Compare Listings

Pustolovski center, ki si ga zapomniš

Rizvan City je poln adrenalina

V samem srcu Hrvaške, v Liki, nedaleč od mesta Gospića in le 30 km od morja, se v podnožju Velebitskega masiva, na višini 600 metrov nadmorske višine, nahaja tipična lička vasica Rizvanuša. Staro družinsko kmetijo so podjetni in idej polni lastniki spremenili v pustolovsko – izletniški center Rizvan City, kjer skupinam in posameznikom nudijo številne enkratne atraktivne pustolovske aktivnosti.

Rizvan City je poln adrenalina

Mnogi menijo, da je naravni park Velebit najlepša hrvaška pokrajina, kjer nam za preživljanje prostega časa ne bo zmanjkalo idej in možnosti.  O tem so prepričani tudi v Turistični agenciji Adria Velebitica, s sedežem v Rizvanuši.  S svojo ekipo so pripravili privlačne adrenalinske in pustolovske programe, ki jih lahko doživite na prekrasnih predelih Velebita in Like ter v Pustolovsko – izletniškem centru Rizvan City. Zaradi svoje lokacije lahko izberete tudi kombinacijo programa na morju in v planini.

Aktivnosti in programov je na pretek

Če želite doživeti nepozaben dan ali vikend z družino, prijatelji, sošolci, sodelavci ali poslovnimi partnerji, praznovati dekliščine ali fantovske večere, je v Rizvan Cityju v čudoviti okolici na izbiro veliko kvalitetnih in inovativnih programov. Glavnino ponudbe pa predstavljajo različne oblike team buildingov in spodbujevalnih programov za podjetja.

Zavest o pomembnosti timskega dela  pridobiva v svetu odličnih podjetij vse večji pomen.  Ko se člani tima vključijo v zabavne izzive, na enostaven in nevsiljiv način izboljšajo medsebojno komunikacijo in promovirajo skupinsko delo. Koncept programa pomeni znajti se v novi okolici, daleč od delovnega mesta in varnosti civilizacije.

Sodelujoči morajo rešiti številne zabavne in strateške igre, najti in izvesti rešitve. Ko je skupin več, pa medsebojno še tekmujejo za čim boljše rezultate. Obenem se zmanjšuje nakopičeni stres, izboljša komunikacija, krepi skupinski duh in samozavest, prevzemajo se tveganja, odločitve in odgovornosti, kreativno rešujejo problemi,  razvija medsebojna toleranca in samokritičnost, skupinsko delo in enotnost po načelu »vsi za enega, eden za vse«.

S spodbujevalnimi programi se nagradi ekipa, ki ima možnost nepozabne zabave v nedotaknjeni naravi, emotivno »navezovanje« strank na podjetje, zahvala sodelavcem.

Paintball je eden od najbolj razburljivih »ekstremnih« športov, ki ga obožujejo milijoni moških in žensk vseh starostnih skupin in življenjskih stilov. Med izvršitvijo zadane naloge (osvojitev centralne zastave ali osvojitev vojaške baze) poskušate istočasno odstraniti še nasprotne igralce tako, da jih iz paintball puške zadenete z barvasto kroglico. Razmišljanje, odločnost in hitro reagiranje so lastnosti, potrebne za zmago.

Posebno dozo adrenalina dobite v rovih iz II. svetovne vojne, ki prinašajo delček vzdušja iz preteklosti, v vojaški bazi pa so še izvidniški stolp, stražarnice, mostički, poveljniška hišica.

Najbolj priljubljeni enodnevni programi so polni dogajanja, ki nas na koncu dnevu prijetno utrudi, sami pa smo polni energije in dobre volje ter ponosa nad samim seboj, da smo uspeli premagati nekatere prepreke, ovire in strahove, ki nas zavedno ali nezavedno ovirajo.

Po prihodu v Pustolovsko – izletniški center Rizvan City in pijači dobrodošlice so na vrsti že prve aktivnosti: paintball, adrenalinski park, zipline, plezanje na umetni steni, velikanska gugalnica. Po kosilu in kratkem predahu pa se aktivnosti nadaljujejo z lokostrelstvom, streljanjem, namiznim nogometom, dirko z eko formulami ali quad safari in zabavno olimpijado.

