Compare Listings

Veseli december v Opatiji

Opatija: advent vabi

Čarobnost adventa romantično Opatijo spremeni v idilično zimsko (turistično) destinacijo. Opatija, to prečudovito hrvaško mesto, ki z razkošno decembrsko okrasitvijo pridobi edinstven »božični« sijaj, vsako leto ponuja nepozabne prizore in doživetja.

Opatija: advent vabi

Poleg znanega pravljičnega vzdušja obiskovalce Opatije pričakujejo tudi številna presenečenja. Poglejmo advent v Opatiji nekoliko podrobneje.

Zima bo Opatijo tudi letos odela v razkošna adventna oblačila. Najbolj romantičen in najbolj svečan čas v letu je najboljša priložnost, da spoznate Opatijo, to znano evropsko turistično destinacijo, v edinstvenem vzdušju. To je čas, ko lahko praznično čarobnost začutite v vsakem kotičku mesta Opatije in zato je vsako doživetje nepozabno.

Več sto tisoč lučk in prekrasnih okraskov v času adventa Opatijo spremeni v zimsko pravljico. Poleg virtualnega sprehoda, ki je ob zagonu vzbudil izjemno zanimanje, vsak obisk adventa v »živo« ponudi tudi dejanski dotik z mestom Opatija ter priložnost za uživanje v bogati gastronomski in zabavni ponudbi.

Razkošno okrašene opatijske mestne ulice in trgi, drsališče, edinstven glasbeno-odrski spektakel na prečudovitih lokacijah – vse to je le majhen del zimske čarovnije adventa v Opatiji.

Iz vseh strani Opatije se slišijo zvoki veselih božičnih pesmi, medtem ko opojne vonjave kuhanega vina in vrhunske vroče čokolade obiskovalcem prinašajo nepozabno izkušnjo.

Vse od konca novembra pa skorajda do polovice januarja bo mogoče najlepši advent ob morju s praznično čarobnostjo preveval znane lokacije, kot so Park sv. Jakova, Park Angiolina, Slatina, Lungomare, Poletni oder, mestna tržnica in slikovito Volosko, a tudi ponudil celo vrsto vznemirljivih presenečenj za vse obiskovalce.

Zaradi adventa, a tudi vrhunskih restavracij, sodobnih wellness & spa centrov, festivala čokolade, ki bo posladkal sam začetek decembra, in turistične tradicije, ki sega skoraj dve stoletji nazaj v zgodovino, Opatija tudi to zimo ostaja idealna destinacija za popoln oddih.

Suzi Petričić, direktorica Zavoda za turizem Opatija, je zadovoljna, da opatijski advent poteka v kvalitetnem sodelovanju turističnega zavoda, Mestne občine Opatija, mestnih institucij in gospodarstvenikov. »Že lani je Opatija zasijala v najlepšem sijaju in ti čudoviti posnetki so obkrožili svet. Zadovoljstvo obiskovalcev je največja nagrada za naš trud, vsako leto pa dvigujemo letvico kakovosti in si prizadevamo ne le izpolniti, temveč tudi preseči želje naših gostov.

Ponosni smo, da letošnji opatijski advent nosi oznako “Best Christmas Lights” vplivne turistične organizacije European Best Destinations, ki je Opatijo v času adventa uvrstila med najlepša evropska mesta, poleg svetovnih mest, kot so London, Monte Carlo, Madrid, Nica in Praga,” poudarja Suzi Petričič. Seveda ne smemo pozabiti, da ima tudi Zagreb, hrvaško glavno mesto, odlično veselo-decembrsko vzdušje (glej tekst Zakaj obiskati Advent v Zagrebu? in prelistaj čudovito fotogalerijo z naslovom Advent v Zagrebu je super).

Tudi opatijski hoteli ob adventu pripravljajo obogateno izkušnjo. Npr. Amadria Park Hotel Milenij iz Opatije je znan po privlačnem prazničnem prižiganju božičnih lučk, ki jih tudi letos ne bo manjkalo.

»Najlepši čas v letu se začne s tradicionalno slovesnostjo prižiganja novoletnih lučk na terasi bližnjega hotela Continental.

