Compare Listings

Na pol nudistična?!

Plaža Nugal, lepotica Makarske riviere

Plaža Nugal se nahaja med mestecem Makarska in krajem Tučepi. Je ena izmed najlepših plaž Jadrana. Dolga leta so si jo lastili nudisti, toda potem, ko se je plaža Nugal na »različnih lepotnih tekmovanjih« začela uvrščati v sam evropski in svetovni vrh, jo radi obiskujejo tudi »oblečeni kopalci«.

Plaža Nugal, lepotica Makarske riviere

Plaža Nugal leži skoraj na geografski sredini med Makarsko in Tučepi. Plaža Nugal je dobesedno skrita na polotoku Osejava, le dober kilometer ali dva južno od središča Makarske. Plaža Nugal je pravi neokrnjen dragulj Makarske riviere.

Lepoto plaže Nugal sta npr. prepoznala tudi medijska velikana European Best Destinations in CNN, ki je plažo Nugal pohvalil s približno takšnimi  izbranimi besedami: »V čudovit prodnat zaliv, ki ga omejujejo zelo strme stene in nežna senca borovcev se je zavlekla najatraktivnejša makarska plaža z lastnim slapom, ki ga napaja potok, ki se iz Biokova izliva v morje.”

Resnici na ljubo moramo povedati, da je »slap« delujoč predvsem v zimskih mesecih oziroma v zelo »deževnem obdobju«.

Do plaže Nugal, ki se nahaja na dnu klifa, pod previsom, se lahko pride samo s čolnom ali pa peš po gozdni poti. Od središča Makarske, preko polotoka Osejava, pa do plaže Nugal je okrog pol ure hoda. Čas hoda do plaže Nugal lahko zagotovo prepolovite, če avto parkirate pri »Kaufland Makarska«. Sprehod je lep in ne »prevroč«, saj pot večinoma teče po dišečem borovem gozdičku.

Nugal je pravljična, idilična plaža, na kateri bodo uživali predvsem ljubitelji narave, miru in tišine. Plaža Nugal je priljubljena predvsem med nudisti. Res pa je, da po številnih pohvalah v svetovnih medijih, plažo Nugal obiskujejo tudi »kopalkarji«.

Vsekakor pa tudi dejstvo, da na plaži Nugal ni »nobene potrošniške ponudbe«, zagotavlja dodatno dozo »ekskluzivnosti in intimnosti« vsem obiskovalcem, ki bodo z veseljem fotografsko ovekovečili svojo prisotnost na eni izmed najlepših plaž na Jadranu.

Za konec teksta o plaži Nugal dodajmo le še slavospev jadranskim plažam, ki jih je objavil CNN Travel: “Skrivnost osupljive jadranske obale, ki velik del svoje priljubljenosti dolguje tudi tv-serijam, kot je npr. Igra prestolov, leži v več kot 100 hrvaških plažah, ki imajo Modro zastavo kot znak izjemne čistosti na kopnem in morju.

Zahvaljujoč belim kamenčkom, ki pokrivajo večino plaž na Hrvaškem, ima morska voda turkizno barvo. V skoraj vseh zalivih na hrvaški obali, od Istre do Dubrovnika, boste našli čudovite plaže za neznansko uživanje.”

Huh, očitno nas čaka še veliko dela na www.pag.si, da bomo opisali večino najlepših in slavnih plaž Jadrana. Ps. Za fotografije se zahvaljujemo TZ Makarska.

Sorodni članki

Plaža Beritnica na otoku Pagu

Na plaži Beritnica (nekateri jo imenujejo tudi Beriknica), na otoku Pagu, je narava v plitvo modro-zeleno Jadransko morje skotalila tri velike, ogromne kamnite skale in tako ustvarila svojevrstno naravno umetniško instalacijo, ki nam nudi nepozaben prizor. Tik nad prodnato plažo se dviga še spektakularno kamnito plezališče Stogaj, ki le še dodatno »potencira« lepoto tega turističnega sladkorčka, ene izmed najlepših plaž na celotnem Jadranu.

Nadaljujte z branjem

Plaže Privlake

Kakšne so plaže v kraju Privlaka, tam v bližini kraljevskega Nina in nasproti otoka Vira? Lepe in predvsem peščene, zato jih praviloma obožujejo otroci in njihovi starši. Tu in tam se ob teh peščenih plažah najde tudi zdravilno blato. Če se bojite, da vam bo dolgčas, skočite na adrenalinski vodni park. Tudi naši kosmatinci imajo v Privlaki svojo plažo. Poglejmo plaže v Privlaki nekoliko podrobneje.

Nadaljujte z branjem

Bačvice, splitska plaža

Plaža Bačvice, ena najbolj priljubljenih splitskih plaž, se nahaja v istoimenskem splitskem okrožju oz. splitski mestni četrti. Splitska plaža Bačvice je mogoče najbolj znana plaža v celotni Dalmaciji, zlahka pa jo lahko uvrščamo tudi med najbolj prepoznavne ob celotni hrvaški jadranski obali (sem pa štejemo tudi otoke). Svojo dolgoletno slavo plaža Bačvice dolguje tudi igri picigin in pa »ekstremno žurerskim« splitskim nočnim klubom, ki med poletno turistično sezono nudijo neomejeno zabavo številnim mladim obiskovalcem iz vsega sveta.

Nadaljujte z branjem