surovina mlajšega brata Limonija prihaja iz južne Italije, konkretno s Sicilije. Meloni - MELONIN LIKER ŠIK – osnovo pridobi v zaledju slovenske Istre, približno na 400 metrov nadmorske višine, v vasi Koromači v občini Koper, kjer rastejo okusni meloni (melone), s katerimi je izbor sadnih likerjev pridobil na pestrosti. Lubi - LUBENIČIN LIKER ŠIK – pa nastane, ko se združijo mehka istrska pokrajina, mediteransko podnebje in ljubezen do rodovitne zemlje.

Nadaljujte z branjem

Meneghetti Wine Hotel & Winery

Meneghetti Wine Hotel & Winery je že dobri dve desetletji sinonim za miks luksuzne in sodobne istrske elegance v svoji vrhunski namestitveni, vinski in kulinarični ponudbi. Meneghetti Wine Hotel & Winery, čudež izven uhojenih poti, luksuz brez kompromisov, v bližini kraja Bale v Istri, je v prvi vrsti hotel s petimi zvezdicami, je tudi član prestižnega hotelskega butičnega združenja Relais & Chateaux, ponaša pa se tudi s svojimi vini in nagrajenimi olivnimi olji.

Nadaljujte z branjem