Compare Listings

Mini zabaviščni park pod vodo

Podvodni park Punat

Podvodni park Punat (na otoku Krku) je edinstvena atrakcija tudi za nepotapljače, neplavalce in otroke, saj je potapljanje popolnoma varno, posebno oblikovan podvodni skafander napolnjen z zrakom pa omogoča odlično priložnost za spoznavanje bogatega podvodnega sveta. Doživite ultimativni občutek, kjer se čas ustavi, skrbi izginejo in dihanje pod vodo postane možno, varno in enostavno, obiščite Podvodni park Punat.

Podvodni park Punat

Podvodni park Punat se nahaja na otoku Krku, v Punatu, na t.i. Puntu (plaža Punta Debij, od centra Punata je oddaljena približno 300 metrov). Podvodni park Punat je zasnovan z osnovno idejo, da na povsem inovativen način obogati turistično celostno ponudbo Punata, otoka Krka in pa tudi Kvarnerja.

V Punatu na otoku Krku lahko obiščemo edinstven podvodni (piratski) park. Na globini med tremi in petimi metri morske globine si lahko namreč obiskovalci s potapljaško čelado, ki spominja na »neke stare čase«, vzdolž okrog 150 metrov dolge steze na morskem dnu ogledamo replike starih (gusarskih) topov, sider, amfor, ladijskih ogrodij in piratskih skrinj z ukradenimi zakladi.

Poleg te »fiktivne, zaigrane scene na morskem dnu pa si lahko obiskovalci podvodnega parka ogledajo tudi dejansko floro in favno jadranskega podmorja. Ta morska, adrenalinska pustolovščina spominja na rekonstrukcijo pravega odkritja podvodnega »gusarskega zaklada«, hkrati pa lahko tudi podvodni svet Jadrana spoznamo na povsem nov in drugačen način.

Za ta »morski sprehod«, ki je pod nadzorom izkušenih potapljaških mentorjev in zato popolnoma varen, potrebujete le svoje kopalke in brisačo ter nekoliko večjo željo po novih športno-adrenalinskih dogodivščinah, po spoznavanju nečesa novega. Mimogrede, poznate Via Crucis, podvodni muzej (v bližini Trogirja)?!

Sam »potapljaški sprehod« v Punatu traja približno 20 minut pod morjem, celotni obisk Podvodnega parka Punat pa je zaokrožen na slabo uro. Kot že rečeno, sam potop vodi preudaren inštruktor potapljanja, obiskovalec vodnega parka pa prejme tudi vso potrebno opremo: podvodni skafander, ustrezno toplo neoprensko obleko in primerno obuvalo.

Sicer pa obisk Podvodnega parka Punat vključuje: zgodba o zgodovini otoka, o posebnostih flore in favne, ekologije; pripravo in oblačenje za podvodni sprehod; kratek tečaj in priprava na potop (seznanitev z opremo, kompenzacija tlaka in podobno), podvodni sprehod in vstop v samo območje podvodnega parka v spremstvu inštruktorja potapljanja za popolne začetnike in izkušene potapljače s celotno opremo za podvodni sprehod; hranjenje rib; iskanje podvodnega zaklada; ogled (nameščenih) podvodnih eksponatov; ogled morske flore in favne; fotografiranje in snemanje pod morsko gladino; spominek.

Morske dogodivščine v Podvodnem parku Punat se lahko udeležijo vsi odrasli pa tudi otroci, ki so starejše od pet let. Cena potopa v Podvodnem parku Punat je okrog 30 evrov po osebi, oziroma okrog 45 evrov za dve osebi skupaj (cenik leta 2022). Skupinski potop lahko opravijo le 4 osebe hkrati.

Zagotavljamo, da je pred vami (podvodni) sprehod, ki si ga boste odlično zapomnili »za vse večne čase«, otroci bodo popolnoma očarani, s to oceno pa se strinjajo tudi številni komentatorji na Tripadvisorju. Še posebej pa bo v nepozabnem spominu ostal tistim parom, ki so se v morskih plitvinah in globinah Podvodnega parka Punat celo zaročili (glej fotografije!). 🙂

Ps. Fotografije: Podvodni park Punat.

Sorodni članki

Božićno selo, božična vas v Dalmaciji

Zaselek Nart v Gornjem Dolcu, ki je le nekaj kilometrov zračne črte oddaljen od Omiša, je zaradi postavljene božične vasice (hrvaško, originalno »Božićno selo«) v le nekaj letih postal priljubljena dalmatinska destinacija v decembrskem, adventnem, božičnem času. Božićno selo je vizionarsko in zagnano postavila družina Lućić, prvič leta 2018. Božićno selo, božična vasica, je do danes prerasla v – dobesedno - pravljično mesto, kjer milijoni pisanih lučk (ob vsem drugem bogatem programu in odlični zasnovi) ustvarjajo idilično božično oazo v zaledju Dalmacije. Obiskovalci so praviloma očarani! Poglejmo nekoliko podrobneje.

Nadaljujte z branjem

Aktivno-kulinarični vikend v srednji Dalmaciji

Hotel Rotondo, kraj Seget Donji (tik pri Trogirju), od 9. 12. do 12. 11. 2022. Vabljeni v osrčje Dalmacije! Zelo ugodna cena in samo še nekaj prostih mest! Le 273 evrov za 3 nočitve s polnim penzionom in številnimi aktivnostmi pod strokovnim vodstvom.

Nadaljujte z branjem

Triatlonski kamp Hvar

Hvar, najbolj sončni jadranski otok, bo letos decembra (9. - 18. 12.) gostil triatlonce in kolesarje na zimskih pripravah na prihajajočo tekmovalno sezono. Hvar je znan kot ena izmed najbolj priljubljenih destinacij za poletne počitnice, le malokdo pa pozna njegove lepote v zimskih mesecih.

Nadaljujte z branjem