Compare Listings

San Canzian, turistična vas in hotel

San Canzian Village & Hotel

San Canzian Village & Hotel je avtentičen in luksuzen turistični sladkorček. Mondeno turistično posestvo San Canzian Village je pravo hedonistično zavetišče, je kraj, ki ga ne boste želeli nikoli zapustiti. V prekrasnih prostorih številnih turističnih objektov San Canzian Village & Hotel ponuja raznobarvno paleto zelo raznolikih turističnih storitev, ki bodo očarale vsakega petičnega gosta. Hkrati pa je San Canzian Village & Hotel odlično izhodišče za radovedne popotnike, ki želijo spoznavati in raziskovati Istro.

San Canzian Village & Hotel

San Canzian Village & Hotel se nahaja v srcu Istre, v srednjeveški, skorajda že izginuli, mini vasici Mužolini Donji, skritem vrtu nebeške lepote. San Canzian Village & Hotel je od kraja Buje oddaljen le slabe štiri kilometre (torej je tudi slovensko-hrvaška meja zelo blizu), do športnega Umaga ali Novigrada na jadranski obali je 16 oziroma 18 kilometrov, približno toliko pa je tudi do slovitega Motovuna, mesteca na hribu in le pet kilometrov do umetniškega Grožnjana.

Istra je največji hrvaški polotok in najbližja sredozemska destinacija za večino evropskih držav. Ta starodavna dežela bogate zgodovine, slikovitih mest in dolge obale, zeleni kos na različnih barvnih odtenkih zemlje, obdana s čistim modrim morjem, je čudežna dežela za vse ljubitelje gastronomije, dobrega počutja in prekrasnih počitnic. In prav tukaj, na severo-zahodnem koncu Istre, je svoj prostor našel tudi pravi turistični biser – San Canzian Village & Hotel.

San Canzian Village & Hotel se nahaja v srednjeveški istrski vasi Mužolini Donji (s samo tremi prebivalci), na pol poti med Bujami in Grožnjanom, celoten turistični objekt je obdan s številnimi oljčnimi nasadi, vinogradi in vrtovi lokalnih rastlin. San Canzian Village & Hotel je popoln kraj za doživetje pristnega istrskega vzdušja tudi skozi tradicionalno arhitekturo z modernim dizajnom, edinstvenim konceptom odlično obnovljene dediščine, visoko kvalitetno obrtjo in vseprisotno umetnostjo po meri ter – seveda – s profesionalnimi storitvami, ki so ukrojeni še tako zahtevnemu gostu.

Le dva meseca po odprtju, poleti 2019, je San Canzian Village & Hotel postal član prestižnega združenja Small Luxury Hotels of The World. To je vodilna svetovna skupina, ki združuje najboljše luksuzne butične hotele na svetu. Je prvi takšen v Istri in med petimi na Hrvaškem, kar veliko pove o sami kakovosti hotela.

Investitorji so zasnovo San Canzian Village & Hotel-a zaupali večkrat nagrajenemu arhitekturnemu studiju Siniše Bjelice. »Pri nastajanju hotela smo pazili, da spoštujemo duh kraja, »genius loci« vasi Mužolini Donji, in ga hkrati obogatimo z dodano arhitekturo. To ni bila lahka naloga, glede na to, da v majhni skupnosti s samo tremi prebivalci ustvarjamo hotel, za katerega bi lahko rekli, da je vas v vasi«, nam je zaupala arhitektka Nika Serdar, ki je sodelovala pri razvoju projekta San Canzian Village & Hotel skorajda od samega njegovega začetka.

Notranjost vseh objektov je globoko zakoreninjena v istrski duši in navdihnjena z avtohtonimi načini gradnje, vendar s sodobnimi rešitvami in brezhibno zlita s srednjeveško zunanjostjo. Za oblikovanje notranjosti je zaslužen zmeraj bolj cenjen Boris Ružić. Njemu se je zdelo izjemno pomembno, da istrski način življenja prenese v okolje, pri tem pa vse počne v sozvočju z naravo. Ob otvoritvi San Canzian Village & Hotel-a je izpostavil, da ciljajo prav na ta občutek lahkotnosti bivanja v Istri in da San Canzian Village & Hotel ne bo kraj, kjer se bodo štele nočitve, ampak le intenzivnost doživetja in dobra energija.

San Canzian Village & Hotel ima leta 2022 osemindvajset namestitvenih enot, ki so individualno oblikovane in zato zelo drugačne ena od druge. Eleganten in sodoben slog je, brez dvoma, navdihnilo istrsko podeželje. Kombinacija rustikalnih, lesenih in modernih betonskih tal, nežno sivih sten, minimalističnega in tradicionalnega pohištva, abstraktnih umetnin zagotavlja gostom udobno, skorajda kraljevsko, bivanje.

