Compare Listings

Na pol nudistična?!

Plaža Nugal, lepotica Makarske riviere

Plaža Nugal se nahaja med mestecem Makarska in krajem Tučepi. Je ena izmed najlepših plaž Jadrana. Dolga leta so si jo lastili nudisti, toda potem, ko se je plaža Nugal na »različnih lepotnih tekmovanjih« začela uvrščati v sam evropski in svetovni vrh, jo radi obiskujejo tudi »oblečeni kopalci«.

Plaža Nugal, lepotica Makarske riviere

Plaža Nugal leži skoraj na geografski sredini med Makarsko in Tučepi. Plaža Nugal je dobesedno skrita na polotoku Osejava, le dober kilometer ali dva južno od središča Makarske. Plaža Nugal je pravi neokrnjen dragulj Makarske riviere.

Lepoto plaže Nugal sta npr. prepoznala tudi medijska velikana European Best Destinations in CNN, ki je plažo Nugal pohvalil s približno takšnimi  izbranimi besedami: »V čudovit prodnat zaliv, ki ga omejujejo zelo strme stene in nežna senca borovcev se je zavlekla najatraktivnejša makarska plaža z lastnim slapom, ki ga napaja potok, ki se iz Biokova izliva v morje.”

Resnici na ljubo moramo povedati, da je »slap« delujoč predvsem v zimskih mesecih oziroma v zelo »deževnem obdobju«.

Do plaže Nugal, ki se nahaja na dnu klifa, pod previsom, se lahko pride samo s čolnom ali pa peš po gozdni poti. Od središča Makarske, preko polotoka Osejava, pa do plaže Nugal je okrog pol ure hoda. Čas hoda do plaže Nugal lahko zagotovo prepolovite, če avto parkirate pri »Kaufland Makarska«. Sprehod je lep in ne »prevroč«, saj pot večinoma teče po dišečem borovem gozdičku.

Nugal je pravljična, idilična plaža, na kateri bodo uživali predvsem ljubitelji narave, miru in tišine. Plaža Nugal je priljubljena predvsem med nudisti. Res pa je, da po številnih pohvalah v svetovnih medijih, plažo Nugal obiskujejo tudi »kopalkarji«.

Vsekakor pa tudi dejstvo, da na plaži Nugal ni »nobene potrošniške ponudbe«, zagotavlja dodatno dozo »ekskluzivnosti in intimnosti« vsem obiskovalcem, ki bodo z veseljem fotografsko ovekovečili svojo prisotnost na eni izmed najlepših plaž na Jadranu.

Za konec teksta o plaži Nugal dodajmo le še slavospev jadranskim plažam, ki jih je objavil CNN Travel: “Skrivnost osupljive jadranske obale, ki velik del svoje priljubljenosti dolguje tudi tv-serijam, kot je npr. Igra prestolov, leži v več kot 100 hrvaških plažah, ki imajo Modro zastavo kot znak izjemne čistosti na kopnem in morju. Zahvaljujoč belim kamenčkom, ki pokrivajo večino plaž na Hrvaškem, ima morska voda turkizno barvo. V skoraj vseh zalivih na hrvaški obali, od Istre do Dubrovnika, boste našli čudovite plaže za neznansko uživanje.”

Huh, očitno nas čaka še veliko dela na www.pag.si, da bomo opisali večino najlepših in slavnih plaž Jadrana. Ps. Za fotografije se zahvaljujemo TZ Makarska.

Sorodni članki

Katera plaža v Vodicah je najlepša?

To je zares težko vprašanje. Še redni obiskovalci Vodic se ne moremo zediniti ali je najlepša plaža Plava plaža, plaža Male Vrulje ali plaža Hangar.

Nadaljujte z branjem

Rajska plaža na otoku Rabu

Najbolj znana peščena plaža na otoku Rabu, verjetno pa kar na celotnem (hrvaškem) Jadranu, je Rajska plaža. Peska polna Rajska plaža je dolga kar 1.5 kilometra in je največja turistična znamenitost kraja Lopar.

Nadaljujte z branjem

Lubenice na Cresu in plaža sv. Ivan

Lubenice na Cresu in plaža sv. Ivan sta redni izletniški točki turistov, ki se potikajo po Kvarnerju. Pretiravamo? Se popravljamo: Lubenice na Cresu in plaža sv. Ivan sta redni izletniški točki turistov, ki se potikajo bodisi po otoku Cresu, bodisi po otoku Lošinju.

Nadaljujte z branjem

Povej svoje mnenje

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.