Za tiste, ki si ne želijo preveč adrenalina, je možno tudi timsko kuhanje.

Veliko zanimanja je za pogozdovanje, predvsem za večje skupine (100 – 1.000 ljudi). Podjetja združijo zabavo in druženje v naravi s koristnim, saj naredijo nekaj, kar pusti sledi v prihodnosti. Možna je tudi promocija ob podpori medijev, postavitev table z informacijami, da so uslužbenci določenega podjetja posadili ali donirali sadike za pogozditev tega predela,…

Za manjše skupine je možna tudi kombinacija navedenih aktivnosti z novostjo, ki je že postala velik hit – Escape room »Secret of Nikola Tesla«. Soba pobega (escape room) je enkraten koncept preživljanja prostega časa v zaprtem prostoru, ki na zabaven in izobraževalni način razvija kognitivne veščine, spodbuja kreativnost in timsko delo. Udeleženci, skupine z nekaj osebami, morajo skupinsko v 1 uri z reševanjem ugank in preprek odkriti skrivnost.

„Skrivnost Nikole Tesle“ je escape soba v Rizvan Cityju in izvrstna dopolnitev Spominskemu centru Nikole Tesle v bližnjem Smiljanu, njegovem rojstnem kraju.  Soba je igra zelo bogate scenografije, z veliko čudnimi napravami, zanimivimi mehanizmi in lučmi vseh barv in oblik, pomešane s posebno projektiranimi in izdelanimi ugankami, da bi čim bolje dočarale svet tega genialnega znanstvenika in izumitelja.

Dvodnevni programi so odlična izbira za tiste, ki želijo enodnevni team building podaljšati in vključiti še raziskovanje prelepega Naravnega parka Velebit. Možne so številne aktivnosti: jeep safari po Velebitu, planinarjenje po Velebitu, obisk jame Grabovača, obisk Spominskega centra Nikole Tesle, speleovantura v Modrič špilji, obisk Narodnega parka Paklenica, kajak safari (rafting) po reki Zrmanji,..

V ponudbi so tudi programi za učence (šole) ter skupine individualnih gostov (prijatelji, družine), ki želijo spoznati Liko in Velebit ter preživeti prijeten vikend. V sklopu centra Rizvan City  za popolno ugodje omogočajo tudi nastanitev in prehrano v sklopu programa.

Za nastanitev je na izbiro lička hiša, bungalov ali šotorjenje v kampu.

Hiška dedka Martina je obnovljena lička hiša, zgrajeni s tradicionalnimi materiali – kamnom in lesom. Pri obnovi so še posebej pazili na enostavnost in ohranitev ličke dediščine ter ustvarili prijetno in avtentično namestitev. Veliko je lesa: masivno stopnišče, postelje, z lesom obloženi zgornji prostori. Hišo ogreva velika peč na drva v jedilnici, sobe pa še dodatno radiatorji.  V štirih sobah lahko udobno prespi 16 oseb.

Spodaj sta poleg kuhinje in jedilnice še kopalnica in WC ter dve sobi, zgoraj pa še dve večji sobi. Pogled iz hiše je osupljiv, pred vami se vzpenja veličasten Velebit, mitska Hrvatska planina, Visočica in se barvajo nepozabni sončni zahodi. Zabave lahko imate tudi v kamniti konobi zraven hiške ali na pokritem prostoru za roštiljanje.

Eko kamp »Rizvan City« je združil stik z naravo in udobje po standardu modernega človeka. Kamp ima sedem velikih kamp parcel, opremljenih z elektriko, štiri pa imajo tudi vodo in drenažo.  Kampira se lahko s kamperji ali pa v šotorih, najamete pa lahko tudi bungalov. Šest jih je, zelo ljubkih, lesenih, s po tremi ležišči.

Sanitarije so popolnoma nove in zelo čiste, s tuši, WCji, sobo za pranje posode, pralnico, v drugem objektu pa še pralni stroj in sušilni stroj. V kampu je tudi velika pokrita terasa z dvema velikima mizama s po 12 sedeži, blizu je tudi žar na prostem. Leta 2020 so v centru zgradili še dokaj velik bazen na prostem s pogledom na krasno naravo.

