Compare Listings

Na pol nudistična?!

Plaža Nugal, lepotica Makarske riviere

Plaža Nugal se nahaja med mestecem Makarska in krajem Tučepi. Je ena izmed najlepših plaž Jadrana. Dolga leta so si jo lastili nudisti, toda potem, ko se je plaža Nugal na »različnih lepotnih tekmovanjih« začela uvrščati v sam evropski in svetovni vrh, jo radi obiskujejo tudi »oblečeni kopalci«.

Plaža Nugal, lepotica Makarske riviere

Plaža Nugal leži skoraj na geografski sredini med Makarsko in Tučepi. Plaža Nugal je dobesedno skrita na polotoku Osejava, le dober kilometer ali dva južno od središča Makarske. Plaža Nugal je pravi neokrnjen dragulj Makarske riviere.

Lepoto plaže Nugal sta npr. prepoznala tudi medijska velikana European Best Destinations in CNN, ki je plažo Nugal pohvalil s približno takšnimi  izbranimi besedami: »V čudovit prodnat zaliv, ki ga omejujejo zelo strme stene in nežna senca borovcev se je zavlekla najatraktivnejša makarska plaža z lastnim slapom, ki ga napaja potok, ki se iz Biokova izliva v morje.”

Resnici na ljubo moramo povedati, da je »slap« delujoč predvsem v zimskih mesecih oziroma v zelo »deževnem obdobju«.

Do plaže Nugal, ki se nahaja na dnu klifa, pod previsom, se lahko pride samo s čolnom ali pa peš po gozdni poti. Od središča Makarske, preko polotoka Osejava, pa do plaže Nugal je okrog pol ure hoda. Čas hoda do plaže Nugal lahko zagotovo prepolovite, če avto parkirate pri »Kaufland Makarska«. Sprehod je lep in ne »prevroč«, saj pot večinoma teče po dišečem borovem gozdičku.

Nugal je pravljična, idilična plaža, na kateri bodo uživali predvsem ljubitelji narave, miru in tišine. Plaža Nugal je priljubljena predvsem med nudisti. Res pa je, da po številnih pohvalah v svetovnih medijih, plažo Nugal obiskujejo tudi »kopalkarji«.

Vsekakor pa tudi dejstvo, da na plaži Nugal ni »nobene potrošniške ponudbe«, zagotavlja dodatno dozo »ekskluzivnosti in intimnosti« vsem obiskovalcem, ki bodo z veseljem fotografsko ovekovečili svojo prisotnost na eni izmed najlepših plaž na Jadranu.

Za konec teksta o plaži Nugal dodajmo le še slavospev jadranskim plažam, ki jih je objavil CNN Travel: “Skrivnost osupljive jadranske obale, ki velik del svoje priljubljenosti dolguje tudi tv-serijam, kot je npr. Igra prestolov, leži v več kot 100 hrvaških plažah, ki imajo Modro zastavo kot znak izjemne čistosti na kopnem in morju. Zahvaljujoč belim kamenčkom, ki pokrivajo večino plaž na Hrvaškem, ima morska voda turkizno barvo. V skoraj vseh zalivih na hrvaški obali, od Istre do Dubrovnika, boste našli čudovite plaže za neznansko uživanje.”

Huh, očitno nas čaka še veliko dela na www.pag.si, da bomo opisali večino najlepših in slavnih plaž Jadrana. Ps. Za fotografije se zahvaljujemo TZ Makarska.

Sorodni članki

Jadrija, 100 let slavne plaže

Jadrija je v prvi vrsti, s svojimi pisanimi kabinami, predvsem kultna plaža fascinantnega Šibenika. Predvsem zato in zaradi svoje starosti je bila Jadrija vpisana tudi v register zaščitene hrvaške kulturne dediščine. Jadrija, ki je danes - ob plaži - poznana tudi po svojem manjšem počitniškem naselju in predvsem svetilniku, je bila ustanovljena že v letih 1921/1922, torej obstaja in »živi« že dobrih 100 let.

Nadaljujte z branjem

Najlepše plaže otoka Visa

Predstavljamo vam deset najlepših plaž, ki jih morate obiskati na otoku Visu. Oddaljen, »filmičen« otok Vis skriva več kot 80 čudovitih plaž, številne med njimi se zagotovo splača obiskati.

Nadaljujte z branjem

Plaža Pupnatska Luka in Pupnat

Na otoku Korčuli, v zalivu Pupnatska Luka, se skriva ena izmed najlepših plaž na Jadranu. Plaža z istoimenskim imenom, torej Pupnatska Luka, se nahaja na južni strani otoka Korčula, najbližji kraj Pupnatske Luke pa je Pupnat (hrvaška enciklopedija: lokalno tudi Puknat).

Nadaljujte z branjem

Povej svoje mnenje

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.