Compare Listings

Plaže v Privlaki: pesek!

Plaže Privlake

Kakšne so plaže v kraju Privlaka, tam v bližini kraljevskega Nina in nasproti otoka Vira? Lepe in predvsem peščene, zato jih praviloma obožujejo otroci in njihovi starši. Tu in tam se ob teh peščenih plažah najde tudi zdravilno blato. Če se bojite, da vam bo dolgčas, skočite na adrenalinski vodni park. Tudi naši kosmatinci imajo v Privlaki svojo plažo. Poglejmo plaže v Privlaki nekoliko podrobneje.

Plaže Privlake

V našem že objavljenem članku z naslovom Privlaka, kraj peščenih plaž smo med drugim zapisali: »Turiste iz vseh koncev sveta v Privlako, brez večjega dvoma, privlačijo predvsem morje in številne krasne plaže. Dobesedno »neprecenljivo naravno bogastvo« Privlake so zagotovo njene (peščene) plaže in zalivi. Kopanje v Privlaki je izjemno enostavno: kamor koli se obrnete, vas pričakajo čudoviti peščeni zalivi, ki očarajo in mamijo s svojo lepoto, nekateri pa ljubosumno skrivajo tudi zdravilno blato. Privlaka je bogata z dolgimi, plitvimi, peščenimi plažami, ki so kot nalašč za družinski turizem, se upravičeno pohvalijo v Turistični skupnosti Privlaka«.

Predvsem zaradi tega se spodobi, da objavimo članek o plažah v Privlaki. Ker smo bili v Privlaki le na enodnevnem posezonskem izletu, plaž – žal -na območju Privlake ne poznamo »super« (mi smo se kakšni dve uri močili le na plaži Sabunike, ki je nekakšen naravni podaljšek slovite ninske »Kraljičine plaže«).  Zato smo turistično skupnost Privlaka prosili, da nam s svojimi besedami predstavi svoje plaže. Poslali so nam kratke, jasne tekste in čudovite fotografije, ki pa bogato in »gostobesedno« pripovedujejo čudovite turistične zgodbe.

Plaža Mostina

Plaža Mostina je peščena plaža, primerna za družine z majhnimi otroki, kjer boste zagotovo uživali v čistem morju in igrah na pesku. Opremljena je s tuši, kabinami za preoblačenje in eko sanitarijami. Na voljo je tudi dostop do morja za invalide. Zdravilno črno blato in čist zrak plaže Mostina ugodno vplivata na zdravljenje revmatizma in artritisa.

Plaža Selo

Vsekakor morate obiskati eno najlepših peščenih plaž v Privlaki, plažo Selo. Nahaja se v neposredni bližini pristanišča in starega mestnega jedra.

Plaža Škrapavac – Bilotinjak

Sprehodite se po jugovzhodnem delu Privlake, kjer so lepi dolgi peščeni zalivi. Na severni strani vas bodo pred močno burjo varovali visoki strmi hribi, na južni strani pa vas bo dosegel prijeten in blag maestral. Morje je čisto in plitvo ter je idealno za otroke in neplavalce. Plaža je opremljena s tuši in na njej je manjši vodni park.

Plaža Sabunike

Če ste pustolovec in si želite adrenalina, pridite na Sabunike, plažo, ki vam ponuja nepozabno doživetje jadranja na deski ali zmajarstva. Zaradi močnega vetra, burje, ki piha z Velebita, boste jadrali lahkotno. Za Bolom na Braču so Sabunike najbolj znana deskarska destinacija na Hrvaškem. Pridite in odplujte z nami na novo avanturo!

Plaža Vrilo

Plaža Vrilo je peščena plaža idealna za kopanje, sončenje in uživanje ter primerna za družine z otroki. Raziščite plažo, ki jo krasi čisto, prozorno morje in neokrnjena narava.

Plaža Pliša

Plaža Pliša je lepa peščena plaža idealna za družinske počitnice in kopanje z majhnimi otroki. Če še niste, obiščite to plažo in svoji družini privoščite nepozabne trenutke igranja picigina, sproščanja v plitvem morju in igranja v pesku z gradnjo domiselnih gradov z romantičnimi stolpi.

Plaža Punta

Ob obali se razprostira naravna skalnata plaža, plaža Punta. Ta kraj ponuja miren oddih v naravi, uživate pa lahko tudi v odbojki na mivki in igrah na otroškem igrišču. Zvečer s te najzahodnejše točke Dalmacije lahko uživate v edinstvenem pogledu na čudovit sončni zahod.

Plaža za pse

Plaža za pse se nahaja na lokaciji “Kažin” pri Virskem mostu. Plaža je dolga več kot sto metrov in je ustrezno ograjena. Urejena sta tako parkirišče kot dovozna cesta.

Tako. To je to. Kratko in sladko. Upamo, da se v raziskovanje plaž v Privlaki odpravimo še sami. Takrat, obljubimo, bomo objavili vsaj še »nekaj dodatnih besed v mozaik teh peščenih plaž«.

Ps. Uredništvo www.pag.si se TZ Privlaka zahvaljuje za (osnovni) tekst in fotografije.

Sorodni članki

Plaža Beritnica na otoku Pagu

Na plaži Beritnica (nekateri jo imenujejo tudi Beriknica), na otoku Pagu, je narava v plitvo modro-zeleno Jadransko morje skotalila tri velike, ogromne kamnite skale in tako ustvarila svojevrstno naravno umetniško instalacijo, ki nam nudi nepozaben prizor. Tik nad prodnato plažo se dviga še spektakularno kamnito plezališče Stogaj, ki le še dodatno »potencira« lepoto tega turističnega sladkorčka, ene izmed najlepših plaž na celotnem Jadranu.

Nadaljujte z branjem

Bačvice, splitska plaža

Plaža Bačvice, ena najbolj priljubljenih splitskih plaž, se nahaja v istoimenskem splitskem okrožju oz. splitski mestni četrti. Splitska plaža Bačvice je mogoče najbolj znana plaža v celotni Dalmaciji, zlahka pa jo lahko uvrščamo tudi med najbolj prepoznavne ob celotni hrvaški jadranski obali (sem pa štejemo tudi otoke). Svojo dolgoletno slavo plaža Bačvice dolguje tudi igri picigin in pa »ekstremno žurerskim« splitskim nočnim klubom, ki med poletno turistično sezono nudijo neomejeno zabavo številnim mladim obiskovalcem iz vsega sveta.

Nadaljujte z branjem

Plaža Ručica na otoku Pagu

Plaža Ručica v bližini kraja Metajna na otoku Pagu je ena izmed najbolj znanih in lepih plaž na otoku Pagu. Še več, plažo Ručica lahko zlahka uvrstimo na seznam najlepših plaž na Hrvaškem. Nekateri spletni portali pišejo, da je dolga, atraktivna plaža Ručica peščena, toda mi iz uredništva www.pag.si jo vsekakor raje uvrščamo med prodnate (peska je nekoliko več le na enem delu plaže).

Nadaljujte z branjem