Compare Listings

Villa Romantica, nedolžno bela, zapeljiva

Villa Romantica

Romantična počitniška hiša Villa Romantica ima na petdesetih kvadratnih metrih eno spalnico z udobno zakonsko posteljo, eno kopalnico in prostorno dnevno sobo, ki je povezana s popolnoma opremljeno kuhinjo in jedilnico. Na osamljeni in veliki parceli parceli (1.200 kvadratnih metrih) sta prostor našla romantičen, ogrevan bazen (32 kvadratnih metrov) in prostoren jacuzzi (210×210 cm), ki sta ob zunanji letni kuhinji (z žarom), morebiti celo glavna aduta Ville Romantice, prave ljubezenske oaze v južnem delu Istre.

Villa Romantica

Ker lastnica Lučana oziroma Luci, kakor jo kličejo prijatelji, Villo Romantico turistom oddaja skozi vse leto, je počitniškemu objektu v zadnjem letu dodala še notranji dokaj razkošen wellnes in spa. V wellness oazi Ville Romantice se boste lahko sproščali v finski savni, masaži v dvoje, velikem jacuzziju in udobni postelji za dve osebi ter uživali v prijetni in sproščujoči glasbi. Obiskovalec Ville Romantice lahko hitro opazi, da sladki in nežni detajli hitro ustvarjajo toplo, udobno in romantično vzdušje.

Lastnica je o svojem projektu, Villi Romantica, na katerega je zelo ponosna, za reški portal https://riportal.net.hr/ povedala: »Ta sladka in romantična počitniška hišica ima svojo zgodbo. Villo Romantico sem dizajnirala sama. Htela sem nekaj drugačnega, manjšega, sladkega, z mislijo na ljubezen. Kakor opažate, se na Hrvaškem gradijo predvsem velike velike vile, jaz pa sem hotela nekaj bolj intimnega, za par, za romantiko v dvoje.

V bistvu sem romantik, zato sem vsa moja čustva dokaj zlahka prelila v to mojo romantično škatlico, v Villo Romantico. Rada imam belino, svetle in nežne barvne tone, to se opazi tudi v Villi Romantica. Moja hišica tudi diši, ima udobno posteljo, z detajli pa sem hotela še dodatno doseči, da bi se naši gosti počutili zares odlično«.

Glede na to, da ima Villa Romantica na www.booking.com najvišjo možno oceno (10!), zagotovo drži, da gosti Ville Romantice tukaj popolnoma uživajo. Mimogrede, hišni ljubljenčki so dovoljeni. Celotna parcela je ograjena in je zato okolje Ville Romantice popolnoma varno za naše kosmatince. 😊

Lastnica Luci dodaja: »V naš projekt, Villa Romantica, je bilo vloženo veliko pozitivne energije in ljubezni, to prepoznavajo tudi naši gosti, največ je Nemcev in Avstrijcev, sledijo pa Slovenci in Hrvati. Jaz imam neizmerno rada svojo počitniško hišico, obožujem Villo Romantico, rada imam zadovoljne goste in zato se vsak dan trudim, da se naši gosti počutijo kraljevsko. Zaradi naših nekajletnih prizadevanj nas gosti Ville Romantica radi obiskujejo skozi vseh dvanajst mesecev na leto in na to dejstvo sem zares zelo ponosna.«

In kako Luci gleda na turizem? Tako razmišlja: »Turizem ni le služba, ampak tudi strast, ki nas popelje v nove kraje, hkrati pa v našo domačo, istrsko regijo pripelje ljudi iz vseh koncev sveta. Turistični delavci se trudimo biti natančni, domiselni, brez napak, pokazati želimo tudi ljubezen do tega dela. Delo v turizmu je unikatno potovanje, ki odkriva vedno nove pokrajine. Veseli nas, ko spoznavamo nove in nove ljudi, ko uresničujemo nove zamisli, da lahko gosti Ville Romantica uživajo v vsakem blaženem trenutku«.

