Compare Listings

Mesto Pag, otok Pag

Villa Andreja

V velikanski Villi Andreja se skrivajo apartmaji Tončica in sobe »pensiona« Mare. Od Ville do plaže je le kakšnih 50 metrov. Od vile pa do centra mesta Pag pa je le kakšnih 15 minut počasne, dopustniške hoje.

Villa Andreja

Jutra nad modrozelenim morjem, ki s svojimi valčki vabi na kopanje le nekaj deset metrov od vašega okna, so nekaj najlepšega, kar si zamislimo za dopust. Ko se sonce dvigne nad obzorje in se vam zahoče kopanja, samo pograbite brisačo, prečkate cesto in se po 50 stopnicah spustite do obale, kjer vas že čaka prodnata plaža, pomol in morje.

Villa Andreja je morju tako blizu, da vam ni potrebno nositi vseh stvari sem in tja, temveč se do tja lagodno sprehodite tudi na zajtrk, kosilo, kavico ali popoldanski dremež. Villa Andreja je odličen izbor za udoben in prijeten dopust. Leta 2009 v celoti renovirana stavba je opremljena z izrednim estetskim občutkom lastnice Tončice, ki svojo umetniško žilico imenitno dopolnjuje z italijanskim dizajnom in elegantno ter sodobno opremo.

V troetažni stavbi je 6 apartmajev, pravih stanovanj, od katerih vsak nudi udobje za zelo prijetno bivanje od 2 do 7 gostom. Na voljo pa je tudi 6 sob, od katerih vsaka soba nudi udobje za zelo prijetno bivanje od 2 do 4 gostom.

Vsem gostom pa je na voljo kompletno opremljena kuhinja z veliko jedilnico, da si sami pripravijo razne prigrizke ali obroke.  Sobe so v pritličju in prvem nadstropju.

Tiste v prvi etaži so primerne tudi za invalide. Sobe priporočamo predvsem parom in starejšim, saj je morje zelo blizu in lahko dostopno, pa tudi do centra mesta ni daleč. V Villi Andreji bodo poleg prijetne nastanitve po želji poskrbeli tudi za vašo prehrano.

Center mesta Pag  in glavna mestna plaža Prosika sta od vile oddaljena le 15 minut lagodne hoje. Vodice, tako se imenuje ta del mesta, ima zeleno in mirno okolico na južni strani Paškega zaliva z vso infrastrukturo za prijeten dopust: od dobro založenih špecerij, pošte, športnih objektov, plaž ter avtobusnih povezav.

Do vile, obdane s kamnitim zidom in zelenjem vodi z ulice tlakovan dostop. Ob vili, ki je v drugi vrsti od morja, je parkirišče s senco za več avtomobilov in prikolice za čolne.

Lastnica Tončica zelo skrbi za cvetoč in senčnat vrt, kot nalašč za sprostitev in kramljanje ob dišeči  kavici. Veliko je kotičkov za posedanje, velika gugalnica z mehkimi sedeži pa kar vabi k počivanju. Tudi naši hišni ljubljenčki, psi, so v Villi Andreji zmeraj dobrodošli.

Trava je negovana, senčnice pa so poleg druženja idealne tudi za branje po kosilu. Otroci lahko uživajo na igralih, starši pa se na dopustu povsem sprostijo, saj je vrt ograjen in varen za igro.

Na velikem dvorišču sta tudi dva žara, kjer si lahko pripravite kaj slastnega za pod zob, morda tudi sveže ulovljene ali kupljene ribe. Hišo in vrt obkrožajo cvetoči oleandri in hortenzije, ki dajejo še posebej svež in privlačen videz.

Apartmaji so moderno opremljeni z vsem, kar potrebujete za prijeten dopust, so veliki in udobni. Imajo eno ali dve spalnici, kuhinjo z jedilnico, eno ali dve kopalnici, dnevno sobo, veliko zasenčeno teraso z mizo in stoli ter z razgledom na morje in /ali dvorišče.  Na vseh oknih in vratih na teraso so lesena polkna, ki še dodatno ščitijo pred poletno vročino. Internet in wifi delata odlično. V apartmajih so nameščene klimatske naprave ter barvni TV sprejemniki z veliko satelitskimi programi.

