Compare Listings

Pachakutiq festival v znamenju goril

Pachakutiq festival

Festival Pachakutiq je nov hrvaški poletni glasbeni festival. Pachakutiq festival se bo prvič odvrtel in zavrtel na čudoviti plaži Kamenica v Komiži na otoku Visu in sicer med 31. 8. in 3. 9. 2023.

Pachakutiq festival

Pachakutiq festival na otoku Visu je posvečen ohranjanju narave, ekologiji in trajnostnemu razvoju z močnim poudarkom na varstvo gorskih goril in trajnostnem razvoju. Organizator Pachakutiq festivala razlaga: »Gorske gorile so ogrožena vrsta velikih opic. Po ocenah je danes v naravi znanih le še 1.063 gorskih goril. Zaradi svoje prehrane imajo pomembno vlogo v ekosistemu, brez njih pa bi lahko zaradi neravnovesja v prehranjevalni verigi prepoznali številne negativne vplive na lokalno okolje.

Skupaj lahko prispevamo k mnogo boljšim spremembam za gorske gorile in njihov ekosistem. Že s tem, da se pridružite našemu festivalu, plešete in uživate v najboljši glasbi na najlepši plaži na Hrvaškem, boste podprli plemenit namen in pomagali tem veličastnim bitjem.

Ker so nam gorske gorile prinesle toliko navdiha, bomo 10 odstotkov denarja od prodanih vstopnic namenili tem mogočnim bitjem, kar pomeni, da bodo vsi imetniki festivalskih vstopnic avtomatsko podprli mednarodni program za ohranjanje gorskih goril. Tako naj vas ne preseneča, da je tudi zaščitni znak Pachakutiq festivala skulptura gorile v naravni velikosti, ki jo je izdelala umetnica Marina Stoponja«.

Za štiri dni Pachakutiq festivala je napovedanih več kot 20 uveljavljenih didžejev, ki bodo množico obiskovalcev prireditve zabavali v ritmu housa, tehna in eksperimentalnih zvokov. Vsaka festivalska noč prinaša enega headlinerja, tako da bo prvo noč vodil DJ Jock, drugo Fernanda Pistelli, tretjo Tobi Neumann, zadnjo noč pa Terry Francis.

Celoten spored in nekaj dodatnih informacij o Pachakutiq festival najdete na uradni spletni strani https://pachakutiqfestivalcroatia.com/, glej tudi https://www.instagram.com/pachakutiqfestivalcroatia/.

Nakup vstopnic na spletni strani »Entrio«, klik na www.entrio.hr/en/event/pachakutiq-festival-croatia/, kjer so zapisali nekako takole: »Prireditveno prizorišče Pachakutiq festivala se nahaja na slikoviti plaži Kamenica, zato je idealno za privlačno kuliso, tam se zlahka in popolnoma potopite v poletne dalmatinske vibracije.

Obkroženi s čudovitimi drevesi in kristalno čistim jadranskim morjem boste uživali v ritmih in vibracijah pod zvezdami. Pridružite se »opičji skupini«, kajti Pachakutiq festival bo zagotovo nepozaben! Živite življenje, ki ga ljubite, in ljubite življenje, ki ga živite«!

Ps. Fotografije: Pachakutiq festival.

Sorodni članki

CRO Race

Osma izvedba mednarodne kolesarske dirke CRO Race bo potekala od 26. septembra do 1. oktobra 2023. Cro Race bo štartal v obmorskem Primoštenu, zaključil pa se bo v hrvaškem glavnem mestu, Zagrebu. Lani, torej leta 2022, je na dirki CRO Race zmagal Slovenec Matej Mohorič, ki je »za dlako«, zaradi bonifikacijskih sekund, ugnal svetovnega zvezdnika, Jonasa Vingegaarda iz Danske. Na preteklih dirkah CRO Race so sodelovale tudi nekateri drugi asi svetovnega kolesarstva: Mark Cavendish, Vincenzo Nibali, Giacomo Nizzolo, Adam Yates.

Nadaljujte z branjem

Visualia Festival Pulj

Visualia Festival (of Light) je festival na Hrvaškem, ki se vsako leto septembra odvija v mestu Pulj (hrvaško Pula). Visualia festival je posvečen sodobnim umetniškim izrazom in inovativni uporabi tehnologije v umetnosti. Poleg edinstvene priložnosti, da obiskovalci doživijo umetniška dela na drugačen način, Visualia Festival ponuja tudi platformo za umetnike z vsega sveta, da izrazijo svojo ustvarjalnost in inovativnost. Če želite doživeti inovativno umetnost in tehnologijo na enem mestu, če želite doživeti neko drugo dimenzijo, čarobnost, ne zamudite priložnosti obiskati Visualia Festivala med 21. in 23. septembrom 2023 v istrskem Pulju.

Nadaljujte z branjem

Burger Festival Zagreb plus Zagreb Street Art Festival

Od 7. do 17. septembra 2023 bo v sklopu Zagreb Burger Festivala postavljenih kar 20 stojnic najbolj kreativnih gastro čarovnikov, pet koncertov v živo, nemi kino, kulinarične delavnice, dnevni domiselni program za otroke in Zagreb Street Art Festival z več kot 165 umetniki z vsega sveta (33 držav). Z veliko nestrpnostjo čakamo 7. september 2023, ko bo na zagrebškem Trgu dr. Franja Tuđmana štartal deset dni dolg razkošen, nam ljubi Burger Festival Zagreb.

Nadaljujte z branjem