Compare Listings

Veseli december v Opatiji

Opatija: advent vabi

Čarobnost adventa romantično Opatijo spremeni v idilično zimsko (turistično) destinacijo. Opatija, to prečudovito hrvaško mesto, ki z razkošno decembrsko okrasitvijo pridobi edinstven »božični« sijaj, vsako leto ponuja nepozabne prizore in doživetja.

Opatija: advent vabi

Poleg znanega pravljičnega vzdušja obiskovalce Opatije pričakujejo tudi številna presenečenja. Poglejmo advent v Opatiji nekoliko podrobneje.

Zima bo Opatijo tudi letos odela v razkošna adventna oblačila. Najbolj romantičen in najbolj svečan čas v letu je najboljša priložnost, da spoznate Opatijo, to znano evropsko turistično destinacijo, v edinstvenem vzdušju. To je čas, ko lahko praznično čarobnost začutite v vsakem kotičku mesta Opatije in zato je vsako doživetje nepozabno.

Več sto tisoč lučk in prekrasnih okraskov v času adventa Opatijo spremeni v zimsko pravljico. Poleg virtualnega sprehoda, ki je ob zagonu vzbudil izjemno zanimanje, vsak obisk adventa v »živo« ponudi tudi dejanski dotik z mestom Opatija ter priložnost za uživanje v bogati gastronomski in zabavni ponudbi.

Razkošno okrašene opatijske mestne ulice in trgi, drsališče, edinstven glasbeno-odrski spektakel na prečudovitih lokacijah – vse to je le majhen del zimske čarovnije adventa v Opatiji.

Iz vseh strani Opatije se slišijo zvoki veselih božičnih pesmi, medtem ko opojne vonjave kuhanega vina in vrhunske vroče čokolade obiskovalcem prinašajo nepozabno izkušnjo.

Vse od konca novembra pa skorajda do polovice januarja bo mogoče najlepši advent ob morju s praznično čarobnostjo preveval znane lokacije, kot so Park sv. Jakova, Park Angiolina, Slatina, Lungomare, Poletni oder, mestna tržnica in slikovito Volosko, a tudi ponudil celo vrsto vznemirljivih presenečenj za vse obiskovalce.

Zaradi adventa, a tudi vrhunskih restavracij, sodobnih wellness & spa centrov, festivala čokolade, ki bo posladkal sam začetek decembra, in turistične tradicije, ki sega skoraj dve stoletji nazaj v zgodovino, Opatija tudi to zimo ostaja idealna destinacija za popoln oddih.

Suzi Petričić, direktorica Zavoda za turizem Opatija, je zadovoljna, da opatijski advent poteka v kvalitetnem sodelovanju turističnega zavoda, Mestne občine Opatija, mestnih institucij in gospodarstvenikov. »Že lani je Opatija zasijala v najlepšem sijaju in ti čudoviti posnetki so obkrožili svet. Zadovoljstvo obiskovalcev je največja nagrada za naš trud, vsako leto pa dvigujemo letvico kakovosti in si prizadevamo ne le izpolniti, temveč tudi preseči želje naših gostov.

Ponosni smo, da letošnji opatijski advent nosi oznako “Best Christmas Lights” vplivne turistične organizacije European Best Destinations, ki je Opatijo v času adventa uvrstila med najlepša evropska mesta, poleg svetovnih mest, kot so London, Monte Carlo, Madrid, Nica in Praga,” poudarja Suzi Petričič. Seveda ne smemo pozabiti, da ima tudi Zagreb, hrvaško glavno mesto, odlično veselo-decembrsko vzdušje (glej tekst Zakaj obiskati Advent v Zagrebu? in prelistaj čudovito fotogalerijo z naslovom Advent v Zagrebu je super).

Tudi opatijski hoteli ob adventu pripravljajo obogateno izkušnjo. Npr. Amadria Park Hotel Milenij iz Opatije je znan po privlačnem prazničnem prižiganju božičnih lučk, ki jih tudi letos ne bo manjkalo.

