Compare Listings

Mali Medo, nagrajena počitniška hiša

Holiday home Mali Medo

Če govorimo o idiličnih počitniških hišicah, ki očarajo vse svoje goste, potem moramo govoriti tudi o čarobni počitniški hišici Mali Medo, na spletnih platformah jo boste najlažje našli pod originalnim imenom Holiday home Mali Medo.

Holiday home Mali Medo

Holiday home Mali Medo je počitniška, dopustniška hiša s kar štirimi zvezdicami, ki se nahaja v kraju Bužim ob vznožju Velebita na Hrvaškem in je leta 2022 prejela nagrado za najboljšo podeželsko počitniško hišo na Hrvaškem. Še pomembneje pa je, da to nagrado potrjujejo gosti oz. najemniki, ki so praviloma zelo navdušeni z nastanitvijo v Holiday home Mali Medo kot s samim dopustom v tem idiličnem liškem kraju.

Ideja o nastanku Holiday home Mali Medo se je porodila družini Colnar, ki je že dolgo iskala nepremičnino, ki bi imela vse, kar si želijo. In nenadoma in nenačrtovano so našli vse, kar so želeli, v Liki, ki ima odlično lego. Holiday home Mali Medo je od Spominskega centra Nikola Tesla v Smiljanu oddaljen le dobrih 6 kilometrov, do Gospića, ki je poln energije, pa je okrog 12 kilometrov.

Lika je sicer mirno turistično območje, ki ponuja popoln antistresni oddih na zelenih poljih, v gozdovih, na hribih in gorah. Poleg miru, ki ga ponuja, je Lika tudi dokaj blizu Jadranskega morja, Plitviških jezer in Zagreba, zaradi česar je popoln kraj za idealne počitnice.

In tu se zgodba Holiday home Mali Medo pravzaprav šele prične. Lastnica Jasna Colnar se je projekta Holiday home Mali Medo lotila z velikim entuziazmom. Njen prispevek k nastanku te čarobne počitniške hiše, Holiday home Mali Medo, je neizpodbiten. Holiday home Mali Medo je rustikalna počitniška hiša. Holiday home Mali Medo je majhna starodavna hiša s poševno streho, polna simpatičnih detajlov.

Holiday home Mali Medo stoji na samem vznožju Velebita in svojim gostom ponuja danes tako želeni mir in intimo. Holiday home Mali Medo ima postelj za največ osem oseb, ponuja pa zares veliko. Kar je pomembno poudariti in kar poudarjajo vsi gosti Holiday home Mali Medo, je, da je dopustniška hiša opremljena do potankosti in da imate občutek, da je vsak predmet ali kos pohištva tam z razlogom.

V zimskih mesecih najemniki Holiday home Mali Medo uživajo v notranjem ognjišču, kaminu, ki je osrednji del hiše. Turisti pravijo, da jih skrb za kurjenje peči in posedanje ob skodelici čaja še posebej veseli. Holiday home Mali Medo ima na voljo tudi veliko teraso z žarom, kjer lahko pripravite številne jedi.

Mrzli zimski dnevi so idealni za sprostitev v wellnessu in Holiday home Mali Medo ima tudi tu svojega asa v rokavu., to je majhna wellnes hiša z jacuzzijem, finsko savno, solno sobo in steno iz himalajske soli. Pravi kraj za zen trenutke. V mrzlih zimskih dneh in v snežni sezoni je na voljo tudi manjše zasebno sankališče, ki še posebej razveseli vse male goste Holiday home Mali Medo.

Poletni meseci v Holiday home Mali Medo nudijo popolno drugačno slike, drugačne užitke. Poleti največje veselje nudi velik zunanji bazen z ogrevano vodo, ki je postavljen tik ob počitniški hiši Holiday home Mali Medo. Bazen ima slano vodo, ki je prečiščena po principu elektrolize, kar pomeni, da v vodi ni klora, zato je idealna za majhne otroke ali ljudi nagnjene k alergijam.

Na voljo je tudi veliko zunanje kurišče za večere ob ognju in prijetnih pogovorih. Zelenje, ki poleti obdaja Holiday home Mali Medo, petje ptic ter topli dnevi in hladni večeri so pravo bogastvo te turistične destinacije. Poseben adut Holiday home Mali Medo je izvir pitne vode, ki navdušuje staro in mlado. To, da vodo, vso prijetno in svežo, zajamete z lončkom in jo pijete na samem vodnem izviru, navdušuje goste.

