Compare Listings

Športne priprave na Hvaru

Triatlonski kamp Hvar

Hvar, najbolj sončni jadranski otok, bo letos decembra (9. – 18. 12.) gostil triatlonce in kolesarje na zimskih pripravah na prihajajočo tekmovalno sezono. Hvar je znan kot ena izmed najbolj priljubljenih destinacij za poletne počitnice, le malokdo pa pozna njegove lepote v zimskih mesecih.

Triatlonski kamp Hvar

Program triatlonskega tabora Hvar vključuje dnevne treninge in izobraževalna predavanja. Športniki lahko svoj prosti čas izkoristijo za ogled bogate kulturne dediščine in zabavo v adventnih hiškah in posebnih dogodkih na mestnem trgu v Hvaru na otoku Hvaru.

Udeleženci triatlonskega kampa Hvar bodo nastanjeni v prestižnem hotelu Heritage Park v samem središču mesta Hvar. Vsi športni treningi bodo potekali v naravi. Športnike čaka kolesarjenje po nič kaj prometnih cestah, kopanje v kristalno čistem Jadranskem morju in tek po pisanih gozdnih potkah. Zagnane športnike bosta razveselila tudi čist zrak in sprostitev, ki ju lahko zagotovi samo otok Hvar.

Triatlonski kamp Hvar organizira in vodi profesionalni triatlonec in kondicijski trener Jadran Domančić, ki je dejal: »Naš cilj je obogatiti športno ponudbo Hvara v zimskih mesecih, ko v večjem delu Evrope podnebne razmere niso primerne za aktivnosti na prostem. Ta kamp je primeren tako za rekreativce kot za tekmovalce, saj v našem triatlonskem kampu Hvar delamo samo na individualnem pristopu. Zato izkoristite edinstveno priložnost za spoznavanje Hvara izven turistične sezone. Pridružite se aktivnim počitnicam še pred novim letom, pozabite na stres in uživajte v čarih otoškega življenja«. Glej tudi spletno stran: https://www.eventcreate.com/e/hvar-training-camp.

Turistična skupnost mesta Hvar pobudo trenerja Jadrana Domančića pozdravlja, podpira in delno tudi pomaga pri sami promociji. “Upam, da bo tabor dobro obiskan in da se bo ustvarilo vzdušje, kjer bodo udeleženci rekli: ‘Super, kdaj naj pridemo drugo leto?’«, je za hrvaški spletni portal www.hrturizam.hr povedala Iva Belaj, direktorica TZG Hvar.

“Podaljšanje sezone za Hvar je treba oblikovati skozi kampe in dogodke, ki so strukturirani, ki niso reducirani na podaljševanje sezone skozi t.i. city-breaks (obiskovanje destinacije čez podaljšan vikend). Zavedamo se, da Hvar ni destinacija, kamor bo npr. nekdo iz Hrvaške prišel za tri dni, ker smo otok in ker smo – preprosto – daleč.

Da bi prišli iz Slavonije na Hvar, morate potovati ves dan. Praviloma to pomeni, da bo Hvar že v startu zavrnjen kot opcija in se bodo ljudje raje odpravili v Istro ali kakšen kraj na jadranski obali. Prav zato bi bili na Hvaru zelo veseli, če bi skozi april in maj, pa tudi oktober in november imeli kakšne dogodke, ki bi bili morda bolj specifični, neke nišne dogodke, ki bi trajali dlje, nekoliko več dni dni,« je pojasnila Iva Belaj.

Ne samo Hvar, tudi številne druge destinacije – na otokih in na celini – se tako v špici sezone kot po sezoni soočajo z enakimi težavami: pomanjkanjem delovne sile, prometnih povezav in vse večjimi poslovnimi stroški. A kljub temu so v Turistični skupnosti Hvar optimistični glede uspeha kampa, pa tudi smeri, v katero naj bi šla ponudba destinacije.

“Verjamemo, da bo tabor uspešen in da bo zanj zanimanje, saj traja skupaj 5 ali 6 dni in je strokoven, celovito zaokrožen, program. Hvar ima svoje predispozicije in dogodke, kot je ta npr. ta triatlonski kamp Hvar, ​​ki je super outdoor zgodba, naša destinacija se z njim zagotovo lahko dobro pozicionira na trgu. Takšni dogodki vsekakor morajo biti. Mislim, da se nekatere stvari lahko spremenijo na bolje. Nismo destinacija, ki bi imela primerjalno prednost kot Tenerife in ne moremo ponuditi plaže in kopanja pozimi, za številne dejavnosti na prostem in športni turizem pa vsekakor imamo ugodnosti in prednosti, ki jih je treba izkoristiti«, je za www.hrturizam.hr zaključila Iva Belaj.

Ps. Fotografski material je v uredništvo www.pag.si dostavil Jadran Domančić.

Sorodni članki

SkyBike Dubrovnik

SkyBike Dubrovnik je vrhunska adrenalinska atrakcija, ki ponuja osupljiv razgled na zgodovinsko hrvaško mesto. Dubrovnik, neverjetno obmorsko dalmatinsko mestece, znano predvsem po starodavnem obzidju, očarljivi pokrajini in zgodovini, je v svoje kraljestvo pustolovščin vnesel edinstven pridih z uvedbo vznemirljivega izziva Sky Bike. Toda tako, v samem uvodu moramo poudariti, da je Sky Bike Dubrovnik pustolovščina za tiste, ki se ne bojijo višine. Torej, si upate? :-) Poglejmo si SkyBike Dubrovnik nekoliko podrobneje.

Nadaljujte z branjem

Visualia Festival Pulj

Visualia Festival (of Light) je festival na Hrvaškem, ki se vsako leto septembra odvija v mestu Pulj (hrvaško Pula). Visualia festival je posvečen sodobnim umetniškim izrazom in inovativni uporabi tehnologije v umetnosti. Poleg edinstvene priložnosti, da obiskovalci doživijo umetniška dela na drugačen način, Visualia Festival ponuja tudi platformo za umetnike z vsega sveta, da izrazijo svojo ustvarjalnost in inovativnost. Če želite doživeti inovativno umetnost in tehnologijo na enem mestu, če želite doživeti neko drugo dimenzijo, čarobnost, ne zamudite priložnosti obiskati Visualia Festivala med 21. in 23. septembrom 2023 v istrskem Pulju.

Nadaljujte z branjem

Geopark Biokovo-Imotska jezera

Odlične novice za Hrvaško in hrvaški turizem prihajajo iz Marakeša (Maroko), kjer je zadnje poletne dni leta 2023 dni potekalo 8. zasedanje Sveta za globalne geoparke Unesca, ki je sprejel predlog o uvrstitvi Geoparka Biokovo-Imotska jezera na seznam svetovnih geoparkov. Tako se lahko Hrvaška sedaj pohvali s kar tremi geoparki na Unescovem seznamu, glede na prej uvrščena geoparka Papuk in Viški arhipelag, kar je še ena v nizu potrditev izjemnega naravnega bogastva te države.

Nadaljujte z branjem