Compare Listings

Mini zabaviščni park pod vodo

Podvodni park Punat

Podvodni park Punat (na otoku Krku) je edinstvena atrakcija tudi za nepotapljače, neplavalce in otroke, saj je potapljanje popolnoma varno, posebno oblikovan podvodni skafander napolnjen z zrakom pa omogoča odlično priložnost za spoznavanje bogatega podvodnega sveta. Doživite ultimativni občutek, kjer se čas ustavi, skrbi izginejo in dihanje pod vodo postane možno, varno in enostavno, obiščite Podvodni park Punat.

Podvodni park Punat

Podvodni park Punat se nahaja na otoku Krku, v Punatu, na t.i. Puntu (plaža Punta Debij, od centra Punata je oddaljena približno 300 metrov). Podvodni park Punat je zasnovan z osnovno idejo, da na povsem inovativen način obogati turistično celostno ponudbo Punata, otoka Krka in pa tudi Kvarnerja.

V Punatu na otoku Krku lahko obiščemo edinstven podvodni (piratski) park. Na globini med tremi in petimi metri morske globine si lahko namreč obiskovalci s potapljaško čelado, ki spominja na »neke stare čase«, vzdolž okrog 150 metrov dolge steze na morskem dnu ogledamo replike starih (gusarskih) topov, sider, amfor, ladijskih ogrodij in piratskih skrinj z ukradenimi zakladi.

Poleg te »fiktivne, zaigrane scene na morskem dnu pa si lahko obiskovalci podvodnega parka ogledajo tudi dejansko floro in favno jadranskega podmorja. Ta morska, adrenalinska pustolovščina spominja na rekonstrukcijo pravega odkritja podvodnega »gusarskega zaklada«, hkrati pa lahko tudi podvodni svet Jadrana spoznamo na povsem nov in drugačen način.

Za ta »morski sprehod«, ki je pod nadzorom izkušenih potapljaških mentorjev in zato popolnoma varen, potrebujete le svoje kopalke in brisačo ter nekoliko večjo željo po novih športno-adrenalinskih dogodivščinah, po spoznavanju nečesa novega. Mimogrede, poznate Via Crucis, podvodni muzej (v bližini Trogirja)?!

Sam »potapljaški sprehod« v Punatu traja približno 20 minut pod morjem, celotni obisk Podvodnega parka Punat pa je zaokrožen na slabo uro. Kot že rečeno, sam potop vodi preudaren inštruktor potapljanja, obiskovalec vodnega parka pa prejme tudi vso potrebno opremo: podvodni skafander, ustrezno toplo neoprensko obleko in primerno obuvalo.

Sicer pa obisk Podvodnega parka Punat vključuje: zgodba o zgodovini otoka, o posebnostih flore in favne, ekologije; pripravo in oblačenje za podvodni sprehod; kratek tečaj in priprava na potop (seznanitev z opremo, kompenzacija tlaka in podobno), podvodni sprehod in vstop v samo območje podvodnega parka v spremstvu inštruktorja potapljanja za popolne začetnike in izkušene potapljače s celotno opremo za podvodni sprehod; hranjenje rib; iskanje podvodnega zaklada; ogled (nameščenih) podvodnih eksponatov; ogled morske flore in favne; fotografiranje in snemanje pod morsko gladino; spominek.

Morske dogodivščine v Podvodnem parku Punat se lahko udeležijo vsi odrasli pa tudi otroci, ki so starejše od pet let. Cena potopa v Podvodnem parku Punat je okrog 30 evrov po osebi, oziroma okrog 45 evrov za dve osebi skupaj (cenik leta 2022). Skupinski potop lahko opravijo le 4 osebe hkrati.

Zagotavljamo, da je pred vami (podvodni) sprehod, ki si ga boste odlično zapomnili »za vse večne čase«, otroci bodo popolnoma očarani, s to oceno pa se strinjajo tudi številni komentatorji na Tripadvisorju. Še posebej pa bo v nepozabnem spominu ostal tistim parom, ki so se v morskih plitvinah in globinah Podvodnega parka Punat celo zaročili (glej fotografije!). 🙂

Ps. Fotografije: Podvodni park Punat.

Sorodni članki

Island Pag Trail

Tekaška prireditev Island Pag Trail se odvija na otoku Pagu, v kraju Kolan, ki je znan predvsem po svojem odličnem siru. Say cheese and run; Island Pag Trail bo v srcu otoka Paga, v Kolanu, leta 2024 potekal med prvomajskimi prazniki, natančneje 4. maja. Tekaške trase Island Pag Traila so znane po čudoviti naravi in so primerne za vso družino. Island Pag Trail spada med tekaške vikende, ki ponujajo idealen popoln pobeg od mestne gneče in vsakdana ter priložnost za uživanje v prelepi naravi in športnih aktivnostih.

Nadaljujte z branjem

Croatian Summer Salsa Festival

Croatian Summer Salsa Festival (slovensko bi lahko rekli »Hrvaški poletni salsa festival«) v istrskem Rovinju bo organiziran že dvajsetič, odvil se bo od 10. do 17. junija 2024. Mednarodni salsa festival v jadranskem turističnem dragulju je nekakšna krona razvoja salsa scene na Hrvaškem, vsako leto zbere več tisoč salsa plesalcev iz vsega sveta. V sklopu Croatian Summer Salsa Festival-a so v tednu dni organizirane številne plesne delavnice z najboljšimi mednarodnimi plesnimi inštruktorji, številne plesne zabave, izleti z ladjami ipd.

Nadaljujte z branjem

Čipka iz agave

Benediktinski samostan v mestu Hvar na istoimenskem dalmatinskem otoku je kulturni in zgodovinski spomenik. Samostan, v katerem danes živi le okrog ducat nun, je svetovno znan po edinstveni čipki, ki je narejena iz nežnih nitk rastline agave. Tradicija izdelovanja hvarske čipke iz agave, ki je zelo cenjena predvsem zaradi svojih kompleksnih vzorcev in detajlov iz tisoče tankih niti, sega slabih 150 let nazaj. »Tehnologija izdelovanja takšne vrste čipke« je bila v mestece Hvar baje prinesena iz španskega otoka Tenerife (del Kanarskih otokov).

Nadaljujte z branjem