Compare Listings

Batak Grill, najboljše z žara

Batak Grill

Batak Grill – najboljši okus roštilja, jedi z žara. Batak Grill je že dolgo znana hrvaška destinacija za vse gurmane, ki uživajo predvsem v hrani pripravljeni na odprtem ognju. Batak grill je namreč pravilna izbira za vse ljubitelje dobrega žara. Prva restavracija Batak Grill je bila odprta leta 2011 in je kmalu postala priljubljeno mesto za vse ljubitelje pečenega mesa.

Batak Grill

V Batak Grillu, njihove franšizne restavracije – čez 15 jih je že – veliko večinoma najdemo v Zagrebu, širijo pa se tudi ob Jadranski obali, pravijo: »Za dobro kulinarično zgodbo je pomemben žar. Zato se mi radi igramo z ognjem! Kulinarične specialitete pripravljamo na odprtem ognju, na oglju, kar zagotavlja jedem izjemen okus, aromo in sočnost«.

V Batak Grillu so znani predvsem po sočnih in slastnih jedeh z žara, kot so neizogibni ražnjiči, gurmanske pleskavice, pleskavica s kajmakom ali svinjski kare polnjen s sirom. Poleg klasike lahko na meniju Batak Grill-ov najdete kvaliteten rib-eye steak, file lososa, burgerje ter BBQ rebra in krila. Strokovna ekipa te verige restavracij se vedno trudi slediti trendom in občasno obogatiti redni jedilnik z zanimivimi novostmi, tako lahko leta 2023 v kategoriji predjedi najdemo kremasto burrato, goveji in lososov tatar, poleg rednih specialitet pa so v kategoriji glavnih jedi vedno aktualne »buncek z zeleno« ali telečja pečenka.

Dobra hrana se vedno prilega dobri pijači, Batak Grill pa se ponaša z odlično vinsko karto in najbolj priljubljenimi koktajli. Izrazita notranjost izžareva industrijski slog z udobnimi elementi, toplimi barvami, zidaki in nežnimi  lučmi. Druga prednost, ki Batak Grill loči od množice restavracij, je zagotovo postrežba, ki je vedno na vrhunskem nivoju.

V omenjenih specialitetah Batak Grilla lahko odslej uživajo tudi prebivalci drugih mest na Hrvaškem. V Pulju so v začetku februarja 2023 odprli prvo restavracijo izven Zagreba, njena lokacija je v Pula City Mall-u. Po Pulju so restavracijo odprli še na Reki, natančneje na reški Rivi. Zaenkrat načrtujejo odprtje Batak Grila še v Zadru in Splitu. Zlahka pa se bo zgodilo, da nas bodo presenetili še s kakšno dodatno lokacijo, kjerkoli na Hrvaškem.

Uradna spletna stran Batak Grill: https://batak-grill.hr/.

Ps. Fotografije: Batak Grill.

Sorodni članki

Gulet: prestižno butično križarjenje

Ko si predstavljamo idealno potovanje, nas pogosto prevzamejo slike čudovitih plaž, turkiznega morja in spektakularnih sončnih zahodov. Obala Jadranskega morja v teh sanjah pogosto zaseda posebno mesto, Hrvaška pa s svojo izjemno naravno lepoto uresničuje želje mnogih turistov. Kako bi te sanjarije dopustnikov lahko naredili še bolj spektakularne? Odgovor se skriva v besedi - gulet. Križarjenje na guletih, prekrasnih jadrnicah, je namreč zelo romantično, vsekakor pa mogoče najbolj privlači tudi dejstvo, da je celotno potovanje ukrojeno po željah potnikov.

Nadaljujte z branjem

Geopark Biokovo-Imotska jezera

Odlične novice za Hrvaško in hrvaški turizem prihajajo iz Marakeša (Maroko), kjer je zadnje poletne dni leta 2023 dni potekalo 8. zasedanje Sveta za globalne geoparke Unesca, ki je sprejel predlog o uvrstitvi Geoparka Biokovo-Imotska jezera na seznam svetovnih geoparkov. Tako se lahko Hrvaška sedaj pohvali s kar tremi geoparki na Unescovem seznamu, glede na prej uvrščena geoparka Papuk in Viški arhipelag, kar je še ena v nizu potrditev izjemnega naravnega bogastva te države.

Nadaljujte z branjem

Burger Festival Zagreb plus Zagreb Street Art Festival

Od 7. do 17. septembra 2023 bo v sklopu Zagreb Burger Festivala postavljenih kar 20 stojnic najbolj kreativnih gastro čarovnikov, pet koncertov v živo, nemi kino, kulinarične delavnice, dnevni domiselni program za otroke in Zagreb Street Art Festival z več kot 165 umetniki z vsega sveta (33 držav). Z veliko nestrpnostjo čakamo 7. september 2023, ko bo na zagrebškem Trgu dr. Franja Tuđmana štartal deset dni dolg razkošen, nam ljubi Burger Festival Zagreb.

Nadaljujte z branjem