Compare Listings

Pizza Festival Zagreb – Fešta Italiana

Pizza Festival Zagreb

Od 18. do 28. maja 2023 bo na Trgu J. J. Strossmayerja v hrvaški prestolnici, v Zagrebu, potekal drugi Pizza Festival Zagreb, ki prinaša kreativno in bogato gastronomsko izkušnjo, neustavljive glasbene užitke, dobrodelne dogodke in znane osebnosti, ki bodo s svojimi lastnimi pizzami popestrili dogajanje.

Pizza Festival Zagreb

Prebivalci in obiskovalci Zagreba bodo kmalu lahko uživali v vrhunski italijanski pizzi, imeli romantični zmenek v italijanskem slogu z ozadjem sanjskih canzonov, medtem ko bodo cenili neverjetno kremast obrtniški gelato ali pravi klasični Negroni. Poglejmo si Pizza Festival Zagreb nekoliko podrobneje.

Pizza Festival Zagreb, edinstveni festival, posvečen najbolj znani jedi na svetu – pizzi, bo zagrebški trg J. J. Strossmayerja spremenil v pravo malo Italijo. Skrbno izbrana, izkušena ekipa kuharjev in picopekov se bo zbrala samo za to priložnost in ponudila svoje najnovejše kreacije (pizz).

Poleg pizz vseh vrst in slogov, ki si jih lahko zamislite, vas bodo gastronomski mojstri navdušili tudi z izvirnimi testeninami, izdelki iz »sourdough focaccia« in luksuzno izdelanimi sladoledi. Resnično edinstveno gastronomsko doživetje bodo na Pizza Festival Zagreb ponudili: pizzerija in bar Mrs. Fogg – s posebno festivalsko izdajo pic v pekaču: klasično Margherito, pizzo po kateri so znani, to je Slanina – Friarelli, pa tudi Peperoni in vsak dan še z eno posebno vrsto pizze.

Edinstvenost njihove pice je med drugim v petdnevni fermentaciji testa, ljubezni in navdihu. Italijanska restavracija Al Dente, ki v Bogovićevi ulici v Zagrebu obiskovalce osvaja s ponudbo, ki temelji na testeninah in pizzah, bo predstavila pico Contemporanea, ki jo opisujejo kot sodobno Napoletano. Ponudili bodo tudi slastno pico Fritta.

Pričakujete lahko, da vas bo navdušil kreativen izbor pizz brez primere, ki jih pripravljajo strastni ljubitelji pizz iz Pizza Social Cluba, ki jim bo sledila Full Circle Pizza avtorskega dvojca Marko Palfi in Lana Bene. Marin Medak in njegov RougeMarin bosta pripravila pet vrst pice Siciliana, ki je bila ena največjih uspešnic na lanskem festivalu pice.

Bite of Fun Melkiorja Bašića vas bo zapeljal s šestimi vrstami pic in petimi vrstami testenin. Posebnost, ki jo želijo deliti z vami, so testenine Wheel of Cheese – domače testenine, potopljene v kolo sira Grana Padano.

Poma Food Boutique vas bo navdušil s povsem novim in kreativnim konceptom ter okusi njihovih izdelkov iz kislega testa. vašenega testa: Pistachio, Roastbeef, Truffle i Caprese. Picnic Mingle and Fun, priljubljena ekipa, ki je lani osvojila srca številnih obiskovalcev na Pizza festivalu v Zagrebu, predstavlja svoj novi koncept – Poma Food Boutique

Z naraščajočim trendom rastlinske prehrane, fleksitarnega načina življenja, skrbi za okolje in naša telesa so Beg’s Plant Based popolnoma predani in vlagajo v to, da postanejo majhno okno velikega rastlinskega sveta tam zunaj. Presenetili vas bodo s kombinacijami, kot sta Meet The Fig in Beg’s Salmon & Avocado pizza, in imajo slastne zaloge za vse – vegane, vegetarijance ali zapriseženim ljubiteljem mesa.

Da bi bil Pizza Festival Zagreb popoln bosta poskrbela pizza Fritta – Ispirato al Napoli in Luxury Gelato Pri suncu. Uživali boste lahko v polnem okusu in uravnoteženih teksturah popolnoma gladkega in kremastega pistacija, mandljev in medu, bele čokolade s cimetom in kakavom. Ob sladoledih v kepicah bodo kot prvi na Hrvaškem ponujali tudi sladolede na palčkah t.i. »popsicles«.

Glasbeni del programa Festa Italiana je ustvaril Ozren Kanceljak in je v celoti posvečen italijanski glasbi. V četrtek, 18. maja, vas bo DJ Kanca zabaval s programom FESTA FELICITA, ki vključuje uspešnice od Deana Martina do Maneskina. V petek, 19. maja, boste lahko uživali v TUTTI FRUTTI DJ Roberta Marekovića, sobota, 20. maja, pa je rezervirana za glasbeni užitek The Griff ZUCCHERO Celebration Band – genialnih muzičarjev iz Istre in njihovega frontmana Gorana Griffa Kauzlarića. Ta kantavtor, nadarjeni kitarist in saksofonist je videti kot brat dvojček Zuchhera in vam obljublja nepozaben večer zabave.

