Compare Listings

»Ko fotografira mojster, je Krk še lepši …«

Luka Tabako fotografira otok Krk

Luka Tabako fotografira večinoma na otoku Krku. V uredništvu www.pag.si smo veseli in hvaležni, da nam je ustvarjalec Luka Tabako odstopil nekaj desetin svojih fotografij, da smo lahko naredili zajetno in – seveda – čudovito fotogalerijo. Verjamemo, da boste tako kot mi, tudi vi, uživali na foto-sprehodu, ki ga je osmislil odličen fotograf Luka Tabako.

Luka Tabako fotografira otok Krk

Na svoji uradni spletni strani, www.lukatabako.com.hr, se fotografski mojster Luka Tabako predstavi z naslednjimi besedami: »Rodil sem se na Reki, 15. januarja 1984. Že deset let delam kot samostojni fotograf. Težko je natančno določiti, kdaj sem začel fotografirati in se profesionalno ukvarjati s fotografijo, toda z gotovostjo lahko trdim, da imam svojo domovino, jezik, ljudi in tradicijo prav tako rad kot samo fotografiranje mojega domačega otoka – Krka.

Poleg fotografiranja in snemanja različnih promocijskih filmov se uspešno ukvarjam z vizualnim in spletnim oblikovanjem (glej tudi: www.tabakomedia.hr in www.facebook.com/lukatabakophotography ter youtube kanal).

Moje fotografije si lahko ogledate v skoraj vseh promocijskih materialih različnih turističnih zvez otoka Krka; knjigah Krk Island Smart Guide (Pametni vodnik po otoku Krku), Island Krk Beaches (Plaže otoka Krka), Otok Krk konačno otkriven (Končno razkrit otok Krk), Izumrla naselja i građevine otoka Krka (Izumrla naselja in zgradbe otoka Krka); monografijah Naselja oko grada Krka – zapadni dio otoka, Vrh i Kornić (Naselja okoli mesta Krk – zahodni del otoka, Vrh in Kornić), Sto puta bolje – 1918-2018,  (Stokrat bolje – 1918-2018), ki je izšla ob 100. obletnici centra Vir iz Selc; dnevnem časopisu Novi list; revijah Putni časopis Croatia Airlinesa in Kvarner Magazin iz Avstrije, številnih lokalnih, tudi občinskih, medijih itd.

Kot uradni fotograf sem sodeloval na več različnih dogodkih, kot so Crne ovce, Ribarski dani, Baška Outdoor Festival, Sensa – Cheese Festival, Homo na jidra, Beerfest Malinska, Malinska Weekend Discovery Run, Malinska Trail, kolesarske dirke Mitas 4 Islands, Krk ‘n’ Roll 2019 MTB Marathon, Advent Bike in Krk Bike Story«. Dodajamo, da je Luka Tabako sodeloval na različnih skupnih fotografskih razstavah.

Poudarimo lahko, da je Luka Tabako Photography specializiran foto studio za poročno fotografiranje in snemanje (predvsem za poročno fotografiranje in snemanje na otoku Krku). Če želite, si lahko omislite tudi lasten »photo sessions« na otoku Krku, fotograf Luka Tabako bo tako zabeležil vaše najlepše počitniške trenutke na otoku Krku. Prav tako se Luka Tabako in njegova fotografska agencija ukvarja tudi z izdelavo promocijskih materialov (fotografije in video) različnih nepremičnin.

Seveda pa, kakor smo že omenili, Luka Tabako uživa tudi v ustvarjanju turističnih, destinacijskih fotografij, fotografij narave. Nekaj čez 70 fotografij iz prekrasnega otoka Krka bomo objavili tudi v naši fotogaleriji, na www.pag.si. Za fotomaterial se iskreno zahvaljujemo fotografu Luki Tabako-u. Ker verjamemo, da bodo tudi vas objavljene fotografije očarale, vas vabimo na »še več«, na uradno spletno stran  http://www.lukatabako.com.hr/.

Sorodni članki

Zakaj obiskati Advent v Zagrebu?

Zagreb je super. Advent v Zagrebu je »super truper«. To so ugotovili tudi številni veselo-decembrski obiskovalci, ki so Zagreb v zadnjih letih trikrat zaporedoma razglasili za »najboljšo adventno mesto Evrope«. In to ni kar tako, to je zelo prestižna svetovna nagrada. To je priznanje, ki pritegne nove in nove obiskovalce iz celega sveta. In ti, skupaj z nami, v Zagrebu uživajo »na polno«.

Nadaljujte z branjem

Špancirfest, varaždinski ponos

Špancirfest je ena najstarejših hrvaških kulturno-turističnih prireditev, zagotovo pa je največja, ne le po številu zanimivih programov in privlačnih vsebin, ki jih ponuja, ampak tudi po številu obiskovalcev, ki v Varaždin prispejo prav zaradi desetdnevnega pouličnega festivala.

Nadaljujte z branjem

Sinjska alka, zanimivosti

»Sinjska alka je nastala v času, ko je bilo v Evropi veliko podobnih viteških iger. Danes so večinoma vse prepuščene pozabi, Sinjska alka pa trmasto kljubuje času. Sinjska alka je simbol vsakega boja za svobodo, za mir in domače ognjišče, za vero in upanje. Sinjska alka združuje preteklost in prihodnost, slavi čast in poštenje, običaje prednikov, junaštvo in pogum«. Takšne ponosa polne in podobne visokoleteče besede letajo po zraku, ko se na Hrvaškem pogovarjajo o Sinjski alki. Pa so upravičene? Vsekakor.

Nadaljujte z branjem