Compare Listings

1, 2, 3 pa si že na Pagu

Kako z avtom do Paga?

  • 23. maja, 2017
  • Blog
  • 0

Avto je tisto prevozno sredstvo, ki iz Slovenije na Pag in obratno prepelje ljudi enostavno in dokaj hitro. Približno 400 kilometrov, večinoma po avtocesti, bo izkušen voznik, s postanki vred, brez večjih problemov prevozil v slabih petih urah.

Kako z avtom do Paga?

Na otok Pag, če gremo npr. z avtom iz Slovenije, lahko prispemo iz dveh smeri. Prva možnost je prevoz s trajektom (vožnja traja le nekaj minut), in sicer na zelo kratki (in poceni) liniji Prizna – Žigljan. V času poletnih mesecev (in dopustov) trajekti vozijo nonstop (dan in noč), izven poletnih počitnic pa vozijo po ustaljenem urniku (ob strani www.amzs.si glej tudi spletno stran www.jadrolinija.hr).

Še bolj enostaven dostop (brez morebitnih čakalnih vrst na trajekt) omogoča (paški) most, ki se nahaja na samem jugovzhodu otoka. Čeprav je pozimi, zaradi burje, paški most vsaj nekajkrat zaprt, pomeni v sončnih mesecih ta izbira poti zelo elegantno odločitev, saj se most nahaja dokaj blizu avtoceste ZagrebSplit (med izvozom Posedarje in otokom Pag, paškim mostom, je le kakšnih 15 kilometrov).

Klik na »naključnega spletnega načrtovalca poti« nam razkrije, da je tako od Maribora kot Ljubljane do Paga manj kot 400 kilometrov, povprečen in izkušen voznik avtomobila te kilometre prevali v približno petih urah (ne gre pozabiti, da je večina vožnje udobna, saj večino kilometrov prevozimo na avtocesti). Pa SREČNO POT vam želimo iz www.pag.si.

Za načrt poti pa priporočamo tole spletno stran: https://www.google.si/maps.

Sorodni članki

Muzil: prepovedano puljsko vojaško “mesto”

Kolosalni utrdbeni sistem, s katerim bi se lahko pohvalil Pulj, je imel 27 utrdb in približno 60 topniških baterij in trdnjav. Pulj je bil tudi glavno vojno pristanišče velike Avstro-Ogrske monarhije. Tokrat se bomo sprehodili po ogromnem, na žalost zaenkrat še zapuščenem in zanemarjenem, Muzilu, mogočnem trdnjavskem sklopu, ki so ga vojaki oboževali – ali pa sovražili.

Nadaljujte z branjem

Dalmatinske TOP besede

Dalmacija je regija sonca, čistega morja, čudovite narave, prijaznih ljudi, prisrčne govorice in – posledično - mnogih zanimivih besed. Zato smo »pravo Dalmatinko« (rojena v Splitu) prosili za izbor enaindvajsetih najbolj uporabnih in – predvsem - zanimivih besed v Dalmaciji.

Nadaljujte z branjem

Dalmacija: dejstva plus 12 zanimivosti

Dalmacija je verjetno najbolj privlačen del Hrvaške, s številnim in raznolikim naravnim bogastvom, okusno hrano in zanimivimi ljudmi z značilnim, samosvojim karakterjem. Sprehodili se bomo čez statistične, pa geografske podatke, vse skupaj pa začinili tudi z zanimivimi dejstvi o Dalmaciji in Dalmatincih. Vabljeni k branju.

Nadaljujte z branjem

Povej svoje mnenje

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.