Compare Listings

Villa Romantica, nedolžno bela, zapeljiva

Villa Romantica

Romantična počitniška hiša Villa Romantica ima na petdesetih kvadratnih metrih eno spalnico z udobno zakonsko posteljo, eno kopalnico in prostorno dnevno sobo, ki je povezana s popolnoma opremljeno kuhinjo in jedilnico. Na osamljeni in veliki parceli parceli (1.200 kvadratnih metrih) sta prostor našla romantičen, ogrevan bazen (32 kvadratnih metrov) in prostoren jacuzzi (210×210 cm), ki sta ob zunanji letni kuhinji (z žarom), morebiti celo glavna aduta Ville Romantice, prave ljubezenske oaze v južnem delu Istre.

Villa Romantica

Ker lastnica Lučana oziroma Luci, kakor jo kličejo prijatelji, Villo Romantico turistom oddaja skozi vse leto, je počitniškemu objektu v zadnjem letu dodala še notranji dokaj razkošen wellnes in spa. V wellness oazi Ville Romantice se boste lahko sproščali v finski savni, masaži v dvoje, velikem jacuzziju in udobni postelji za dve osebi ter uživali v prijetni in sproščujoči glasbi. Obiskovalec Ville Romantice lahko hitro opazi, da sladki in nežni detajli hitro ustvarjajo toplo, udobno in romantično vzdušje.

Lastnica je o svojem projektu, Villi Romantica, na katerega je zelo ponosna, za reški portal https://riportal.net.hr/ povedala: »Ta sladka in romantična počitniška hišica ima svojo zgodbo. Villo Romantico sem dizajnirala sama. Htela sem nekaj drugačnega, manjšega, sladkega, z mislijo na ljubezen. Kakor opažate, se na Hrvaškem gradijo predvsem velike velike vile, jaz pa sem hotela nekaj bolj intimnega, za par, za romantiko v dvoje.

V bistvu sem romantik, zato sem vsa moja čustva dokaj zlahka prelila v to mojo romantično škatlico, v Villo Romantico. Rada imam belino, svetle in nežne barvne tone, to se opazi tudi v Villi Romantica. Moja hišica tudi diši, ima udobno posteljo, z detajli pa sem hotela še dodatno doseči, da bi se naši gosti počutili zares odlično«.

Glede na to, da ima Villa Romantica na www.booking.com najvišjo možno oceno (10!), zagotovo drži, da gosti Ville Romantice tukaj popolnoma uživajo. Mimogrede, hišni ljubljenčki so dovoljeni. Celotna parcela je ograjena in je zato okolje Ville Romantice popolnoma varno za naše kosmatince. 😊

Lastnica Luci dodaja: »V naš projekt, Villa Romantica, je bilo vloženo veliko pozitivne energije in ljubezni, to prepoznavajo tudi naši gosti, največ je Nemcev in Avstrijcev, sledijo pa Slovenci in Hrvati. Jaz imam neizmerno rada svojo počitniško hišico, obožujem Villo Romantico, rada imam zadovoljne goste in zato se vsak dan trudim, da se naši gosti počutijo kraljevsko. Zaradi naših nekajletnih prizadevanj nas gosti Ville Romantica radi obiskujejo skozi vseh dvanajst mesecev na leto in na to dejstvo sem zares zelo ponosna.«

In kako Luci gleda na turizem? Tako razmišlja: »Turizem ni le služba, ampak tudi strast, ki nas popelje v nove kraje, hkrati pa v našo domačo, istrsko regijo pripelje ljudi iz vseh koncev sveta. Turistični delavci se trudimo biti natančni, domiselni, brez napak, pokazati želimo tudi ljubezen do tega dela. Delo v turizmu je unikatno potovanje, ki odkriva vedno nove pokrajine. Veseli nas, ko spoznavamo nove in nove ljudi, ko uresničujemo nove zamisli, da lahko gosti Ville Romantica uživajo v vsakem blaženem trenutku«.

