Compare Listings

Opatija – jesenska oaza čokolade

Festival čokolade v Opatiji

Festival čokolade v Opatiji od 11. do 13. novembra 2022 prinaša ekskluzivne sladke dobrote, raznolike čokoladne slaščice, ne bo pa manjkalo tudi vzporednih prireditev z »rdečo nitjo« (npr. čokoladna spa razvajanja , tematske razstave in delavnice ter sladki koncerti). Tri dni v drugem vikendu novembra bo Opatija ponovno gostila festival čokolade, spet bo postala »meka« za ljubitelje »sladkih užitkov«, ki jih čaka priložnostna ponudba, zasnovana posebej za to prireditev.

Festival čokolade v Opatiji

Opatija, kraljica Jadrana, bo sredi novembra 2022 dom čokolade.  Ekskluzivni čokoladni izdelki, vrhunske dobrote in atraktiven program bodo zaznamovali 16. Festival čokolade v Opatiji, ki bo potekal v novem terminu od 11. do 13. novembra. Tri dni v drugem vikendu novembru bo Opatija postala »meka« za ljubitelje »sladkih užitkov«, ki jih čaka priložnostna ponudba, zasnovana posebej za to prireditev.

Osrednje dogajanje največje in najstarejše hrvaške prireditve, posvečeno vsem ljubemu živilu, sejem »Čokoladna čarovnija« v centru Gervais združuje več kot dvajset »craft« proizvajalcev čokoladnih slaščic, letošnja novost pa so družinska kmetijska gospodarstva s paleto čokoladnih izdelkov, ki bodo našli svoj prostor na prvem nadstropju opatijskega kulturnega centra.

Festival čokolade je prizorišče, kjer se promovira edinstvena ponudba izvrstnih blagovnih znamk iz Hrvaške in regije, ki imajo izviren pristop pri snovanju svojih čokoladnih stvaritev. Zato bodo na sejmu »Čokoladna čarovnija« predstavili ekskluzivno ponudbo redkih in težko dostopnih dobrot, prepoznavnih po presenetljivih in občudovanja vrednih okusih. Vrata centra Gervais bodo odprta v petek, 11. novembra, od 14. do 21. ure, v soboto, 12. novembra, od 9. do 21. ure ter v nedeljo, 13. novembra, od 9. do 19. ure.

Čokolada bo našla svoje mesto tudi na menijih opatijskih restavracij, v ponudbi mestnih kavarn, a tudi v posebej oblikovanih tretmajih spa & wellness centrov. Poleg gastronomskih užitkov obiskovalce čaka tudi bogat program. Pričakala jih bo razstava »Od kakavovih zrn do čokolade«, na kateri bodo lahko iz prve roke videli transformacijo grenkih zrn v sladke dobrote.

Teoretična znanja bodo lahko tudi sami uporabili v praksi na delavnicah za odrasle in otroke, na katerih jim bodo razkrili skrivnosti izdelave čokolade od začetka s kakavovimi zrni do končnega izdelka. Malčki se bodo še posebej zabavali na delavnicah slikanja na klasičnih čokoladnih ploščicah v retro slogo kot tudi na veseli foto točki »Choco«, medtem ko bodo atraktiven program zaokrožili nastopi priznanih glasbenikov. Obiskovalce pričakuje tudi posebno presenečenje – lahko bodo priča izdelavi obleke iz čokolade!

»Opatija in čokolada sta neločljivo povezani že več kot desetletje in pol, Festival čokolade pa sodi med najbolj nestrpno pričakovane in obiskane prireditve. Letos bo potekal nekoliko prej, tako da bo festival okusna in vznemirljiva uvertura v razkošen decembrski advent. To bo sladki začetek atraktivnih dogodkov, ki vas čakajo do konca leta, ob neskončnih »izzivih za brbončice« v edinstveni in neprekosljivi ponudbi Čokoladne čarovnije, a tudi ob bogatem spremljevalnem programu,« je dejala Suzi Petričić, direktorica Turistične skupnosti mesta Opatija.

Ps. Uredništvo www.pag.si se Turistični skupnosti Opatiji zahvaljuje za fotografije in pomoč pri pripravi teksta.

Sorodni članki

Stonske ostrige

»Malostonske kamenice«, za katere se v Sloveniji večinoma uporablja izraz »stonske ostrige« (seveda lahko uporabljamo tudi izraz malostonske ostrige), so vpisane v evropski register geografskega porekla, imajo oznako izvirnosti in so kot takšne zaščitene po vsej Evropski uniji. Posledično se potrošniku z vpisom stonskih ostrig v register jamči nakup avtentičnega produkta.

Nadaljujte z branjem

Festival svetlobe Zagreb

Od 15. do 19. marca 2023 (v večernih urah seveda) bo v glavnem mestu Hrvaške že petič potekal zagrebški Festival svetlobe. V organizaciji Turistične skupnosti mesta Zagreb in partnerjev ter ob podpori mesta Zagreb se bodo ponovno združile domišljija, umetnost in svetlobne tehnologije, ki bodo s pozitivno energijo in dobrimi čustvi naznanile pomlad. Vsi obiskovalci (vse je brezplačno!) bodo v petih dneh lahko obiskali skupno 33 atrakcij na 28 lokacijah četrti Gornji grad in Donji grad, ki bodo ponovno pozdravile nov začetek in novo upanje – pomlad!

Nadaljujte z branjem

Zadar Wine Festival

Zadar Wine Festival, največji vinski festival v Dalmaciji, združuje več kot 100 vinskih razstavljavcev iz vse Hrvaške, pa tudi iz nekaterih drugih držav, med njimi je tudi več vinarjev iz Slovenije. Tako bodo obiskovalci imeli možnost degustacije različnih evropskih in svetovnih vin zelo raznolikih vinarjev in distributerjev.

Nadaljujte z branjem