V nedeljo, 21. maja, bo potekala Festa Domenica, v ponedeljek, 22. maja, L’ITALIANO, v torek, 23. maja, PORTO AZZURRO, v sredo, 24. maja, pa GIORNO FESTI-VO. Po BUONA SERA DJ Kanca v četrtek, 25. maja, lahko v petek, 26. maja, zaplešete na GLORIA PARTY DJ Stanka Bondžije. Sobota, 27. maja, je rezervirana za DJ Filipa Jelaša in Jovannotti Beach Party. Festival se bo končal v nedeljo, 28. maja, s FESTA DOMENICA.

Da nihče ne bo ostal žejen, bodo poskrbeli Gingle Bells s svojimi izjemnimi koktajli signa-ture, Vinska klet Šoškić bo predstavila svoja nova vrhunska vina, Central Bar pa vam bo ponudil ledeno hladno pivo Staropramen.

Posebna zanimivost letošnjega Pizza Festivala Zagreb je pizza izziv za Društvo Down iz Zagreba, ki bo potekal 18., 23., 24. in 25. maja, v okviru dvournega programa pa bodo slavni pripravljali svojo izvirno, pa tudi humanitarno, pizzo.

Če vas zanima, kakšno pizzo bodo pripravili Goran Bogdan, Sandi Pego, Antonija Blaća in Minea, ne zamudite tega izziva. Poleg tega je ves prihodek od pizz zvezdnikov namenjen društvu Down Zagreb. Ves čas trajanja festivala bo odprta t.i. »Zagi Kids Cona« z vsakodnevnimi ustvarjalnimi delavnicami za otroke, čarovniškimi predstavami, trampolinom in bungee-jem.

Pridružite se nam na edinstveni Fešti Italiani v središču Zagreba že 18. maja ob 14.00, ko bo Pizza Festival Zagreb uradno odprl predstavnik italijanskega veleposlaništva. Pizza Festival Zagreb bo odprt vsak dan od 12. ure do polnoči, vstop je prost, nasmeh na obrazu pa zagotovljen. 🙂

Vse sveže novice lahko dnevno spremljate na družbenih omrežjih Pizza Festivala Zagreb: www.facebook.com/pizzafestivalzagreb in www.instagram.com/pizzafestivalzg/.

Ps. Fotografije in tekst: Pizza Festival Zagreb.

Sorodni članki

Klopce ljubezni, na poti do srca

Slovenske t.i. »klopce ljubezni« so v letih svojega obstaja postale nema priča mnogim ljubezenskim zgodbam, sedaj so že pravi simbol srčnih vezi med ljudmi. Ne glede na to, ali ste zaljubljeni par, ki si želi romantične avanture ali pa zgolj popotnik, ki si želi uživati v lepotah narave, so klopce ljubezni vedno vredne našega obiska. Klopce ljubezni, ponavadi postavljene v najbolj slikovite kotičke Slovenije, večinoma obiskovalcem nudijo tudi prekrasne razglede.

Nadaljujte z branjem

Kurent in Kurentovanje

Kurent, včasih imenovan tudi korant, je najbolj priljubljen in množičen tradicionalni slovenski etnografski pustni lik, značilen je predvsem za območje Ptujskega in Dravskega polja, Haloz in Slovenskih goric. Po izročilu s poskakovanjem kurenti s hudim truščem svojih zvoncev iz dežele odganjajo zimo in zlo, vanjo pa kličejo pomlad ter dobro letino. Pravilneje pa bi bilo morebiti reči: kurent je magičen etnografski lik, ki odganja slabo in prinaša srečo in zadovoljstvo. Kurentovanje, največjo slovensko prireditev odprtega tipa, že več desetletij tradicionalno organizira mesto Ptuj, seveda pa velja tudi za največji slovenski (in srednjeevropski?!) pustni festival.

Nadaljujte z branjem

Želiš biti pilot?

Pripnite se za vznemirljivo potovanje na ljubljanskem simulatorju letenja! To ni le vožnja; to je turbulenc polna eskapada, ki vam omogoča, da se vzpenjate kot izkušeni pilot. S pilotsko kabino, ki je praktično resnična, in virtualnim nebom, ki čaka, da ga osvojite, je vsak vzlet z letalom Airbus A320 neskončno vznemirljiv. Ne glede na to, ali si želite postati letalec ali pa vas le žene adrenalin, na tem simulatorju lahko uresničite svoje sanje o premagovanju gravitacije. Zato zamenjajte vsakdanjo rutino za kapitanski sedež, kjer je višja od nadmorske višine le raven zabave! Pripnite si varnostne pasove - čaka vas neverjetna pustolovščina!

Nadaljujte z branjem