Gost San Canzian Village & Hotel-a lahko izbira med sobami Superior, sobami Deluxe, sobami Executive, prostornimi apartmaji, kot so Family, Romantic in Maisonette Suite ali tudi samostojnimi vilami. Vila San Canzian, razporejena v dveh nadstropjih, izstopa po prijetni dnevni sobi s kaminom in kuhinjo ter zasebnem vrtu z ogrevanim bazenom. Za večje skupine je na voljo vila s 3 spalnicami z odprto kuhinjo in dnevno sobo, zasebnim ogrevanim bazenom in spektakularnim pogledom na vrt.

Vse bivalne enote v San Canzian Village & Hotel-u vključujejo majhne hladilnike, napolnjene z lokalnimi izdelki, kot so pivo, vino in prigrizki, kavne avtomate Nespresso s polnjenjem, električne grelnike vode in visokokakovosten čaj. Pripadajoče kopalnice imajo sistem talnega ogrevanja in vključujejo kabino za prhanje, posebne dizajnerske grelnike za brisače, kopalne plašče in ekskluziven toaletni pribor.

Le nekaj kilometrov stran od »osnovnega« hotelskega kompleksa, v idilični vasici Grožnjan, se nahaja dodatna majhna rezidenca s popolno hotelsko ponudbo. Če želite živeti kot domačin sredi umetniške vasice Grožnjan na hribčku, je to popolno mesto za vas.

Hiša z dvema spalnicama in z izjemno romantično teraso in očarljivo kuhinjo bo poskrbela, da se boste počutili zares odlično. In če že želite oditi iz Grožnjana, lahko pridete v naš bližnji hotel in uživate v vsem luksuzu in ugodnostih vseh storitev, ki jih ponuja San Canzian Village & Hotel. Da bo doživetje popolno, je v Grožnjanu na voljo parkitišče in brezplačen celodnevni prevoz do našega osnovnega hotelskega kompleksa.

V mirnem kotičku San Canzian Village & Hotel-a se nahaja spa s finsko savno, idealen kraj za regeneracijo telesa in duha. Ob savni je wellness cona z velikim jacuzzijem in prostorom za sprostitev. Na poti do počivališča bo toplo-hladna kopel za noge pospešila prekrvavitev in vas osvežila po vročem savnanju. V wellness coni je tudi prostor za masaže in lepotne tretmaje za razvajanje, to je idealen kraj za popolno sprostitev in nego po razgibanem dnevu v Istri.
Lahko pa se tudi potopite v modrino velikega zunanjega bazena, ki ponuja dih jemajoč panoramski pogled na oljčne vrtove in vinograde. Naravno okolje San Canzian Village & Hotel-a in bližnje pokrajine sta idealna za pare, da uživajo v sproščenem vzdušju ob srkanju koktajlov ob romantičnem opazovanju sončnega zahoda.

Tudi, ko temperatura zraka zelo pade, ne pozabite na kopalke, saj San Canzian Village & Hotel v svojih sobanah skriva tudi velik ogrevan notranji jacuzzi. V poletnem času je na voljo storitev Pool Bar, ki vam bo omogočila uživanje v različnih pijačah in posebej izbrani barski hrani. Ob večerih je bazen nežno osvetljen, da ustvari posebno okolje za goste, ki se preprosto želijo sprostiti na hotelski terasi in uživati ​​v razgledu ob pomirjujočih zvokih narave.

Ko govorimo o hrani in vinu, v Restavraciji & Baru Luciano goste čaka le najboljše iz Istre. Restavracija Luciano je dobila ime po enem od njihovih najpomembnejših dobaviteljev pristnih istrskih izdelkov. Dnevno nabiranje svežih živil od skrbno izbranih dobaviteljev je glavna filozofija Lucianove kuhinje. Torej, če želite uživati ​​v lokalnih živilih, sveže nabranih iz vrta San Canzian le nekaj metrov od vaše mize, ali poskusiti sveže ostrige iz Limskega zaliva, znanega tudi kot “raj za ostrige”, je to popoln kraj za vas.

Poleg vrhunskih lokalnih, po možnosti eko, sestavin je najpomembnejši dejavnik za uspeh njihove restavracije vrhunska kuharska ekipa, ki vsako od teh sestavin neskončno razume in ceni ter jih pripravlja s posebnimi tehnikami. Odličen zajtrk je ustvarjen iz lokalnih in pretežno organskih sestavin, pridelanih doma, sledi pa mu a la carte kosilo s sodobno predstavitvijo tradicionalnih istrskih jedi, kot so domači tradicionalni pljukanci s sezonskimi tartufi v toplem in sproščujočem okolju restavracije.

