Compare Listings

Spletna trgovina: www.countsdrinks.com

Count`s drinks, pijača grofov

Slovenka in Istrijan sta začela s prvo proizvodnjo craft brezalkoholnih pijač v regiji. Ustvarila sta blagovno znamko Count`s drinks, ki z leti povečuje nabor »grofovskih napitkov«. Sedaj lahko končno dober gin mešate s pravimi craft pijačami.

Count`s drinks, pijača grofov

Count`s drinks je majhna proizvodnja craft pijač locirana v vasi Kaštelir v Istri. Za njo stojita Marko Bratović in Urša Prešeren, pravnica in agronom, ki sta skupaj ustvarila znamko Count`s drinks. Hkrati stojita tudi za znamko Extra Istrian, ki proizvaja vrhunsko ekološko oljčno olje in ekološko zelenjavo.

Zgodba Count`s drinks je nastala popolnoma spontano, ko si je Urša med nosečnostjo zaželela ginger beer, pa ga v trgovinah ni našla. Takrat sta s partnerjem Markom ugotovila, da takšnih proizvodov primanjkuje na lokalnem tržišču in pričela z razvojem svojih proizvodov.

Vsa zgodba se je začela že pred več kot petimi leti, ko je bilo takšne proizvode v naših trgovinah še precej težko najti. Sama sta ga pričela delati doma in ugotovila, da je izdelek zelo kakovosten, hkrati pa sta ugotovila tudi, da še nihče ne proizvaja craft tonica, ki bi bil narejen iz naravnih sestavin.

Rodila se je ideja, da bi tržišču ponudila nekaj povsem novega, izdelek, ki bi osvojil ljubitelje naravnih craft napitkov. Poslovno pot sta začela leta 2019, pogumna in navdušena nad odlično kvaliteto pijač na bazi ingverja, ki sta jih ustvarila doma.

V želji, da bi povezala proizvodnjo malce tudi s svojim ozadjem, je Count`s drinks dobil ime po Grofovem izviru na Tolminskem, od koder prihaja Uršina mama, tam je Urša preživela velik del svojega življenja. Tako sta skozi svojo osebno zgodbo povezala Hrvaško in Slovenijo. Grofova voda, ki je znana kot eliksir mladosti, zdravja in dolgega življenja, je v določenem deležu tudi sestavina njunih pijač.

Posebnost pijač, ki jih proizvajata, je v sestavinah, ki jih v proizvodnji uporabljata. Craft tonic je proizveden iz lubja drevesa kininovca, ki tonicu daje značilno grenkobo. Poznan je tudi po svojih številnih pozitivnih učinkih na človeški organizem. Da bi okuse še dodatno obogatila, dodajata druge sestavine, kot so limone, limete in pomaranče.

Ker je njuna želja ustvarjanje naravnih proizvodov, citrusi prihajajo iz ekoloških pridelav v Dalmaciji. Za ginger beer uporabljata perujski ekološki ingver, za Gineto ročno nabrane brinove jagode. V času razvoja pijač sta preizkusila mnoge različne kombinacije in menita, da sta našla popolne recepture za svoje proizvode.

Urša in Marko trdita, da je njun tonic v primerjavi z industrijskimi v popolnem ravnovesju med grenkobo, sladkostjo, kislostjo in s popolno količino mehurčkov, ki skupaj tvorijo harmonijo okusov. Prav zaradi svoje harmoničnosti pa se odlično združuje z velikim naborom različnih ginov.

Na svoje proizvode sta Urša in Marko izjemno ponosna. Ker na področju Slovenije, Hrvaške in tudi širše ni craft proizvajalcev tako imenovanih „soft drinks“, sta pravzaprav sama razvila tako recepturo, kot tudi tehnološke postopke za samo proizvodnjo. Ravno zaradi vloženega truda pa na svoje proizvode gledata z kančkom sentimentalnosti, saj sta v razvoj proizvodov vložila kar tri leta.

Kljub trenutnim covid razmeram nista izgubila volje, kmalu načrtujeta na trg plasirati svoj četrti proizvod – Ginger Ale, z malo manj pikantnosti kot jo vsebuje Ginger Beer. Pred kratkim je aktivna postala tudi spletna trgovina, ki jo lahko obiščete na  www.countsdrinks.com.

Njune pijače so že dostopne v številnih restavracijah in kavarnah v Zagrebu in Istri, odličen craft gin tonic pa lahko v poletnih mesecih popijete tudi v baru v avtokampu Lanterna v Poreču, kjer vam bo Marko z veseljem v živo predstavil njuno zgodbo.

Na kratko dodajamo še nekaj besede o posameznih proizvodih:

Count’s drinks premium craft Tonic je poln naravne svežine, odličen je kot osvežilna pijača ali v kombinaciji z vašim najljubšim ginom. Njegove popolnoma naravne sestavine vas bodo sprostili in hkrati napolnili z energijo.  Premium craft Tonic je proizveden iz lubja drevesa kininovca, hkrati pa vsebuje še sočne dalmatinske citruse, ki mu dajejo njegovo prepoznavno svežino.

Count`s drinks premium craft Ginger beer se ponaša z edinstvenim okusom perujskega ingverja in njegovo pikantno aromo. Ravno perujski ingver je poznan po intenziteti okusa, prav zato smo ga za našo proizvodnjo izbrali. Ingverjeve zdravilne učinkovine so svetovno znane, ker zdravi organizem in pomirja um. Dokazano zmanjšuje nosečniške težave. Zato je naš Ginger beer osvežitev, užitek in zdravje v eni sami steklenički.

Gineta je pijača, ki izvira iz istrske tradicije. Nekoč je skoraj vsako gospodinjstvo, posebej v osrednji Istri doma pripravljalo gazirano pijačo na bazi brinovih jagod. V Gineti lahko okusite rahlo divji okus brinovih jagod, ker uporabljamo brinove jagode iz Ćićarije, ki se je izkazala kot najboljša. Vonj vas bo spomnil na sprehod po brinovem gozdu, okus pa je poln in bogat. Idealna je za osvežitev, sprostitev ali druženje.

Ps. Za pomoč pri pripravi teksta in za fotografije se zahvaljujemo Urši Prešeren, glej tudi www.countsdrinks.com ali pa https://www.facebook.com/countsdrinks/.

 

Sorodni članki

Mediteranski armerun

Mediteranski armerun je nenavadna, inovativna, sodobna in avtohtona knjiga. Mediteranski armerun, v slovenščini bi to lahko prevedli kot »sredozemska omara«, je izvirna mešanica leksikona, zabave in digitalne tehnologije.

Nadaljujte z branjem

Kje jesti in piti v severozahodni Istri?

Kristina in Anamarija iz www.delistria.com sta nam dovolili objavo njunega vodiča za enogastro sceno v severozahodni Istri. Podajamo vam torej spisek in kratek opis enogastro destinacij severozahodne Istre, ki jih ne smemo spregledati. Dodatek: Kje pokusiti in kupiti kvalitetno olivno olje?

Nadaljujte z branjem

Ana Kolega: Kaj slikam in zakaj slikam?!

Ana Kolega je slikarka, ki spretno vijuga med humorjem in melanholijo. Njena neelitistična likovna dela zapolnjujejo predvsem mornarji, glasba in poljubi. Njene simpatične, večinoma morske, dežnik-slike se rade sprehajajo po dežju. In če boste poleti v Zadru, obstaja velika verjetnost, da boste vsestransko Ano Kolego in »njene slike z zgodbami«, ki se dogajajo tudi nam, srečali kar na turistični ulici.

Nadaljujte z branjem

Povej svoje mnenje

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.