Compare Listings

Elektronika, Zrće, otok Pag

Sonus festival, non-stop zabava

Papaya, Aquarius in Kalypso, klubi na najbolj razvpiti hrvaški plaži, Zrće, bodo spet gostili odlični festival elektronske glasbe, Sonus festival. Okrog 60 glasbenikov, dj-jev, bo tudi letos (od 20. do 24. avgusta 2023) zabavalo več od 10.000 razposajenih obiskovalcev, ki pridejo na otok Pag iz vseh koncev sveta. Boš med njimi tudi ti?

Sonus festival, non-stop zabava

Potem ko je bil lani razprodan mesec dni pred začetkom, festival Sonus na otoku Pagu letos avgusta praznuje 10. rojstni dan in za to priložnost pripravlja najbolj spektakularno edicijo doslej, ki se bo odvijala v klubih Papaya, Aquarius in Kalypso na paški plaži Zrće od 20. do 24. avgusta 2023.

Sonus festival je že večkrat nagrajen glasbeni festival. Že nekajkrat ga je svetovni glasbeni medij Resident Advisor uvrstil med 10 najboljših glasbenih festivalov na svetu, Festival Sonus je odlična prireditev. Pa saj to ni niti tako čudno. Zakaj? Pa poglejmo … Zamislite si, da žurate ob glasbi najboljših svetovnih dj-jev. In to “skorajda” cel dan, pa še celo dolgo noč. In to na odlični lokaciji, na plaži Zrće, ob mestu Novalja, v treh odličnih klubih: Papaya, Aquarius in Kalypso.

In med plesno-glasbeno zabavo lahko naredite kratek odmor ter se potopite v kristalno čisto jadransko morje … Če vam open air žur celo noč ni dovolj se lahko z ladjo odpeljete na odprto morje in zabava se bo nadaljevala v »bolj intimnem vzdušju«. Seveda se lahko odpravite tudi na potepanje po samem otoku Pagu, okušate lokalne gastronomske specialitete ali pa se odpravite na kakšen športno-adrenalinski potep. Noro, kajne?

Program Sonus festivala bo krojilo 61 glasbenikov, dj-jev, ki bodo tokratno jubilejno edicijo 5-dnevnega festivala popeljali na še višjo raven. V minulem desetletju je v Sonus avanturi uživalo več kot 100 tisoč obiskovalcev iz več kot 80 držav sveta, ob praznovanju te obletnice pa so se organizatorji potrudili predstaviti še najbolj impresiven program.

Program Sonus festivala po abecednem vrstnem redu: 999999999 – Adiel – Adriatique – Andrea Oliva – ANNA – ARTBAT – Ben Böhmer – Boston 168 live – Brina Knauss – Chelina Manuhutu – Chris Stussy – Claptone – Clara Cuvé – Daria Kolosova – Dax J – Deborah De Luca – Dennis Cruz – Derrick May – Diplo – FJAAK DJ – Héctor Oaks – I Hate Models – Indira Paganotto – Innellea – Jaden Thompson – Joseph Capriati – Juliet Fox – KAS:ST – KlangKuenstler – Kobosil – Kölsch – Lauren Lo Sung – Layton Giordani – Lilly Palmer – Loco Dice – Maceo Plex – Marco Carola – MARRON – Mathame – Miss Monique – Mochakk – PAN-POT – Patrick Mason – Paula Temple – PAWSA – Reinier Zonneveld live – Ricardo Villalobos – Richie Hawtin – Roberto Capuano – Sam Paganini – Sama’ Abdulhadi – Seth Troxler – Silvie Loto – Solardo – Somewhen – Sonja Moonear – Sven Väth – The Martinez Brothers – Trym – Vintage Culture – Yulia Niko.

V petih dneh in petih nočeh bodo ljubitelji elektronske glasbe lahko uživali v nastopih svojih najljubših izvajalcev, ob tem dodajmo, da klubi na Zrću slovijo po vrhunskem ozvočenju. Ples ob plaži s pogledom na morje, pod odprtim nebom in soncem, ki sije in se spreminja v čudovit sončni zahod, dokler ne pade noč in zvezde ne obsijejo vsaj deset tisoč obiskovalcev, ki so prišli uživat v nastopu nekaterih največjih zvezd svetovne techno in house scene – to je res enkratno doživetje.

