Compare Listings

»Vogali glasbe na Rabu«

Kantuni na Rabu

Že od leta 2015 se na otoku Rabu, v istoimenskem kraju, mestecu Rabu, odvija kulturno-turistična manifestacija z imenom Kantuni. Tudi letos, leta 2023, v dveh terminih (od 22. do 27. 6. ter od 4. do 8. 8.) prireditev Kantuni predstavlja in promovira čaroben ambient in edinstveno lepoto mesta Rab. Za vse tiste, ki Kantunov še niste doživeli, pa tudi za številne ljubitelje te prvovrstne poletne manifestacije je vabilo preprosto: se vidimo na Kantunu (»kantun« – vogal hiše), vstop je brezplačen!

Kantuni na Rabu

Rab, “The Happy Island”, srečen otok, je z »romantičnimi in sproščenimi« Kantuni pripravil izvirno kulturno-turistično atrakcijo. Na različnih lokacijah v središču idiličnega mesta Rab, kjer bo potekal dogodek Kantuni (angleško: Corners) boste lahko dvakrat v turistični sezoni uživali v odlični glasbi, avtentični ponudbi otoka in domačih gastro specialitetah.

Prisrčno vabljeni na otok Rab ter v starem mestnem jedru Raba, kjer je polno tovrstnih »kantunov« odkrijte čar edinstvenega vzdušja in neponovljive lepote in uživajte »od kantuna do kantuna« v kulturno-turistični atrakciji z imenom Kantuni.

»Kantuni so odlična ideja: Radi imamo Rab zaradi Kantunov«, je le eno od številnih sporočil, zapisanih v knjigi vtisov. Prav to, obiskovalke iz italijanske Verone, najbolje opiše posebno vzdušje in navdušenje obiskovalcev nad ponudbo in vsebino kulturno-turistične prireditve Kantuni, ki poteka ob organizaciji G.A.D. produkcije in ob podpori, Ljudske univerze Rab, Turistične skupnosti mesta Rab in mesta Rab.

Rabski Kantuni so prepoznani kot oder za številne danes znane glasbene talente. Na prireditvi Kantuni so – med drugim – gostovali Matija Cvek, Lu Jakelić, Gordana Marković in številni drugi. In letos junija Kantuni ponovno prinaša izjemen glasbeni program! Poglejmo; prva bo 22. 6. zvečer nastopila pevka Jelena Radan, ki bo s portugalskim kitaristom Pedrom Abreuom predstavila program fada.

Naštevamo dalje, junija 2023 bodo nastopili še: mlada pevka Pava Ćorić (poznate njen singl »Osmijeh«, izdala pa je tudi album »Prvi koraci«), mlad in talentiran pevec Noa Rupčić, Vjekoslav Vostrel (Father & Son Acoustic Duo, ki smo ga spoznali v Supertalentu), duo Retro’s prihaja iz Reke (izvajal pa bo zimzelene hite), Lucija Baričić (vokal) in Luka Brenko (kitara) prihajata na Rab iz Zagreba, s seboj pa prinašata vznemirljivo mešanico glasbenih stilov. Energični in dinamični Cover Page se bodo predstavili v akustični izvedbi, domače otoške barve pa zastopa Dejan Kurelić aka Dr. Mellon, ki občinstvo navduši z vsakim svojim nastopom. Natančen program na https://www.facebook.com/kantuni.rab.

Organizatorji opozarjajo: Od četrtka, 22. junija, do torka, 27. junija 2023, uživamo na treh izbranih lokacijah in sicer v čudovitem sredozemskem parku Dorka (Kantun luči), v skrivnostni Mahačevi vili (Skriti kantun) in se vračamo na pisano Pjaceto (Kantun srečanj). Vsaka prireditev Kantuni otoka Rab je doživetje zase in vsak ponuja veliko dobrih razlogov, da pridete in uživate na svoj način. Doživeli boste polno dobre zabave, v odlični družbi boste slišali perfektno glasbo in se zavrteli na vrtiljaku emocij! Se vidimo na Kantunih? 🙂

Ps. Za fotografije in pomoč pri pravi članka se uredništvo www.pag.si zahvaljuje organizatorju rabskih Kantunov – G.A.D. PRODUKCIJA.

Sorodni članki

Island Pag Trail

Tekaška prireditev Island Pag Trail se odvija na otoku Pagu, v kraju Kolan, ki je znan predvsem po svojem odličnem siru. Say cheese and run; Island Pag Trail bo v srcu otoka Paga, v Kolanu, leta 2024 potekal med prvomajskimi prazniki, natančneje 4. maja. Tekaške trase Island Pag Traila so znane po čudoviti naravi in so primerne za vso družino. Island Pag Trail spada med tekaške vikende, ki ponujajo idealen popoln pobeg od mestne gneče in vsakdana ter priložnost za uživanje v prelepi naravi in športnih aktivnostih.

Nadaljujte z branjem

Croatian Summer Salsa Festival

Croatian Summer Salsa Festival (slovensko bi lahko rekli »Hrvaški poletni salsa festival«) v istrskem Rovinju bo organiziran že dvajsetič, odvil se bo od 10. do 17. junija 2024. Mednarodni salsa festival v jadranskem turističnem dragulju je nekakšna krona razvoja salsa scene na Hrvaškem, vsako leto zbere več tisoč salsa plesalcev iz vsega sveta. V sklopu Croatian Summer Salsa Festival-a so v tednu dni organizirane številne plesne delavnice z najboljšimi mednarodnimi plesnimi inštruktorji, številne plesne zabave, izleti z ladjami ipd.

Nadaljujte z branjem

Naj dopust na Hrvaškem postane cenejši

Govori se, da je počitniško poletje v Hrvaški drago. Kdorkoli trdi tako, še nikoli ni odkril skritih lokalnih restavracij, kupoval v lokalnih trgovinah, obiskoval lokacij, ki jih poznajo le domačini, ali rezerviral namestitev preko lokalnih agencij brez provizije.

Nadaljujte z branjem