Compare Listings

Plaža Meli; očara morska gugalnica

Plaža Meli, otok Cres

V redu, priznamo svojo krivdo. Verjetno nam plaža Meli na otoku Cresu še nekaj časa sploh ne bi »padla v našo radovedno novinarsko oko«, če ne bi družno in složno, po poročanju medijev, ugotovili, da je plažo Meli s svojo razigrano družbo obiskal tudi naš košarkaški dragulj, super zvezdnik Luka Dončić (ki se po težki sezoni v ligi NBA z največjim veseljem vrne na svoj najljubši otok Krk, in od tam – očitno – z jahto »izletnikuje« tudi po bližnjih otokih).

Plaža Meli, otok Cres

Plaža Meli očara. Morje tukaj je kristalno čisto, s prostim očesom se vidi vsaka bela školjka na plitvem peščenem dnu. Plaža Meli se nahaja na otoku Cresu, poleg mini zaselka Plat, »okraj« Belej. Od plaže Meli do Osorja, ki se je postavil med otoka Lošinj in Cres, je okrog 8 kilometrov. Pozor, pazite, da vas google zemljevid ne bo vodil, zavedel in odpeljal na drugo istoimensko plažo na otoku Cresu?!

Upravljavci plaže, ki so nam prijazno poslali tudi fotografije za objavo, so nam samozavestno zatrdili, da se naj z avtomobilom preprosto zapeljemo do Plata, od koder nas bo »taksi kombi vozilo« za majhen denar zapeljalo prav do plaže in nazaj. Zanimivo, bomo preverili, kako to zgleda v praksi!?! Vsekakor pa zagotovo velja, da je najlažji dostop na plažo z manjšim plovilom.

Ta lepi peščeni zaliv s plažo Meli je bil še pred kakšnim letom zanemarjen in neurejen. Sedaj je plaža Meli urejena z naravnimi materiali, tako da se plažni inventar popolnoma zlije z bližnjo naravo. Senčniki iz trsja, turkizno morje, leseni ležalniki, očarljiva gugalnica v morju in bogata ponudba pijač ter skromnih prigrizkov »beach bara«, nad katerim je fotogenična terasa s pogledom na celoten zaliv dajejo vtis, kot da smo se znašli v pravem  eksotičnem raju.

Plaža je zasnovana kot kraj sprostitve 6 dni v tednu, 1 dan v tednu pa je rezerviran za after beach party z DJ gostom. Če je bila plaža Meli všeč slovenskemu junaku Luki Dončiću, potem ni vrag, da ne bo tudi nam. 🙂

Ps. Fotografije: plaža Meli, glej https://www.instagram.com/meli_beach/.

Sorodni članki

Plaža Beritnica na otoku Pagu

Na plaži Beritnica (nekateri jo imenujejo tudi Beriknica), na otoku Pagu, je narava v plitvo modro-zeleno Jadransko morje skotalila tri velike, ogromne kamnite skale in tako ustvarila svojevrstno naravno umetniško instalacijo, ki nam nudi nepozaben prizor. Tik nad prodnato plažo se dviga še spektakularno kamnito plezališče Stogaj, ki le še dodatno »potencira« lepoto tega turističnega sladkorčka, ene izmed najlepših plaž na celotnem Jadranu.

Nadaljujte z branjem

Plaže Privlake

Kakšne so plaže v kraju Privlaka, tam v bližini kraljevskega Nina in nasproti otoka Vira? Lepe in predvsem peščene, zato jih praviloma obožujejo otroci in njihovi starši. Tu in tam se ob teh peščenih plažah najde tudi zdravilno blato. Če se bojite, da vam bo dolgčas, skočite na adrenalinski vodni park. Tudi naši kosmatinci imajo v Privlaki svojo plažo. Poglejmo plaže v Privlaki nekoliko podrobneje.

Nadaljujte z branjem

Bačvice, splitska plaža

Plaža Bačvice, ena najbolj priljubljenih splitskih plaž, se nahaja v istoimenskem splitskem okrožju oz. splitski mestni četrti. Splitska plaža Bačvice je mogoče najbolj znana plaža v celotni Dalmaciji, zlahka pa jo lahko uvrščamo tudi med najbolj prepoznavne ob celotni hrvaški jadranski obali (sem pa štejemo tudi otoke). Svojo dolgoletno slavo plaža Bačvice dolguje tudi igri picigin in pa »ekstremno žurerskim« splitskim nočnim klubom, ki med poletno turistično sezono nudijo neomejeno zabavo številnim mladim obiskovalcem iz vsega sveta.

Nadaljujte z branjem