»Najlepši čas v letu se začne s tradicionalno slovesnostjo prižiganja novoletnih lučk na terasi bližnjega hotela Continental.

Kot vsako leto se še posebej pripravljamo na že uveljavljen festival čokolade, katerega središče bo naša mala tovarna čokolade ‘Millennium Choco World’, v našem čokoladnemu imperiju pa bo vladal Billy Wonka (Andrej Škedel), ki bo prinesel pridih čarobnosti skupaj s svojimi pomočniki.

Seveda se veselimo tudi priljubljene prireditve »Zajtrk z Božičkom«, posebnih programov za špico božičnih praznikov, čaka pa nas – kakor vsako leto – tudi nepozabno silvestrovanje z odlično gastronomijo in atraktivnimi programi,« je napovedal Ivan Sarajlić, izvršni marketinški koordinator hotela Milenij za hrvaški poslovni portal hrturizam.hr.

Veselo decembrsko vzdušje pa lahko v Opatiji doživite tudi na morju, na valovih. Na ladjici Jadera si namreč lahko privoščite kratke panoramske morske vožnje (postregli pa bodo z vročo čokolado, kuhanim vinom in fritulami). Na romantično okrašenem morskem plovilu boste zlahka doživeli popolnoma novo perspektivo opatijske adventne pravljice.

Doživite najlepši advent ob morju v pravljičnem vzdušju mesta Opatija. Deklica z galebom – fotografirajte se z najbolj znanim simbolom Opatije v prazničnih oblačilih. Božično vzdušje, blago zimsko podnebje in bližina morja so pravi recept za sanjski advent. Pridite, sprehodite se po čudovito okrašenem mestu in preživite nepozabne božične praznike v Opatiji.

Ps. Za fotografije in pomoč pri tekstu se uredništvo www.pag.si, slovenskega portala o hrvaškem turizmu, zahvaljuje Turistični zvezi Opatija.


Sorodni članki

Kišomir – »stajliš« dežniki

Kišomir je očarljiva, zelo simpatična, hrvaška blagovna znamka, ki ponuja popolnoma personalizirane dežnike. Vsak unikatni dežnik je ročno poslikan, po vaših osebnih željah. Čeprav so dežniki ročno delo, so zagotovo 100-odstotno vodoodporni, tako da lahko svoj personalizirani dežnik prosto odprete tudi v najmočnejšem dežnem nalivu. Alfa in omega projekta Kišomir, je mlada dama, Mirna Deskar, ki ob »stajliš dežnikih« izdeluje tudi nekatere druge unikatne izdelke, zaenkrat predvsem čestitke za različne slavnostne dogodke, prireditve.

Nadaljujte z branjem

Božićno selo, božična vas v Dalmaciji

Zaselek Nart v Gornjem Dolcu, ki je le nekaj kilometrov zračne črte oddaljen od Omiša, je zaradi postavljene božične vasice (hrvaško, originalno »Božićno selo«) v le nekaj letih postal priljubljena dalmatinska destinacija v decembrskem, adventnem, božičnem času. Božićno selo je vizionarsko in zagnano postavila družina Lućić, prvič leta 2018. Božićno selo, božična vasica, je do danes prerasla v – dobesedno - pravljično mesto, kjer milijoni pisanih lučk (ob vsem drugem bogatem programu in odlični zasnovi) ustvarjajo idilično božično oazo v zaledju Dalmacije. Obiskovalci so praviloma očarani! Poglejmo nekoliko podrobneje.

Nadaljujte z branjem

Triatlonski kamp Hvar

Hvar, najbolj sončni jadranski otok, bo letos decembra (9. - 18. 12.) gostil triatlonce in kolesarje na zimskih pripravah na prihajajočo tekmovalno sezono. Hvar je znan kot ena izmed najbolj priljubljenih destinacij za poletne počitnice, le malokdo pa pozna njegove lepote v zimskih mesecih.

Nadaljujte z branjem