Compare Listings

Stobreč skozi oči fotografinje

Stobreč, velika fotogalerija

Marina Blažević se s svojim fotoaparatom leta iz leta sprehaja po svojem domačem Stobreču. Poslala nam je kar zajeten koš fotografij čudovitega Stobreča, ki leži tik ob Splitu. Poglejte si fotogalerijo, me prav zanima, če boste navdušeni tudi vi?!

Stobreč, velika fotogalerija

Če za naslednjo turistično destinacijo izberete Dalmacijo, boste nekoliko južneje od Splita (7 km po znameniti Jadranski magistrali) »trčili« v Stobreč. Morate ga obiskati.

Majhno naselje Stobreč se nahaja na polotoku vzhodno od Splita, tam, kjer je bilo nekoč starodavno, antično naselje Epetion. Stobreč je znan po svojih plažah, v njegovem središču je peščen zaliv, skalnate plaže pa najdemo na jugozahodu.

Stobreč ponuja tudi pripadajočo, celovito infrastrukturo za vse vrste turističnih plovil. Poleg dobre hotelske in dokaj številne zasebne nastanitve je v Stobreču našel svoje mesto tudi kamp. Turisti imajo ob plavanju in čofotanju v vodi priložnost uživati ​​v jadranju, veslanju, deskanju, ribolovu in potapljanju.

Avgusta v Stobreču praznujejo praznik svetega Lovrenca, zavetnika Stobreča, po katerem je poimenovana čudovita cerkev, ki s svojo lego in čudovitim razgledom na morje in otoke privablja številne turiste. Skratka, če želite na naslednjem potovanju v Dalmacijo doživeti nekaj novega, na svoj seznam dodajte šarmanten Stobreč.

Pričujoče fotografije Stobreča je posnela fotografinja Marina Blažević (instagram @marinaadriatic), ki se s tem poslom ukvarja že 13 let in je tudi članica ekipe Crometeo.

Njena ljubezen do fotografije se je razvila prav v njenem domačem Stobreču, ki je znan po spektakularnih sončnih zahodih, privlačnih plažah, zaradi lege ob vznožju hribu Perun in gore Mosor pa lahko s številnimi galebi doživite edinstvena sončna vzhajanja.

Ps. Uredništvo www.pag.si, portala o hrvaškem turizmu, se Marini Blažević iskreno zahvaljuje za njene fotografije in pomoč pri krajšem tekstu.

Sorodni članki

Luka Tabako fotografira otok Krk

Luka Tabako fotografira večinoma na otoku Krku. V uredništvu www.pag.si smo veseli in hvaležni, da nam je ustvarjalec Luka Tabako odstopil nekaj desetin svojih fotografij, da smo lahko naredili zajetno in – seveda – čudovito fotogalerijo. Verjamemo, da boste tako kot mi, tudi vi, uživali na foto-sprehodu, ki ga je osmislil odličen fotograf Luka Tabako.

Nadaljujte z branjem

Hiking Croatia: neverjetni prizori narave

Hiking Croatia je v prvi vrsti pohodniški blog (glej spletno stran www.hikingcro.com), ki vas bo navdušil za odhod v gore. Je pa Hiking Croatia zagotovo mnogo več kot le spletni blog, ki poje slavospev naravi. Projekt Hiking Croatia ustvarjata odličen fotograf Mario Jurina in Daria Bedeniković, »deklica za vse«. Blog, ki ga pridno in z navdihom ustvarjata (fotografije so fantastične!), navdihuje več deset tisoč ljubiteljev narave.

Nadaljujte z branjem

Foto zgodba o soli

Soline v Ninu, ki so stare že več kot 1.500 let, so čarobni muzej. V času turistične sezone se je, s fotoaparatom v rokah, po solinah sprehajal profesionalni fotograf Stipe Surać. Poglejmo si zgodbo solin v Ninu skozi oči profesionalnega fotografa.

Nadaljujte z branjem