Compare Listings

Velika fotogalerija Motovuna

Motovun skozi oči fotografa Davida Matkovića

Motovun se ti prikupi hipoma. To čudovito istrsko mestece na vrhu hriba je pravi magnet za izletnike. Pa tudi za fotografe. Zato bomo lepote Motovuna tokrat spoznavali skozi fotografski objektiv Davida Matkovića, šefa turistične skupnosti Motovun in tudi predsednika lokalnega fotografskega društva.

Motovun skozi oči fotografa Davida Matkovića

David Matković  je na spletni strani svojega motovunskega fotografskega društva z imenom Fotovun zapisal: “Za Motovun smo se odločili, ker je to kraj, kjer se mešata zgodovina, umetnost in kultura, hkrati pa tudi kraj prihodnosti, idealen za umetniško ustvarjanje. Motovun je bil vedno muza za ustvarjalce in čudovit oder za predstavitev ustvarjalnih del.

Ta ideja nas je vodila, saj smo verjeli, da je v Istri treba ustanoviti še eno združenje, ki bo združevalo foto navdušence in razvijalo fotografsko kulturo, kar je logična nadgradnja kulturno-umetniške ponudbe Motovuna. Pri svojem delu si bomo prizadevali za kakovostno sodelovanje z drugimi društvi in ​​skupnostmi, ki delujejo v Motovunu v splošno družbeno korist našega domačega okolja.”

Fotografije vsestranskega Davida Matkovića lahko občudujete tudi na facebook strani »davidmatkovicphoto« (DM photo). Verjemite, da vas bodo fotografije (istrske) pokrajine Davida Matkovića marsikdaj pustile brez daha ali pa napolnile z čisto ljubeznijo. Pa saj to niti ni čudno, saj ima David Matković na svojem osebnem FB profilu zapisano točno tako (namenoma bomo to pustili v hrvaščini): »Tko sam ne gori ljubavlju, ne može ljubavlju zapaliti drugoga.«

Ps. Uredništvo www.pag.si se Davidu Matkoviću in turistični skupnosti Motovun iskreno zahvaljuje za prekrasne fotografije. Glej tudi njegov instagram profil: www.instagram.com/davidmatkovicphoto/. Vabimo tudi k branju članka z naslovom Motovun, mestece na hribu.

Sorodni članki

Andriana Nikolac: My way

Andriana Nikolac o sebi meni, da je velika sanjarka in čustvena oseba ter hkrati popolnoma navadna in preprosta ženska, ki ljubi svoj kraj in fotografijo. Andriana Nikolac verjame, da »ko bomo tudi mi enkrat odkrili jug Hrvaške, se bomo tja zagotovo še vračali«. Poglejmo delto Neretve skozi oči fotografinje Andriane Nikolac.

Nadaljujte z branjem

Alan Grubelić, »letalski« fotograf

Alan Grubelić nam je polepšal december 2020. Če imate radi letala, če imate radi hrvaško pokrajino, potovanja na Hrvaško, jadranske plaže, dopust na Hrvaškem, Jadransko morje v vseh oblikah, potem vam zagotovo ne bo žal časa, ki ga boste porabili, da si pogledate tole »zmiksano, na pol letalsko fotogalerijo«. Poletite skupaj z nami.

Nadaljujte z branjem

Life and Ventures: športno v naravi

Life and Ventures (Andrea in Mario) je izredno pustolovsko-fotografski duo z juga Hrvaške (sedež imata v Pločah). Poletje preživljata v avanturističnih izletih po dolini Neretve in na Makarski rivieri. Svojo ljubezen do narave in športa želita s temi svojimi »aktivnimi turističnimi bonbončki« prenašati tudi na druge ljudi.

Nadaljujte z branjem

Povej svoje mnenje

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.