Compare Listings

Velika fotogalerija Motovuna

Motovun skozi oči fotografa Davida Matkovića

Motovun se ti prikupi hipoma. To čudovito istrsko mestece na vrhu hriba je pravi magnet za izletnike. Pa tudi za fotografe. Zato bomo lepote Motovuna tokrat spoznavali skozi fotografski objektiv Davida Matkovića, šefa turistične skupnosti Motovun in tudi predsednika lokalnega fotografskega društva.

Motovun skozi oči fotografa Davida Matkovića

David Matković  je na spletni strani svojega motovunskega fotografskega društva z imenom Fotovun zapisal: “Za Motovun smo se odločili, ker je to kraj, kjer se mešata zgodovina, umetnost in kultura, hkrati pa tudi kraj prihodnosti, idealen za umetniško ustvarjanje. Motovun je bil vedno muza za ustvarjalce in čudovit oder za predstavitev ustvarjalnih del.

Ta ideja nas je vodila, saj smo verjeli, da je v Istri treba ustanoviti še eno združenje, ki bo združevalo foto navdušence in razvijalo fotografsko kulturo, kar je logična nadgradnja kulturno-umetniške ponudbe Motovuna. Pri svojem delu si bomo prizadevali za kakovostno sodelovanje z drugimi društvi in ​​skupnostmi, ki delujejo v Motovunu v splošno družbeno korist našega domačega okolja.”

Fotografije vsestranskega Davida Matkovića lahko občudujete tudi na facebook strani »davidmatkovicphoto« (DM photo). Verjemite, da vas bodo fotografije (istrske) pokrajine Davida Matkovića marsikdaj pustile brez daha ali pa napolnile z čisto ljubeznijo. Pa saj to niti ni čudno, saj ima David Matković na svojem osebnem FB profilu zapisano točno tako (namenoma bomo to pustili v hrvaščini): »Tko sam ne gori ljubavlju, ne može ljubavlju zapaliti drugoga.«

Ps. Uredništvo www.pag.si se Davidu Matkoviću in turistični skupnosti Motovun iskreno zahvaljuje za prekrasne fotografije. Glej tudi njegov instagram profil: www.instagram.com/davidmatkovicphoto/. Vabimo tudi k branju članka z naslovom Motovun, mestece na hribu.

Sorodni članki

Kraljičina plaža, Nin

Kraljičina plaža je najdaljša hrvaška peščena plaža. Ameriški turistično-medijski gigant Travel Channel je Kraljičino plažo v kraljevskem Ninu uvrstil med 100 najlepših plaž sveta. V neposredni bližini Kraljičine plaže je tudi največje najdišče zdravilnega blata na Hrvaškem.

Nadaljujte z branjem

Vodnjan, mestece muralov

Vodnjan ni znan samo po svojih mumijah, največji istrski cerkvi in najvišjem zvoniku v Istri. Turisti Vodnjan, mestece na jugu Istre, tam blizu Pulja, radi obiščejo tudi zato, da si ogledajo številne umetniške murale. Te velike, zanimive in fascinantne slike v Vodnjanu krasijo fasade hiš, pa tudi druge večje, javne in zasebne, površine.

Nadaljujte z branjem

Stobreč, velika fotogalerija

Marina Blažević se s svojim fotoaparatom leta iz leta sprehaja po svojem domačem Stobreču. Poslala nam je kar zajeten koš fotografij čudovitega Stobreča, ki leži tik ob Splitu. Poglejte si fotogalerijo, me prav zanima, če boste navdušeni tudi vi?!

Nadaljujte z branjem

Povej svoje mnenje

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.