Compare Listings

„Dugootočki dani ljekovitog bilja“

Dnevi zelišč na Dugem otoku

Dugi otok se ponaša s svojo edinstvenostjo, popolno čistostjo morja in zraka. Cenimo in spoštujemo naravo, našim obiskovalcem pa zastane dih pred očarljivimi prizori, ki se skrivajo v slikovitih mestih in osamljenih plažah, pred veličastnimi klifi in bujnim rastlinjem.
Turistična skupnost Dugi otok nadalje obvešča: „Z namenom razkrivanja skrivnosti Dugega otoka v obdobju od 20.05.2023 do 27.05.2023 organiziramo Dneve zelišč na Dugem otoku.

Dnevi zelišč na Dugem otoku

Turistična skupnost Dugi otok nadalje obvešča: „Z namenom razkrivanja skrivnosti Dugega otoka v obdobju od 20.05.2023 do 27.05.2023 organiziramo Dneve zelišč na Dugem otoku.

To je idealna priložnost za naše obiskovalce, da podrobneje spoznajo Dugi otok in doživijo čarobnost neokrnjene narave, na katero je Dugi otok tako ponosen. Ustvarjalno zasnovan sedemdnevni program vključuje nekaj za vsakogar, pa naj vas zanimajo zdravilna zelišča, kulinarična doživetja, kulturna dediščina ali le sprehod po naravi na svežem zraku in v dobri družbi! Dobrodošli na Dugi otok.“ Glej tudi članek z naslovom Dugi otok; skrivnosti narave.

Kreativno zasnovan sedemdnevni program vsebuje za vsakogar nekaj, pa naj vas zanimajo zdravilne rastline, gastronomsko doživetje, kulturna dediščina ali le sprehod v naravi na svežem zraku in v dobri družbi.

Program:
1. dan – prihod,
2. dan – ogled krajinsko pomembnega severozahodnega dela Dugega otoka, (Svetilnik Veli Rat in Sakarun), ogled vojaških rudnikov; predstavitev medu in čebeljih izdelkov; voden ogled s strokovnim vodnikom,
3. dan – Ogled oljčnega nasada Gaćin v Luki,
4. dan – izlet v nacionalni park Kornate,
5. dan – ogled Botaničnega rezervata Maslinik Saljsko polje,
6. dan – ogled JU PP Telašćica – voden ogled s strokovnim vodnikom,
7. dan – odhod domov.

Če še zmeraj (zmotno) mislite, da vam bo na Dugem otoku dolgčas, priporočamo klik na naslednja dva članka: Telašćica, Naravni park Telašćica in Saljske užance in Tovareća mužika.

Ps. Fotografije: TZ Dugi otok.

Sorodni članki

CRO Race

Osma izvedba mednarodne kolesarske dirke CRO Race bo potekala od 26. septembra do 1. oktobra 2023. Cro Race bo štartal v obmorskem Primoštenu, zaključil pa se bo v hrvaškem glavnem mestu, Zagrebu. Lani, torej leta 2022, je na dirki CRO Race zmagal Slovenec Matej Mohorič, ki je »za dlako«, zaradi bonifikacijskih sekund, ugnal svetovnega zvezdnika, Jonasa Vingegaarda iz Danske. Na preteklih dirkah CRO Race so sodelovale tudi nekateri drugi asi svetovnega kolesarstva: Mark Cavendish, Vincenzo Nibali, Giacomo Nizzolo, Adam Yates.

Nadaljujte z branjem

Visualia Festival Pulj

Visualia Festival (of Light) je festival na Hrvaškem, ki se vsako leto septembra odvija v mestu Pulj (hrvaško Pula). Visualia festival je posvečen sodobnim umetniškim izrazom in inovativni uporabi tehnologije v umetnosti. Poleg edinstvene priložnosti, da obiskovalci doživijo umetniška dela na drugačen način, Visualia Festival ponuja tudi platformo za umetnike z vsega sveta, da izrazijo svojo ustvarjalnost in inovativnost. Če želite doživeti inovativno umetnost in tehnologijo na enem mestu, če želite doživeti neko drugo dimenzijo, čarobnost, ne zamudite priložnosti obiskati Visualia Festivala med 21. in 23. septembrom 2023 v istrskem Pulju.

Nadaljujte z branjem

Burger Festival Zagreb plus Zagreb Street Art Festival

Od 7. do 17. septembra 2023 bo v sklopu Zagreb Burger Festivala postavljenih kar 20 stojnic najbolj kreativnih gastro čarovnikov, pet koncertov v živo, nemi kino, kulinarične delavnice, dnevni domiselni program za otroke in Zagreb Street Art Festival z več kot 165 umetniki z vsega sveta (33 držav). Z veliko nestrpnostjo čakamo 7. september 2023, ko bo na zagrebškem Trgu dr. Franja Tuđmana štartal deset dni dolg razkošen, nam ljubi Burger Festival Zagreb.

Nadaljujte z branjem