Compare Listings

Mesto Pag, otok Pag

Apartma Adriana

Tik pod hišo »Adriana« je prodnata plaža s pomolom, kamor vas bo zvabilo sonce in oglašanje galebov že pred zajtrkom. S terase boste imeli enega najlepših pogledov na celoten Paški zaliv, ki se preliva pod vami.

Apartma Adriana

Zbujanje s pogledom na zelenomoder Paški zaliv, ki se blešči v jutranjem soncu, zajtrk na terasi nad rahlo nakodranim morjem in občudovanje nešteto zvezd nad z lučkami posejanim mestom Pag – so spomini, ki jih boste zagotovo  med lepšimi odnesli domov z dopusta.

Apartma Adriana, edini v hiši, gostu nudi vse potrebno za zelo prijetno bivanje. Iz centra mesta je oddaljen le 15 minut lagodne hoje in je odmaknjen od gneče na glavni mestni plaži Prosika, hkrati pa ima ta del mesta vso potrebno infrastrukturo za prijetno bivanje, od dobro založenih špecerij, pošte, športnih objektov, plaž, avtobusnih povezav in predvsem prijetne in mirne okolice.

Pred hišo, ki je v prvi vrsti od morja, je parkirišče za dva avtomobila. Lastnica Adriana zelo skrbi za cvetoč vrt, njena posebnost so čudovite Mirabilis jalape – nočne frajle, ki se odprejo zvečer in ob oblačnem vremenu, ter vso noč opojno dišijo. Za vrtom s senčnico se do morja med bambusovo senco spušča 50 stopnic.

Tako se lahko greste osvežiti v morje tudi desetkrat dnevno, ne da bi vam bilo treba nositi vso prtljago s seboj. V prijetni senci nad morjem je zgrajena še betonska ploščad za počitek in hlajenje v vročini. Plaža je nekaj metrov široka, z drobnimi kamenčki, kot nalašč za družine z otroki, ki se lahko v blago spuščajočem morju imenitno igrajo.

Fotografi bodo tukaj našli nešteto motivov, saj je obala polna kamnitih skladov, zglajenih od vode in strmih navpičnih sten, ki jih prekinjajo stopnice do hiš nad morjem.

Hišo in vrt lastnika počasi obnavljata in vedno ponudita kaj novega. Apartma je opremljen z vsem, kar potrebujete za prijeten dopust, je velik in udoben. Ima dve spalnici, kuhinjo z jedilnico, kopalnico, predsobo, zaradi prekrasnega razgleda pa boste največ časa zagotovo preživeli na terasi z mizo in stoli. Internet in wifi delata odlično.

Na vrtu stoji tudi žar, ki vam ga bosta lastnika z veseljem odstopila za vaše kuharske mojstrovine. V senčnici je kotiček za počitek z mizo, stoli in ležalniki, kjer boste z lastnikoma prijetno poklepetali v času opoldanske vročine.

Lastnika, Adriana in njen mož, sta že skoraj Pažana, saj na Pag iz domačega Varaždina prihajata že čez 50 let. Tu se počutita odlično in vsako leto preživita več kot pol leta tu na otoku. V morju se lahko kopata že v maju, tudi med velikonočnimi prazniki je bila temperatura morja že kdaj primerna za kratko kopanje.

Velik zaliv je namreč skoraj popolnoma z vseh strani obkrožen s kopnim in valovi z odprtega morja vanj ne prinašajo hladne vode, svoje pa naredi tudi sijoče in toplo sonce.

Pravita, da je na Pagu najlepše junija, ko je dan že daljši, morje pa ima že preko 20 stopinj, ter septembra, ko je sonce še izdatno greje, morje pa še ohranja svojo poletno temperaturo.

Pravita, da ne bi tega kraja zamenjala za nobenega drugega na svetu, saj je na izbiro nešteto zalivčkov in ljubkih plaž, do katerih se lahko v kratkem času zapeljeta tudi s čolnom, Morje je kot nalašč za lenarjenje na blazini, kopanje, snorklanje in nabiranje školjk ter vragolije v vodi.

Sta izredno prijazna in gostoljubna, Adriana peče tudi odlično pecivo, ki vam ga ponudi ob dišeči kavici, njen mož pa bo z vami ob domačem »špricerju« prijetno klepetal o lepih stvareh. Apartma priporočata predvsem družinam, saj je morje na tem mestu prav idilično s svojimi zalivčki, vsak dan si lahko za kopanje in sončenje izberete drugega.

Kraj je odličen za sprostitev, tako fizično in psihično. Lastnika vam bosta predlagala izlete, restavracije, oglede znamenitosti. Ker tudi planinarita, ju lahko vprašate tudi za pot do Sv. Vida, najvišjega vrha otoka, z veseljem pa vam bosta pokazala tudi njuno najljubše teniško igrišče v bližini. Prav vsakemu gostu se posvetita z nasmehom, prisrčnostjo in ustrežljivostjo. Govorita hrvaško, slovensko in angleško.

Naslov in kontakt:

APARTMANI ADRIANA PAG
Naslov: Ivana Mažuranića 2, 23250 Pag
Kontakt: Adriana Šolaja
Telefon: +385 98 284 444
E-pošta: adriana.solaja1@gmail.com
Splet: http://www.apartmaniadriana-pag.com/

Sorodni članki

Tatjana Šavorić o avanturi Via Adriatica

Tatjana Šavorić je žena, mama trem otrokom, medicinska sestra, planinka. Tatjana Šavorić je s svojim 25 kil težkim nahrbtnikom v 45 dneh prehodila vseh 1.100 kilometrov po hrvaški obmorski planinski poti imenovani Via Adriatica. Tatjana Šavorić je prva in edina ženska, ki je Vio Adriatico v zimskih razmerah prehodila sama. O svojem podvigu je Tatjana Šavorić, na naše veliko veselje, napisala knjigo z naslovom Moja Planina - Kroz gore uz more, od Prevlake do Istre.

Nadaljujte z branjem

Count`s drinks, pijača grofov

Slovenka in Istrijan sta začela s prvo proizvodnjo craft brezalkoholnih pijač v regiji. Ustvarila sta blagovno znamko Count`s drinks, ki z leti povečuje nabor »grofovskih napitkov«. Sedaj lahko končno dober gin mešate s pravimi craft pijačami.

Nadaljujte z branjem

Mediteranski armerun

Mediteranski armerun je nenavadna, inovativna, sodobna in avtohtona knjiga. Mediteranski armerun, v slovenščini bi to lahko prevedli kot »sredozemska omara«, je izvirna mešanica leksikona, zabave in digitalne tehnologije.

Nadaljujte z branjem

Povej svoje mnenje

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.