Compare Listings

Dopust na stičišču morij

Apartmaji Tanja, Pridraga

Ste za oddih v app Tanja v Pridragi, blizu Zadra, kjer se že ob prihodu počutimo zelo zaželeni? Družine z otroki, pa tudi pustolovci in ljubitelji narave, bodo na polotoku, ki razdvaja Novigradsko in Karinsko morje izredno uživali.

Apartmaji Tanja, Pridraga

Apartmaja Tanja sta lepo opremljena, morje je oddaljeno le 100 metrov, prav tako pa so blizu kraji z veliko atrakcijami in zanimivostmi, od raftinga na krasni reki Zrmanji,do doživetij v Narodnih parkih Kornati, Paklenica in Krka.

Našo zgodbico bi lahko pričeli nekako tako: za tremi morji in mnogimi bistrimi vodami, za visokimi gorami, ki se spuščajo nizdol s strmimi stenami, obdana z dišečimi gozdovi, polnih številnih živali, leži vasica Pridraga. To je majhna vasica, slabih 1.500 duš ima in je nekaj posebnega.  V njej živijo prijazni ljudje, ki so najbolj ponosni na svoje lepe plaže.

Ko tunel Sveti Rok prebije Velebit, se nam pogled najprej ustavi na modrini voda pod nami in začara nas bleščava Jadranskega morja. Med spuščanjem po ovinkasto speljani cesti proti Posedarju, pa nam oko pritegne še ogromen zaliv, ki oblikuje Novigradsko morje. To pa še ni vse, saj se le-to ne konča tako preprosto, z zalivom.

Vanj sega polotok in z ozkim prelivom, ki se imenuje Karinsko žrelo (oziroma Vozarica), loči naslednje, malce manjše morje, po imenu Karinsko morje. Na tem polotoku, 5 km od krasnega mesteca Novigrada, katerega smo tudi že predstavili na našem turističnem portalu, in 30 km od veličastnega mesta Zadra,  je tik ob morju naselje Pridraga. Predvsem zaradi svoje lepe plaže je Pridraga med turisti precej priljubljena.

Apartmaji Tanja s teraso in pogledom na morje

Ko smo na morju, nam veliko pomeni, da se lahko že zjutraj, ko se zbudimo, iz apartmaja zazremo v morje, ki pljuska nedaleč od nas, da imamo do plaže čim bližje in da lahko po prijetnem dnevu uživamo v udobju apartmaja, po možnosti z veliko teraso, kjer lahko posedamo in poslušamo sproščujoče šumenje valov. Vse to nas pričakuje v Apartmajih Tanja. V pritličju hiše sta dva apartmaja, vsak  s svojo zasebno pokrito teraso, z ljubkimi oboki in s pogledom na morje. To bo gotovo eden naših najljubših kotičkov v apartmaju.

Oba sta podobno, sodobno opremljena, z vsem udobjem, ki ga na dopustu želimo in potrebujemo, v prevladujočih barvah bež, bele in modre. Po tleh je položena lepa keramika, bleščeče čista, po kateri je prijetno hoditi tudi bos.

Velik dnevni prostor ima dve udobni sedežni garnituri za druženje in gledanje LCD televizije, od katerih se ena lahko raztegne v dve ležišči. V prostoru je tudi del, namenjen za jedilnico, kjer stoji velika miza s stoli, kjer bomo obedovali, ko ne bomo želeli biti na terasi, na katero pridemo skozi velika vrata.

Kuhinja je opremljena z vsemi potrebnimi gospodinjskimi aparati in posodo za pripravo ter uživanje hrane – štedilnik s steklokeramično ploščo, pečica, korito, pomivalni stroj, hladilnik, mikrovalovna pečica, mešalnik in grelnik vode.

V veliki svetli spalnici stojita velika in udobna zakonska postelja s svežo posteljnino ter omara z drsnimi vrati, kamor lahko spravimo vse svoje stvari. Kopalnica ima umivalnik z ogledalom in omaricami, za stekleno steno lepo tuš kabino, WC in mehke brisače.

V apartmaju brezskrbno deluje WiFi, prostor pa si lahko po potrebi tudi ohladimo s klimatsko napravo.  Za dodatno sprostitev je na dvorišču žar, kjer si lahko po dogovoru z lastnico Tatjano spečemo morske in druge dobrote. Ob hiši je tudi brezplačno parkirišče.

