Compare Listings

V fokusu: letala in pokrajina

Alan Grubelić, »letalski« fotograf

Alan Grubelić nam je polepšal december 2020. Če imate radi letala, če imate radi hrvaško pokrajino, potovanja na Hrvaško, jadranske plaže, dopust na Hrvaškem, Jadransko morje v vseh oblikah, potem vam zagotovo ne bo žal časa, ki ga boste porabili, da si pogledate tole »zmiksano, na pol letalsko fotogalerijo«. Poletite skupaj z nami.

Alan Grubelić, »letalski« fotograf

Alan Grubelić, na uredništvu www.pag.si, slovenskem portalu o hrvaškem turizmu, vam lahko rečemo le iskrena hvala. Vaše fotografije so nam popestrile ta veselo-žalostni december . To so fotografije, ki nas vrnejo v neke lepše, pred-coronske čase, to so fotografije, ki nam dajejo upanje, da bomo hudobni virus vendarle nekako in počasi premagali, ter se odpeljali na Hrvaško, ali pa z letali obiskali tudi neke druge lepe in zanimive kraje.

Fotograf Alan Grubelić nam je o sebi, zelo na kratko in skromno, povedal le naslednje: Živim v Zagrebu, s fotografiranjem se resneje ukvarjam zadnjih 10 let. Moja posebnost je fotografiranje letal, kar je nekako naravno, ker delam v Crotia Airlines. Ker so v mojem podjetju prepoznali mojo strast, so me povabili k ustvarjanju »potovalne revije« Croatia Airlines, ta nosi naslov Croatia“. Delal sem tudi za številne turistične lokalne turistične organizacije, večinoma sem fotografiral dalmatinska mesta in otoke. V zadnjem času je moj fotografski fokus na »ekstremnih vremenskih razmerah in pokrajinah.«

Fotografa Alana Grubelića lahko pri njegovem delu spremljate tudi na www.facebook.com/alangrubelic in www.instagram.com/alangrubelic/.

Sorodni članki

Luka Tabako fotografira otok Krk

Luka Tabako fotografira večinoma na otoku Krku. V uredništvu www.pag.si smo veseli in hvaležni, da nam je ustvarjalec Luka Tabako odstopil nekaj desetin svojih fotografij, da smo lahko naredili zajetno in – seveda – čudovito fotogalerijo. Verjamemo, da boste tako kot mi, tudi vi, uživali na foto-sprehodu, ki ga je osmislil odličen fotograf Luka Tabako.

Nadaljujte z branjem

Hiking Croatia: neverjetni prizori narave

Hiking Croatia je v prvi vrsti pohodniški blog (glej spletno stran www.hikingcro.com), ki vas bo navdušil za odhod v gore. Je pa Hiking Croatia zagotovo mnogo več kot le spletni blog, ki poje slavospev naravi. Projekt Hiking Croatia ustvarjata odličen fotograf Mario Jurina in Daria Bedeniković, »deklica za vse«. Blog, ki ga pridno in z navdihom ustvarjata (fotografije so fantastične!), navdihuje več deset tisoč ljubiteljev narave.

Nadaljujte z branjem

Foto zgodba o soli

Soline v Ninu, ki so stare že več kot 1.500 let, so čarobni muzej. V času turistične sezone se je, s fotoaparatom v rokah, po solinah sprehajal profesionalni fotograf Stipe Surać. Poglejmo si zgodbo solin v Ninu skozi oči profesionalnega fotografa.

Nadaljujte z branjem