Compare Listings

Velika fotogalerija Motovuna

Motovun skozi oči fotografa Davida Matkovića

Motovun se ti prikupi hipoma. To čudovito istrsko mestece na vrhu hriba je pravi magnet za izletnike. Pa tudi za fotografe. Zato bomo lepote Motovuna tokrat spoznavali skozi fotografski objektiv Davida Matkovića, šefa turistične skupnosti Motovun in tudi predsednika lokalnega fotografskega društva.

Motovun skozi oči fotografa Davida Matkovića

David Matković  je na spletni strani svojega motovunskega fotografskega društva z imenom Fotovun zapisal: “Za Motovun smo se odločili, ker je to kraj, kjer se mešata zgodovina, umetnost in kultura, hkrati pa tudi kraj prihodnosti, idealen za umetniško ustvarjanje. Motovun je bil vedno muza za ustvarjalce in čudovit oder za predstavitev ustvarjalnih del.

Ta ideja nas je vodila, saj smo verjeli, da je v Istri treba ustanoviti še eno združenje, ki bo združevalo foto navdušence in razvijalo fotografsko kulturo, kar je logična nadgradnja kulturno-umetniške ponudbe Motovuna. Pri svojem delu si bomo prizadevali za kakovostno sodelovanje z drugimi društvi in ​​skupnostmi, ki delujejo v Motovunu v splošno družbeno korist našega domačega okolja.”

Fotografije vsestranskega Davida Matkovića lahko občudujete tudi na facebook strani »davidmatkovicphoto« (DM photo). Verjemite, da vas bodo fotografije (istrske) pokrajine Davida Matkovića marsikdaj pustile brez daha ali pa napolnile z čisto ljubeznijo. Pa saj to niti ni čudno, saj ima David Matković na svojem osebnem FB profilu zapisano točno tako (namenoma bomo to pustili v hrvaščini): »Tko sam ne gori ljubavlju, ne može ljubavlju zapaliti drugoga.«

Ps. Uredništvo www.pag.si se Davidu Matkoviću in turistični skupnosti Motovun iskreno zahvaljuje za prekrasne fotografije. Glej tudi njegov instagram profil: www.instagram.com/davidmatkovicphoto/. Vabimo tudi k branju članka z naslovom Motovun, mestece na hribu.

Sorodni članki

Zakaj obiskati Advent v Zagrebu?

Zagreb je super. Advent v Zagrebu je »super truper«. To so ugotovili tudi številni veselo-decembrski obiskovalci, ki so Zagreb v zadnjih letih trikrat zaporedoma razglasili za »najboljšo adventno mesto Evrope«. In to ni kar tako, to je zelo prestižna svetovna nagrada. To je priznanje, ki pritegne nove in nove obiskovalce iz celega sveta. In ti, skupaj z nami, v Zagrebu uživajo »na polno«.

Nadaljujte z branjem

Špancirfest, varaždinski ponos

Špancirfest je ena najstarejših hrvaških kulturno-turističnih prireditev, zagotovo pa je največja, ne le po številu zanimivih programov in privlačnih vsebin, ki jih ponuja, ampak tudi po številu obiskovalcev, ki v Varaždin prispejo prav zaradi desetdnevnega pouličnega festivala.

Nadaljujte z branjem

Sinjska alka, zanimivosti

»Sinjska alka je nastala v času, ko je bilo v Evropi veliko podobnih viteških iger. Danes so večinoma vse prepuščene pozabi, Sinjska alka pa trmasto kljubuje času. Sinjska alka je simbol vsakega boja za svobodo, za mir in domače ognjišče, za vero in upanje. Sinjska alka združuje preteklost in prihodnost, slavi čast in poštenje, običaje prednikov, junaštvo in pogum«. Takšne ponosa polne in podobne visokoleteče besede letajo po zraku, ko se na Hrvaškem pogovarjajo o Sinjski alki. Pa so upravičene? Vsekakor.

Nadaljujte z branjem