Compare Listings

Na pol nudistična?!

Plaža Nugal, lepotica Makarske riviere

Plaža Nugal se nahaja med mestecem Makarska in krajem Tučepi. Je ena izmed najlepših plaž Jadrana. Dolga leta so si jo lastili nudisti, toda potem, ko se je plaža Nugal na »različnih lepotnih tekmovanjih« začela uvrščati v sam evropski in svetovni vrh, jo radi obiskujejo tudi »oblečeni kopalci«.

Plaža Nugal, lepotica Makarske riviere

Plaža Nugal leži skoraj na geografski sredini med Makarsko in Tučepi. Plaža Nugal je dobesedno skrita na polotoku Osejava, le dober kilometer ali dva južno od središča Makarske. Plaža Nugal je pravi neokrnjen dragulj Makarske riviere.

Lepoto plaže Nugal sta npr. prepoznala tudi medijska velikana European Best Destinations in CNN, ki je plažo Nugal pohvalil s približno takšnimi  izbranimi besedami: »V čudovit prodnat zaliv, ki ga omejujejo zelo strme stene in nežna senca borovcev se je zavlekla najatraktivnejša makarska plaža z lastnim slapom, ki ga napaja potok, ki se iz Biokova izliva v morje.”

Resnici na ljubo moramo povedati, da je »slap« delujoč predvsem v zimskih mesecih oziroma v zelo »deževnem obdobju«.

Do plaže Nugal, ki se nahaja na dnu klifa, pod previsom, se lahko pride samo s čolnom ali pa peš po gozdni poti. Od središča Makarske, preko polotoka Osejava, pa do plaže Nugal je okrog pol ure hoda. Čas hoda do plaže Nugal lahko zagotovo prepolovite, če avto parkirate pri »Kaufland Makarska«. Sprehod je lep in ne »prevroč«, saj pot večinoma teče po dišečem borovem gozdičku.

Nugal je pravljična, idilična plaža, na kateri bodo uživali predvsem ljubitelji narave, miru in tišine. Plaža Nugal je priljubljena predvsem med nudisti. Res pa je, da po številnih pohvalah v svetovnih medijih, plažo Nugal obiskujejo tudi »kopalkarji«.

Vsekakor pa tudi dejstvo, da na plaži Nugal ni »nobene potrošniške ponudbe«, zagotavlja dodatno dozo »ekskluzivnosti in intimnosti« vsem obiskovalcem, ki bodo z veseljem fotografsko ovekovečili svojo prisotnost na eni izmed najlepših plaž na Jadranu.

Za konec teksta o plaži Nugal dodajmo le še slavospev jadranskim plažam, ki jih je objavil CNN Travel: “Skrivnost osupljive jadranske obale, ki velik del svoje priljubljenosti dolguje tudi tv-serijam, kot je npr. Igra prestolov, leži v več kot 100 hrvaških plažah, ki imajo Modro zastavo kot znak izjemne čistosti na kopnem in morju.

Zahvaljujoč belim kamenčkom, ki pokrivajo večino plaž na Hrvaškem, ima morska voda turkizno barvo. V skoraj vseh zalivih na hrvaški obali, od Istre do Dubrovnika, boste našli čudovite plaže za neznansko uživanje.”

Huh, očitno nas čaka še veliko dela na www.pag.si, da bomo opisali večino najlepših in slavnih plaž Jadrana. Ps. Za fotografije se zahvaljujemo TZ Makarska.

Sorodni članki

Plaža Sakarun, najlepša hrvaška plaža?!

Plaža Sakarun se redno uvršča na sam vrh različnih seznamov najlepših hrvaških, evropskih in svetovnih plaž. "Plaža Sakarun, nedaleč od severne konice Dugega otoka v zadarskem arhipelagu, je neverjetna eksplozija barv, temno zelenih borovcev, penečih belih se kamenčkov in modrega morja. Plaža Sakarun je eden izmed najlepših krajev na Hrvaškem," so zapisali v enem izmed britanskih časopisov. Poglejmo podrobneje.

Nadaljujte z branjem

Monty’s Dog Beach & Bar

Monty's Dog Beach & Bar v Crikvenici (»pasja franšiza« se je razširila tudi na Rab) je pasja plaža in pasji bar. Da, pravilno ste prebrali, Monty's Dog Beach & Bar v Crikvenici, je prvi tovrstni bar na Hrvaškem, ki ponuja pivo, sladoled, pecivo in zdravilne čaje za vaše pse. Plaža Monty's Dog Beach & Bar oz. plaža »Podvorska« (takšno je njeno uradno ime), neuradno pa velja celo za najboljšo plažo za pse na Hrvaškem, odprta je od julija 2010 in od takrat vsako leto ponuja dodatne vsebine.

Nadaljujte z branjem

Plaža Oprna

Daleč od živčnega mestnega vrveža so na otoku Krku skriti številni majhni zalivi s peščenimi in prodnatimi plažami, plaža Oprna pa brez dvoma velja za eno izmed lepših. Še več: plaža Oprna neredko slovi celo kot najlepša plaža na otoku Krku, mnogi »oboževalci plaž« pa jo smatrajo celo za eno najlepših plaž na celotni hrvaški obali.

Nadaljujte z branjem