Compare Listings

Dopust na stičišču morij

Apartmaji Tanja, Pridraga

Ste za oddih v app Tanja v Pridragi, blizu Zadra, kjer se že ob prihodu počutimo zelo zaželeni? Družine z otroki, pa tudi pustolovci in ljubitelji narave, bodo na polotoku, ki razdvaja Novigradsko in Karinsko morje izredno uživali.

Apartmaji Tanja, Pridraga

Apartmaja Tanja sta lepo opremljena, morje je oddaljeno le 100 metrov, prav tako pa so blizu kraji z veliko atrakcijami in zanimivostmi, od raftinga na krasni reki Zrmanji,do doživetij v Narodnih parkih Kornati, Paklenica in Krka.

Našo zgodbico bi lahko pričeli nekako tako: za tremi morji in mnogimi bistrimi vodami, za visokimi gorami, ki se spuščajo nizdol s strmimi stenami, obdana z dišečimi gozdovi, polnih številnih živali, leži vasica Pridraga. To je majhna vasica, slabih 1.500 duš ima in je nekaj posebnega.  V njej živijo prijazni ljudje, ki so najbolj ponosni na svoje lepe plaže.

Ko tunel Sveti Rok prebije Velebit, se nam pogled najprej ustavi na modrini voda pod nami in začara nas bleščava Jadranskega morja. Med spuščanjem po ovinkasto speljani cesti proti Posedarju, pa nam oko pritegne še ogromen zaliv, ki oblikuje Novigradsko morje. To pa še ni vse, saj se le-to ne konča tako preprosto, z zalivom.

Vanj sega polotok in z ozkim prelivom, ki se imenuje Karinsko žrelo (oziroma Vozarica), loči naslednje, malce manjše morje, po imenu Karinsko morje. Na tem polotoku, 5 km od krasnega mesteca Novigrada, katerega smo tudi že predstavili na našem turističnem portalu, in 30 km od veličastnega mesta Zadra,  je tik ob morju naselje Pridraga. Predvsem zaradi svoje lepe plaže je Pridraga med turisti precej priljubljena.

Apartmaji Tanja s teraso in pogledom na morje

Ko smo na morju, nam veliko pomeni, da se lahko že zjutraj, ko se zbudimo, iz apartmaja zazremo v morje, ki pljuska nedaleč od nas, da imamo do plaže čim bližje in da lahko po prijetnem dnevu uživamo v udobju apartmaja, po možnosti z veliko teraso, kjer lahko posedamo in poslušamo sproščujoče šumenje valov. Vse to nas pričakuje v Apartmajih Tanja. V pritličju hiše sta dva apartmaja, vsak  s svojo zasebno pokrito teraso, z ljubkimi oboki in s pogledom na morje. To bo gotovo eden naših najljubših kotičkov v apartmaju.

Oba sta podobno, sodobno opremljena, z vsem udobjem, ki ga na dopustu želimo in potrebujemo, v prevladujočih barvah bež, bele in modre. Po tleh je položena lepa keramika, bleščeče čista, po kateri je prijetno hoditi tudi bos.

Velik dnevni prostor ima dve udobni sedežni garnituri za druženje in gledanje LCD televizije, od katerih se ena lahko raztegne v dve ležišči. V prostoru je tudi del, namenjen za jedilnico, kjer stoji velika miza s stoli, kjer bomo obedovali, ko ne bomo želeli biti na terasi, na katero pridemo skozi velika vrata.

Kuhinja je opremljena z vsemi potrebnimi gospodinjskimi aparati in posodo za pripravo ter uživanje hrane – štedilnik s steklokeramično ploščo, pečica, korito, pomivalni stroj, hladilnik, mikrovalovna pečica, mešalnik in grelnik vode.

V veliki svetli spalnici stojita velika in udobna zakonska postelja s svežo posteljnino ter omara z drsnimi vrati, kamor lahko spravimo vse svoje stvari. Kopalnica ima umivalnik z ogledalom in omaricami, za stekleno steno lepo tuš kabino, WC in mehke brisače.

V apartmaju brezskrbno deluje WiFi, prostor pa si lahko po potrebi tudi ohladimo s klimatsko napravo.  Za dodatno sprostitev je na dvorišču žar, kjer si lahko po dogovoru z lastnico Tatjano spečemo morske in druge dobrote. Ob hiši je tudi brezplačno parkirišče.

Plaža je le 100 metrov stran, kar pomeni, da se lahko gremo poljubnokrat osvežit v morje, pa tudi stvari, če bomo dalj časa na plaži, ne bomo nosili daleč. Plaža je obdana z dišečimi, borovci, dostop v morje je položen, primeren tudi za otroke in starejše. Posuta je z drobnimi kamenčki in obdana s kamnitim zidcem. Zaliv je prostran in s krasno modrozeleno barvo čistega morja.

