Compare Listings

Teden dni sladoleda in zabave

Festival sladoleda v Njivicah

Veste, kateri je najbolj sladek dogodek tega poletja? Obiščite Festival sladoleda v Njivicah na otoku Krku in boste imeli odgovor na dlani. Ne samo odličen sladoled, ki ga bodo stregli pri kar sedemnajstih sladoledarjih, sedemdnevna festivalska prireditev ponuja tudi številne koncerte, ulične nastopače, zabavo pa bodo od 10. do 16. 7. 2023 v Njivicah popestrili tudi številni animatorji.

Festival sladoleda v Njivicah

Otok Krk, ki ga krasi vzdevek zlatega otoka, to poletje pripravlja festival, ki se mu bo zelo težko upreti! Njivice – majhno sredozemsko mesto, ki je z leti postalo sinonim za družinski turizem, bo od 10. do 16. julija 2023 postalo nepogrešljiva lokacija za vse ljubitelje sladoleda. Glede na to, da ni nikogar, ki poleti ne bi užival v tej ledeni poslastici, lahko sklepamo, da je festival namenjen – prav vsem!

Turistična skupnost občine Omišalj pripravlja že šesto izvedbo Festivala sladoleda, ki poleg uživanja v ledenih, sladkih in osvežilnih kepicah zagotavlja popolno doživetje vročih poletnih dni. Organizatorji namreč pripravljajo bogat, skorajda sedemdnevni, program, ki bo poln glasbenih nastopov, ustvarjalnih in poučnih delavnic za otroke, obiskovalce pa bo zabavalo več kot 70 animatorjev, performerjev in umetnikov.

Festival bo potekal ob Ribiški plaži in Lukobranu v Njivicah na otoku Krku, na zunanjih površinah Aminess Atea Camping resorta in lounge bara Veya v sklopu hotela Veya by Aminess.

Proizvajalci sladoleda so v »peti prestavi«, hladilne skrinje so pripravljene, pisani foto kotički pa že pozirajo radovednim mimoidočim. Njivice so pripravljene gostiti vse ljubitelje sladoleda sveta, in ker je festival zasnovan brez jezikovnih ovir – je namenjen tako domačinom kot številnim turistom. Navsezadnje ni pomembno, kateri jezik govorite, če želite uživati v ledenih desertnih kepicah!

Sladoled bodo na Festivalu sladoleda v Njivicah stregli na kar 17 različnih točkah, izpostavljamo aRoma Gelato Experience, ki bo ponudil 100% naraven in ročno izdelan obrtniški sladoled, za izdelavo katerega se uporabljajo samo najkakovostnejše sestavine, kot je Pistacchio di Bronte. s Sicilije, lešnik iz regije Piemonte, Alphonso mango iz Indije in vanilija z Madagaskarja.

Pri suncu by Nina Šarić bodo ponudili svoj domači luksuzni gelato, za katerega izdelujejo lastno sladoledno bazo. Iz bogate ponudbe so izbrane uspešnice – čokoladni, mandljev z medom in mangov sorbet, v ponudbi pa bo tudi »artizanski sladoled« (nima aditivov) na palčki! Valle Losca s svojim barvitim triciklom prihaja iz Voloskega, na festivalu pa bo ponudila sadne sladoledne okuse, ki so pripravljeni izključno s svežim sadjem, mlečni okusi pa vsebujejo mleko krav, ki se pasejo na hrvaških pašnikih!

Ema ice cream – manjši tovornjak, ki poleg sladoleda prenaša tudi ljubezen do izdelave domačega sladoleda, ponuja veganski in brezglutenski sladoled, pestrost okusov pa je postrežena v kornetih ali skodelicah. Sladice Di Mare bodo obiskovalce pričakale z različnimi okusi in sladkimi dodatki, njihov »mehak led« pa lahko poskusite v kombinaciji z bonboni, pisanimi mrvicami, mandlji, kokosom, gozdnimi sadeži ali stepeno smetano.

