Compare Listings

V fokusu: letala in pokrajina

Alan Grubelić, »letalski« fotograf

Alan Grubelić nam je polepšal december 2020. Če imate radi letala, če imate radi hrvaško pokrajino, potovanja na Hrvaško, jadranske plaže, dopust na Hrvaškem, Jadransko morje v vseh oblikah, potem vam zagotovo ne bo žal časa, ki ga boste porabili, da si pogledate tole »zmiksano, na pol letalsko fotogalerijo«. Poletite skupaj z nami.

Alan Grubelić, »letalski« fotograf

Alan Grubelić, na uredništvu www.pag.si, slovenskem portalu o hrvaškem turizmu, vam lahko rečemo le iskrena hvala. Vaše fotografije so nam popestrile ta veselo-žalostni december . To so fotografije, ki nas vrnejo v neke lepše, pred-coronske čase, to so fotografije, ki nam dajejo upanje, da bomo hudobni virus vendarle nekako in počasi premagali, ter se odpeljali na Hrvaško, ali pa z letali obiskali tudi neke druge lepe in zanimive kraje.

Fotograf Alan Grubelić nam je o sebi, zelo na kratko in skromno, povedal le naslednje: Živim v Zagrebu, s fotografiranjem se resneje ukvarjam zadnjih 10 let. Moja posebnost je fotografiranje letal, kar je nekako naravno, ker delam v Crotia Airlines. Ker so v mojem podjetju prepoznali mojo strast, so me povabili k ustvarjanju »potovalne revije« Croatia Airlines, ta nosi naslov Croatia“. Delal sem tudi za številne turistične lokalne turistične organizacije, večinoma sem fotografiral dalmatinska mesta in otoke. V zadnjem času je moj fotografski fokus na »ekstremnih vremenskih razmerah in pokrajinah.«

Fotografa Alana Grubelića lahko pri njegovem delu spremljate tudi na www.facebook.com/alangrubelic in www.instagram.com/alangrubelic/.

Sorodni članki

Stobreč, velika fotogalerija

Marina Blažević se s svojim fotoaparatom leta iz leta sprehaja po svojem domačem Stobreču. Poslala nam je kar zajeten koš fotografij čudovitega Stobreča, ki leži tik ob Splitu. Poglejte si fotogalerijo, me prav zanima, če boste navdušeni tudi vi?!

Nadaljujte z branjem

Andriana Nikolac: My way

Andriana Nikolac o sebi meni, da je velika sanjarka in čustvena oseba ter hkrati popolnoma navadna in preprosta ženska, ki ljubi svoj kraj in fotografijo. Andriana Nikolac verjame, da »ko bomo tudi mi enkrat odkrili jug Hrvaške, se bomo tja zagotovo še vračali«. Poglejmo delto Neretve skozi oči fotografinje Andriane Nikolac.

Nadaljujte z branjem

Motovun skozi oči fotografa Davida Matkovića

Motovun se ti prikupi hipoma. To čudovito istrsko mestece na vrhu hriba je pravi magnet za izletnike. Pa tudi za fotografe. Zato bomo lepote Motovuna tokrat spoznavali skozi fotografski objektiv Davida Matkovića, šefa turistične skupnosti Motovun in tudi predsednika lokalnega fotografskega društva.

Nadaljujte z branjem

Povej svoje mnenje

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.