Za konec sledi le še nekaj besed o sami turistični destinaciji. Villa Romantica se nahaja v vasi Županići sredi osupljivega istrskega zaledja s čudovito hribovito pokrajino, nedotaknjeno naravo, idealno za pohodništvo in kolesarjenje. Tukaj lahko raziskujete notranjost Istre in okušate istrske specialitete, kot so npr. tartufi, pršut, sir, ribe ali si privoščite kakšen kozarec ali dva istrske malvazije na izletu po eni od številnih istrskih vinskih cest.

Ta lokacija je odlično izhodišče za nadaljnje izlete v bližnje, očarljive kraje, kot sta npr. Labin in Rabac. Staro mestece Labin se nahaja na vzhodni strani istrskega polotoka, približno 40 km od Pulja in 60 km od Reke. Je kraj, bogat z ateljeji in idealen kraj za uživanje v umetnosti na vsakem koraku. Rabac, nekdanja ribiška vas, je kraj, kjer lahko najdete odlične plaže in restavracije.

Na območju Labin-Rabac lahko igrate tenis, mini golf, odbojko na mivki, se potapljate in uživate v različnih vodnih športih. Ljubitelji adrenalina bodo uživali v adrenalinskem parku, potapljaškem centru v majhnem zalivu v Krnici ter različnih pohodniških in kolesarskih poteh v bližini. Najbližja morska plaža je od vile oddaljena le 15 kilometrov.

Kakor se spodobi, zaključno besedo podajamo Luci: »Če želite doživeti poseben, romantičen dopust v dvoje, v iskanju udobja, užitkov, stila in popolnoma mirnega okolja, je lahko naša Villa Romantica skorajda zagotovo vaša najboljša izbira. Najlepša hvala vsem našim nekdanjim gostom in tistim, ki to še bodo. Vse naše goste čakajo darila dobrodošlice in še veliko več. Dobrodošli v ljubezenski hišici Villa Romantica«.

Mimogrede, Villo Romantica lahko najdemo tudi na uradni spletni strani https://villaromantica.com.hr/ ali pa na »družabnem omrežju«, na facebooku (https://www.facebook.com/VillaRomanticaLabin) ima Villa Romantica spomladi 2023 že 26.000 sledilcev?! 😊

Ps. Fotografije: Villa Romantica.

 

Sorodni članki

Villa Fresca

Čudovita Villa Fresca je počitniška vila na sami obali, v kateri se boste vsak dan zbudili z enim najlepših pogledov na Jadransko morje. Vendar pa idealna lega vile Fresca na Lipaunski plaži v Bibinju pri Zadru ni edina edinstvena lastnost, posebnost te vile. Vila Fresca ima namreč tudi zelo zanimivo, staro zgodbo – še iz rimskih časov.

Nadaljujte z branjem

Kuća Biljkinog Oca

"Kuća Biljkinog Oca", po slovensko bi lahko to morebiti prevedli v Hiša Očeta Rastlin, je več stoletij stara počitniška hiša v Baranji, v vasici Lug, v občini Bilje. Biljkin Otac je sicer alter ego, »drugi jaz«, vsestranskega Vedrana Grizbacherja. Biljkin Otac, Vedran, je od otroštva zaljubljen v zelene in cvetoče rastline, sam se najraje opiše z naslednjimi besedami ljubitelj rastlin, kreativec in permakulturni navdušenec. Posledično je zato njegova počitniška hiša dobila ime po njegovem vzdevku Biljkin Otac, poimenovana je »Kuća Biljkinog Oca«.

Nadaljujte z branjem

Holiday House Tinna

Počitniška hiša Holiday House Tinna se nahaja v samem srcu zelene oaze Hrvaške, v hrvaškem »Prigorju«. Holiday House Tinna je tradicionalna podeželska lesena hiša, ki je obdana s pisano naravo. Holiday House Tinna je preurejena v čaroben dopustniški dom, ki nudi posebno počitniško izkušnjo.

Nadaljujte z branjem