Compare Listings

Villa Brbon v Istri

Villa Brbon

Vila Brbon se nahaja v osrednjem delu Istre v majhni očarljivi vasi Krbune, obdani s številnimi hribi in gozdovi, po katerih je ta del Istre znan. Tudi zato je osrednja Istra turistična destinacija, ki privablja vse več družin z otroki. Sama vila Brbon se nahaja na samem koncu vasice Krbune in zato ponuja svojim gostom popoln mir in zasebnost.

Villa Brbon

Villa Brbon je posledično idealna izbira za pobeg iz napornega in stresnega vsakdanjega življenja. V Villi Brbon se boste namreč prebujali ob žvrgolenju ptic in vonju divjega cvetja. Poglejmo si Villo Brbon nekoliko pobliže, podrobneje.

Villa Brbon ima ograjeno parcelo, kjer je dovolj parkinga za vsa vozila gostov, ki pridejo na dopust z avtomobilom. Poleg Ville Brbon se nahaja čudovit zunanji bazen, obdan z ležalniki za sončenje in sprostitev, poleg bazena pa je nameščen tudi zunanji tuš za dodatno osvežitev, zapišejo pri uveljavljeni agenciji Luva Villas.

Medtem ko se odrasli kopajo in sončijo, lahko najmlajši člani družine brezskrbno uživajo na otroškem igrišču v neposredni bližini bazena. Zaradi vsega naštetega Villa Brbon ponuja odlične možnosti za družinske počitnice, v Villi Brbon pa bo zagotovo uživala tudi skupina dobrih prijateljev.

Očarljiva Villa Brbon že na prvi pogled simbolizira pravi istrski izraz. Površina Ville Brbon je 300 kvadratnih metrov, sobe se razprostirajo v treh nadstropjih, hiša vsebuje tri spalnice, kjer lahko zlahka biva šest ljudi. Vse tri spalnice so popolnoma klimatizirane, dve pa imata tudi svojo lastno kopalnico.

Dve spalnici imata zakonsko posteljo, ena pa ima dve enojni postelji, ki sta po potrebi lahko tudi povezani. Velika dnevna soba in kuhinja, ki sta popolnoma opremljeni, predstavljata kombinacijo tradicionalnega in sodobnega istrskega ambienta.

Jedilnica za večje družinsko druženje je opremljena z lesenimi klopmi, mizo in kaminom, ki bo ob okusni hrani in kozarčku dobrega istrskega vina, še dopolnil razpoloženje vseh gostov Ville Brbon.

Poleg zunanjega bazena Villa Brbon ponuja tudi številne dodatne vsebine, ki bodo razveselile vse goste. Gosti imamo tako na voljo mizo za namizni tenis, pa namizni nogomet in pikado. Ob hiši sta postavljena dva gola za mini nogomet, ki lahko kaj hitro postaneta magnet za vse člane družine.

Zvečer si lahko privoščite druženje s pripravo vaših najljubših jedi na zunanjem žaru, jedi pa poplaknete z nekaj kozarci vašega najljubšega istrskega vina. Ob pogostih zelo toplih poletnih nočeh se lahko osvežite v osvetljenem bazenu in uživate v romantičnih zvezdnih nočeh.

Eden izmed gostov je o Villi Brbon kot oceno zapisal: »Ta kraj je pravi dragulj, v Villi Brbon smo imeli fantastično bivanje. Hiša je čudovito narejena, pohvalimo lahko kopalnice, klimatizirane prostore, pred komarji zaščitene spalnico, kuhinjo in jedilnico. Vse, tudi ves zunanji prostor, je vrhunsko. Gostitelji so bili zelo prijazni, v veliko pomoč, pa čeprav smo v Villo Brbon prispeli dobesedno sredi noči. Naj dodam le še, da je istrska pokrajina dobesedno osupljiva.”

Če ste tip osebe, ki rada raziskuje okoliške kraje, naj omenimo, da so v bližini Ville Brbon zelo slikoviti kraji: Gračišće, Pazin in Labin, predaleč pa ni niti slavna Opatija; glej pa tudi tekst z naslovom Slap Sopot pri istrski vasici Floričići. Če vam je všeč aktivni dopust, raziščite številne pohodniške ali kolesarske poti, poudarjamo pa, da je v bližini tudi prekrasen naravni park Učka.

Čudovita plaža Brseč, ena izmed najlepših na Jadranu, je oddaljena približno 30 kilometrov. Priporočamo ogled največjega hrvaškega otoka – Cresa, do katerega lahko pridete s trajektom iz kraja Brestova, ki je od Ville Brbon oddaljen približno 27 kilometrov. Naj dodamo, da ima osrednja Istra veliko vinskih kleti, najbližja Villi Brbon pa je klet Baćac. Za več informacij in za rezervacijo Ville Brbon obiščite uradno spletno stran Ville Brbon.

