Compare Listings

Kolesarjenje po otoku Krku

EPIC RIDES Krk / Šotovento

Projekt EPIC RIDES Croatia, ki od leta 2021 odkriva najlepše kotičke Hrvaške in jih približuje vsem ljubiteljem kolesarjenja, ne le tistim, ki so kolesarjenju »posvetili svoje življenje«, ampak tudi tistim, ki jim je kolo predvsem odličen spremljevalec za rekreativni pobeg v naravo, se ponovno vrača na prelepi otok Krk. EPIC RIDES Krk / Šotovento leta 2023 bo kolesarska pedala vrtel 9. septembra.

EPIC RIDES Krk / Šotovento

Organizatorji, Adria Bike, glej tudi spletno stran www.adriabike.hr, so nam poslali promocijski tekst, ki ga spremlja nekaj spremljajočih fotografij. Poglejmo si EPIC RIDES Krk / Šotovento nekoliko podrobneje.

»Če bi nas kdo vprašal, kam bi na Krk peljal prvega gosta s kolesom, bi ga peljal v Šotovento. Peljali bomo tudi vas … 🙂 Vas zanima, kaj je Šotovento, kje se nahaja Šotovento? No, to je delček Krka, za katerega morda še niste slišali, ker je pač skriti biser zlatega kvarnerskega otoka – Krka.

Poleg velikih turističnih središč na otoku Krku je predel Šotovento ostal skrit množičnemu turizmu in kot tak s svojim šarmom osvaja tiste, ki se ubirajo po manj prometnih cestah. Po drugi strani pa je tukaj pravo bogastvo ponudbe zasebnih nastanitev v hišah, apartmajih in vilah, kjer še vedno lahko doživite pravo in pristno domače vzdušje.

Ime Šotovento izhaja iz italijanskih besed “sotto” & “vento”, kar dobesedno pomeni “pod vetrom”. Že samo ime nakazuje, da je območje Šotovento zaščiteno pred močnimi severnimi vetrovi, v teh krajih bolj poznanimi kot burja. Je pa tudi zato Šotovento zelen, gozdnat in krotek.

Pinezići, Skrbčići, Milohnići, Linardići, Žgaljići in še ducat drugih manjših zaselkov, ki so raztreseni na tem območju, imajo skupaj okoli 1000 prebivalcev. Da vam bo malo bolj jasno, kje je – Šotoventu pripadata tudi kraja Glavotok (samostan na skrajni zahodni točki otoka), Šotovent je tudi dom večkrat nagrajenega kampa Glavotok in na področju Šotovento je postavljeno tudi trajektno pristanišče Valbiska (odkoder se lahko odpeljete za otoke Cres, Lošinj in Rab). Administrativno Šotovento spada pod mesto Krk.

Tudi zato bo EPIC RIDES Krk / Šotovento 2023 potekal ob soorganizaciji Turistične skupnosti mesta Krk, ki je tako kot generalni pokrovitelj PAN in pokrovitelj Husqvarna prepoznala potencial tega projekta, ki združuje ljubitelje naravnih lepot in kolesarjenja.

Prireditev EPIC RIDES Krk / Šotovento vas bo popeljala na očarljive in skrite lokacije v okolici mesta Krk. EPIC RIDES Krk / Šotovento ponuja priložnost, da enega zadnjih poletnih vikendov uživate ob morju. Nočitve niso problem, saj so na območju Šotovento na voljo številne namestitve v počitniških hišah in apartmajih ter vilah, kjer še vedno lahko doživite pravo in pristno domače vzdušje.

Čeprav je Adria Bike splošno poznana kot organizatorka kolesarskih dirk, so te le delček kolesarskega doživetja, ki ga organizira Adria Bike. EPIC RIDES niso dirke, ampak odlično organizirana kolesarska druženja na vrhunskih kolesarskih lokacijah, namenjena vsem starostnim kategorijam in to ne glede na njihovo telesno pripravljenost.

