Compare Listings

Športne priprave na Hvaru

Triatlonski kamp Hvar

Hvar, najbolj sončni jadranski otok, bo letos decembra (9. – 18. 12.) gostil triatlonce in kolesarje na zimskih pripravah na prihajajočo tekmovalno sezono. Hvar je znan kot ena izmed najbolj priljubljenih destinacij za poletne počitnice, le malokdo pa pozna njegove lepote v zimskih mesecih.

Triatlonski kamp Hvar

Program triatlonskega tabora Hvar vključuje dnevne treninge in izobraževalna predavanja. Športniki lahko svoj prosti čas izkoristijo za ogled bogate kulturne dediščine in zabavo v adventnih hiškah in posebnih dogodkih na mestnem trgu v Hvaru na otoku Hvaru.

Udeleženci triatlonskega kampa Hvar bodo nastanjeni v prestižnem hotelu Heritage Park v samem središču mesta Hvar. Vsi športni treningi bodo potekali v naravi. Športnike čaka kolesarjenje po nič kaj prometnih cestah, kopanje v kristalno čistem Jadranskem morju in tek po pisanih gozdnih potkah. Zagnane športnike bosta razveselila tudi čist zrak in sprostitev, ki ju lahko zagotovi samo otok Hvar.

Triatlonski kamp Hvar organizira in vodi profesionalni triatlonec in kondicijski trener Jadran Domančić, ki je dejal: »Naš cilj je obogatiti športno ponudbo Hvara v zimskih mesecih, ko v večjem delu Evrope podnebne razmere niso primerne za aktivnosti na prostem. Ta kamp je primeren tako za rekreativce kot za tekmovalce, saj v našem triatlonskem kampu Hvar delamo samo na individualnem pristopu. Zato izkoristite edinstveno priložnost za spoznavanje Hvara izven turistične sezone. Pridružite se aktivnim počitnicam še pred novim letom, pozabite na stres in uživajte v čarih otoškega življenja«. Glej tudi spletno stran: https://www.eventcreate.com/e/hvar-training-camp.

Turistična skupnost mesta Hvar pobudo trenerja Jadrana Domančića pozdravlja, podpira in delno tudi pomaga pri sami promociji. “Upam, da bo tabor dobro obiskan in da se bo ustvarilo vzdušje, kjer bodo udeleženci rekli: ‘Super, kdaj naj pridemo drugo leto?’«, je za hrvaški spletni portal www.hrturizam.hr povedala Iva Belaj, direktorica TZG Hvar.

“Podaljšanje sezone za Hvar je treba oblikovati skozi kampe in dogodke, ki so strukturirani, ki niso reducirani na podaljševanje sezone skozi t.i. city-breaks (obiskovanje destinacije čez podaljšan vikend). Zavedamo se, da Hvar ni destinacija, kamor bo npr. nekdo iz Hrvaške prišel za tri dni, ker smo otok in ker smo – preprosto – daleč.

Da bi prišli iz Slavonije na Hvar, morate potovati ves dan. Praviloma to pomeni, da bo Hvar že v startu zavrnjen kot opcija in se bodo ljudje raje odpravili v Istro ali kakšen kraj na jadranski obali. Prav zato bi bili na Hvaru zelo veseli, če bi skozi april in maj, pa tudi oktober in november imeli kakšne dogodke, ki bi bili morda bolj specifični, neke nišne dogodke, ki bi trajali dlje, nekoliko več dni dni,« je pojasnila Iva Belaj.

Ne samo Hvar, tudi številne druge destinacije – na otokih in na celini – se tako v špici sezone kot po sezoni soočajo z enakimi težavami: pomanjkanjem delovne sile, prometnih povezav in vse večjimi poslovnimi stroški. A kljub temu so v Turistični skupnosti Hvar optimistični glede uspeha kampa, pa tudi smeri, v katero naj bi šla ponudba destinacije.

“Verjamemo, da bo tabor uspešen in da bo zanj zanimanje, saj traja skupaj 5 ali 6 dni in je strokoven, celovito zaokrožen, program. Hvar ima svoje predispozicije in dogodke, kot je ta npr. ta triatlonski kamp Hvar, ​​ki je super outdoor zgodba, naša destinacija se z njim zagotovo lahko dobro pozicionira na trgu. Takšni dogodki vsekakor morajo biti. Mislim, da se nekatere stvari lahko spremenijo na bolje. Nismo destinacija, ki bi imela primerjalno prednost kot Tenerife in ne moremo ponuditi plaže in kopanja pozimi, za številne dejavnosti na prostem in športni turizem pa vsekakor imamo ugodnosti in prednosti, ki jih je treba izkoristiti«, je za www.hrturizam.hr zaključila Iva Belaj.

Ps. Fotografski material je v uredništvo www.pag.si dostavil Jadran Domančić.

Sorodni članki

Družina Jakšić – umetnost kamna

Družina Jakšić je umetniška družina z večstoletno tradicijo obdelave kamna. Njihova 119-letna tradicija izvira iz dalmatinskega otoka Brača, otoka, za katerega je kamen neločljiv del identitete. Na tem otoku, v kraju Donji Humac, je nastala prva kamnoseška delavnica v lasti družine Jakšić, poimenovana po "mojstru" Lovri - predniku sedanjih lastnikov. Iz tega časa, natančneje leta 1903, sega prvi pisni dokument, ki povezuje družino Jakšić z obrtjo in umetnostjo kamna.

Nadaljujte z branjem

Advent na Lošinju

Najlepša božična zgodba bo tudi letos zaznamovala otok vitalnosti, saj vse otočane in goste čakajo številni dogodki, polni presenečenj. Advent na Lošinju bo leta 2022 minil v dobrodelnosti, s sporočilom »Mir, dobro in ljubezen«, se bo v humanitarnih akcijah priskočilo na pomoč najšibkejšim.

Nadaljujte z branjem

Zakaj obiskati Advent v Zagrebu?

Zagreb je super. Advent v Zagrebu je »super truper«. To so ugotovili tudi številni veselo-decembrski obiskovalci, ki so Zagreb v zadnjih letih trikrat zaporedoma razglasili za »najboljšo adventno mesto Evrope«. In to ni kar tako, to je zelo prestižna svetovna nagrada. To je priznanje, ki pritegne nove in nove obiskovalce iz celega sveta. In ti, skupaj z nami, v Zagrebu uživajo »na polno«.

Nadaljujte z branjem