Compare Listings

»Vogali glasbe na Rabu«

Kantuni na Rabu

Že od leta 2015 se na otoku Rabu, v istoimenskem kraju, mestecu Rabu, odvija kulturno-turistična manifestacija z imenom Kantuni. Tudi letos, leta 2023, v dveh terminih (od 22. do 27. 6. ter od 4. do 8. 8.) prireditev Kantuni predstavlja in promovira čaroben ambient in edinstveno lepoto mesta Rab. Za vse tiste, ki Kantunov še niste doživeli, pa tudi za številne ljubitelje te prvovrstne poletne manifestacije je vabilo preprosto: se vidimo na Kantunu (»kantun« – vogal hiše), vstop je brezplačen!

Kantuni na Rabu

Rab, “The Happy Island”, srečen otok, je z »romantičnimi in sproščenimi« Kantuni pripravil izvirno kulturno-turistično atrakcijo. Na različnih lokacijah v središču idiličnega mesta Rab, kjer bo potekal dogodek Kantuni (angleško: Corners) boste lahko dvakrat v turistični sezoni uživali v odlični glasbi, avtentični ponudbi otoka in domačih gastro specialitetah.

Prisrčno vabljeni na otok Rab ter v starem mestnem jedru Raba, kjer je polno tovrstnih »kantunov« odkrijte čar edinstvenega vzdušja in neponovljive lepote in uživajte »od kantuna do kantuna« v kulturno-turistični atrakciji z imenom Kantuni.

»Kantuni so odlična ideja: Radi imamo Rab zaradi Kantunov«, je le eno od številnih sporočil, zapisanih v knjigi vtisov. Prav to, obiskovalke iz italijanske Verone, najbolje opiše posebno vzdušje in navdušenje obiskovalcev nad ponudbo in vsebino kulturno-turistične prireditve Kantuni, ki poteka ob organizaciji G.A.D. produkcije in ob podpori, Ljudske univerze Rab, Turistične skupnosti mesta Rab in mesta Rab.

Rabski Kantuni so prepoznani kot oder za številne danes znane glasbene talente. Na prireditvi Kantuni so – med drugim – gostovali Matija Cvek, Lu Jakelić, Gordana Marković in številni drugi. In letos junija Kantuni ponovno prinaša izjemen glasbeni program! Poglejmo; prva bo 22. 6. zvečer nastopila pevka Jelena Radan, ki bo s portugalskim kitaristom Pedrom Abreuom predstavila program fada.

Naštevamo dalje, junija 2023 bodo nastopili še: mlada pevka Pava Ćorić (poznate njen singl »Osmijeh«, izdala pa je tudi album »Prvi koraci«), mlad in talentiran pevec Noa Rupčić, Vjekoslav Vostrel (Father & Son Acoustic Duo, ki smo ga spoznali v Supertalentu), duo Retro’s prihaja iz Reke (izvajal pa bo zimzelene hite), Lucija Baričić (vokal) in Luka Brenko (kitara) prihajata na Rab iz Zagreba, s seboj pa prinašata vznemirljivo mešanico glasbenih stilov. Energični in dinamični Cover Page se bodo predstavili v akustični izvedbi, domače otoške barve pa zastopa Dejan Kurelić aka Dr. Mellon, ki občinstvo navduši z vsakim svojim nastopom. Natančen program na https://www.facebook.com/kantuni.rab.

Organizatorji opozarjajo: Od četrtka, 22. junija, do torka, 27. junija 2023, uživamo na treh izbranih lokacijah in sicer v čudovitem sredozemskem parku Dorka (Kantun luči), v skrivnostni Mahačevi vili (Skriti kantun) in se vračamo na pisano Pjaceto (Kantun srečanj). Vsaka prireditev Kantuni otoka Rab je doživetje zase in vsak ponuja veliko dobrih razlogov, da pridete in uživate na svoj način. Doživeli boste polno dobre zabave, v odlični družbi boste slišali perfektno glasbo in se zavrteli na vrtiljaku emocij! Se vidimo na Kantunih? 🙂

Ps. Za fotografije in pomoč pri pravi članka se uredništvo www.pag.si zahvaljuje organizatorju rabskih Kantunov – G.A.D. PRODUKCIJA.

Sorodni članki

Gulet: prestižno butično križarjenje

Ko si predstavljamo idealno potovanje, nas pogosto prevzamejo slike čudovitih plaž, turkiznega morja in spektakularnih sončnih zahodov. Obala Jadranskega morja v teh sanjah pogosto zaseda posebno mesto, Hrvaška pa s svojo izjemno naravno lepoto uresničuje želje mnogih turistov. Kako bi te sanjarije dopustnikov lahko naredili še bolj spektakularne? Odgovor se skriva v besedi - gulet. Križarjenje na guletih, prekrasnih jadrnicah, je namreč zelo romantično, vsekakor pa mogoče najbolj privlači tudi dejstvo, da je celotno potovanje ukrojeno po željah potnikov.

Nadaljujte z branjem

CRO Race

Osma izvedba mednarodne kolesarske dirke CRO Race bo potekala od 26. septembra do 1. oktobra 2023. Cro Race bo štartal v obmorskem Primoštenu, zaključil pa se bo v hrvaškem glavnem mestu, Zagrebu. Lani, torej leta 2022, je na dirki CRO Race zmagal Slovenec Matej Mohorič, ki je »za dlako«, zaradi bonifikacijskih sekund, ugnal svetovnega zvezdnika, Jonasa Vingegaarda iz Danske. Na preteklih dirkah CRO Race so sodelovale tudi nekateri drugi asi svetovnega kolesarstva: Mark Cavendish, Vincenzo Nibali, Giacomo Nizzolo, Adam Yates.

Nadaljujte z branjem

Geopark Biokovo-Imotska jezera

Odlične novice za Hrvaško in hrvaški turizem prihajajo iz Marakeša (Maroko), kjer je zadnje poletne dni leta 2023 dni potekalo 8. zasedanje Sveta za globalne geoparke Unesca, ki je sprejel predlog o uvrstitvi Geoparka Biokovo-Imotska jezera na seznam svetovnih geoparkov. Tako se lahko Hrvaška sedaj pohvali s kar tremi geoparki na Unescovem seznamu, glede na prej uvrščena geoparka Papuk in Viški arhipelag, kar je še ena v nizu potrditev izjemnega naravnega bogastva te države.

Nadaljujte z branjem