Za konec sledi le še nekaj besed o sami turistični destinaciji. Villa Romantica se nahaja v vasi Županići sredi osupljivega istrskega zaledja s čudovito hribovito pokrajino, nedotaknjeno naravo, idealno za pohodništvo in kolesarjenje. Tukaj lahko raziskujete notranjost Istre in okušate istrske specialitete, kot so npr. tartufi, pršut, sir, ribe ali si privoščite kakšen kozarec ali dva istrske malvazije na izletu po eni od številnih istrskih vinskih cest.

Ta lokacija je odlično izhodišče za nadaljnje izlete v bližnje, očarljive kraje, kot sta npr. Labin in Rabac. Staro mestece Labin se nahaja na vzhodni strani istrskega polotoka, približno 40 km od Pulja in 60 km od Reke. Je kraj, bogat z ateljeji in idealen kraj za uživanje v umetnosti na vsakem koraku. Rabac, nekdanja ribiška vas, je kraj, kjer lahko najdete odlične plaže in restavracije.

Na območju Labin-Rabac lahko igrate tenis, mini golf, odbojko na mivki, se potapljate in uživate v različnih vodnih športih. Ljubitelji adrenalina bodo uživali v adrenalinskem parku, potapljaškem centru v majhnem zalivu v Krnici ter različnih pohodniških in kolesarskih poteh v bližini. Najbližja morska plaža je od vile oddaljena le 15 kilometrov.

Kakor se spodobi, zaključno besedo podajamo Luci: »Če želite doživeti poseben, romantičen dopust v dvoje, v iskanju udobja, užitkov, stila in popolnoma mirnega okolja, je lahko naša Villa Romantica skorajda zagotovo vaša najboljša izbira. Najlepša hvala vsem našim nekdanjim gostom in tistim, ki to še bodo. Vse naše goste čakajo darila dobrodošlice in še veliko več. Dobrodošli v ljubezenski hišici Villa Romantica«.

Mimogrede, Villo Romantica lahko najdemo tudi na uradni spletni strani https://villaromantica.com.hr/ ali pa na »družabnem omrežju«, na facebooku (https://www.facebook.com/VillaRomanticaLabin) ima Villa Romantica spomladi 2023 že 26.000 sledilcev?! 😊

Ps. Fotografije: Villa Romantica.

 

Sorodni članki

Terme Sveti Martin

Terme Sveti Martin so edinstvena destinacija na severu Hrvaške, ki se nahaja sredi nedotaknjene, zelene narave Medžimurja. Terme Sveti Martin, ta oaza miru, je ponosna na lokalno in zdravo gastronomijo ter na posebno, značilno »Healthness« ponudbo (ime sugerira: zdravje + wellnes hkrati), ki gostom zagotavlja zdravje in dobro počutje. Terme Sveti Martin krasi sodobna namestitev, ponašajo se z več kot 100-letno tradicijo termalnega turizma, zaradi česar so idealna destinacija za dopustovanje, počitek v kateremkoli letnem času.

Nadaljujte z branjem

Vuglec Breg

V bližini Krapine, na hribu v kraju Škarićevo, v srcu Hrvaškega Zagorja, se nahaja razkošna turistična vasica Vuglec Breg z vinsko kletjo in vinotočem, več avtohtonimi zagorskimi kočami, kjer lahko prenočite (okrog 50 postelj) in večkrat nagrajeno restavracijo, ki ponuja avtohtono hrano.

Nadaljujte z branjem

Meneghello Palmižana

Družina Meneghello živi na otoku Sv. Klement, ki je del arhipelaga Peklenskih otokov, že več kot 100 let. Družina Meneghello je začetnik turizma na otoku in se lahko pohvali z več kot 100-letno turistično tradicijo. Celoten zaliv Palmižana, kjer se nahaja njihov turistični resort, slovi po prijaznost, gostoljubnosti, prečudoviti naravi (park eksotičnih rastlin), dobrih jedeh (dve družinski restavraciji. Za spanje, preživljanje čudovitih dopustnih dni, pa so tukaj na voljo hotel, vile, sobe in bungalovi.

Nadaljujte z branjem