Compare Listings

Batak Grill, najboljše z žara

Batak Grill

Batak Grill – najboljši okus roštilja, jedi z žara. Batak Grill je že dolgo znana hrvaška destinacija za vse gurmane, ki uživajo predvsem v hrani pripravljeni na odprtem ognju. Batak grill je namreč pravilna izbira za vse ljubitelje dobrega žara. Prva restavracija Batak Grill je bila odprta leta 2011 in je kmalu postala priljubljeno mesto za vse ljubitelje pečenega mesa.

Batak Grill

V Batak Grillu, njihove franšizne restavracije – čez 15 jih je že – veliko večinoma najdemo v Zagrebu, širijo pa se tudi ob Jadranski obali, pravijo: »Za dobro kulinarično zgodbo je pomemben žar. Zato se mi radi igramo z ognjem! Kulinarične specialitete pripravljamo na odprtem ognju, na oglju, kar zagotavlja jedem izjemen okus, aromo in sočnost«.

V Batak Grillu so znani predvsem po sočnih in slastnih jedeh z žara, kot so neizogibni ražnjiči, gurmanske pleskavice, pleskavica s kajmakom ali svinjski kare polnjen s sirom. Poleg klasike lahko na meniju Batak Grill-ov najdete kvaliteten rib-eye steak, file lososa, burgerje ter BBQ rebra in krila. Strokovna ekipa te verige restavracij se vedno trudi slediti trendom in občasno obogatiti redni jedilnik z zanimivimi novostmi, tako lahko leta 2023 v kategoriji predjedi najdemo kremasto burrato, goveji in lososov tatar, poleg rednih specialitet pa so v kategoriji glavnih jedi vedno aktualne »buncek z zeleno« ali telečja pečenka.

Dobra hrana se vedno prilega dobri pijači, Batak Grill pa se ponaša z odlično vinsko karto in najbolj priljubljenimi koktajli. Izrazita notranjost izžareva industrijski slog z udobnimi elementi, toplimi barvami, zidaki in nežnimi  lučmi. Druga prednost, ki Batak Grill loči od množice restavracij, je zagotovo postrežba, ki je vedno na vrhunskem nivoju.

V omenjenih specialitetah Batak Grilla lahko odslej uživajo tudi prebivalci drugih mest na Hrvaškem. V Pulju so v začetku februarja 2023 odprli prvo restavracijo izven Zagreba, njena lokacija je v Pula City Mall-u. Po Pulju so restavracijo odprli še na Reki, natančneje na reški Rivi. Zaenkrat načrtujejo odprtje Batak Grila še v Zadru in Splitu. Zlahka pa se bo zgodilo, da nas bodo presenetili še s kakšno dodatno lokacijo, kjerkoli na Hrvaškem.

Uradna spletna stran Batak Grill: https://batak-grill.hr/.

Ps. Fotografije: Batak Grill.

Sorodni članki

Croatian Summer Salsa Festival

Croatian Summer Salsa Festival (slovensko bi lahko rekli »Hrvaški poletni salsa festival«) v istrskem Rovinju bo organiziran že dvajsetič, odvil se bo od 10. do 17. junija 2024. Mednarodni salsa festival v jadranskem turističnem dragulju je nekakšna krona razvoja salsa scene na Hrvaškem, vsako leto zbere več tisoč salsa plesalcev iz vsega sveta. V sklopu Croatian Summer Salsa Festival-a so v tednu dni organizirane številne plesne delavnice z najboljšimi mednarodnimi plesnimi inštruktorji, številne plesne zabave, izleti z ladjami ipd.

Nadaljujte z branjem

5 idej za aktivne počitnice v Slavoniji in Baranji

Spoznati obalo bližnjega Jadrana, vendar se ob tem – vsaj tu in tam - ne obrniti proti »celinskemu hrvaškemu vzhodu« ter okušati čarov slavonskega gostoljubja, je velika napaka. Nihče ne zna tako neizmerno ter odlično gostiti, niti domačini v obmorskih mestih, kot to znajo prebivalci slavonskih ravnic ali baranjskih kleti.

Nadaljujte z branjem

Weekend Food Festival

V Rovinju, na največjem gastronomskem dogodku – ne le na Hrvaškem, ampak v regiji -, se bodo tretje leto zapored, od 19. do 21. aprila 2024 na Weekend Food Festivalu zbrala nekatera najbolj zveneča svetovna kuharska imena. Eden najpomembnejših gastronomskih festivalov letos prinaša številne novosti, odpira pereče programske teme, privablja ugledna imena gastronomske scene iz regije in sveta, pripravlja bogat gostinski program in zagotavlja odlično zabavo.

Nadaljujte z branjem