Tam je, med drugim, humorno zapisano: »V vseh manjših mestih v Istri imajo družine svoje vzdevke, po katerih jih vsi poznajo. Tako so družino Šilić, oziroma nona (opomba: dedka), iz istoimenske vasice Šilići, domačini klicali »Brbon«, ker se je strašno rad prepiral z okoliškimi sosedi, znanci in nasploh vsemi, ki mu niso bili všeč. Brbon bi torej pomenil zlovoljni, renčavi in prepirljiv.

Vse našteto pa je popolno nasprotje gostiteljev Ville Brbon in same energije hiše, s tem pa se poskuša ime Brbon spremeniti v nekaj, kar pomeni gostoljubnost, mir in uživanje, hkrati pa se s tem imenom ohranja tudi spomin na zlovoljnega in jezikavega dedka, prave istrske korenine, brez katerega ne bi mogli uživati in počivati v enem najmirnejših krajev v osrednji Istri«. Mimogrede še dodajamo, da so lastniki Ville Brbon zasadili 12 tisoč sadik »lavande« oziroma sivke po slovensko. 🙂

Dodatek: Leto 2023 bo za hrvaški turizem skorajda zagotovo rekordno. K temu bo zagotovo prispeval vstop Hrvaške v schengensko območje in uvedba evra kot uradne plačilne valute s 1. 1. 2023. Zaradi schengenskega območja bodo vsi turisti veliko lažje in hitreje prečkali meje, plačila v evrih pa bodo poenostavila plačila, turisti se bodo počutili varneje.

Prav tako je opaziti, da povpraševanje po namestitvi v luksuznih vilah občutno narašča. To še posebno velja, ko se za skupni dopust odloči večja skupina ljudi, pa naj bo to družina ali prijatelji.

Pomembno je poudariti, da je lahko, predvsem v primeru večjih družb, najem vile cenovno mnogo ugodnejši od najema večjega števila hotelskih sob. Tudi v agenciji Luva Villas menijo, da so lahko prenočitve v počitniških vilah, še posebej pa to velja ob najemu za večje število oseb, zagotovo cenejše kot bi bilo to v primerljivih hotelskih namestitvah.

Ps. Tekst in fotografije je prispevala Luva Villas, ki o sebi zapiše: Smo ekskluzivna agencija s poudarkom na luksuznih in edinstvenih vilah za najem. Pristajamo le na najboljše v življenju in verjamemo, da enako mislite tudi vi. Prav zato lahko v naši ponudbi najdete le tiste vile, ki bi jih zase rezervirali tudi mi.

Sorodni članki

Gulet: prestižno butično križarjenje

Ko si predstavljamo idealno potovanje, nas pogosto prevzamejo slike čudovitih plaž, turkiznega morja in spektakularnih sončnih zahodov. Obala Jadranskega morja v teh sanjah pogosto zaseda posebno mesto, Hrvaška pa s svojo izjemno naravno lepoto uresničuje želje mnogih turistov. Kako bi te sanjarije dopustnikov lahko naredili še bolj spektakularne? Odgovor se skriva v besedi - gulet. Križarjenje na guletih, prekrasnih jadrnicah, je namreč zelo romantično, vsekakor pa mogoče najbolj privlači tudi dejstvo, da je celotno potovanje ukrojeno po željah potnikov.

Nadaljujte z branjem

Terme Sveti Martin

Terme Sveti Martin so edinstvena destinacija na severu Hrvaške, ki se nahaja sredi nedotaknjene, zelene narave Medžimurja. Terme Sveti Martin, ta oaza miru, je ponosna na lokalno in zdravo gastronomijo ter na posebno, značilno »Healthness« ponudbo (ime sugerira: zdravje + wellnes hkrati), ki gostom zagotavlja zdravje in dobro počutje. Terme Sveti Martin krasi sodobna namestitev, ponašajo se z več kot 100-letno tradicijo termalnega turizma, zaradi česar so idealna destinacija za dopustovanje, počitek v kateremkoli letnem času.

Nadaljujte z branjem

Vuglec Breg

V bližini Krapine, na hribu v kraju Škarićevo, v srcu Hrvaškega Zagorja, se nahaja razkošna turistična vasica Vuglec Breg z vinsko kletjo in vinotočem, več avtohtonimi zagorskimi kočami, kjer lahko prenočite (okrog 50 postelj) in večkrat nagrajeno restavracijo, ki ponuja avtohtono hrano.

Nadaljujte z branjem