V neposredni bližini kampa je pustolovski center z obilico atraktivnih aktivnosti. Prekrasna narava ponuja možnosti za številne izlete, lahko pa se tudi spustite do morja in plaže ter se nato vrnete v mir in svežino, saj je kamp oaza miru in tišine, kjer ni masovnega turizma, idealen za ljubitelje narave.

V kampu lahko preživite dan, dva, vikend ali dopust, poleti ali pozimi, saj je za aktivnosti v naravi res obilo možnosti, blizu pa so tudi okoliška mesta in obala s svojim vrvežem.

Obisk Rizvan Cityja, pustolovsko – izletniškega centra je za aktivne in zabavne počitnice res odlična izbira. Lokacija v osrčju Naravnega parka Velebit je enkratna, na enem mestu je možnih veliko aktivnosti, poseben poudarek je na varnosti, osebje in inštruktorji pa imajo večletne izkušnje, saj je večina članov Gorske reševalne službe. Združene na enem mestu so tako aktivnosti, prehrana ter namestitev, pa tudi cene so konkurenčne.

Za še več informacij obiščite njihovo spletno stran: https://camp-rizvancity.com/ in https://adria-velebitica.hr/hr/.

Sorodni članki

Bakine čarolije & Kokingrad

Ali ste vedeli, da so na Hrvaškem, v Baranji, postavili pravo graščino za pernate živali in jo poimenovali »Kokingrad« (ljubkovalno slovensko bi lahko morebiti rekli »putkin grad«)? Na simpatično idejo je prišla družina Balaš, ki na svojem kmečkem turizmu imenovanem Bakine čarolije (Slovenci bi rekli Babičine čarovnije), v baranjski vasici Karanac, - med drugim - obiskovalcem nudi tudi prenočišča (sobe, pa še kakšen apartma bi se našel).

Nadaljujte z branjem

Limoni Šik

Limoni. Oranži. Meloni. Lubi. A niso to prekrasna imena za likerje? Limoni – LIMONIN LIKER ŠIK - je izdelan izključno iz neškropljenih limon z obale italijanskega Amalfija. Oranži – POMARANČNI LIKER ŠIK - je logično nadaljevanje zgodbe limoninega likerja. Tudi osnovna surovina mlajšega brata Limonija prihaja iz južne Italije, konkretno s Sicilije. Meloni - MELONIN LIKER ŠIK – osnovo pridobi v zaledju slovenske Istre, približno na 400 metrov nadmorske višine, v vasi Koromači v občini Koper, kjer rastejo okusni meloni (melone), s katerimi je izbor sadnih likerjev pridobil na pestrosti. Lubi - LUBENIČIN LIKER ŠIK – pa nastane, ko se združijo mehka istrska pokrajina, mediteransko podnebje in ljubezen do rodovitne zemlje.

Nadaljujte z branjem

Hotel Rotondo, hotel s srcem

Skorajda v samem centru kraja Seget Donji, v neposredni bližini Trogirja, je leta 2007 zaživel družinski hotel Rotondo. Uvodoma moramo poudariti, da hotel Rotondo ni »navaden« ali le povprečen dalmatinski oziroma hrvaški hotel. V prvi vrsti se hotel Rotondo štirih zvezdic, ki je odprt 365 dni na leto, ponaša s srčnim in prijaznim osebjem. Upravnik hotela Anđelko Duvančić ni brez razloga leta 2021 postal »najboljši turistični delavec Hrvaške«. Direktorica Gordana Piteša pa, kljub številnim zahtevnim izzivom, hotel Rotondo s hitrimi koraki pelje v »smer trajnostnega, zelenega, ekološkega« ter hkrati intenzivno, skupaj z ekipo, pripravlja številne nove zanimive programe in dogodke, ki bodo privabljali nov segment gostov tudi izven glavne, poletne sezone. Spoznajmo hotel Rotondo nekoliko pobliže.

Nadaljujte z branjem