Compare Listings

Plaža Meli; očara morska gugalnica

Plaža Meli, otok Cres

V redu, priznamo svojo krivdo. Verjetno nam plaža Meli na otoku Cresu še nekaj časa sploh ne bi »padla v našo radovedno novinarsko oko«, če ne bi družno in složno, po poročanju medijev, ugotovili, da je plažo Meli s svojo razigrano družbo obiskal tudi naš košarkaški dragulj, super zvezdnik Luka Dončić (ki se po težki sezoni v ligi NBA z največjim veseljem vrne na svoj najljubši otok Krk, in od tam – očitno – z jahto »izletnikuje« tudi po bližnjih otokih).

Plaža Meli, otok Cres

Plaža Meli očara. Morje tukaj je kristalno čisto, s prostim očesom se vidi vsaka bela školjka na plitvem peščenem dnu. Plaža Meli se nahaja na otoku Cresu, poleg mini zaselka Plat, »okraj« Belej. Od plaže Meli do Osorja, ki se je postavil med otoka Lošinj in Cres, je okrog 8 kilometrov. Pozor, pazite, da vas google zemljevid ne bo vodil, zavedel in odpeljal na drugo istoimensko plažo na otoku Cresu?!

Upravljavci plaže, ki so nam prijazno poslali tudi fotografije za objavo, so nam samozavestno zatrdili, da se naj z avtomobilom preprosto zapeljemo do Plata, od koder nas bo »taksi kombi vozilo« za majhen denar zapeljalo prav do plaže in nazaj. Zanimivo, bomo preverili, kako to zgleda v praksi!?! Vsekakor pa zagotovo velja, da je najlažji dostop na plažo z manjšim plovilom.

Ta lepi peščeni zaliv s plažo Meli je bil še pred kakšnim letom zanemarjen in neurejen. Sedaj je plaža Meli urejena z naravnimi materiali, tako da se plažni inventar popolnoma zlije z bližnjo naravo. Senčniki iz trsja, turkizno morje, leseni ležalniki, očarljiva gugalnica v morju in bogata ponudba pijač ter skromnih prigrizkov »beach bara«, nad katerim je fotogenična terasa s pogledom na celoten zaliv dajejo vtis, kot da smo se znašli v pravem  eksotičnem raju.

Plaža je zasnovana kot kraj sprostitve 6 dni v tednu, 1 dan v tednu pa je rezerviran za after beach party z DJ gostom. Če je bila plaža Meli všeč slovenskemu junaku Luki Dončiću, potem ni vrag, da ne bo tudi nam. 🙂

Ps. Fotografije: plaža Meli, glej https://www.instagram.com/meli_beach/.

Sorodni članki

Zlatne stijene, plaža v Pulju

Zlate stijene (slovensko: zlate stene, skale) se nahajajo na polotoku Verudela, nad puljskim turističnim resortom Horizont/Splendid. Zlate stijene so priljubljene predvsem med mlajšimi, saj so idealne za skakanje v morje. Ob Zlatih stijenah teče dolga promenada, gostinski objekti, ki pridno strežejo hrano in pijačo, so tik nad samo plažo.

Nadaljujte z branjem

Lost Beach in Lost Bay

Lost Beach - peščena plaža. Lost Beach – skrita plaža. Lost Beach - sončna plaža. Lost Beach - plaža optimizma. Lost Beach – majhna plaža. Lost Beach - plaža z dušo. Lost Beach - plaža dobre energije. Lost Beach – plaža dobre glasbe. Lost Beach – stopljena z naravo. Lost Beach – plaža minimalističnega raja. Lost Beach – plaža brez plastike. Lost Beach – plaža »dog friendly«. Lost Beach – plaža srečnih dni. Lost Beach – plaža prijaznih ljudi.

Nadaljujte z branjem

Plaža Slanica na Murterju

Plaža Slanica v zalivu Slanica je svojevrstna, skorajda glavna plaža letovišča, turistične destinacije, kraja Murter na istoimenskem dalmatinskem otoku Murterju. Plaža Slanica je hkrati tudi ena najlepših in najbolj priljubljenih plaž na otoku Murterju. Še več, plaža Slanica skorajda zagotovo sodi v skupino najlepših, zagotovo pa tudi najbolj obiskanih, (peščenih) plaž na celotnem Jadranu.

Nadaljujte z branjem