Plaža je le 100 metrov stran, kar pomeni, da se lahko gremo poljubnokrat osvežit v morje, pa tudi stvari, če bomo dalj časa na plaži, ne bomo nosili daleč. Plaža je obdana z dišečimi, borovci, dostop v morje je položen, primeren tudi za otroke in starejše. Posuta je z drobnimi kamenčki in obdana s kamnitim zidcem. Zaliv je prostran in s krasno modrozeleno barvo čistega morja.

Več o apartmajih si lahko ogledate na povezavi: https://m.facebook.com/apartmanitanjapridraga/.

Kaj početi v okolici?

Pridraga ima svojega zaščitnika, škofa svetega Martina. Stara cerkev stoji tukaj že od 5. ali 6. stoletja, med domovinsko vojno je bila precej poškodovana, vendar je sedaj lepo obnovljena, prav tako kot nova Marijina cerkev. Obe sta med sprehodom po bližnji okolici vredni ogleda.

Za raziskovanje mestec in mest je tu veliko priložnosti. Novigrad je le 5 km stran, Biograd na moru 30 in Vodice 47 kilometrov. Vsaj enkrat si boste gotovo ogledali tudi prekrasen Zadar s svojimi znamenitostmi, Morskimi orglami in Pozdravom soncu.

Za vse tiste, ki si želijo dogodivščin v naravi, tu ne bo težko, saj so bližini kar trije narodni parki in reka Zrmanja, ki vas bo navdušila z ogledom iz rafta. Narodni park Paklenica je raj za plezalce, planince in pohodnike, v Narodnem parku Krka pa boste lahko preživeli čudovit dan na, ob in v vodi. Narodni park Kornati s svojim arhipelagom raztresenih  otokov je pravi raj za jadralce, izletnike in avanturiste, iz skoraj vsakega obmorskega mesta organizirajo tja dnevne izlete z ladjico.

Morda si boste zaželeli bungee jumpinga z Masleničkega mostu ali pa si ga samo pogledali, saj je s svojimi loki nad morjem daleč spodaj prava paša za oči.

V Posedarju je vreden ogleda Križev pot, ki je, kot pravijo, najtežji na svetu, saj njegove točke krasijo ogromne kamnite skulpture, razgled na vrhu poti pa vam bo vzel dah. V Pridragi je skratka vse, kar potrebujete za prijeten dopust in raznolike spomine, ki jih boste odnesli s seboj domov.

Sorodni članki

Svetilnik je lahko tudi apartma

Ko nekje na modrem Jadranu zagledam svetilnik, mi srčni utrip hipoma poskoči, postane mi toplo pri srcu. Svetilniki so namreč fantastično lepe zgradbe, čuvaji Jadrana, stoletja se uspešno upirajo neumornemu morju, uničujoči soli in hudim vetrovom, izgubljenim mornarjem pa so rešilna luč v morskem labirintu. Zato gojim do svetilnikov posebno spoštovanje, včasih celo sanjarim, da bi postal svetilničar. Ali pa, da bi vsaj najel apartma v kakšnem izmed svetilnikov in si privoščil dopust iz sanj. Z največjim veseljem bi dopust preživel v »robinzonskem apartmajskem svetilniku«.

Nadaljujte z branjem

Villa Natura – za nepozaben dopust

Villa Natura se nahaja v osrčju osupljive in barvite pokrajine sončnega Paga, v kraju Mandre. Villa Natura je izredno luksuzno opremljena in na svoji edinstveni lokaciji, tik ob morju, nudi popoln užitek dopustniškega bivanja. Villa Natura ima na voljo sedem prestižnih apartmajev, na voljo pa so tudi druge zanimive storitve in raznovrstne palete aktivnosti, ki bodo vašo počitniško izkušnjo povzdignili na zares visok nivo.

Nadaljujte z branjem

Tatjana Šavorić o avanturi Via Adriatica

Tatjana Šavorić je žena, mama trem otrokom, medicinska sestra, planinka. Tatjana Šavorić je s svojim 25 kil težkim nahrbtnikom v 45 dneh prehodila vseh 1.100 kilometrov po hrvaški obmorski planinski poti imenovani Via Adriatica. Tatjana Šavorić je prva in edina ženska, ki je Vio Adriatico v zimskih razmerah prehodila sama. O svojem podvigu je Tatjana Šavorić, na naše veliko veselje, napisala knjigo z naslovom Moja Planina - Kroz gore uz more, od Prevlake do Istre.

Nadaljujte z branjem