Compare Listings

SkyBike Dubrovnik

SkyBike Dubrovnik je vrhunska adrenalinska atrakcija, ki ponuja osupljiv razgled na zgodovinsko hrvaško mesto. Dubrovnik, neverjetno obmorsko dalmatinsko mestece, znano predvsem po starodavnem obzidju, očarljivi pokrajini in zgodovini, je v svoje kraljestvo pustolovščin vnesel edinstven pridih z uvedbo vznemirljivega izziva Sky Bike. Toda tako, v samem uvodu moramo poudariti, da je Sky Bike Dubrovnik pustolovščina za tiste, ki se ne bojijo višine. Torej, si upate? 🙂 Poglejmo si SkyBike Dubrovnik nekoliko podrobneje.

SkyBike Dubrovnik

V Dubrovniku, enem najlepših mest na obali Jadranskega morja, je poleti 2023 ekipa https://www.outdoor-dubrovnik.com/, ki je znana tudi po vožnjah s štirikolesnimi buggy-ji, lansirala nov turističen produkt, inovativen način raziskovanja mesta z »letečimi kolesi«, to je t.i. SkyBike Dubrovnik. Če boste izkusili SkyBike Dubrovnik boste deležni odličnega, pa tudi zelo nenavadnega in neverjetnega, »ptičjega« pogleda na Dubrovnik. 🙂 Seveda pa je predpogoj, da ste (vsaj dokaj) pogumni. 🙂

SkyBike Dubrovnik – zelo atraktivno in adrenalinsko turistično storitev najdemo na vrhu hriba Srđ nad Dubrovnikom. Sky Bike, enostavno povedano, pomeni vožnjo po zraku, na žicah, s kolesom. Izredno pomembno je, da je SkyBike Dubrovnik popolnoma varen, ustvarjalci te adrenalinske izkušnje so – pod strogo kontrolo – upoštevali vse potrebne varnostne standarde. Če ne verjamete, lahko kliknete na naslednjo spletno povezavo, video dokaz, da se da med športno-adrenalinsko vožnjo celo brezskrbno mahati z zastavo!? 🙂

Sicer pa nadrealna vožnja s kolesom SkyBike Dubrovnik ponuja neverjeten razgled na kristalno čisto Jadransko morje, spektakularne rdeče strehe starih kamnitih hiš in zgodovinsko obzidje, ki obdaja samo (staro) mesto Dubrovnik. SkyBike Dubrovnik, ta edinstvena pustolovščina je popolna za vse turiste, ki iščejo nepozaben način raziskovanja Dubrovnika (ali vsaj dodatnega, spektakularnega pogleda na Dubrovnika).

SkyBike Dubrovnik je zagotovo doživetje, ki si ga boste zapomnili za vse življenje. Vožnja s kolesom SkyBike Dubrovnik vas bo stala 30 evrov in vam bo vzela (vsaj) približno 15 minut časa, kolikor je potrebno za 300 metrov dolgo vožnjo po zraku nad Dubrovnikom. Seveda pa celotna procedura SkyBike Dubrovnik trajala nekoliko dlje, rezervirajte si vsaj pol ure, ali uro, ko boste že na hribu Srđ.

Na uradni spletni strani www.outdoor-dubrovnik.com/acitivities/sky-bike/ so zapisali še naslednje: »SkyBike, maksimalna teža uporabnika je lahko le 100 kilogramov, pa tudi »prijavitelj na storitev SkyBike Dubrovnik«, mora biti star najmanj 15 let. SkyBike Dubrovnik je izjemen spoj tehnologije in pustolovščine.

Posebej izdelana kolesa so zasnovana z mislijo na varnost in udobje ter imajo ergonomske sedeže, trpežne pasove in najsodobnejše pogonske sisteme. Vozniki SkyBike Dubrovnika so varno pripeti na kolesa, kar zagotavlja vznemirljivo, a varno izkušnjo visoko nad tlemi. Občutek med vožnjo z nebeškim kolesom je podoben drsenju po zraku, ko poganjate pedala po nebu in vas boža naravni mestni vetrič Dubrovnika«.

