Compare Listings

Plezalni festival na Hvaru

Hvar Climbing Festival

Turistična skupnost Jelsa (otok Hvar) nam je poslala naslednje zanimivo obvestilo: Plezalci, pripravite se na nepozabno doživetje! Vabimo vas na otok Hvar, na prvi plezalni festival na destinacijah Vela Stiniva, Pokrivenik in Lučišća! To je priložnost, da se srečate z drugimi navdušenci in preizkusite svoje plezalne sposobnosti na nekaterih najbolj impresivnih plezalnih skalah na otoku Hvaru.

Hvar Climbing Festival

Na otoku Hvaru vas bodo v okviru Hvar Climbing Festival-a pričakali fenomenalni razgledi in čudovita naravna kulisa. Naravne lepote in visoke skale otoka Hvara bodo navdušile ljubitelje tovrstne športne aktivnosti, poleg slovesa enega najlepših otokov na svetu pa je otok Hvar tudi odlična plezalna destinacija z desetimi plezališči in skoraj 500 plezalnimi smermi?!

Izkušeni plezalnimi vodniki vam bodo pomagali varno uživati v vsem, kar ponuja Hvar Climbing Festival! Bazni tabor Hvar Climbing Festival-a, kjer bo potekal tudi delen program dogodkov: Kamp Mina v Jelsi. »The First Hvar Climbing Festival« se bo odvijal med 8. in 11. 6. 2023.

Nekaj poudarkov plezalnega festivala na Hvaru. Plezalni maraton v Veli Stinivi, enem najboljših plezališč na svetu. Vse skale v Stinivi so tik ob plaži, zato lahko med plezanjem svoje mišice ohladite v kristalno čistem Jadranskem morju.

Lučišća je raj kraškega sveta, ki je bil pred kratkim šele prvič preplezan, še vedno pa je večinoma nepreplezan. Smeri se začnejo pri 5c, večina pa jih je na ravni F7a-F9b. Številne kraljevske linije oziroma plezalne smeri čakajo na prvi vzpon, vključno s 60-metrsko plezalno pošastjo, ki je ocenjena na približno 9b+. Pridite plezat ali vsaj navijat, podprite prvovrstne plezalce!

Prosto plezanje, samostojno plezanje v globoki vodi ali plezanje v več smereh. Nedelja, 11. 6. 2023, zadnji dan Hvar Climbing Festival-a bo odvisen le od vas. Zagotavljamo pa vam brezplačen avtobusni prevoz do drugega območja ob morju, čudovitega Pokrivenika. Tako kot v Veli Stinivi lahko tudi tukaj mešate plažo s svojimi izbranimi vzponi na skale, oddaljenost med njima je zanemarljiva.

Več o Hvar Climbing Festival-u lahko izveste, če boste kliknili na uradni spletni povezavi https://www.hvarclimbing.com/.

Ps. Fotografije in promo tekst: Turistična skupnost Jelsa.

Sorodni članki

Gulet: prestižno butično križarjenje

Ko si predstavljamo idealno potovanje, nas pogosto prevzamejo slike čudovitih plaž, turkiznega morja in spektakularnih sončnih zahodov. Obala Jadranskega morja v teh sanjah pogosto zaseda posebno mesto, Hrvaška pa s svojo izjemno naravno lepoto uresničuje želje mnogih turistov. Kako bi te sanjarije dopustnikov lahko naredili še bolj spektakularne? Odgovor se skriva v besedi - gulet. Križarjenje na guletih, prekrasnih jadrnicah, je namreč zelo romantično, vsekakor pa mogoče najbolj privlači tudi dejstvo, da je celotno potovanje ukrojeno po željah potnikov.

Nadaljujte z branjem

CRO Race

Osma izvedba mednarodne kolesarske dirke CRO Race bo potekala od 26. septembra do 1. oktobra 2023. Cro Race bo štartal v obmorskem Primoštenu, zaključil pa se bo v hrvaškem glavnem mestu, Zagrebu. Lani, torej leta 2022, je na dirki CRO Race zmagal Slovenec Matej Mohorič, ki je »za dlako«, zaradi bonifikacijskih sekund, ugnal svetovnega zvezdnika, Jonasa Vingegaarda iz Danske. Na preteklih dirkah CRO Race so sodelovale tudi nekateri drugi asi svetovnega kolesarstva: Mark Cavendish, Vincenzo Nibali, Giacomo Nizzolo, Adam Yates.

Nadaljujte z branjem

Geopark Biokovo-Imotska jezera

Odlične novice za Hrvaško in hrvaški turizem prihajajo iz Marakeša (Maroko), kjer je zadnje poletne dni leta 2023 dni potekalo 8. zasedanje Sveta za globalne geoparke Unesca, ki je sprejel predlog o uvrstitvi Geoparka Biokovo-Imotska jezera na seznam svetovnih geoparkov. Tako se lahko Hrvaška sedaj pohvali s kar tremi geoparki na Unescovem seznamu, glede na prej uvrščena geoparka Papuk in Viški arhipelag, kar je še ena v nizu potrditev izjemnega naravnega bogastva te države.

Nadaljujte z branjem