Slikovite poti brez tehnično zahtevnih delov so priložnost za odkrivanje in spoznavanje skritih naravnih lepot Hrvaške v nekoliko bolj umirjeni kolesarski različici, a z vso potrebno kolesarsko podporo. Tisti, ki želijo kolesariti čim bolj umirjeno ali so v nekoliko slabši kondiciji, si lahko vedno izposodijo e-kolo, ki vsako – še tako zahtevno – pot “olajša po želji posameznika”.

Poslanstvo EPIC RIDES je poiskati najbolj atraktivne destinacije za kolesarjenje, najti vrhunsko kolesarsko progo ter jo ponuditi in predstaviti skozi dogodke Epic Rides. Prvi Epic Rides je potekal junija 2021, prihajajoči krški Epic Rides pa je že 14-ti po vrsti. Prejšnjih se je udeležilo 970 kolesarjev, na EPIC RIDES Krk / Šotovento pa pričakujemo, da bomo krepko preskočili jubilejno številko 1000. .

Dobrodošli v EPIC RIDES Croatia! Naj vas popeljemo po najboljših poteh od Mure do Visa, od Vukovarja do Umaga, od Samobora do Dubrovnika… Spoznajte Hrvaško z nami, spoznajte jo s kolesom!«

Le še to: Pristopnica za EPIC RIDES Krk / Šotovento stane 24,55 evra. Več informacij pa lahko poiščete na naslednjih spletnih naslovih: https://www.adriabike.hr/ in https://www.instagram.com/adriabike/ ter https://www.facebook.com/AdriaBikeMaraton.

Ps. Fotografije: Adria Bike.

Sorodni članki

CRO Race

Osma izvedba mednarodne kolesarske dirke CRO Race bo potekala od 26. septembra do 1. oktobra 2023. Cro Race bo štartal v obmorskem Primoštenu, zaključil pa se bo v hrvaškem glavnem mestu, Zagrebu. Lani, torej leta 2022, je na dirki CRO Race zmagal Slovenec Matej Mohorič, ki je »za dlako«, zaradi bonifikacijskih sekund, ugnal svetovnega zvezdnika, Jonasa Vingegaarda iz Danske. Na preteklih dirkah CRO Race so sodelovale tudi nekateri drugi asi svetovnega kolesarstva: Mark Cavendish, Vincenzo Nibali, Giacomo Nizzolo, Adam Yates.

Nadaljujte z branjem

SkyBike Dubrovnik

SkyBike Dubrovnik je vrhunska adrenalinska atrakcija, ki ponuja osupljiv razgled na zgodovinsko hrvaško mesto. Dubrovnik, neverjetno obmorsko dalmatinsko mestece, znano predvsem po starodavnem obzidju, očarljivi pokrajini in zgodovini, je v svoje kraljestvo pustolovščin vnesel edinstven pridih z uvedbo vznemirljivega izziva Sky Bike. Toda tako, v samem uvodu moramo poudariti, da je Sky Bike Dubrovnik pustolovščina za tiste, ki se ne bojijo višine. Torej, si upate? :-) Poglejmo si SkyBike Dubrovnik nekoliko podrobneje.

Nadaljujte z branjem

Visualia Festival Pulj

Visualia Festival (of Light) je festival na Hrvaškem, ki se vsako leto septembra odvija v mestu Pulj (hrvaško Pula). Visualia festival je posvečen sodobnim umetniškim izrazom in inovativni uporabi tehnologije v umetnosti. Poleg edinstvene priložnosti, da obiskovalci doživijo umetniška dela na drugačen način, Visualia Festival ponuja tudi platformo za umetnike z vsega sveta, da izrazijo svojo ustvarjalnost in inovativnost. Če želite doživeti inovativno umetnost in tehnologijo na enem mestu, če želite doživeti neko drugo dimenzijo, čarobnost, ne zamudite priložnosti obiskati Visualia Festivala med 21. in 23. septembrom 2023 v istrskem Pulju.

Nadaljujte z branjem