Več o apartmajih si lahko ogledate na povezavi: https://m.facebook.com/apartmanitanjapridraga/.

Kaj početi v okolici?

Pridraga ima svojega zaščitnika, škofa svetega Martina. Stara cerkev stoji tukaj že od 5. ali 6. stoletja, med domovinsko vojno je bila precej poškodovana, vendar je sedaj lepo obnovljena, prav tako kot nova Marijina cerkev. Obe sta med sprehodom po bližnji okolici vredni ogleda.

Za raziskovanje mestec in mest je tu veliko priložnosti. Novigrad je le 5 km stran, Biograd na moru 30 in Vodice 47 kilometrov. Vsaj enkrat si boste gotovo ogledali tudi prekrasen Zadar s svojimi znamenitostmi, Morskimi orglami in Pozdravom soncu.

Za vse tiste, ki si želijo dogodivščin v naravi, tu ne bo težko, saj so bližini kar trije narodni parki in reka Zrmanja, ki vas bo navdušila z ogledom iz rafta. Narodni park Paklenica je raj za plezalce, planince in pohodnike, v Narodnem parku Krka pa boste lahko preživeli čudovit dan na, ob in v vodi. Narodni park Kornati s svojim arhipelagom raztresenih  otokov je pravi raj za jadralce, izletnike in avanturiste, iz skoraj vsakega obmorskega mesta organizirajo tja dnevne izlete z ladjico.

Morda si boste zaželeli bungee jumpinga z Masleničkega mostu ali pa si ga samo pogledali, saj je s svojimi loki nad morjem daleč spodaj prava paša za oči.

V Posedarju je vreden ogleda Križev pot, ki je, kot pravijo, najtežji na svetu, saj njegove točke krasijo ogromne kamnite skulpture, razgled na vrhu poti pa vam bo vzel dah. V Pridragi je skratka vse, kar potrebujete za prijeten dopust in raznolike spomine, ki jih boste odnesli s seboj domov.

Sorodni članki

Bakine čarolije & Kokingrad

Ali ste vedeli, da so na Hrvaškem, v Baranji, postavili pravo graščino za pernate živali in jo poimenovali »Kokingrad« (ljubkovalno slovensko bi lahko morebiti rekli »putkin grad«)? Na simpatično idejo je prišla družina Balaš, ki na svojem kmečkem turizmu imenovanem Bakine čarolije (Slovenci bi rekli Babičine čarovnije), v baranjski vasici Karanac, - med drugim - obiskovalcem nudi tudi prenočišča (sobe, pa še kakšen apartma bi se našel).

Nadaljujte z branjem

Limoni Šik

Limoni. Oranži. Meloni. Lubi. A niso to prekrasna imena za likerje? Limoni – LIMONIN LIKER ŠIK - je izdelan izključno iz neškropljenih limon z obale italijanskega Amalfija. Oranži – POMARANČNI LIKER ŠIK - je logično nadaljevanje zgodbe limoninega likerja. Tudi osnovna surovina mlajšega brata Limonija prihaja iz južne Italije, konkretno s Sicilije. Meloni - MELONIN LIKER ŠIK – osnovo pridobi v zaledju slovenske Istre, približno na 400 metrov nadmorske višine, v vasi Koromači v občini Koper, kjer rastejo okusni meloni (melone), s katerimi je izbor sadnih likerjev pridobil na pestrosti. Lubi - LUBENIČIN LIKER ŠIK – pa nastane, ko se združijo mehka istrska pokrajina, mediteransko podnebje in ljubezen do rodovitne zemlje.

Nadaljujte z branjem

Hotel Rotondo, hotel s srcem

Skorajda v samem centru kraja Seget Donji, v neposredni bližini Trogirja, je leta 2007 zaživel družinski hotel Rotondo. Uvodoma moramo poudariti, da hotel Rotondo ni »navaden« ali le povprečen dalmatinski oziroma hrvaški hotel. V prvi vrsti se hotel Rotondo štirih zvezdic, ki je odprt 365 dni na leto, ponaša s srčnim in prijaznim osebjem. Upravnik hotela Anđelko Duvančić ni brez razloga leta 2021 postal »najboljši turistični delavec Hrvaške«. Direktorica Gordana Piteša pa, kljub številnim zahtevnim izzivom, hotel Rotondo s hitrimi koraki pelje v »smer trajnostnega, zelenega, ekološkega« ter hkrati intenzivno, skupaj z ekipo, pripravlja številne nove zanimive programe in dogodke, ki bodo privabljali nov segment gostov tudi izven glavne, poletne sezone. Spoznajmo hotel Rotondo nekoliko pobliže.

Nadaljujte z branjem