Compare Listings

Velika fotogalerija Motovuna

Motovun skozi oči fotografa Davida Matkovića

Motovun se ti prikupi hipoma. To čudovito istrsko mestece na vrhu hriba je pravi magnet za izletnike. Pa tudi za fotografe. Zato bomo lepote Motovuna tokrat spoznavali skozi fotografski objektiv Davida Matkovića, šefa turistične skupnosti Motovun in tudi predsednika lokalnega fotografskega društva.

Motovun skozi oči fotografa Davida Matkovića

David Matković  je na spletni strani svojega motovunskega fotografskega društva z imenom Fotovun zapisal: “Za Motovun smo se odločili, ker je to kraj, kjer se mešata zgodovina, umetnost in kultura, hkrati pa tudi kraj prihodnosti, idealen za umetniško ustvarjanje. Motovun je bil vedno muza za ustvarjalce in čudovit oder za predstavitev ustvarjalnih del.

Ta ideja nas je vodila, saj smo verjeli, da je v Istri treba ustanoviti še eno združenje, ki bo združevalo foto navdušence in razvijalo fotografsko kulturo, kar je logična nadgradnja kulturno-umetniške ponudbe Motovuna. Pri svojem delu si bomo prizadevali za kakovostno sodelovanje z drugimi društvi in ​​skupnostmi, ki delujejo v Motovunu v splošno družbeno korist našega domačega okolja.”

Fotografije vsestranskega Davida Matkovića lahko občudujete tudi na facebook strani »davidmatkovicphoto« (DM photo). Verjemite, da vas bodo fotografije (istrske) pokrajine Davida Matkovića marsikdaj pustile brez daha ali pa napolnile z čisto ljubeznijo. Pa saj to niti ni čudno, saj ima David Matković na svojem osebnem FB profilu zapisano točno tako (namenoma bomo to pustili v hrvaščini): »Tko sam ne gori ljubavlju, ne može ljubavlju zapaliti drugoga.«

Ps. Uredništvo www.pag.si se Davidu Matkoviću in turistični skupnosti Motovun iskreno zahvaljuje za prekrasne fotografije. Glej tudi njegov instagram profil: www.instagram.com/davidmatkovicphoto/. Vabimo tudi k branju članka z naslovom Motovun, mestece na hribu.

Sorodni članki

Luka Tabako fotografira otok Krk

Luka Tabako fotografira večinoma na otoku Krku. V uredništvu www.pag.si smo veseli in hvaležni, da nam je ustvarjalec Luka Tabako odstopil nekaj desetin svojih fotografij, da smo lahko naredili zajetno in – seveda – čudovito fotogalerijo. Verjamemo, da boste tako kot mi, tudi vi, uživali na foto-sprehodu, ki ga je osmislil odličen fotograf Luka Tabako.

Nadaljujte z branjem

Hiking Croatia: neverjetni prizori narave

Hiking Croatia je v prvi vrsti pohodniški blog (glej spletno stran www.hikingcro.com), ki vas bo navdušil za odhod v gore. Je pa Hiking Croatia zagotovo mnogo več kot le spletni blog, ki poje slavospev naravi. Projekt Hiking Croatia ustvarjata odličen fotograf Mario Jurina in Daria Bedeniković, »deklica za vse«. Blog, ki ga pridno in z navdihom ustvarjata (fotografije so fantastične!), navdihuje več deset tisoč ljubiteljev narave.

Nadaljujte z branjem

Foto zgodba o soli

Soline v Ninu, ki so stare že več kot 1.500 let, so čarobni muzej. V času turistične sezone se je, s fotoaparatom v rokah, po solinah sprehajal profesionalni fotograf Stipe Surać. Poglejmo si zgodbo solin v Ninu skozi oči profesionalnega fotografa.

Nadaljujte z branjem