Plaža je nekaj metrov široka, z drobnim prodom, dopolnjuje jo pomol s privezi za čolne. Na  njem se lahko sončite tudi v večernem zahajajočem soncu. Obala se blago spušča v morje, zato se lahko otroci imenitno igrajo. Nad morjem se dviguje kamnita stena, polna zglajenih skladov, idealna lokacija za fotografe. Če vam je na plaži prevroče, se lahko tudi umaknete v senco na betonsko ploščad nad morjem.

Lastnica Tončica je rojena Pažanka, po končanem šolanju pa se je poročila v Italijo. Med sezono se vrača na njej tako ljubi otok in tu preživi skoraj pol leta. Skrbi za goste, njihovo namestitev in dobro počutje ter se prijazno trudi ugoditi njihovim željam.

Z veseljem vam bo postregla s kopico drobnih zanimivosti, napotkov in predlogov za krajše izlete po otoku Pagu. Zaradi odlične lokacije in namestitve te prijaznosti in gostoljubnosti se gostje vsako leto radi vračajo. Z njo se boste lahko pogovarjali italijansko, angleško, nemško in seveda hrvaško, pa tudi slovenščina ji ne dela težav.

V prostem času je  Tončica predvsem slikarka. Med bivanjem v Villi Andreji boste lahko občudovali njene umetnine, čudovite slike z najrazličnejšimi motivi.  Nekatere od njih so bile razstavljene tudi na pomembnejših tujih in domačih razstavah. Apartmaje priporočamo predvsem družinam, saj je morje na tem mestu prav idilično s svojimi zalivčki, vsak dan si lahko za kopanje in sončenje izberete drugega.

Naslov in kontakt:

VILLA ANDREJA
Naslov: Ivana Mažuranića 1, 23250 Pag
Kontakt: Tončica
Telefon: 00385 (0)91-9199668 ali 00385 (0)23-611235
E-pošta: info@pensionemare.com
Splet: https://www.villaandreja.com/ in http://www.pensionemare.com/en/ ter https://www.facebook.com/VillaAndrejaPag/.

Sorodni članki

Villa Natura – za nepozaben dopust

Villa Natura se nahaja v osrčju osupljive in barvite pokrajine sončnega Paga, v kraju Mandre. Villa Natura je izredno luksuzno opremljena in na svoji edinstveni lokaciji, tik ob morju, nudi popoln užitek dopustniškega bivanja. Villa Natura ima na voljo sedem prestižnih apartmajev, na voljo pa so tudi druge zanimive storitve in raznovrstne palete aktivnosti, ki bodo vašo počitniško izkušnjo povzdignili na zares visok nivo.

Nadaljujte z branjem

Tatjana Šavorić o avanturi Via Adriatica

Tatjana Šavorić je žena, mama trem otrokom, medicinska sestra, planinka. Tatjana Šavorić je s svojim 25 kil težkim nahrbtnikom v 45 dneh prehodila vseh 1.100 kilometrov po hrvaški obmorski planinski poti imenovani Via Adriatica. Tatjana Šavorić je prva in edina ženska, ki je Vio Adriatico v zimskih razmerah prehodila sama. O svojem podvigu je Tatjana Šavorić, na naše veliko veselje, napisala knjigo z naslovom Moja Planina - Kroz gore uz more, od Prevlake do Istre.

Nadaljujte z branjem

Count`s drinks, pijača grofov

Slovenka in Istrijan sta začela s prvo proizvodnjo craft brezalkoholnih pijač v regiji. Ustvarila sta blagovno znamko Count`s drinks, ki z leti povečuje nabor »grofovskih napitkov«. Sedaj lahko končno dober gin mešate s pravimi craft pijačami.

Nadaljujte z branjem

Povej svoje mnenje

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.