Compare Listings

Plaža Oprna, diamant med plažami

Plaža Oprna

Daleč od živčnega mestnega vrveža so na otoku Krku skriti številni majhni zalivi s peščenimi in prodnatimi plažami, plaža Oprna pa brez dvoma velja za eno izmed lepših. Še več: plaža Oprna neredko slovi celo kot najlepša plaža na otoku Krku, mnogi »oboževalci plaž« pa jo smatrajo celo za eno najlepših plaž na celotni hrvaški obali.

Plaža Oprna

Plaža Oprna se nahaja v prelepem zalivčku v bližini vasice Stara Baška, razdalja med njima je okrog dva kilometra in pol. Z avtom se lahko pripeljete do »improviziranega« parkirišča ob sami lokalni cesti (okrog 50 parkirnih mest), ki pa je od same plaže Oprna oddaljeno približno tristo metrov. Višinska razlika med parkiriščem in plažo Oprna znaša okrog 50 metrov, do plaže se je treba spustiti po manjšem hribu (ne pozabite na ustrezno obutev).

Zadnji del poti boste tako morali prehoditi peš, saj po kopnem do plaže Oprna vodi le kozja stezica oziroma ožja pešpot. Seveda pa lahko plažo Oprna dosežete tudi z morske strani, do plaže Oprna lahko tudi priplujete. Med sezono zaliv Oprna hitro napolnijo števila manjša plovila, tudi številni morski taksiji, številni izletniški kopalci plažo Oprna obiščejo predvsem iz Krka, Punata, Baške in – seveda – iz že omenjene, bližnje Stare Baške.

Plaža Oprna je relativno majhna plaža, dolga je dobrih 150 metrov. Plaža Oprna je kategorizirana kot prodnata plaža in slovi po majhnih kamenčkih ter deloma tudi po pesku. Kakšne posebne naravne sence plaža Oprna sicer ne premore, je pa tam na voljo nekaj velikih slamnatih senčnikov (priporočilo: za vsak primer prinesite tudi svoj senčnikov, poleti zna biti na plaži Oprna kaj hitro precejšnja gneča). Na plaži Oprna je mogoče najeti tudi ležalnike, za nujno osvežitev pa je tam postavljen »montažni«, leseni bar. Psi na plaži Oprna niso dovoljeni.

Plaža Oprna je plaža, ki nas bo očarala s svojo neizmerno lepoto, s kristalno čistim modrim Jadranskim morjem in tudi svojo izredno fotogeničnostjo (dobesedno obožujejo jo »instagramarji« in ostali »spletni vplivneži«). Tudi sama okolica plaže Oprna »ni kar tako«, bodite radovedni in se sprehodite naokoli (blizu sta tudi Zlata plaža in plaža Lisičnjak – na googlu jo boste lažje našli z angleškim imenom Fox Bay), najdite plaži Oprna bližnjo »dolino kamnitih napisov«.

Ob koncu teksta pa še enkrat opozarjamo: če se odločite za obisk plaže Oprna v samem osrčju turistične sezone, morate biti pripravljeni na gnečo. Mogoče pa bi morali obiskati otok Krk in plažo Oprno v predsezoni (ali posezoni) in takrat popolnoma uživati ​​v miru in drugih prednostih te čudovite mikro turistične destinacije?!

Fotografije: Turistična skupnost Punat.

Sorodni članki

Plaža Sakarun, najlepša hrvaška plaža?!

Plaža Sakarun se redno uvršča na sam vrh različnih seznamov najlepših hrvaških, evropskih in svetovnih plaž. "Plaža Sakarun, nedaleč od severne konice Dugega otoka v zadarskem arhipelagu, je neverjetna eksplozija barv, temno zelenih borovcev, penečih belih se kamenčkov in modrega morja. Plaža Sakarun je eden izmed najlepših krajev na Hrvaškem," so zapisali v enem izmed britanskih časopisov. Poglejmo podrobneje.

Nadaljujte z branjem

Monty’s Dog Beach & Bar

Monty's Dog Beach & Bar v Crikvenici (»pasja franšiza« se je razširila tudi na Rab) je pasja plaža in pasji bar. Da, pravilno ste prebrali, Monty's Dog Beach & Bar v Crikvenici, je prvi tovrstni bar na Hrvaškem, ki ponuja pivo, sladoled, pecivo in zdravilne čaje za vaše pse. Plaža Monty's Dog Beach & Bar oz. plaža »Podvorska« (takšno je njeno uradno ime), neuradno pa velja celo za najboljšo plažo za pse na Hrvaškem, odprta je od julija 2010 in od takrat vsako leto ponuja dodatne vsebine.

Nadaljujte z branjem

Vela plaža, Baška, otok Krk

Vela plaža v Baški na otoku Krku je ena izmed najbolj slavnih in prepoznavnih jadranskih plaž. S svojo dolžino, meri kar 1.800 metrov, pa je tudi ena izmed največjih na celotnem (hrvaškem) Jadranu. Vela plaža v Baški v prvi vrsti velja za družinsko plažo, že pogled na njo pa bo v nas zagotovo zdramil tudi »nekoliko zaspane romantične čute«.

Nadaljujte z branjem