Aminess Hotels & Resorts se bo festivalu pridružil na kar šestih njegovih točkah, kjer bodo ponujali ročno izdelan sladoled Frozzie, za vse ljubitelje kave pa so pripravili nekaj posebnega – Affogato Experience! Festivalskim sladolednim užitkom se bodo s svojo ponudbo pridružili lokalni proizvajalci – Bourbon, Stric, Vijon, Passage, Fontana in Fratelli!

Poleg sladkih kotičkov bo ob odru tudi atraktivna gastro postaja, kjer bodo ponujali hrano na štirih kolesih. Pinso romano (podobno pizzi) in slastne burgerje bodo stregli v food trucku Cucina 100, obiskovalci pa se bodo lahko okrepčali z ohlajenimi pijačami v tovornjaku Martini Fiero.

Turistična sezona je v polnem teku, Njivice pa letos beležijo rast nočitev in prihodov domačih in tujih gostov. Ta kraj na otoku Krku se je že dolgo profiliral kot idealna destinacija za družinske počitnice, Festival sladoleda pa se bo odlično vklopil v koncept zabave za vso družino.

Poleg uživanja v vseh okusih sladoleda, ki si jih lahko zamislite, bo sedemdnevni festival obarvan s pestrim programom – od glasbe, animacije, delavnic in uličnih nastopov do večernih koncertov. Festival bodo odprli energični Grooverji, v torek pa bo nastopil DJ Alex Sabattini. V ostalih dneh festivala bodo na oder stopili Šajeta & band, Domenica, Gelato Sisters, Infinity band in Luka Nižetić!

Ps. Fotografije: Turistična skupnost občine Omišalj.


 

Sorodni članki

Gulet: prestižno butično križarjenje

Ko si predstavljamo idealno potovanje, nas pogosto prevzamejo slike čudovitih plaž, turkiznega morja in spektakularnih sončnih zahodov. Obala Jadranskega morja v teh sanjah pogosto zaseda posebno mesto, Hrvaška pa s svojo izjemno naravno lepoto uresničuje želje mnogih turistov. Kako bi te sanjarije dopustnikov lahko naredili še bolj spektakularne? Odgovor se skriva v besedi - gulet. Križarjenje na guletih, prekrasnih jadrnicah, je namreč zelo romantično, vsekakor pa mogoče najbolj privlači tudi dejstvo, da je celotno potovanje ukrojeno po željah potnikov.

Nadaljujte z branjem

CRO Race

Osma izvedba mednarodne kolesarske dirke CRO Race bo potekala od 26. septembra do 1. oktobra 2023. Cro Race bo štartal v obmorskem Primoštenu, zaključil pa se bo v hrvaškem glavnem mestu, Zagrebu. Lani, torej leta 2022, je na dirki CRO Race zmagal Slovenec Matej Mohorič, ki je »za dlako«, zaradi bonifikacijskih sekund, ugnal svetovnega zvezdnika, Jonasa Vingegaarda iz Danske. Na preteklih dirkah CRO Race so sodelovale tudi nekateri drugi asi svetovnega kolesarstva: Mark Cavendish, Vincenzo Nibali, Giacomo Nizzolo, Adam Yates.

Nadaljujte z branjem

Geopark Biokovo-Imotska jezera

Odlične novice za Hrvaško in hrvaški turizem prihajajo iz Marakeša (Maroko), kjer je zadnje poletne dni leta 2023 dni potekalo 8. zasedanje Sveta za globalne geoparke Unesca, ki je sprejel predlog o uvrstitvi Geoparka Biokovo-Imotska jezera na seznam svetovnih geoparkov. Tako se lahko Hrvaška sedaj pohvali s kar tremi geoparki na Unescovem seznamu, glede na prej uvrščena geoparka Papuk in Viški arhipelag, kar je še ena v nizu potrditev izjemnega naravnega bogastva te države.

Nadaljujte z branjem