Compare Listings

Stobreč skozi oči fotografinje

Stobreč, velika fotogalerija

Marina Blažević se s svojim fotoaparatom leta iz leta sprehaja po svojem domačem Stobreču. Poslala nam je kar zajeten koš fotografij čudovitega Stobreča, ki leži tik ob Splitu. Poglejte si fotogalerijo, me prav zanima, če boste navdušeni tudi vi?!

Stobreč, velika fotogalerija

Če za naslednjo turistično destinacijo izberete Dalmacijo, boste nekoliko južneje od Splita (7 km po znameniti Jadranski magistrali) »trčili« v Stobreč. Morate ga obiskati.

Majhno naselje Stobreč se nahaja na polotoku vzhodno od Splita, tam, kjer je bilo nekoč starodavno, antično naselje Epetion. Stobreč je znan po svojih plažah, v njegovem središču je peščen zaliv, skalnate plaže pa najdemo na jugozahodu.

Stobreč ponuja tudi pripadajočo, celovito infrastrukturo za vse vrste turističnih plovil. Poleg dobre hotelske in dokaj številne zasebne nastanitve je v Stobreču našel svoje mesto tudi kamp. Turisti imajo ob plavanju in čofotanju v vodi priložnost uživati ​​v jadranju, veslanju, deskanju, ribolovu in potapljanju.

Avgusta v Stobreču praznujejo praznik svetega Lovrenca, zavetnika Stobreča, po katerem je poimenovana čudovita cerkev, ki s svojo lego in čudovitim razgledom na morje in otoke privablja številne turiste. Skratka, če želite na naslednjem potovanju v Dalmacijo doživeti nekaj novega, na svoj seznam dodajte šarmanten Stobreč.

Pričujoče fotografije Stobreča je posnela fotografinja Marina Blažević (instagram @marinaadriatic), ki se s tem poslom ukvarja že 13 let in je tudi članica ekipe Crometeo.  Njena ljubezen do fotografije se je razvila prav v njenem domačem Stobreču, ki je znan po spektakularnih sončnih zahodih, privlačnih plažah, zaradi lege ob vznožju hribu Perun in gore Mosor pa lahko s številnimi galebi doživite edinstvena sončna vzhajanja.

Ps. Uredništvo www.pag.si, portala o hrvaškem turizmu, se Marini Blažević iskreno zahvaljuje za njene fotografije in pomoč pri krajšem tekstu.

Sorodni članki

Kraljičina plaža, Nin

Kraljičina plaža je najdaljša hrvaška peščena plaža. Ameriški turistično-medijski gigant Travel Channel je Kraljičino plažo v kraljevskem Ninu uvrstil med 100 najlepših plaž sveta. V neposredni bližini Kraljičine plaže je tudi največje najdišče zdravilnega blata na Hrvaškem.

Nadaljujte z branjem

Vodnjan, mestece muralov

Vodnjan ni znan samo po svojih mumijah, največji istrski cerkvi in najvišjem zvoniku v Istri. Turisti Vodnjan, mestece na jugu Istre, tam blizu Pulja, radi obiščejo tudi zato, da si ogledajo številne umetniške murale. Te velike, zanimive in fascinantne slike v Vodnjanu krasijo fasade hiš, pa tudi druge večje, javne in zasebne, površine.

Nadaljujte z branjem

Andriana Nikolac: My way

Andriana Nikolac o sebi meni, da je velika sanjarka in čustvena oseba ter hkrati popolnoma navadna in preprosta ženska, ki ljubi svoj kraj in fotografijo. Andriana Nikolac verjame, da »ko bomo tudi mi enkrat odkrili jug Hrvaške, se bomo tja zagotovo še vračali«. Poglejmo delto Neretve skozi oči fotografinje Andriane Nikolac.

Nadaljujte z branjem

Povej svoje mnenje

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.