Vsi gosti Holiday home Mali Medo imajo tudi prost dostop do velikega vrta, ki je poln ekološke zelenjave, ki jo lahko prosto uporabljamo med bivanjem. Holiday home Mali Medo dopolnjujejo tudi sadna drevesa, ki bolj ali manj obrodijo glede na letni čas. Ah seveda ne smemo pozabiti tudi na rože; poleti je Holiday home Mali Medo prava hišica v cvetju.

Pri ustvarjanju turistične zgodbe Holiday home Mali Medo so lastniki veliko pozornosti namenili trajnostnemu načinu turizma. Holiday home Mali Medo ima tako namesto greznice bio čistilno napravo, sončne kolektorje za varčevanje z energijo in pridobivanje tople vode, samo notranjost počitniške hiše pa čistijo izključno z ekološkimi čistili.

Tu so še elektroliza za čiščenje bazenov, polnilnice za električne avtomobile, natančno sortiranje odpadkov, varčne žarnice, a tudi regulacija porabe vode s pametnimi pipami. Posebna zgodba za vse goste Holiday home Mali Medo je vrt z ekološko pridelano zelenjavo, prav tako pa velja omeniti tudi domače izdelke bližnjih pridelovalcev, ki jih lahko okušajo obiskovalci Holiday home Mali Medo.

Lastniki odgovorno menijo, da je za ohranitev lokalnega gospodarstva nepogrešljivo tudi sodelovanje z lokalnimi OPG-ji, turističnimi kmetijami. »Brez tega ni uspešne turistične destinacije,« trdijo pri Holiday home Mali Medo.

Vse to gosti vse bolj iščejo in cenijo ter z veseljem prihajajo v počitniško hišo, Holiday home Mali Medo, ki je sestavljena iz niza lepih manjših zgodb. Poleti so med gosti Holiday home Mali Medo večinoma tujci – iz Nemčije, Belgije, Nizozemske, v preostalem delu leta pa poleg tujcev pogosto pridejo tudi domači, hrvaški, gosti. Pri Holiday home Mali Medo upajo, da bo kmalu na njihovo dvorišče zavil tudi avto s slovenskimi registrskimi tablicami.

Nekaj zagotovo drži – zgodba Holiday home Mali Medo se je šele dobro pričela, še posebej pa nas zanima, kako se bo razvijala naprej. Vsekakor pa lahko že sedaj brez kančka dvoma zaključimo: Holiday home Mali Medo vas bo zagotovo popeljal skozi neodkrito čarobnost hrvaške Like.

Ps. Fotografije: Holiday home Mali Medo.


Sorodni članki

Gulet: prestižno butično križarjenje

Ko si predstavljamo idealno potovanje, nas pogosto prevzamejo slike čudovitih plaž, turkiznega morja in spektakularnih sončnih zahodov. Obala Jadranskega morja v teh sanjah pogosto zaseda posebno mesto, Hrvaška pa s svojo izjemno naravno lepoto uresničuje želje mnogih turistov. Kako bi te sanjarije dopustnikov lahko naredili še bolj spektakularne? Odgovor se skriva v besedi - gulet. Križarjenje na guletih, prekrasnih jadrnicah, je namreč zelo romantično, vsekakor pa mogoče najbolj privlači tudi dejstvo, da je celotno potovanje ukrojeno po željah potnikov.

Nadaljujte z branjem

Terme Sveti Martin

Terme Sveti Martin so edinstvena destinacija na severu Hrvaške, ki se nahaja sredi nedotaknjene, zelene narave Medžimurja. Terme Sveti Martin, ta oaza miru, je ponosna na lokalno in zdravo gastronomijo ter na posebno, značilno »Healthness« ponudbo (ime sugerira: zdravje + wellnes hkrati), ki gostom zagotavlja zdravje in dobro počutje. Terme Sveti Martin krasi sodobna namestitev, ponašajo se z več kot 100-letno tradicijo termalnega turizma, zaradi česar so idealna destinacija za dopustovanje, počitek v kateremkoli letnem času.

Nadaljujte z branjem

Vuglec Breg

V bližini Krapine, na hribu v kraju Škarićevo, v srcu Hrvaškega Zagorja, se nahaja razkošna turistična vasica Vuglec Breg z vinsko kletjo in vinotočem, več avtohtonimi zagorskimi kočami, kjer lahko prenočite (okrog 50 postelj) in večkrat nagrajeno restavracijo, ki ponuja avtohtono hrano.

Nadaljujte z branjem