Kot vsako leto se še posebej pripravljamo na že uveljavljen festival čokolade, katerega središče bo naša mala tovarna čokolade ‘Millennium Choco World’, v našem čokoladnemu imperiju pa bo vladal Billy Wonka (Andrej Škedel), ki bo prinesel pridih čarobnosti skupaj s svojimi pomočniki.

Seveda se veselimo tudi priljubljene prireditve »Zajtrk z Božičkom«, posebnih programov za špico božičnih praznikov, čaka pa nas – kakor vsako leto – tudi nepozabno silvestrovanje z odlično gastronomijo in atraktivnimi programi,« je napovedal Ivan Sarajlić, izvršni marketinški koordinator hotela Milenij za hrvaški poslovni portal hrturizam.hr.

Veselo decembrsko vzdušje pa lahko v Opatiji doživite tudi na morju, na valovih. Na ladjici Jadera si namreč lahko privoščite kratke panoramske morske vožnje (postregli pa bodo z vročo čokolado, kuhanim vinom in fritulami). Na romantično okrašenem morskem plovilu boste zlahka doživeli popolnoma novo perspektivo opatijske adventne pravljice.

Doživite najlepši advent ob morju v pravljičnem vzdušju mesta Opatija. Deklica z galebom – fotografirajte se z najbolj znanim simbolom Opatije v prazničnih oblačilih. Božično vzdušje, blago zimsko podnebje in bližina morja so pravi recept za sanjski advent. Pridite, sprehodite se po čudovito okrašenem mestu in preživite nepozabne božične praznike v Opatiji.

Ps. Za fotografije in pomoč pri tekstu se uredništvo www.pag.si, slovenskega portala o hrvaškem turizmu, zahvaljuje Turistični zvezi Opatija.


Sorodni članki

Sveta Marija, otok na otoku

Čudež narave: na otoku Mljetu je jezero, na katerem se nahaja še en otok, to je majhen otoček Sveta Marija. Otok Mljet se ponaša z naravnim fenomenom, otočkom Sveta Marija, ki je svoje mesto pod soncem našel na južni strani Velikega jezera. Otoček Sveta Marija je zelo slikovit, pred dobrim tisočletjem so na njem benediktinci zgradili samostan s cerkvijo sv. Marije. Benediktinski samostan in čudovita cerkev na otočku Sveta Marija tvorita spomenik izjemne harmonije in arhitekturnega navdiha.

Nadaljujte z branjem

SkyBike Dubrovnik

SkyBike Dubrovnik je vrhunska adrenalinska atrakcija, ki ponuja osupljiv razgled na zgodovinsko hrvaško mesto. Dubrovnik, neverjetno obmorsko dalmatinsko mestece, znano predvsem po starodavnem obzidju, očarljivi pokrajini in zgodovini, je v svoje kraljestvo pustolovščin vnesel edinstven pridih z uvedbo vznemirljivega izziva Sky Bike. Toda tako, v samem uvodu moramo poudariti, da je Sky Bike Dubrovnik pustolovščina za tiste, ki se ne bojijo višine. Torej, si upate? :-) Poglejmo si SkyBike Dubrovnik nekoliko podrobneje.

Nadaljujte z branjem

Visualia Festival Pulj

Visualia Festival (of Light) je festival na Hrvaškem, ki se vsako leto septembra odvija v mestu Pulj (hrvaško Pula). Visualia festival je posvečen sodobnim umetniškim izrazom in inovativni uporabi tehnologije v umetnosti. Poleg edinstvene priložnosti, da obiskovalci doživijo umetniška dela na drugačen način, Visualia Festival ponuja tudi platformo za umetnike z vsega sveta, da izrazijo svojo ustvarjalnost in inovativnost. Če želite doživeti inovativno umetnost in tehnologijo na enem mestu, če želite doživeti neko drugo dimenzijo, čarobnost, ne zamudite priložnosti obiskati Visualia Festivala med 21. in 23. septembrom 2023 v istrskem Pulju.

Nadaljujte z branjem