Compare Listings

Plaža Meli; očara morska gugalnica

Plaža Meli, otok Cres

V redu, priznamo svojo krivdo. Verjetno nam plaža Meli na otoku Cresu še nekaj časa sploh ne bi »padla v našo radovedno novinarsko oko«, če ne bi družno in složno, po poročanju medijev, ugotovili, da je plažo Meli s svojo razigrano družbo obiskal tudi naš košarkaški dragulj, super zvezdnik Luka Dončić (ki se po težki sezoni v ligi NBA z največjim veseljem vrne na svoj najljubši otok Krk, in od tam – očitno – z jahto »izletnikuje« tudi po bližnjih otokih).

Plaža Meli, otok Cres

Plaža Meli očara. Morje tukaj je kristalno čisto, s prostim očesom se vidi vsaka bela školjka na plitvem peščenem dnu. Plaža Meli se nahaja na otoku Cresu, poleg mini zaselka Plat, »okraj« Belej. Od plaže Meli do Osorja, ki se je postavil med otoka Lošinj in Cres, je okrog 8 kilometrov. Pozor, pazite, da vas google zemljevid ne bo vodil, zavedel in odpeljal na drugo istoimensko plažo na otoku Cresu?!

Upravljavci plaže, ki so nam prijazno poslali tudi fotografije za objavo, so nam samozavestno zatrdili, da se naj z avtomobilom preprosto zapeljemo do Plata, od koder nas bo »taksi kombi vozilo« za majhen denar zapeljalo prav do plaže in nazaj. Zanimivo, bomo preverili, kako to zgleda v praksi!?! Vsekakor pa zagotovo velja, da je najlažji dostop na plažo z manjšim plovilom.

Ta lepi peščeni zaliv s plažo Meli je bil še pred kakšnim letom zanemarjen in neurejen. Sedaj je plaža Meli urejena z naravnimi materiali, tako da se plažni inventar popolnoma zlije z bližnjo naravo. Senčniki iz trsja, turkizno morje, leseni ležalniki, očarljiva gugalnica v morju in bogata ponudba pijač ter skromnih prigrizkov »beach bara«, nad katerim je fotogenična terasa s pogledom na celoten zaliv dajejo vtis, kot da smo se znašli v pravem  eksotičnem raju.

Plaža je zasnovana kot kraj sprostitve 6 dni v tednu, 1 dan v tednu pa je rezerviran za after beach party z DJ gostom. Če je bila plaža Meli všeč slovenskemu junaku Luki Dončiću, potem ni vrag, da ne bo tudi nam. 🙂

Ps. Fotografije: plaža Meli, glej https://www.instagram.com/meli_beach/.

Sorodni članki

D’OR Beach Club

»Tam, kjer so se luksuz, trajnostni razvoj in narava združili v eno zlito celoto, je na zahodni obali Istre nastala nepogrešljiva postojanka za vse hedoniste. D`OR Beach Club je postavljen na obali, v Funtani, korak do Poreča. Tam, kjer se prepletajo modri odtenki neba in morja, je D`OR Beach Club sonce obsijalo z zlatimi odtenki. Pri opremljanju D`OR Beach Club-a so bili uporabljeni izključno naravni materiali s poudarkom na lesu kot simbolu narave.

Nadaljujte z branjem

Festival peska Nin

Festival peska v Ninu (hrvaško: »Festival pijeska Nin«) pokaže čarobnost, ki se ustvari v pesku in ostane v spominu. Če imate radi pesek, vam bo mestece Nin zelo všeč. Peščene plaže mesteca Nin so dolge kar 8 kilometrov, odlikuje pa jih kakovosten pesek in čisto morje. Zato nikakor ne preseneča, da se v Ninu od leta 2015 vsak avgust prireja Festival peska, kjer lahko umetniki, prebivalci, turisti in otroci pokažejo svoj kiparski talent pri izdelavi peščenih motivov, skulptur. Poglejmo podrobneje.

Nadaljujte z branjem

Plaža Stiniva, otok Hvar

Če ste turist, ki je našel nastanitev v čudovitem mestecu Hvar na istoimenskem otoku, lahko poiščete morsko osvežitev v številnih majhnih zalivčkih plavega Jadrana. Domačini, Hvarčani, vam bodo povedali, da se oni najraje usedejo v (lasten) čolnič in se na kopalni izlet odpeljejo na eno izmed številnih prekrasnih plaž na raznolikih, sanjskih Peklenskih otokih.

Nadaljujte z branjem