Restavracija, ki jo priporoča tudi slavni Michelin, je odprta za vse ljubitelje gastronomije. Poleg dnevnega a la carte menija Luciano zvečer ponuja degustacijske menije po navdihu tradicionalne Istre, a postrežene na sodoben način. V sklopu restavracije Luciano je vinska klet z več kot 600 različnimi etiketami vin, za tiste, ki iščete nekaj bolj osvežilnega, pa je na voljo bar Luciano, ki ponuja številne brendirane koktajle.

Istra je znana po oljčnem olju in ker je hotel obdan z oljčnimi nasadi, so se odločili tudi za proizvodnjo lastnega ekstra deviškega oljčnega olja San Canzian. Poleg mešanice San Canzian lahko najdete tudi dve sorti ekstra deviškega oljčnega olja. Poleg olja so se odločili pripraviti tudi posebno domačo marmelado iz suhih fig, da boste lahko uživali v pravem okusu narave, ki obdaja San Canzian Village & Hotel.

San Canzian Village & Hotel je popoln kraj za druženje, za vse vaše svetle in sončne trenutke. San Canzian Village & Hotel, to čarobno in slikovito celotno turistično istrsko vasico (če dovolite, da jo tako imenujemo), lahko tudi najamete za različne slavnostne dogodke, kot so npr. poroke, praznovanja rojstnih dni, team buildinge, poslovne dogodke ali druge dogodke, ki zahtevajo zasebnost in odlično storitev hotela s 5 zvezdicami. Za manjše dogodke do 50 oseb je na voljo tudi prekrasen Orangerie, rastlinjak, ki bo presegel vsa vaša pričakovanja.

Če pa ste za edinstveno potovanje skozi naravne lepote Istre, lokalno življenje, kulturno bogastvo in okusno gastronomijo, lahko strastna ekipa San Canzian Village & Hotel-a organizira tudi popolne »raziskovalne počitnice«. Da bi popestrili vaše počitniško doživetje, so v San Canzian Village & Hotel-u za vas pripravili celo vrsto izletov – poldnevnih ali celodnevnih –, ki odkrivajo najboljše v Istri.
Npr. prepustite se lokalnim okusom, obiščite zasebno degustacijo oljčnega olja z lahkim prigrizkom ali pojejte zasebno večerjo za dve osebi v oljčnih nasadih. Poskusite lahko tudi naše slavne tartufe. Znamenita pot Parenzana vabi na kolesarski izlet. Odkrijte vrhunce kulturne dediščine Istre in se podajte na zasebni ogled Pulja in narodnega parka Brioni ali pa sami raziščite Istro v ikoničnem porscheju 911 carrera 4 cabrio, ki je del voznega parka San Canzian Village & Hotel-a.

Občutite lepoto tega istrskega kraja z vsemi čutili in pustite vse skrbi za seboj, obiščite San Canzian Village & Hotel. Dodatne informacije o San Canzian Village & Hotel-u najdete na naslednjih uradnih spletnih povezavah: www.san-canzian.hr, www.instagram.com/sancanzian, www.facebook.com/sancanzian1 ali pa pokličete na telefonsko številko +385 52 853 897, pišete na mejl reception@san-canzian.hr.

Ps. Fotografije: San Canzian Village & Hotel.

Sorodni članki

Stonske ostrige

»Malostonske kamenice«, za katere se v Sloveniji večinoma uporablja izraz »stonske ostrige« (seveda lahko uporabljamo tudi izraz malostonske ostrige), so vpisane v evropski register geografskega porekla, imajo oznako izvirnosti in so kot takšne zaščitene po vsej Evropski uniji. Posledično se potrošniku z vpisom stonskih ostrig v register jamči nakup avtentičnega produkta.

Nadaljujte z branjem

Aerodrom Zagreb

Aerodrom Zagreb, letališče Zagreb, je mednarodno letališče, ki se nahaja približno 16 kilometrov južno od središča Zagreba, glavnega mesta Hrvaške. Uradno se zagrebško letališče imenuje Zračna luka Franjo Tuđman. Aerodrom Zagreb je največje letališče na Hrvaškem in je pomembno vozlišče za letalski promet v regiji. Zaradi številnih poceni letov, ki jih nudijo številni letalski prevozniki, je letališče v Zagrebu zmeraj bolj priljubljeno tudi med Slovenci.

Nadaljujte z branjem

Villa Fresca

Čudovita Villa Fresca je počitniška vila na sami obali, v kateri se boste vsak dan zbudili z enim najlepših pogledov na Jadransko morje. Vendar pa idealna lega vile Fresca na Lipaunski plaži v Bibinju pri Zadru ni edina edinstvena lastnost, posebnost te vile. Vila Fresca ima namreč tudi zelo zanimivo, staro zgodbo – še iz rimskih časov.

Nadaljujte z branjem