SkyBike Dubrovnik ponuja vznemirljivo, a varno izkušnjo visoko nad tlemi. ‘Zračna kolesarnica’ Sky Bike Dubrovnik ponuja osupljiv razgled in navduši vsakega. Tisti, ki so preizkusili Sky Bike Dubrovnik, trdijo, da imate med vožnjo občutek, kot da drsite po zraku. Ravnotežja na kolesu vam ni potrebno vzdrževati, saj je »zračno kolo« trdno vpeto med dva močna in zanesljiva kovinska kabla, kolesar SkyBike Dubrovnika pa je zaradi dodatne in prepotrebne varnosti dodatno privezan z varnostnim pasom. Torej, da se udeležite SkyBike Dubrovnik dogodivščine, ne rabite biti akrobat, zbrati morate le dovolj poguma.

Dubrovnik je že leta na seznamu najbolj obiskanih mest v Evropi in vsi smo priča, da ima to mesto pod Unescovo zaščito veliko razlogov za to. Skybike Dubrovnik bo zagotovo postal še eden dodaten izmed njih. Turisti pridno objavljajo svojo nepozabno SkyBike Dubrovnik izkušnjo po družbenih omrežjih (izstopajo tik-tok, instagram in facebook, mi smo v tem članku uporabili fotografski promo material, ki so nam ga poslali iz agencije, glej spletno stran www.outdoor-dubrovnik.com.

Tudi mediji so se že na dolgo in široko razpisali o turistični atrakciji SkyBike Dubrovnik. Za konec tega članka bomo objavili besede, ki smo jih našli na spletnem portalu www.ultra.ba: »Ne glede na to, ali ste iskalec adrenalina, ljubitelj zgodovine ali samo iščete edinstveno izkušnjo, Sky Bike v Dubrovniku obljublja nepozabno odisejado. Povzpnite se v nebo, začutite božanje vetra na obrazu in bodite priča veličini tega izjemnega mesta s povsem svežega zornega kota. Sky Bike Dubrovnik je dokaz mestnega duha inovativnosti, usklajevanja avanture, tehnologije in brezčasne privlačnosti okolja. Sprejmite priložnost, da se podate na to izjemno zračno odpravo in ustvarite spomine, ki bodo trajali vse življenje.«

Ali SkyBike Dubrovnik omogoča najlepši, magičen pogled na Dubrovnik?! Hm, verjetno bomo morali tudi sami novinarji www.pag.si najprej »preizkusili« SkyBike Dubrovnik, da bomo lahko čim bolj verodostojno odgovorili na to vprašanje. Upamo le, da bomo zbrali dovolj poguma. Zagotovo sporočimo! 🙂

Ps. Fotografije: www.outdoor-dubrovnik.com.

Sorodni članki

Muta si zasluži naš obisk

Domačini v Muti se najverjetneje premalo zavedamo, kakšne lepote nas obdajajo. Najverjetneje se tega zavemo šele, ko se odselimo s teh čudovitih krajev in se tja kasneje še kako radi vračamo. Koroška je za mnoge Slovence regija tam nekje na severu, katero - žal - mnogi še niso niti obiskali. Kaj šele, da bi zašli v občino Muta ter se povzpeli na številne razgledne hribe nad njo.

Nadaljujte z branjem

Island Pag Trail

Tekaška prireditev Island Pag Trail se odvija na otoku Pagu, v kraju Kolan, ki je znan predvsem po svojem odličnem siru. Say cheese and run; Island Pag Trail bo v srcu otoka Paga, v Kolanu, leta 2024 potekal med prvomajskimi prazniki, natančneje 4. maja. Tekaške trase Island Pag Traila so znane po čudoviti naravi in so primerne za vso družino. Island Pag Trail spada med tekaške vikende, ki ponujajo idealen popoln pobeg od mestne gneče in vsakdana ter priložnost za uživanje v prelepi naravi in športnih aktivnostih.

Nadaljujte z branjem

Čipka iz agave

Benediktinski samostan v mestu Hvar na istoimenskem dalmatinskem otoku je kulturni in zgodovinski spomenik. Samostan, v katerem danes živi le okrog ducat nun, je svetovno znan po edinstveni čipki, ki je narejena iz nežnih nitk rastline agave. Tradicija izdelovanja hvarske čipke iz agave, ki je zelo cenjena predvsem zaradi svojih kompleksnih vzorcev in detajlov iz tisoče tankih niti, sega slabih 150 let nazaj. »Tehnologija izdelovanja takšne vrste čipke« je bila v mestece Hvar baje prinesena iz španskega otoka Tenerife (del Kanarskih otokov).

Nadaljujte z branjem