Compare Listings

Advent na Lošinju – humanitarno leta 2022

Advent na Lošinju

Najlepša božična zgodba bo tudi letos zaznamovala otok vitalnosti, saj vse otočane in goste čakajo številni dogodki, polni presenečenj. Advent na Lošinju bo leta 2022 minil v dobrodelnosti, s sporočilom »Mir, dobro in ljubezen«, se bo v humanitarnih akcijah priskočilo na pomoč najšibkejšim.

Advent na Lošinju

Poleg božičnih hišk na malološinjskem mestnem trgu sta mesto in Turistična skupnost Mesta Mali Lošinj v sodelovanju s številnimi partnerji pripravila vsakodnevne kulturno-zabavne dogodke, namenjene vsem generacijam. Del letošnjega Adventa na Lošinju so okraševanje jelk, celo podvodnih, animacija za otroke, glasbeni, dramski, recitatorski, plesni in zabavni program ter humanitarne akcije, nogometni turnirji in gledališke predstave.

Med letošnjim božično-novoletnim programom bodo lahko ljubitelji športa in nogometa na malološinjskem trgu v živo spremljali prenos tekem svetovnega prvenstva v nogometu.

S sporočilom »Mir, dobro in ljubezen« za humanitarne cilje. Ker so posebnost lošinjskega Adventa skupni humanitarni cilji in akcije, so letos moči združili lokalna združenja in klubi. Združenje Naša djeca, Ruka u ruci, Malonogometni klub Lošinj, Moto klub Lošinj, združenje Relieve, Rotary in Rotaract klubi so sredstva, zbrana med letošnjim božično-novoletnim programom, namenili v humanitarne namene v dobro skupnosti – opremljanje senzorične sobe za otroke s posebnimi potrebami, postavitev ograj, nabava tehtnice za otroke, Veloselsko srce in pomoč pomoči potrebnemu sokrajanu.

Program »Advent na Lošinju« se je začel že pred 12 leti v organizaciji združenja Naša djeca Mali Lošinj, cilj pa je bil povezati krajane in s priložnostnim programom in druženjem skupaj zbrati sredstva ter tako pomagati skupnosti. S pomočjo izdelave, prodaje in okraševanja izbranih motivov in postavitvijo razstave so vsi navedeni izdelki vključeni v licitacijo, katere sredstva so v celoti namenjena humanitarnim ciljem. Tudi letos bo licitacija s temo in sporočilom »Mir, dobro in ljubezen« potekala 22. decembra 2022 na lošinjskem trgu.

Študentski večer – Jole in skupina Bolero. Poleg vsakodnevnega zabavnega programa se bodo lahko prebivalci Lošinja in gostje 27. decembra 2022 zabavali s skupino znanega hrvaškega izvajalca, znanega pod imenom Jole, in skupino Bolero.

Novoletno kopanje. Zahvaljujoč prijetnemu podnebju in temperaturam pogumni že tradicionalno 30. decembra sodelujejo v novoletnem kopanju. Pitje lošinjskega čaja, nazdravljanje s šampanjcem, topli kopalni plašči, budno oko kamere in nepozabna zabava – vse to čaka plavalce, ki zberejo dovolj poguma.

Jutranji kratek sprehod. To pa še ni konec, saj bomo z Jutranjim kratkim sprehodom na malološinjskem trgu s šampanjcem nazdravili slovesu od starega leta. Harmonika, šampanjec, zdravica županje in dobra družba so zadosten razlog, da se 31. decembra zberemo na glavnem malološinjskem trgu.

Silvestrovanje – Neno Belan in Fiumensi. Kako najboljše pričakati novo leto? Vsi skupaj! Na Trgu Republike Hrvatske v Malem Lošinju je organizirano silvestrovanje, kjer bodo za noro zabavo poskrbeli Neno Belan in Fiumensi.

Zimska ponudba. Če ste ljubitelj zimskega kampiranja, silvestrovanje organizira tudi kamp Čikat na Malem Lošinju. Silvestrujte v družbi ostalih ljubiteljev kampiranja, saj ponudba vključuje tudi bogat meni in glasbo v živo. Svoja vrata bosta imela ob prihajajočih praznikih odprta Boutique Hotel Alhambra (5*) in Vitality Hotel Punta (4*), če pa se boste vendarle odločili za silvestrovanje nekje na toplem, restavraciji Veli žal in Silver Bay pripravljata odlično zabavo.

Ne pozabite preveriti letošnjega božično-novoletnega programa na Lošinju, klik na link: www.visitlosinj_advent_losinj_2022.
Glej tudi: Advent v Zagrebu in Advent v Opatiji.

Ps. Tekst: TZ Lošinj, fotografije TZ Lošinj in fotografa Sandro Tariba, Ivan Brčić.


Sorodni članki

Aerodrom Zagreb

Aerodrom Zagreb, letališče Zagreb, je mednarodno letališče, ki se nahaja približno 16 kilometrov južno od središča Zagreba, glavnega mesta Hrvaške. Uradno se zagrebško letališče imenuje Zračna luka Franjo Tuđman. Aerodrom Zagreb je največje letališče na Hrvaškem in je pomembno vozlišče za letalski promet v regiji. Zaradi številnih poceni letov, ki jih nudijo številni letalski prevozniki, je letališče v Zagrebu zmeraj bolj priljubljeno tudi med Slovenci.

Nadaljujte z branjem

Croatia Rally; reli elita na Hrvaškem

Croatia Rally je četrta dirka svetovnega prvenstva v reliju (WRC) 2023. Najboljše reli posadke na svetu se bodo na Hrvaškem pomerile na 20 hitrostnih preizkušnjah. Hrvaški reli, WRC Croatia Rally, bo potekal od 20. do 23. aprila 2023 v petih hrvaških županijah - Varaždinski, Krapinsko-zagorski, Zagrebški, Karlovački, Primorsko-goranski in mestu Zagreb.

Nadaljujte z branjem

Festival svetlobe Zagreb

Od 15. do 19. marca 2023 (v večernih urah seveda) bo v glavnem mestu Hrvaške že petič potekal zagrebški Festival svetlobe. V organizaciji Turistične skupnosti mesta Zagreb in partnerjev ter ob podpori mesta Zagreb se bodo ponovno združile domišljija, umetnost in svetlobne tehnologije, ki bodo s pozitivno energijo in dobrimi čustvi naznanile pomlad. Vsi obiskovalci (vse je brezplačno!) bodo v petih dneh lahko obiskali skupno 33 atrakcij na 28 lokacijah četrti Gornji grad in Donji grad, ki bodo ponovno pozdravile nov začetek in novo upanje – pomlad!

Nadaljujte z branjem