Compare Listings

»Ko fotografira mojster, je Krk še lepši …«

Luka Tabako fotografira otok Krk

Luka Tabako fotografira večinoma na otoku Krku. V uredništvu www.pag.si smo veseli in hvaležni, da nam je ustvarjalec Luka Tabako odstopil nekaj desetin svojih fotografij, da smo lahko naredili zajetno in – seveda – čudovito fotogalerijo. Verjamemo, da boste tako kot mi, tudi vi, uživali na foto-sprehodu, ki ga je osmislil odličen fotograf Luka Tabako.

Luka Tabako fotografira otok Krk

Na svoji uradni spletni strani, www.lukatabako.com.hr, se fotografski mojster Luka Tabako predstavi z naslednjimi besedami: »Rodil sem se na Reki, 15. januarja 1984. Že deset let delam kot samostojni fotograf. Težko je natančno določiti, kdaj sem začel fotografirati in se profesionalno ukvarjati s fotografijo, toda z gotovostjo lahko trdim, da imam svojo domovino, jezik, ljudi in tradicijo prav tako rad kot samo fotografiranje mojega domačega otoka – Krka.

Poleg fotografiranja in snemanja različnih promocijskih filmov se uspešno ukvarjam z vizualnim in spletnim oblikovanjem (glej tudi: www.tabakomedia.hr in www.facebook.com/lukatabakophotography ter youtube kanal).

Moje fotografije si lahko ogledate v skoraj vseh promocijskih materialih različnih turističnih zvez otoka Krka; knjigah Krk Island Smart Guide (Pametni vodnik po otoku Krku), Island Krk Beaches (Plaže otoka Krka), Otok Krk konačno otkriven (Končno razkrit otok Krk), Izumrla naselja i građevine otoka Krka (Izumrla naselja in zgradbe otoka Krka); monografijah Naselja oko grada Krka – zapadni dio otoka, Vrh i Kornić (Naselja okoli mesta Krk – zahodni del otoka, Vrh in Kornić), Sto puta bolje – 1918-2018,  (Stokrat bolje – 1918-2018), ki je izšla ob 100. obletnici centra Vir iz Selc; dnevnem časopisu Novi list; revijah Putni časopis Croatia Airlinesa in Kvarner Magazin iz Avstrije, številnih lokalnih, tudi občinskih, medijih itd.

Kot uradni fotograf sem sodeloval na več različnih dogodkih, kot so Crne ovce, Ribarski dani, Baška Outdoor Festival, Sensa – Cheese Festival, Homo na jidra, Beerfest Malinska, Malinska Weekend Discovery Run, Malinska Trail, kolesarske dirke Mitas 4 Islands, Krk ‘n’ Roll 2019 MTB Marathon, Advent Bike in Krk Bike Story«. Dodajamo, da je Luka Tabako sodeloval na različnih skupnih fotografskih razstavah.

Poudarimo lahko, da je Luka Tabako Photography specializiran foto studio za poročno fotografiranje in snemanje (predvsem za poročno fotografiranje in snemanje na otoku Krku). Če želite, si lahko omislite tudi lasten »photo sessions« na otoku Krku, fotograf Luka Tabako bo tako zabeležil vaše najlepše počitniške trenutke na otoku Krku. Prav tako se Luka Tabako in njegova fotografska agencija ukvarja tudi z izdelavo promocijskih materialov (fotografije in video) različnih nepremičnin.

Seveda pa, kakor smo že omenili, Luka Tabako uživa tudi v ustvarjanju turističnih, destinacijskih fotografij, fotografij narave. Nekaj čez 70 fotografij iz prekrasnega otoka Krka bomo objavili tudi v naši fotogaleriji, na www.pag.si. Za fotomaterial se iskreno zahvaljujemo fotografu Luki Tabako-u. Ker verjamemo, da bodo tudi vas objavljene fotografije očarale, vas vabimo na »še več«, na uradno spletno stran  http://www.lukatabako.com.hr/.

Sorodni članki

Muta si zasluži naš obisk

Domačini v Muti se najverjetneje premalo zavedamo, kakšne lepote nas obdajajo. Najverjetneje se tega zavemo šele, ko se odselimo s teh čudovitih krajev in se tja kasneje še kako radi vračamo. Koroška je za mnoge Slovence regija tam nekje na severu, katero - žal - mnogi še niso niti obiskali. Kaj šele, da bi zašli v občino Muta ter se povzpeli na številne razgledne hribe nad njo.

Nadaljujte z branjem

Arboretum Volčji Potok

Arboretum Volčji Potok je prekrasen botanični vrt, ki se nahaja v centralni Sloveniji, med mestoma Kamnik in Domžale. Arboretum Volčji Potok obsega vsaj velikih 85 hektarjev, ustanovljen je bil leta 1923 in je predvsem širom Evrope znan po svoji raznovrstni zbirki rastlin, dreves in cvetja iz celega sveta. Od dreves do avtohtonih rastlin, vsakdo lahko najde nekaj, kar ga navdušuje. Sprehod skozi Arboretum Volčji Potok ponuja priložnost za sprostitev in povezavo z naravo. Obiskovalci lahko uživajo v miru in tišini ter se izgubijo v zelenih nasaditvah, cvetličnih gredah in ob obrežjih ribnikov. Se vam zdi, da vam bo v parku dolgčas? Niti slučajno, Arboretum Volčji Potok ponuja namreč zelo pisano paleto dogodkov, izredno zanimive vsebine.

Nadaljujte z branjem

Čipka iz agave

Benediktinski samostan v mestu Hvar na istoimenskem dalmatinskem otoku je kulturni in zgodovinski spomenik. Samostan, v katerem danes živi le okrog ducat nun, je svetovno znan po edinstveni čipki, ki je narejena iz nežnih nitk rastline agave. Tradicija izdelovanja hvarske čipke iz agave, ki je zelo cenjena predvsem zaradi svojih kompleksnih vzorcev in detajlov iz tisoče tankih niti, sega slabih 150 let nazaj. »Tehnologija izdelovanja takšne vrste čipke« je bila v mestece Hvar baje prinesena iz španskega otoka Tenerife (del Kanarskih otokov).

Nadaljujte z branjem