Festivalske regionalne vstopnice so na voljo na spletni strani organizatorja www.we-love-sound.com. Rezervirajte jih pravočasno. Glej tudi instagram stran https://www.instagram.com/welovesound/. Ne pozabite: Festival Sonus privlači s svojo zapeljivo mešanico hedonizma in najboljših tehno zvokov, zaradi česar je za ljubitelje glasbe nepozaben dogodek.

Turistična skupnost Hrvaške, ki je letos partner letošnjega, jubilejnega festivala Sonus je na svojih spletnih straneh zapisala takole: »Predstavljajte si majhen, sončen otok tik ob hrvaški obali. Predstavljajte si, da vaši najljubši izvajalci igrajo na prostem, le nekaj korakov stran od plaže. Predstavljajte si, da se med zabavami kopate v kristalno čistem Jadranskem morju.

Zveni kot sanje? Med festivalom Sonus se vse to uresniči. Vaša popolna poletna rave avantura se zgodi prav na obali otoka Pag. Mednarodni headlinerji in lokalni junaki, underground superzvezdniki in novinci, to so možgani in srca, ki sestavljajo zvočno kuliso festivala Sonus. Na festivalu Sonus se vsako leto zberejo obiskovalci iz več kot 80-ih držav in več kot vsaj 50 umetnikov, ki ustvarjajo neverjetne techno ravee, sproščene house zabave in popolna druženja ob sončnem zahodu. Festival Sonus letos praznuje 10. rojstni dan, zato ga nikar ne zamudite«.

Fotografije: Sonus festival (tudi arhiv).

Sorodni članki

Ljubljanski grad, ljubljanska pika na i

Ljubljanski grad je eden najbolj prepoznavnih simbolov prestolnice Slovenije, v bistvu celotne Slovenije. Ljubljanski grad, s svojo bogato več kot tisočletno zgodovino, slikovito lego na vrhu ljubljanskega Grajskega griča in impresivno arhitekturo, letno privablja rekordno število obiskovalcev. Prej idilična kot mogočna ljubljanska trdnjava je hkrati zelena oaza nad Ljubljano, prostor raznovrstnih kulturnih doživetij ter nepozabnih srečanj. Na Ljubljanskem gradu se lahko dodobra spoznate z odlično slovensko kulinariko, z razglednega stolpa pa se nam bodo razkrili prekrasni pogledi po Ljubljani in slovenskih Alpah, torej se zna dokaj hitro zgoditi, da bomo turistično zgodbo morebiti zaokrožili še z dodano romantično noto.

Nadaljujte z branjem

Klopce ljubezni, na poti do srca

Slovenske t.i. »klopce ljubezni« so v letih svojega obstaja postale nema priča mnogim ljubezenskim zgodbam, sedaj so že pravi simbol srčnih vezi med ljudmi. Ne glede na to, ali ste zaljubljeni par, ki si želi romantične avanture ali pa zgolj popotnik, ki si želi uživati v lepotah narave, so klopce ljubezni vedno vredne našega obiska. Klopce ljubezni, ponavadi postavljene v najbolj slikovite kotičke Slovenije, večinoma obiskovalcem nudijo tudi prekrasne razglede.

Nadaljujte z branjem

Praga, slavno zlato mesto

Praga velja za eno najlepših evropskih in svetovnih mest. Glavno mesto Češke je turistično oblegano, glavne turistične znamenitosti Prage se »neredko dobesedno šibijo pod množičnimi obiskovalci«. Turizem je nasploh eden izmed ključnih delov gospodarstva Prage in pomemben dejavnik za sam razvoj mesta. Praga prav vsako leto predvsem zaradi svoje bogate zgodovine, čudovite arhitekture, kulturne dediščine, kulinarike, gostoljubnosti in živahnega nočnega življenja privablja na milijone turistov iz vseh koncev sveta. Praga, s svojim slovanskim šarmom, je zagotovo eno najbolj očarljivih mest v Evropi, je turistična destinacija, ki jo je zagotovo vredno obiskati in doživeti. Sprehodimo se torej čez seznam največjih praških turističnih znamenitosti.

Nadaljujte z branjem