Compare Listings

Veseli december v Opatiji

Opatija: advent vabi

Čarobnost adventa romantično Opatijo spremeni v idilično zimsko (turistično) destinacijo. Opatija, to prečudovito hrvaško mesto, ki z razkošno decembrsko okrasitvijo pridobi edinstven »božični« sijaj, vsako leto ponuja nepozabne prizore in doživetja.

Opatija: advent vabi

Poleg znanega pravljičnega vzdušja obiskovalce Opatije pričakujejo tudi številna presenečenja. Poglejmo advent v Opatiji nekoliko podrobneje.

Zima bo Opatijo tudi letos odela v razkošna adventna oblačila. Najbolj romantičen in najbolj svečan čas v letu je najboljša priložnost, da spoznate Opatijo, to znano evropsko turistično destinacijo, v edinstvenem vzdušju. To je čas, ko lahko praznično čarobnost začutite v vsakem kotičku mesta Opatije in zato je vsako doživetje nepozabno.

Več sto tisoč lučk in prekrasnih okraskov v času adventa Opatijo spremeni v zimsko pravljico. Poleg virtualnega sprehoda, ki je ob zagonu vzbudil izjemno zanimanje, vsak obisk adventa v »živo« ponudi tudi dejanski dotik z mestom Opatija ter priložnost za uživanje v bogati gastronomski in zabavni ponudbi.

Razkošno okrašene opatijske mestne ulice in trgi, drsališče, edinstven glasbeno-odrski spektakel na prečudovitih lokacijah – vse to je le majhen del zimske čarovnije adventa v Opatiji.

Iz vseh strani Opatije se slišijo zvoki veselih božičnih pesmi, medtem ko opojne vonjave kuhanega vina in vrhunske vroče čokolade obiskovalcem prinašajo nepozabno izkušnjo.

Vse od konca novembra pa skorajda do polovice januarja bo mogoče najlepši advent ob morju s praznično čarobnostjo preveval znane lokacije, kot so Park sv. Jakova, Park Angiolina, Slatina, Lungomare, Poletni oder, mestna tržnica in slikovito Volosko, a tudi ponudil celo vrsto vznemirljivih presenečenj za vse obiskovalce.

Zaradi adventa, a tudi vrhunskih restavracij, sodobnih wellness & spa centrov, festivala čokolade, ki bo posladkal sam začetek decembra, in turistične tradicije, ki sega skoraj dve stoletji nazaj v zgodovino, Opatija tudi to zimo ostaja idealna destinacija za popoln oddih.

Suzi Petričić, direktorica Zavoda za turizem Opatija, je zadovoljna, da opatijski advent poteka v kvalitetnem sodelovanju turističnega zavoda, Mestne občine Opatija, mestnih institucij in gospodarstvenikov. »Že lani je Opatija zasijala v najlepšem sijaju in ti čudoviti posnetki so obkrožili svet. Zadovoljstvo obiskovalcev je največja nagrada za naš trud, vsako leto pa dvigujemo letvico kakovosti in si prizadevamo ne le izpolniti, temveč tudi preseči želje naših gostov.

Ponosni smo, da letošnji opatijski advent nosi oznako “Best Christmas Lights” vplivne turistične organizacije European Best Destinations, ki je Opatijo v času adventa uvrstila med najlepša evropska mesta, poleg svetovnih mest, kot so London, Monte Carlo, Madrid, Nica in Praga,” poudarja Suzi Petričič. Seveda ne smemo pozabiti, da ima tudi Zagreb, hrvaško glavno mesto, odlično veselo-decembrsko vzdušje (glej tekst Zakaj obiskati Advent v Zagrebu? in prelistaj čudovito fotogalerijo z naslovom Advent v Zagrebu je super).

Tudi opatijski hoteli ob adventu pripravljajo obogateno izkušnjo. Npr. Amadria Park Hotel Milenij iz Opatije je znan po privlačnem prazničnem prižiganju božičnih lučk, ki jih tudi letos ne bo manjkalo.

»Najlepši čas v letu se začne s tradicionalno slovesnostjo prižiganja novoletnih lučk na terasi bližnjega hotela Continental. Kot vsako leto se še posebej pripravljamo na že uveljavljen festival čokolade, katerega središče bo naša mala tovarna čokolade ‘Millennium Choco World’, v našem čokoladnemu imperiju pa bo vladal Billy Wonka (Andrej Škedel), ki bo prinesel pridih čarobnosti skupaj s svojimi pomočniki.

Seveda se veselimo tudi priljubljene prireditve »Zajtrk z Božičkom«, posebnih programov za špico božičnih praznikov, čaka pa nas – kakor vsako leto – tudi nepozabno silvestrovanje z odlično gastronomijo in atraktivnimi programi,« je napovedal Ivan Sarajlić, izvršni marketinški koordinator hotela Milenij za hrvaški poslovni portal hrturizam.hr.

Veselo decembrsko vzdušje pa lahko v Opatiji doživite tudi na morju, na valovih. Na ladjici Jadera si namreč lahko privoščite kratke panoramske morske vožnje (postregli pa bodo z vročo čokolado, kuhanim vinom in fritulami). Na romantično okrašenem morskem plovilu boste zlahka doživeli popolnoma novo perspektivo opatijske adventne pravljice.

Doživite najlepši advent ob morju v pravljičnem vzdušju mesta Opatija. Deklica z galebom – fotografirajte se z najbolj znanim simbolom Opatije v prazničnih oblačilih. Božično vzdušje, blago zimsko podnebje in bližina morja so pravi recept za sanjski advent. Pridite, sprehodite se po čudovito okrašenem mestu in preživite nepozabne božične praznike v Opatiji.

Ps. Za fotografije in pomoč pri tekstu se uredništvo www.pag.si, slovenskega portala o hrvaškem turizmu, zahvaljuje Turistični zvezi Opatija.

Sorodni članki

Mestni muzej Split

Muzej mesta Split (»Muzej grada Splita«) je ustanova, ki vodi delo samega muzeja, pa tudi Dioklecijanove kleti, Galerije Emanuela Vidovića, Jugovzhodnega stolpa in srednjeveškega sprehajališča (»srednjovjekovni ophod«) na severnem obzidju Dioklecijanove palače.

Nadaljujte z branjem

Jadrija, 100 let slavne plaže

Jadrija je v prvi vrsti, s svojimi pisanimi kabinami, predvsem kultna plaža fascinantnega Šibenika. Predvsem zato in zaradi svoje starosti je bila Jadrija vpisana tudi v register zaščitene hrvaške kulturne dediščine. Jadrija, ki je danes - ob plaži - poznana tudi po svojem manjšem počitniškem naselju in predvsem svetilniku, je bila ustanovljena že v letih 1921/1922, torej obstaja in »živi« že dobrih 100 let.

Nadaljujte z branjem

Muzej propadlih razmerij

Muzej propadlih razmerij (originalno, hrvaško: Muzej prekinutih veza) je edinstven, prisrčen in zabaven. Muzej propadlih razmerij ponuja potovanje skozi močna čustva, tudi zato je Muzej propadlih razmerij mogoče celo najbolj zanimiv muzej v celotnem Zagrebu!?! Vstopimo torej v Muzej propadlih razmerij, zacelimo svoje srčne rane.

Nadaljujte z branjem

Povej svoje mnenje

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.