Compare Listings

1, 2, 3 pa si že na Pagu

Kako z avtom do Paga?

  • 23. maja, 2017
  • Blog
  • 0

Avto je tisto prevozno sredstvo, ki iz Slovenije na Pag in obratno prepelje ljudi enostavno in dokaj hitro. Približno 400 kilometrov, večinoma po avtocesti, bo izkušen voznik, s postanki vred, brez večjih problemov prevozil v slabih petih urah.

Kako z avtom do Paga?

Na otok Pag, če gremo npr. z avtom iz Slovenije, lahko prispemo iz dveh smeri. Prva možnost je prevoz s trajektom (vožnja traja le nekaj minut), in sicer na zelo kratki (in poceni) liniji Prizna – Žigljan. V času poletnih mesecev (in dopustov) trajekti vozijo nonstop (dan in noč), izven poletnih počitnic pa vozijo po ustaljenem urniku (ob strani www.amzs.si glej tudi spletno stran www.jadrolinija.hr).

Še bolj enostaven dostop (brez morebitnih čakalnih vrst na trajekt) omogoča (paški) most, ki se nahaja na samem jugovzhodu otoka. Čeprav je pozimi, zaradi burje, paški most vsaj nekajkrat zaprt, pomeni v sončnih mesecih ta izbira poti zelo elegantno odločitev, saj se most nahaja dokaj blizu avtoceste ZagrebSplit (med izvozom Posedarje in otokom Pag, paškim mostom, je le kakšnih 15 kilometrov).

Klik na »naključnega spletnega načrtovalca poti« nam razkrije, da je tako od Maribora kot Ljubljane do Paga manj kot 400 kilometrov, povprečen in izkušen voznik avtomobila te kilometre prevali v približno petih urah (ne gre pozabiti, da je večina vožnje udobna, saj večino kilometrov prevozimo na avtocesti). Pa SREČNO POT vam želimo iz www.pag.si.

Za načrt poti pa priporočamo tole spletno stran: https://www.google.si/maps.

Sorodni članki

Rdeče korale imajo čarobno moč

»Na videz rastlina, mineral iz apnenčastega skeletnega sistema, v resnici pa žival. Po izročilu mnogih ljudstev so korale božanska bitja in njihov božanski izvor se je odražal v njihovi lepoti. Po starodavni legendi je rdeča korala nastala, ko je Perzej odsekel Meduzino glavo in jo vrgel v morje. Morske alge, prekrite s krvjo iz Meduzine glave, so okamenele in postale čudovite korale.«

Nadaljujte z branjem

Tatjana Šavorić o avanturi Via Adriatica

Tatjana Šavorić je žena, mama trem otrokom, medicinska sestra, planinka. Tatjana Šavorić je s svojim 25 kil težkim nahrbtnikom v 45 dneh prehodila vseh 1.100 kilometrov po hrvaški obmorski planinski poti imenovani Via Adriatica. Tatjana Šavorić je prva in edina ženska, ki je Vio Adriatico v zimskih razmerah prehodila sama. O svojem podvigu je Tatjana Šavorić, na naše veliko veselje, napisala knjigo z naslovom Moja Planina - Kroz gore uz more, od Prevlake do Istre.

Nadaljujte z branjem
  • Blog

Tinjan in Kringa: kalvarije, evropski suhozid in vampir

Srednja, osrednja, centralna Istra je res posebna. Ne samo zaradi pokrajine, majhnih sladkih mestec na hribih, urejenih vasic, svojih običajev in tradicije tudi govora, temveč tudi zaradi svoje zgodovine in zanimivih legend. Tokrat smo v Tinjanu in Kringi, stopamo po stopinjah istrskih velikanov, legend in evropskega suhozida.

Nadaljujte z branjem

Povej svoje mnenje

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.