Compare Listings

„Dugootočki dani ljekovitog bilja“

Dnevi zelišč na Dugem otoku

Dugi otok se ponaša s svojo edinstvenostjo, popolno čistostjo morja in zraka. Cenimo in spoštujemo naravo, našim obiskovalcem pa zastane dih pred očarljivimi prizori, ki se skrivajo v slikovitih mestih in osamljenih plažah, pred veličastnimi klifi in bujnim rastlinjem.
Turistična skupnost Dugi otok nadalje obvešča: „Z namenom razkrivanja skrivnosti Dugega otoka v obdobju od 20.05.2023 do 27.05.2023 organiziramo Dneve zelišč na Dugem otoku.

Dnevi zelišč na Dugem otoku

Turistična skupnost Dugi otok nadalje obvešča: „Z namenom razkrivanja skrivnosti Dugega otoka v obdobju od 20.05.2023 do 27.05.2023 organiziramo Dneve zelišč na Dugem otoku.

To je idealna priložnost za naše obiskovalce, da podrobneje spoznajo Dugi otok in doživijo čarobnost neokrnjene narave, na katero je Dugi otok tako ponosen. Ustvarjalno zasnovan sedemdnevni program vključuje nekaj za vsakogar, pa naj vas zanimajo zdravilna zelišča, kulinarična doživetja, kulturna dediščina ali le sprehod po naravi na svežem zraku in v dobri družbi! Dobrodošli na Dugi otok.“ Glej tudi članek z naslovom Dugi otok; skrivnosti narave.

Kreativno zasnovan sedemdnevni program vsebuje za vsakogar nekaj, pa naj vas zanimajo zdravilne rastline, gastronomsko doživetje, kulturna dediščina ali le sprehod v naravi na svežem zraku in v dobri družbi.

Program:
1. dan – prihod,
2. dan – ogled krajinsko pomembnega severozahodnega dela Dugega otoka, (Svetilnik Veli Rat in Sakarun), ogled vojaških rudnikov; predstavitev medu in čebeljih izdelkov; voden ogled s strokovnim vodnikom,
3. dan – Ogled oljčnega nasada Gaćin v Luki,
4. dan – izlet v nacionalni park Kornate,
5. dan – ogled Botaničnega rezervata Maslinik Saljsko polje,
6. dan – ogled JU PP Telašćica – voden ogled s strokovnim vodnikom,
7. dan – odhod domov.

Če še zmeraj (zmotno) mislite, da vam bo na Dugem otoku dolgčas, priporočamo klik na naslednja dva članka: Telašćica, Naravni park Telašćica in Saljske užance in Tovareća mužika.

Ps. Fotografije: TZ Dugi otok.

Sorodni članki

Cinehill, filmski festival v Gorskem Kotarju

Cinehill, naslednik popularnega motovunskega festivala, vabi na ogled kopice filmov nagrajenih filmov na najprestižnejših festivalih. Prvo »samostojno Cinehill« izvedbo, tokrat prvič v celoti samo v Gorskem kotarju, bodo zaznamovali tudi številni znani gostje. Odlični filmi, ki jih redko vidite, tisti, ki sproščajo ali odpirajo pomembne teme, ter veliko glasbe, zabave in druženja - to je recept, ki ga festival Cinehill uspešno prenaša iz istrskega Motovuna v Gorski kotar, leta 2024 se bo festivalski program odvil med 24. in 28. julijem.

Nadaljujte z branjem

Oliver Dragojević in »Trag u beskraju«

Sled v večnosti (po hrvaško Trag u beskraju) je v prvi vrsti pesem v genialni izvedbi Oliverja Dragojevića. »Trag u beskraju« pa je hkrati tudi ime glasbene prireditve, ki jo vsako leto, po smrti velikana hrvaške glasbe, 29. julija leta 2018, sredi poletja prirejajo v Veli Luki, »Oliverjevi domači luki«, na otoku Korčuli. Na koncertu v čast in v spomin na Oliverja Dragojevića je zmeraj slovesno, solze pa še zmeraj tečejo v potokih.

Nadaljujte z branjem

Srednjeveški festival v Svetvinčenatu

Leta 2024 od 2. do 4. avgusta! Vitezi, sokolarji, žonglerji ognja in številni drugi artisti so lani, avgusta 2023, ponovno – tokrat že enajstič - navduševali obiskovalce Srednjeveškega festivala v Svetvinčentu. Že več kot deset let se Svetvinčenat, ta majhen kraj v Istri, ki je dobrih 20 kilometrov oddaljen od Rovinja, za tri dni spremeni v pravo srednjeveško pravljico. V času turistične prireditve Srednjeveški festival se Svetvinčenat, ko gosti konjenike, srednjeveške dame, viteze, dvorne norčke in tako naprej, popolnoma preoblikuje. Poglejmo podrobneje.

Nadaljujte z branjem